door Havermout in Buitenland  ·  25 Reacties

  • 7
  • 1122x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De eigenaar van Zara is een van de rijksten ter wereld, die moet gewoon zorgen dat de mensen die voor hem werken, dat die fatsoenlijk betaald worden!! Dat geld overigens voor alle bedrijven!!

1
1 Topperz

@1 Ik heb uw tekst wat aangepast:

De eigenaar van Zara is een van de rijksten ter wereld die gewoon moet zorgen dat de mensen die voor hem werken fatsoenlijk betaald worden!! Dat geldt overigens voor alle bedrijven!!

18
2 Koeterwaal

Lijkt me een hoax.... alsof de kleding niet geinspecteerd wordt voordat het de fabriek verlaat.. en ook voordat het in de winkel hangt gaat het ook door een paar handen.. om de prijs er aan te hangen e.d.
Dat de fabrieksarbeiders onder slechte omstandigheden werken geloof ik wel.. maar dat ze teksten in labels naaien... nee hoor.. dat zou te zwaar bestraft worden..

16
3 Wendy70

** gebruiker verwijderd **

Het is al langer bekend dat bij menig naaiatelier (maar ook andere productie-bedrijven) in Turkije en andere landen de arbeidsomstandigheden slecht, lonen laag en betalingen/verzekeringen niet op orde zijn.

Toch blijft de consument massaal bij winkels van Zara, H&M, Primark e.d. kopen; zo blijft de vraag naar de producten hoog en de ellende voor de werknemers voortduren.

4 verwijderd2420

@4 Ga na niet de gewone consumenten de schuld geven!! Het zijn de bedrijven die dat doen en de overheden die het nalaten om adequate maatregelen te treffen!!

3
5 Topperz

** gebruiker verwijderd **

@5
Door de vraag die gecreëerd wordt door de kopers (=consument) blijven de (productie)bedrijven bestaan. En ook de wantoestanden voor de werknemers in díe bedrijven.

Ik leg de schuld niet bij "de gewone consument" waarvan ú míj beschuldigt.
Eenieder koopt waar hij/zij wíl en kán kopen.

Van de overheden valt niet veel te verwachten (helaas) m.b.t. deze problematiek.

Ik steek mijn kop niet in het zand m.b.t. deze problematiek maar ben wel realistisch (hetgeen door ú als "beschuldigend naar de gewone consument" wordt beschouwd).

6 verwijderd2420

In de hele wereld zijn rijke mensen op zoek naar wegen om hun medemens uit te buiten voor geldelijk gewin. Is een drugshandelaar nu echt zoveel slechter als een boer in de tuinbouw die slaven aan het werk houd. Of is een drugshandelaar nu zoveel slechter las een bankier die willens en wetens mensen uit hun huis verdrijft.

0
7 rlw

@7 En vaak zijn het mensen die al geld zat hebben. Die mensen hebben helaas nooit genoeg. En gunnen een ander niks.

1
8 benbenieuwd

Dit lijkt mij bij uitstek een Turks probleem. Heeft Erdogan ook weer wat te doen.

0
9 PFL

@2 Ik heb uw tekst ook even wat aangepast:

De eigenaar van Zara is één van de rijkste ter wereld, die gewoon moet zorgen dat de mensen, die voor hem werken, fatsoenlijk worden betaald!! Dat geldt overigens voor alle bedrijven!!

0
10 Doehetlekkerzelf

@5 Marktwerking. Als consumenten het niet kopen, produceren bedrijven het niet. Westerse consumptie vraagt om goedkope productie, want mensen willen geen fatsoenlijke prijs betalen.

6
11 Yisrael

@11
Ik denk dat mensen best wel een "fatsoenlijke" prijs zouden willen betalen maar dan achteraf niet willen zien dat die fatsoenlijke prijs, voor het overgrote deel verdiend over de ruggen van mensen in erbarmelijke wantoestanden werken, riant rijkelijk benut wordt om naar boven toe te laten vloeien !! Daar ligt het hele probleem ! Die wantoestanden worden mede veroorzaakt door de grote multinationals die van die wereldberoemde logo's voeren !!

