door 7Butterfly7 in Economie  ·  42 Reacties

  • 18
  • 1148x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Mensen lijken nu eenmaal erg dom en kopen maar raak, gaan leningen aan en kopen maar raak. Straks zitten ze weer in de ellende en moeten ze geholpen worden bij schuld hulpverlening waar ook leveranciers de dupe van worden. Nee, pas iets kopen als je geld hebt en niet maar weg lenen is mij vroeger geleerd en het werkt ook nog. Een klein beetje geduld is al erg moeilijk op te brengen.

6
1 TC

Nee, dat hebben we niet geleerd..........

1
2 Iwiewaweg

Het domme "stemvee" van deze Rutte-kliek , wil deze critische analyses helemaal niet horen.
Die hebben nog steeds "vertrouwen in de toekomst"..

5
3 Dieke

@1
Mensen? Of bedoelt u beleggers voor grote instellingen?
Want het zijn toch echt die laatste die de grote risico's lopen voor het financiele gewin.
Dat is toch de hoofdlijn van het artikel.

1
4 beastyboy

Nou, jan met de pet heeft er een hoop van geleerd.

Alleen de rest van de wereld niet, inclusief de toezichthouders.

2
5 Hein2

@2 Ik wel. Ik heb geleerd zelfs banken niet te kunnen vertrouwen.

0
6 W. Anstalt

Krijg je straks een Rutte die de natie gaat vertellen dat er weer omgebogen dient worden ter waarde van miljarden. Gezien de samenstelling van de regering gaan zij die een inkomen onder de 30.000 euro er voor opdraaien omdat die groep groot is en niet in het verzet komt. Voor hen die ombuigingen vriendelijk vinden klinken in de praktijk houd het iets anders in.

3
7 Voorzittershamer

* Verwijderd door de redactie *

8 Lone Wolf

Dit systeem is onhoudbaar. De wereld word geregeerd door de grote banken. We hebben niets meer te kiezen, we mogen straks weer betalen. De vorige keer is er niemand bestraft en dat zal nu weer niet gebeuren. We zitten in de tang en komen er nooit meer uit.

0
9 Ceesje

O.a. ABN/Amro vertellen in een reclame dat wij aandelen moeten kopen. Dat raden ze je aan op het moment dat de AEX net zo hoog staat als bij de crisis. Volksverlakkerij met een dure auto erbij.
Ze zeggen terloops dat je misschien ook je hypotheek kunt aflossen. Maar aandelen kopen is ‘hot”. Wanneer komt de volgende crisis dankzij het lage rente beleid van de EU?

1
10 Niet2 Verbaasd

Het systeem is al naar de klote. We worden slechts gegijzeld en kijken omhoog als een jonge hond naar de baas ... Men is echter gen jonge hond, maar een stomme hond. Omdat het handje vastgehouden moet worden zoeken ze bescherming bij een overheid die hen naait..

2
11 sparta

Die overheid print in de vorm van de ECB ook maar raak, omdat politici de hete aardappel doorgeven. Dat voorbeeld in combinatie met simpele hebzucht maakt dat het ‘ beste ‘ in mensen bovenkomt. Als lemmingen storten miljoenen zich op imaginaire manieren om vermogens te vergaren.

2
12 Al

Jawel, heel veel geleerd, de vorige keer was de buit niet groot genoeg, nu is de buit is nu nog groter, wat de bedoeling is!

1
13 garriet

Als het zo is als beschreven ? Dan zijn banken daar alweer..... medeschuldig aan.
Het aantal verkochte huizen is bijvoorbeeld nog nooit zo hoog geweest als nu. De prijzen zijn enorm. Zulke bedragen hebben mensen doorgaans zelf niet.
De banken blijven dus gewoon doorgaan met hypotheekverstrekken (ook al stellen ze [voor de vorm] wat meer eisen). Want dat en dat huis, dat zàl- en moet persé toch aangekocht kunnen worden. Dat mensen later in de problemen komen daarmee ? Ach: who cares ??? Nu, nu, nu... moet het gebeuren.
En dat nog wel terwijl juist banken vooruit moeten kunnen kijken.
OMG.

1
14 Flipper

De ECB vind het heerlijk en uitstekend dat ze macht kunnen uitoefenen op geld in de markt. Van geschiedenis heeft de mens nog nooit iets opgestoken. We zijn nog steeds dezelfde Adam en Eva uit het verleden toen geld nog niet eens bestond. Als een hond lopen we onze staart achterna.
De tekenen zijn in zicht. Vorige week Warren Buffet en nu de olie en een bus vol rijke Arabische Prinsen gearresteerd.

