Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank1

De zorgondernemer die gehandicapten miljoenen euro’s afhandig maakte, staat vandaag voor de rechter. Het geld dat eigenlijk bedoeld was voor mensen met een beperking, gebruikte hij voor de huur van zijn villa en hij kocht er onder meer kunst en paarden mee. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

In de tijd dat de zorgondernemer opereerde, was de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) nog van kracht. Hij was directeur van de Stichting Gehandicaptenzorg Limburg en had daar ongeveer 1.500 cliënten onder zijn hoede. Het geld dat hij voor hun zorg kreeg, werd besteed aan een paard voor zijn dochter (22.000 euro). Ook verduisterde hij voor zeker 300.000 euro onroerend goed, kocht hij horloges voor 35.000 euro en besteedde hij 14.000 euro aan elektronica.

Medewerkers wisten ervan af, maar durfden niets te zeggen. Er heerste een angstcultuur binnen de organisatie, vertellen zij aan het AD. Wie zijn gedrag aan de kaak stelde, hing ontslag boven het hoofd.

De ondernemer en zijn advocaat ontkennen enige betrokkenheid. De advocaat geeft toe dat er dingen niet goed zijn gegaan, maar ontkent de miljoenenfraude. Hij vermoedt dat de beschuldigingen afkomstig zijn van mensen die jaloers waren op het succes van de man. 

Door: Redactie Nationale Zorggids