door Fresh in Binnenland  ·  28 Reacties

  • 19
  • 622x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het zal de vvd een gruwel zijn te lezen dat de samenleving voorop dient te staan in plaats van de grote bedrijven en superrijken. Net zo gruwelijk is dat 2 partijen met een c in hun logo het vvd beleid steunen en onderschrijven.

1
1 Voorzittershamer

Tegen het huidige kabinet zal in ieder geval de boodschap aan dovemansoren gericht zijn.....

2
2 Beowulf

De politiek wil de grote bedrijven te vriend houden. Wanneer de politieke carrière voorbij is kunnen ze daar de zakken gaan vullen. Die denken alleen na over hun eigen toekomst.

0
3 Bram brabant

De SP roept dit al jaren maar de meerderheid van de Nederlandse bevolking heeft daar geen problemen mee en betalen graag belasting zodat de rijken en multinationals weinig of geen belasting hoeven te betalen en blijft rechts stemmen. Onbegrijpelijk.

0
4 yanyans

de grote bedrijven maken de dienst uit. niet de politiek

4
5 semperpenis

Sinds wanneer is ontwijking een vies woord, als je belasting kunt ontwijken ligt dat niet aan de ontwijker maar aan brakke wetgeving.

Iedereen met een hypotheek, aftrekpost voor ziektekosten, is namelijk per definitie een belastingontwijker.

@4
Dit kun je niet anders dan Europees oplossen, alleen willen we dat niet hé, boeh EU, tot die tijd zal ontwijken gewoon, wettelijk geheel rechtmatig, kunnen

8
6 DaStef

@6
Waar zegt de SP dat ontwijking onwettig is zij willen wet veranderen zodat ontwijking onwettig is in Nederland en de EU overtuigen om mee te doen. In Portugal is het wel gelukt waarom hier niet?

0
7 yanyans

@7

Ontwijking kan NOOIT onwettig zijn, want dan heet het ontduiking.

En dat is precies het probleem hé, internationale fiscale wetgeving is dermate complex dat Nederland niet eenzijdig wetgeving kan instellen, dat kán alleen EU breed, want dan heb je de economische grenzen waar je fiscaal toerisme kunt voorkomen, en het vehikel die dat kan afdwingen bij de grote Multinationals, alleen al google heeft een omzet dat bijna 10% is van alle belastinginkomsten in Nederland.

Misschien dat dát e.e.a. in perspectief zet.

7
8 DaStef

Politiek actie nodig tegen perverse Oxfam Novib.

Belastingontwijking is een drogredenering. Wie zich aan de wet houdt valt niets te verwijten.
Zo min mogelijk belasting betalen binnen de grenzen van de wet is de PLICHT van elke ondernemer.

9
9 PFL

@9
Meent U dat? Weinig of geen belasting betalen maar wel eisen stellen op goede wegen, goede verbindingen, een leger, politie, brandweer, onderwijs enz. en andere laten betalen want dat is de PLICHT van een ondernemer. Als iedereen zo denkt is er geen ondernemer meer en worden wij een 3e wereld land. Een voordeel geen last van illegalen.

2
10 yanyans

Vragen over zaken waar de VVD en zijn achterban geen last van hebben wordt afgedaan met,dat moeten we in Europees verband oplossen.Zaken zoals de race to the bottem over winstbelasting en dividendbelasting wordt ingevoerd en protest daartegen wordt afgedaan met,dat is goed voor de werkgelegenheid.

0
11 jantje van leiden

@10

Meent u dat? Iemand die zich netjes aan de gestelde wetten houdt, en niet meer belasting betaald dan dat hij wettelijk moet, is in uw ogen crimineel bezig.

@11
Nee
1. Ik ben zeker geen VVD'er
2. Belastingontwijking is een globaal probleem geen nationaal.
3. Bedrijven, maar ook particulieren, die zich netjes aan de wet houden zijn niet de schuld van brakke fiscale wetgeving dat niet is geharmoniseerd binnen de EU.

3
12 DaStef

@1 Hoezo, het zijn gewoon de oude bondgenoten van "Hou jij ze dom, houdt ik ze arm".

0
13 mightimouse

** gebruiker verwijderd **

Oxfam novib heeft het ei van columbus gezien ineens .
Wat zij daar stellen weet iedere nuchtere Hollander en behoeft geen betoog van een stel bureaucraten .
De feiten zijn echter dat de wetgever ervoor gezorgd heeft dat de grote bedrijven in dit land voor de bevolking gaan en derhalve zal er dus nooit een verandering komen aangezien de belangen behartigd worden door de overheid en die staat aan de kant van het geld !!
Kortom de totale normale bevolking van dit land wordt besodemieterd !!!!!!!!!11

14 verwijderd682241

@12

Waarom is NL dan iedere keer de eu wetgeving hierover aan het traineren?

NL zwijgt hier europees over, treed zelfs eurpese wetgeving met de hand.

https://www.trouw.nl/home/nederland-verzweeg-fiscale-deals~a753762e/?utm_medium=website&utm_source=nieuwskoerier.nl

"In het rapport wordt een voorbeeld gegeven van een bedrijf dat in Nederland 500 miljoen euro winst boekt, maar door afspraken bij de fiscus slechts 25 miljoen hoeft op te geven. Zie daar het ‘gat’ dat wordt getrokken: het restant van 475 miljoen euro wordt nergens belast."

Met andere woorden 475 miljoen zwart geld gemaakt met een pennestreek.