4
12 Tante Annie

Kijk maar om je heen, Turken naaien iedereen.

2
13 Bets Muts
14 in holland

@4 en 6:
Zijn er goeie opties onder voorwaarde dat het wel normale mode kleding is?
Enkel naar de prijs kijken is geen garantie, ook dure merkkleding is vaak twijfelachtig.

0
15 Jackd

@11 " want mensen willen geen fatsoenlijke prijs betalen."

Of kunnen dat niet.

1
16 Mappie

@16 Mappie,
neen, de "consument" kan vaak de prijs voor een "verantwoord" produkt niet betalen, klopt helemaal.
Het grappige is echter dat een "verantwoord" produkt over het algemeen vele jaren mee weet te gaan wat per saldo (over de jaren) winst op weet te leveren.
Een echt T-shirt of een echte jeans (Europese fabrikanten) kosten een veelvoud van wat "Zeeman" of consorten aan weten te bieden maar gaan vele jaren probleemloos mee.
Ja, er zijn in Europa nog fabrikanten die een degelijk produkt weten te produceren.
Maar.......... het kopen van "flut-kleding" past geheel binnen onze wegwerpmaatschappij. Goedkoop - snel - met de mode mee. Dit zelfde verschijnsel valt te vinden in de meubel branche. Vroegehr kocht men meubels voor het leven en gunde deze vaak ook nog een tweede leven, tegenwoodig ben je een soort van fossiel als je niet iedere vijf jaren nieuwe meubels koopt.
Degelijkheid heeft zijn prijs (het is nu eenmaal zo).
Een T-shirt van Zeeman (of welke dumper ook) heeft een levenstijd van 6 maanden, een echt T-shirt gaat echter minimaal 6 jaar mee.
Verder gaan?
Degelijke (echte) schoenen gaan minimaal 10 jaar mee (wel invetten / poetsen), een goed kostuum eveneens.
Door het aanschaffen van duurzame produkten bespaart men waanzinnig veel en ontwikkeld zijn eigen kledingstijl is dus geen "massa" produkt (als mens) meer.
"Dure merkklding" is zeker geen garantie in deze maar een goede recherge (bijv. internet) wel!
Vond laatst (enige jaren terug) "Jesus-nickes" op internet, worden vervaardigd in een Frans klooster (als atheist klinkt het als een vloek), maar deze dingen (sandalen dus) zien er, ondanks ingelopen) nog net zo uit als de dag dat mijn pakket binnen kwam!
Wel onderhoud ofwel in de herfst invetten maar dat mag de pret niet drukken.
Kocht een broek van een Schotse "tailer" dit ding is echt onverslijtbaar. (Ja, koste wat maar blijft "mooi" zonder slijtage plekken en o, ja, stof in Schotland geweven en broek ook aldaar vervaardigd.
Overhemden uit Duitsland, ben zelfs daar in de "fabriek" geweest, ja, zo`n overhemd kost ruim € 100,00 maar is (met vijf jaar garantie) echt onverslijtbaar.
Jas gekocht in Oostenrijk (loden) van een Oostenrijkse manufactuur, ja, ik draag in de herfst, winter en het voorjaar dus altijd dezelfde jas. Dit ding (die jas dus) is onverslijtbaar.
Wat ik bedoel is dat als men meesurft op "de mode" er altijd geld tekort zal zijn, koopt men echter "duurzaam" dan heeft men uiteindelijk een besparing en zijn textiel gruwel fabrieken niet meer nodig.
Het begint dus weldegelijk bij de consument!

0
17 Bezorgde Europeaan

@17 "Een T-shirt van Zeeman (of welke dumper ook) heeft een levenstijd van 6 maanden, een echt T-shirt gaat echter minimaal 6 jaar mee."

Hoewel ik me in principe helemaal in je verhaal kan vinden: "duurzaamheid kost geld", (eigen interpretatie, maar je mag me corrigeren), is mij in de praktijk gebleken dat het niet helemaal klopt.