1
15 Verwonderd

@15 Mee eens
Nog steeds zijn er heel veel mensen die geld belangrijker vinden dan: overbevolking, milieuvraagstukken, schaarste van grondstoffen, kans op epidimieen, kans op mislukken van oogsten op wereldschaal etc. Geld is maar een afspraak tussen mensen en zal van generlei waarde zijn als er aan bovengenoemde problemen geen/onvoldoende aandacht wordt geschonken.

1
16 Conradijntje

Rutte: “koop een keer dat huis, koop een keer en nieuwe auto, koop eens een flatscreen tv.”.

0
17 Interessant

Hmm 16 reacties en slechts 1 die ook de burger zelf aanspreekt op zijn/haar gedrag.
De rest legt de schuld bij de politiek, de banken etc.
Mensen het is en en en.
Als u niet perse dat huis wilt kopen in die plaats, in die straat dan heeft u die hypotheek niet nodig, als u niet een leven wilt leiden van en vakantie, en een auto, en uitgaan maar eerst eens een paar jaar flink spaart heeft u die hypotheek niet nodig.
Als u zich niet laat verblinden door die mooie reclamespotjes dan koopt u die aandelen niet.
En als dat niet gebeurt kunnen de banken niet in de problemen komen, de politiek kan u niets dwingen en als u zoudt stemmen op partijen met een paragraaf over milieu en andere zaken zou dat ook al helpen maar ja die partijen zijn doorgaans links en dat schijnt nog erger te zijn dan een financiele crisis.

3
18 streek

2018 wordt een spannend jaar.

0
19 Jelle75

* Verwijderd door de redactie *

20 Chat Baker

* Verwijderd door de redactie *

21 Chat Baker

Oh ja, er is wel iets veranderd, bij de volgende crisis zijn burgers volledig de cigaar, dat hebben de 'jongens' zich nu wel geregeld.

Voor de rest is alles gebleven, nog steeds worden er virtuele bubbels gecreëerd, nog steeds is de virtuele markt mijlenver verwijderd van de echte markt, nog steeds wordt de schuld gelegd bij de mensen die te veel uitgeven.
De werkelijkheid is dat mensen steeds minder te besteden hebben omdat de virtuele markt als een bloedzuiger werkt.

2
22 Proemevla

Dat de crisis zich zal herhalen is een feit. De economie is namelijk een golfbeweging. We zitten nu in een innovatiegolf. Maar na verloop van tijd zal er weer verzadiging optreden en komen we weer in een laagconjunctuur terecht. De geschiedenis wijst dit uit.

0
23 Ealse Wouda

@22 "Oh ja, er is wel iets veranderd, bij de volgende crisis zijn burgers volledig de cigaar, dat hebben de 'jongens' zich nu wel geregeld."

Ja de volgende crisis wordt al vóór 2020 verwacht volgens de experts en dan worden door de overheid de aanvullende pensioenfondsen leeggetrokken en/of de spaarrekeningen onteigend - wat kunnen ze andes doen?

1
24 Conradijntje

* Verwijderd door de redactie *

25 Chat Baker

De aanstaande crisis zou wel eens dubbel zo hard aan kunnen komen dan de vorige crisis voor veel mensen.

0
26 Vrijbuitertje

Tsja... wat hebben we allemaal geleerd... ik denk dat we in ieder geval geleerd hebben dat TBTF-banken heel "speciaal" zijn. Dat 'risico' voor hen eigenlijk niet bestaat... omdat, als puntje bij paaltje komt, ze uiteindelijk toch wel gered worden door de centrale geldprinter en/of de belastingbetalert. Verder hebben we natuurlijk geleerd dat het IMF, EU en Mario Draghi de allergrootste vrienden van de burger zijn... met name van de Griekse en Spaanse burgers. Ook hebben we geleerd dat Goldman Sachs echt nooit ergens iets mee te maken heeft... dat Bill Clinton en Alan Greenspan echte supereconomen waren... en uhm... maar dit moet nog wel ff uitgezocht worden... dat de Russen waarschijnlijk de CCC-stempeltjes stiekum verwisseld hadden voor AAA-stempels.

0
27 ZieOnderkantBlik

Oja... en we hebben natuurlijk ook nog geleerd dat de hele crisis eigenlijk de schuld was van de gemiddelde burger die namelijk veels te veel op krediet gingen kopen.

1
28 ZieOnderkantBlik

Gelukkig heeft Trumpydumpy in zijn grote wijsheid besloten het toezicht op banken te verlagen en het moeilijker gemaakt voor burgers om rechtzaken te beginnen tegen deze.)

2
29 Moien

@29 inderdaad... en als het daardoor weer fout gaat, wat onherroepelijk het gevolg zal zijn, ben ik benieuwd wie de Trumpolina's daar de schuld van gaan geven...

ik denk niet dat dat de facilitator zal zijn...

