Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 13 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Na deze video ben je op slag verliefd op Mexico

Nog op zoek naar een vakantiebestemming en best wat budget? Stop met zoeken, want wij verzekeren je dat je na het zien van de volgende video direct naar Mexico wil!

Het gaat om een video van Joshua Cowan, filmmaker en reisliefhebber. De beelden die Cowan maakte met zijn drone laten een land vol beeldschone natuur zien. Watervallen, prachtige landschappen, azuurblauwe zee en eindeloos gebergte zijn te zien op de beelden, die je direct laten vergeten dat er ook een drugsoorlog in het land woedt.

https://vimeo.com/163574376

Reisadvies

Voor Mexico geldt op dit moment dat er veiligheidsrisico’s zitten aan een reis naar het land. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken geldt voor bijna heel Mexico een ‘gele’ zone: dat betekent dat men dient op te letten, omdat er veiligheidsrisico’s in het gebied gelden. Voor enkele delen van het land geldt een ‘oranje’ zone: het advies luidt in dat geval dat je er alleen heen moet reizen als het noodzakelijk is. Het laatste geldt voor het gebied rondom de grens met de Verenigde Staten en de provincies Tamaulipas en Guerrero. Om de kaart te bekijken, klik hier. 

Er zijn echter gelukkig ook plekken waar je volgens Mexico-kenners wel veilig naartoe kunt reizen. Zo zou het prachtige Yucatan heerlijk zijn om doorheen te reizen met een georganiseerde reis. En in het bekende Playa del Carmen kun je net zo lekker genieten van jouw strandvakantie als op het strand in Europa. Geen excuses dus; boeken maar!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.