Door omstandigheden heb ik te maken gehad met zowel een heel ruim budget als een heel krap budget en mijn ervaring is dat het weinig uitmaakt waar je je kleding koopt als het gaat om duurzaamheid.

Ik heb ooit kleding gekocht in chique winkels, die, na 5 x wassen, niet meer om aan te zien waren en heb nog steeds een aantal kledingstukken (m.n. sweaters) die, na 30 jaar (!) nog steeds voldoen.
Maar al te vaak blijken de kledingsstukken die aangeboden worden in de chiquere zaken, uit dezelfde ateliers te komen als die welke aangeboden worden in de "volks" winkels.
Enige verschil is de prijs; en de winstmarge voor de detaillist.

Mijn 70 jaar oude vingers geven tegenwoordig aan of een product de moeite waard is om te kopen of niet en ik zou willen dat het anders was.

Prijs zou een indicatie moeten zijn van kwaliteit, verantwoorde herkomst en duurzaamheid.
Helaas is dit niet het geval.

0
18 Mappie

@18 Mappie,
Dank voor Uw reactie.
Onze leeftijd scheelt niet zoveel en wij beiden spreken uit "onze" ervaring.

Een "ruim" en een "krap" budget heben wij blijkbaar samen ook mee mogen maken, was leerzaam zéér leerzaam (althans voor mij). Maar ik heb één ding mogen leren: beter drie seizoenen "overslaan" en daarna één waardevol kleding stuk kopen in plaats van iedere maand "iets" wat hooguit één seizoen mee gaat.

Wat ik bedoelde en bedoel is dat de T-shirts van (bijv. Zeeman) na twee keer wassen al "lubberen" aan de kraag en mijn "duurzaam" gekochte T-shirts na vijfig keer wassen nog steeds niet "lubberen". (Ja, ik hou ook het wasetiket in de gaten.)

Prijs is jammer genoeg geen garantie op kwaliteit, internet kan hierbij Uw redding zijn. Er zijn nog steeds Europese (ja, Engeland, Schotland, Italie, Spanje en Duitse) leveranciers (Nederlandse heb ik nog niet mogen ontdekken) welke echte kwaliteit weten te leveren.

Inmiddels maakt het mij niet meer zoveel uit, men (her-) kent mij aan mijn kleding, ooit duurzaam gekocht (neen, niet bij de "dure" kledingzaken).

Echte kwaliteit is tegenwoordig ver te zoeken. (Bestaat "Schuttersveld" nog ?)

0
19 Bezorgde Europeaan

@19 Weet precies wat je bedoelt en koop tegenwoordig heel veel van de kringloopwinkel.
Goed voor "duurzaam" en goed voor mijn portemonnaie.

Weet eerlijk gezegd niet wat je met "Schuttersveld" bedoelt.
Ik vind op Google alleen maar gegeens over sportaccomodaties.

0
20 Mappie

"gegeens" = gegevens.

0
21 Mappie

@19 "Inmiddels maakt het mij niet meer zoveel uit, men (her-) kent mij aan mijn kleding, ooit duurzaam gekocht (neen, niet bij de "dure" kledingzaken)."

Ken dit.

Weet dat men mij ook herkent aan "netjes en schoon, maar ontdaan van enige pretentie"; wat niet wil zeggen dat ik me, bij gelegenheid, echt wel weet te presenteren question

0
22 Mappie

@20 Mappie,
"Schuttersveld" was vroegerh DE fabrikant van overhemden enz. (Enschede ..... Van Heek.)

Ja, ook ik bezoek regelmatig de kringloopwinkels, maar ben tevens bezig mij te ontruimen. Immers wat hebben mijn "nazaten" aan alles wat vader, opa, aan "schatten" verzameld heeft?

Soms, heel soms, weet ik iets te vinden in de kringloop en vraag mij af waarom mensen hier ooit afstand van hebben gedaan. Maar goed met mijn AOW en (bescheiden) pensioen is de kringloopwinkel soms een ware schatkamer. Kwam laatst nog een Römertopf tegen (heerlijk om in te braden) voor een paar euro.