2
30 TedjeR

@27 /@28 Dat we zelf de schuldigen zijn gaat er in als pap: we blijven immers een calvinistisch volkje: we moeten boete doen. Welnu de overheid bedient ons straks op onze wenken!

1
31 Conradijntje

@31 [ we moeten boete doen.... ]

De argumentatie daarvoor zal tegen die tijd ook wel weer luiden: "U heeft ons gekozen, dus dit is wat u wilde...

... en meer van dat soort misleidende en demagogische praat.

1
32 TedjeR

@25 Eigenlijk zijn ze niet overgewaardeerd en dat komt door dat het geld niks meer is de rente is nagenoeg 0%. Een ton op de bank kost je door de vermogensbelasting en inflatie 3000 Euro per jaar.

1
33 de kikker

@33 dat is nou net de reden waarom ze wel overgewaardeerd zijn, immers aandelen worden gekocht omdat alles beter is als renteproducten, de koersstijging van de aandelen komt niet meer overeen met de winstverwachting op korte termijn.

0
34 Moien

@29 Onzin, die regulering is er niet meer zeker sinds Reagan.

5
35 Proemevla

@35 ik weet dat voor jou Obama nooit bestaan heeft.

1
36 TedjeR

@35 Obama had weer allerlei regels ingesteld en Trump, in zijn drang alles van Obama weer teniet te doen heeft ook dit weer teniet gedaan.
Wall Street kan weer lekker zijn gang gaan.
Maar mensen echt hoor hou nou eens op alleen de schuld te leggen bij overheid en banken en kijk nou ook eens naar uw eigen aandeel in dit alles.
Ik blijf erbij, niemand dwingt u die lening aan te gaan, die aandelen te kopen, die hypotheek te nemen uiteindelijk beslist u gewoon zelf.

3
37 streek

@36 @37
De regels na 2008 ingevoerd hebben niks veranderd om ongedaan te maken wat na Reagan gebeurd is, de ontwikkeling van een virtueel gokcircuit dat de hele wereld leeg zuigt en dat in handen is van een paar figuren.

4
38 Proemevla

@37
Echt hoor...
De overheden waar de wetten en regels bepaald worden (en Obama heeft hier niets of nauwlijks iets aan gedaan), en de giga bedrijven die de voorwaarden van alles bepalen (en die de overheden grotendeels in hun zak hebben), daar ligt het allemaal niet aan...

Nee het is de simpele ziel die voorgespiegeld krijgt dat dat waar diegene mee instemt wel goed zit, die had beter moeten weten, niet die zonnen koningen met hun miljoenen/miljarden inkomens en royale perfect regelde leventjes tot achter de komma die alleen maar legaal de boel belazeren, daar kan het niet aan liggen het ligt gewoon aan al die naive voorgelogen zieltjes.

2
39 svartal

@39 beste wartaal.... jij weet net zo goed als ik dat Obama bij alles wat hij wilde invoeren/veranderen zwaar gehinderd werd door een op politieke en dus niet inhoudelijke gronden dwarsliggende Republikeinse meerderheid in beide huizen.

Dus praat geen onzin.

4
40 TedjeR

@40
Gedurende de eerste 2 jaar van Obama had zijn partij een meerderheid in beide huizen.

Alleen is Obama en zijn partij net zo goed een trekpop van het grote geld, en die situatie zal ook zo blijven zolang er teveel leeghoofden rondlopen die dat blijkbaar niet willen of kunnen geloven en dan zeggen nee dat kan niet dat is onzin.

2
41 svartal

Al heel snel na de kredietcrisis werden weer allerlei nieuwe wetten en zekerheden losgelaten. Hij probeert Trump alvast de schuld in de schoenen te schuiven.

1
42 Wendel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
FrisseBries
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

Ik wens al die rechtsextremisten hier het allerslechtste toe....

1 minuut geleden geplaatst door FrisseBries

Hendrianus
Hoe kan ik de islam zien als een vredelievend geloof?

@45 Een privilege is wanneer je een voordeel hebt dat anderen ontberen. Bedient worden door een verschillende organisatie is dat in principe nie...

3 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Weetal
MIVD: Nederland door Oekraïneoorlog nog aantrekkelijker cyber- en spionagedoelwit voor Rusland

Omgekeerd zal het ook wel zo zijn....

5 minuten geleden geplaatst door Weetal

baba jaga
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@121 Jij bent de tokkie deal with it.Ik ben niet extreem recht dat denk jij graag omdat ik het niet met je eens bent.BEwijs eens dat ik extr...