Kleding kan ik in de kringloop niet of nauwelijks vinden, maar eerlijk gezegd ben ik hier ook niet naar op zoek.
Mijn colbert, 15 jaar oud, is nog als nieuw waarom zou ik dan een ander zoeken. (Ja, de stomerij kan inmiddels een filiaal openen door dit colbert question )

Heb mogen en moeten leren te eten volgens de seizoenen, Mouton Cadet (wijn), vervangen door een "simpel" biertje, weet je Mappie, door de simpelheid is mijn leven steeds rijker geworden.

Terug naar "kleding", ik man, ben nog steeds van mning dat men beter uit is met iets duurzaams, niet qua prijs maar echt duurzaam (denk loden Oostenrijk), dan dat men met alle grillen meelift.

De consument "bepaald". Zolang er vraag is naar................ zal de "goedkope" industrie hierop inspelen en houdt de consument de misstanden in leven.

Vroegerh, kreeg ik (in de groei periode) één broek per jaar. Gevallen knie kapot..... ja, dan werd er een "stuk" op genaaid. Ellebogen (trui) idem dito.
Tja, zo ging het "toen", ben ik er minder door geworden? In tegendeel juist hierdoor kan ik mijn ouders (reeds lang overleden) steeds meer waarderen.

0
23 Bezorgde Europeaan

@22 Mappie,
**** Zie @23

0
24 Bezorgde Europeaan

@23 ""Schuttersveld" was vroegerh DE fabrikant van overhemden enz. (Enschede ..... Van Heek.)"

OK. Kun je nagaan hoever mijn kennis inzake dit soort zaken reikt question

"Mijn colbert, 15 jaar oud, is nog als nieuw waarom zou ik dan een ander zoeken. (Ja, de stomerij kan inmiddels een filiaal openen door dit colbert question )"

Mee Eens< maar nog steeds vrouw genoeg om iets "nieuws" leuk te vinden question

"weet je Mappie, door de simpelheid is mijn leven steeds rijker geworden."

Is ook mijn ervaring, al moet ik zeggen dat ik bier nooit heb weten te leren waarderen; zo bitter, brr!

"De consument "bepaald". Zolang er vraag is naar................ zal de "goedkope" industrie hierop inspelen en houdt de consument de misstanden in leven."

Dat is, helaas, maar al te waar.

"Tja, zo ging het "toen", ben ik er minder door geworden? In tegendeel juist hierdoor kan ik mijn ouders (reeds lang overleden) steeds meer waarderen."

Precies.

0
25 Mappie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
'Promes moet afzien: kaalgeschoren en met twintig man in cel'

Die wil heel gauw terug naar Nederland. Dan maar een tijdje brommen in een Hollandse cel. . . ...

1 minuut geleden geplaatst door LoydMorris

progressiefliberaal
Meer asielmogelijkheden voor vluchtelingen uit Eritrea met dienstplicht

En volgende week zeurt hij weer dat hij geen plekken heeft.Bij uitstek de meest overbodige bewindsman van Nederland. Creëert alleen maar pr...

1 minuut geleden geplaatst door progressiefliberaal

eh
England's ludicrous experiment in privatised water is coming to a messy end | Adam Almeida

uit artikel:Sinds de privatisering in 1989 zijn de waterrekeningen in Groot-Brittannië met 360% gestegen, meer dan twee keer zoveel inflatie ...

4 minuten geleden geplaatst door eh

Reconquista
De nieuwe premier krijgt het zwaar

Gewoon de klimaat en stikstoffondsen van Rutte en Jetten aanbreken en er zeker niet meer in stoppen zoals de bedoeling is . Daar zit 60 miljard ...

9 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@47 Hoezo, zo ken ik er een paar? Jij geeft mij die link toch? Bekijk ik 'm, kom erachter dat je bewering er niet uit blijkt en dan wijs je naa...