9 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Rio Grande
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@10 "Als ze aan de woke kant actief zijn, dan..."Hoezo 'als'? Woke is continu uit op allesomvattende macht. Waarom denk je dat ze andere m...

9 minuten geleden geplaatst door Rio Grande

Bop
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

@34 Ik heb het gelezen en ik zie dat jij een nieuw woordje hebt geleerd. Maar dat neemt nog steeds niet weg dat jij asielzoekers en moslims als ...

12 minuten geleden geplaatst door Bop

FrisseBries
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@120Net als jij. Extreemrechts, net als de Nazi's. Kots....

12 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@118Ik heb, en dat heb ik zoeven al gezegd, zelden een grotere tokkie meegemaakt dan jij.Jij bent extreemrechts, net als de Nazi's waren...

13 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Biscanna
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@110 Je komt dus weer met je ontwijkende geneuzel, zo voorspelbaar. Hoe jij opgevoed bent, laat je in @64 duidelijk zien. Tokkie eerste klas....

15 minuten geleden geplaatst door Biscanna

baba jaga
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@115 En ga nou maar weer stil zijn op 4 mei om 20.00 uur.Ik wel ja jij en je islam knuffels natuurlijk niet zo aso zijn mensen als jij nou een...

16 minuten geleden geplaatst door baba jaga

NK. App
Xxx In MouthBengali Local XxxLeah Gotti Hd VideoXxx Com Hindi DesiFreeporn Mother And SonJuicyjade PornKomi Can't Communicate PornSexy Video Xx HdChotta Bheem XnxxMind Break PornShared Wife StoriesOnly Fans SexoSexing PronMallu Aunty BfBrendon MillerBhut SexSpicyrrannyIndian Couple Romantic PornDaughter Swip PornPiper Pierri PornExploitedcollegegirls ThreesomeThothub DownloadBest Indian Porn StarsX Hamster PornPegging CaptionsXvidewosBhojpuri Sexy XxxDesi Xxx Video LiveMonamour Movie In HindiIndian GangbangedYourpriya21 NatrualsTeenager CuckoldWww Xnxx VedoKamapisachi SexSax Hd ComBengali Xx HdFutura PornTits XxxPorn India Full HdXxx BpoFacesitting Smother BoxHaley Reed BlackedDesuarchiveOpen Sex TeluguWwe Xxx Sex VideoTitties CartoonFree Porn BrzzersFilm X Français CompletLesbiab AnalPurn HabEmma Layne NudeBlack Porn StrippersSexy Teen SexSistar Ki ChudaiSaudi Ki BfBihar Ka XxxBrother Sister Xxx HdPeeing In Her PantiesPorn Sites Free PornChaterbuateGay Cartoons PornNangi Ladki SexTsuma No Haha SayuriLady CheekyHead ScissorMidgetgangbangChubby Porn VideosLindsey Pelas BoobsSex Video Hindi MeinMarathi Sex Videos ComHotel Sonar Gaon PuriIndian First SexPotn GifPreeti Rana NudeLexi AaanwVideo Erotique Pour FemmesOily Porn VideosNew Girls BfXnxx CattoonHairy Teen SexPron Video BhabhiWww Indian SexcomBestblowjobsMature Pornography PicturesXnxxlesbianGay Men NakedJabardast XxNatural MilfEnglish Film Bf OpenJapanese Sexxx MomLucky Porn StarPussy3dFacial FunContos Eroticos HentaiBig Tit CreampiKissing PornTo Watch Free PornHentai Brسكس الجماعىXx Com HdBanglaxxvideoWomen Sex Video HdXxxx Video Hd HindiRiley Reif AnalEbony Big Tits LesbiansEbony Lesbian Tits SuckingJane CaneBokep HijabersRhawk3VoyeurmonkeyFree Porn DownloadsCelebrity LeakednudesFuta BlowjobSarah Jean UnderwoodBianca Milf RomanaPhillipine PornsSexy Boobs Sucking VideosEva Elfie PornaFemdom GifBengali House Wife Sex VideoNaked Woman TwerkingAnime Pornhub'sKehlani NippleSexx2Violet Myers Invites A Guy 4 After PartyTelegram PornostarCanais Pornos TelegramNarutopornoKnock Knock Nude SceneSaxy Videos XxFutanariaMutual MastrubationMature Moms CreampiesSis Sleeping XxxTik Tok Porn ApplicationXvideos CategoriasXnxx FemliXxn Video HindiWhitezillaXxxmassage.Quarantine PornAsiatique NueSmall Penis HentaiMommy AssfuckedSleeping Sex Video TamilXx Sexy Video XxVeronica Rodriguez LesbianLesbian Group SexWtfpass Com