9 minuten geleden geplaatst door Bop

Schildpad
Brian Tyler Cohen (@briantylercohen) on X

Als ie nu 9x had gestemt voor de presidentsverkiezingen in 2019, maar nee, hij heeft totaal 9x gestemt in allerlij verschillenden verkiezingen i...

13 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Biscanna
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@31 Tuurlijk zie jij wat anders, want je kijkt altijd weg....

15 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Reconquista
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@46Een heleboel maar op dit draadje of je het niet oneerlijk vind dat mannen meedoen in vrouwensport terwijl zij fysiek veel sterker zijn....

17 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Slavink
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@28 ik zeg: "Doen!" ... 😎...

19 minuten geleden geplaatst door Slavink

Slavink
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

Ook een broetje bij ... ? 😎...

21 minuten geleden geplaatst door Slavink

NK. App
Porn HorrorFilmes Online PornAmateur GangbangedBritexclusive0Bokep BacolMallu PornhubDesi Boudir GudReal Massage Hidden CameraCuckold CapionsFuta On Male ComicCurvy WomenpornRashiyan PornDoctor Nurse XnxxNatasha Web SeriesSexy Gril PronBbw HenteiXxx Porn Sex HindiXxxifCelebrities Gone WildAsian Amateur BbcTw NudesPorn To Watch For FreeBoys And Girls Having SexSasha Grey GifGolden Age Of PornFemale EscirtEnglish ChudaiBangladesh Xxx Hd VideoGirl Girl XxxxDoctor Sexy Video ComErotic MasturbLesbian Massage RoomGay AnalcumPelículas PornografícaPawg ModelsBrazilian MilfJessica BeplerMother In Law SeducesHdpor ComicsEscorts ErosAbella Danger PissBerryrolloJapani Bf Hd VideoSex In 18Porn OrgasmingAutumn Ivy NudeBanjara SexChaturbate EbonyBlue Sex PhotoWca Productions NewHandjobcumshotsAbigail Spencer PornhubBig TittedMoaning LoudlyMilk The Prostate PornTits Flash PublicSixey VideoPanty_and_stockingMlifKylie Rocket PornSex Vedios RomanticSkullgirlspornJoybearX Videos Malayalam MovieErotic LesbiansSeetsinnerAva Adams SoloHentenia PornItch NsfwHot Lesbian Latina PornOlivia Wilde NudePorn PetiteVictoria LovobJenna Jemeson PornEva Notty XvideosWww Hdzog ComWild Indian PornUnderhentaisHazel GraceTeanna KaiIndiankinkygirls ComHd Mom Xxx ComKiss Xnxx ComClitoris MonsterBlack Pron Comنیکی بنزPorn Hub..comKeira Knightley NakedSkinny TeenanalSex PorrnGirl Fucking A HorseSkylar Mae LeakTamil Aunty PundaiKimmy Granger BabysitterLike Omegle WebsiteLesbian SunnyRealincest PornNaked Women In High HeelsDirtyrouleteThighjibAmateur TranspornPerpect GonzoDaughter Porn DadSexo Amador BrasileirosSites Para SexoBlacked VideosWomen Bend Over NakedMandy MonroeGenelia D Souza NudeKarneli BandiGoonerResmi Nair NakedJapanese Tits BigBlacked StepsisterLeasbien PornCzec Glory HoleXxxxxfLadies And Ladies Sex VideoHinde Xxx ComVanilla PornChut KaliAraqueenbae LeaksSex Video Malayalam Sex VideoMommy Black PornTufos GrtisVinatage Gay PornBoudi Xvideo桃乃木Ww Marathi Sex ComBbw Sex MoviesCanadian PornstarsGirlfriend Swap SexDvdes-644Jun KasuiCreaming HerEal PornBen DoverPor NubMoniicarsResmi R Nair PornTelugu Girls NudeJacqueline XnxxEnimal Xxx VideoEmilia98xxxKannada Super Sex VideoThe Fan Bus OnlyfansCash StuntsKanada Sex VideoShannon Stewart NudeR/chubby