0
15 garriet

@12
U heeft het slecht begrepen. Er wordt gesteld dt elke ondernemer de PLICHT heeft om zo min mogelijk belasting moet betalen en daar heb ik op gereageerd.
Als dat zo zou zijn moeten andere mensen deze belasting opbrengen maar deze ondernemers genieten wel van alle producten die door de belasting betaler betaald wordt. Over criminelen heb ik het niet gehad.
Vindt U het normaal dat U b.v. 36% belasting betaalt en de rijken die de belasting ontwijken enkele procenten belasting betalen. Als zij hun belasting normaal betalen hoeft U minder te betalen.

0
16 yanyans

@9 dat de wet hier zo lek is als een mandje weten we, maar eerlijk is het systeem niet.
En dat is het probleem.

Waarom betalen bedrijven minder belasting op hun winst?
Waarom kunnen ze zoveel wegsluizen? (Starbucks met hun recept rechten die elke keer net de gehele winst zijn, van de keten in Nederland)
En het is weer slechter geworden, door Rutte drie...

0
17 Logic

@15

Dat is ook de reden dat ik hier onze eigen regering op aan kijk, zowel oppositie als regeringspartijen. Je hoort ze alleen over wetgeving en regelgeving als er weer een "paper" bovenkomt, dan buitelen ze weer over elkaar heen om schande te spreken.

Van de VVD snap ik het, dat is nu eenmaal de belangenbehartiger van het grootkapitaal, echter ook de PVDA heeft in de regering gezeten de laatste 4 jaar en daarvoor zaten er het CDA en de PVV

Dit soort constructies zijn al jaren gaande, er er wordt hoegenaamd niets aan die brakke wetgeving gedaan, nog afgezien van de enorme bezuinigingen bij de Belastingdienst, waardoor controle en ruling veel slechter zijn geworden.

0
18 DaStef

Staat niet in het regeerakkoord, dus vergeet dat maar. Zoals Rutte en Dijsselbloem altijd al gezegd hebben: als wij het niet doen dan doen anderen het wel. En per slot van rekening moeten we deze bedrijven te vriend houden en vanaf volgend jaar ook de kans geven om zich verder te verrijken door de dividendbelasting ook maar af te schaffen.

Maar ja, de Nederlandse kiezers vonden dat een geweldige zaak. Dus zo heurt het.

0
19 niet-alles-geloven

@16

Elke ondernemer hééft de plicht om zo min mogelijk belasting te betalen, binnen de kaders van de wet, Belasting trekt namelijk fysiek geld uit je onderneming, en zet liquiditeit en reserves onder druk. Vennootschaps-(winst)belasting is formeel zelfs een kostenpost voor een onderneming, zo min mogelijk belasting betalen is gewoon goed ondernemersschap, net zo goed dat je als ondernemer probeert om zo gunstig mogelijk in te kopen.


@15
Daar zit geen dubbeltje zwart geld, blijkbaar laten de regels dit gewoon toe, dat ligt aan brakke regels niet aan de ondernemer die er gebruik van maakt.

2
20 DaStef

@16

Als de SP nu eens het voorbeeld neemt en haar eigen belastingontwijkingsconstructie opheft zou dat al winst zijn.

2
21 DaStef

@21 daar wordt al hard aan gewerkt

1
22 chouffleur

@20 Eens . Niemand wilt meer belastingen betalen dan nodig.

2
23 solidsteel

En de Dames en Heren krijgen ook nog een forse verlaging vennootschapsbelasting, afschaffing dividendbelasting en zo nog wat andere leuke douceurtjes van de VVD......
..... in plaats van het dichten van gaten in de belastingwetgeving!

En wij maar betalen question

8
24 Uit Den Haag

@21 de afdrachtregeling van de sp is al illegaal verklaard..

2
25 chouffleur

@25

Nee, alleen het overmaken van het salaris van politici naar de kassen van de SP is moeilijker gemaakt, de constructie is nog steeds geoorloofd, mits je de juiste protocollen volgt, zijn giften, ook exorbitante giften, aan politieke partijen gewoon aftrekbaar.

Wat overigens wel weer grappig is, is de dubbele standaard die de SP hanteert, hier zodra het om de eigen ontwijkingsconstructie gaat.

1
26 DaStef

@24

Even voor de goede orde, de verlaging van de VPB bedraagt 4% (van 20% naar 16%)
Het afschaffen van de Dividendbelasting is slechts voor een hele kleine groep een voordeel, de Box 2 belasting blijft namelijk gewoon in stand en uiteindelijk betaal je wel degelijk die 25% over dividend alleen op een andere manier.

De hele operatie kost ongeveer 3 mrd, dat is ongeveer 1% van de totale belastinginkomsten,
De herziening in de hypotheekrenteaftrek gaat ongeveer 6 mrd opleveren, die overigens nagenoeg volledig wordt gedragen door de topinkomens, Dus feitelijk zijn het de "rijken" die de VPB verlaging gaan betalen.

1
27 DaStef

@25
Men heeft problemen dat de SP onafhankelijk kan optreden en niet afhankelijk is van externe giften. Door deze constructie komen er geen gelukszoekers en alleen mensen die het als een roeping zien om bij de SP te werken. Andere partijen hebben daar moeite mee. Alleen vind ik het vreemd dat men nooit wat hoort over de SGP die eenzelfde Afdrachtregeling heeft. De SP leden betalen normaal hun inkomsten belasting en daarbij betaalt de SP de niet gebruikte staatssubsidies terug aan de staat.

0
28 yanyans

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
soapbox
Extreemrechtse Israëlische kolonisten laten onbestraft spoor van dood en verderf achter onder Palestijnen - Joop - BNNVARA

@1 Sorry maar dat is onzin gezien ze al decennia lang Palestijnen vermoorden....

zojuist geplaatst door soapbox

LoydMorris
Koningsdag in Amsterdam betekent 4 miljoen liter plas: ‘Verschrikkelijk als ze door de brievenbus staan te plassen’

Amsterdam, Koningsdag. . . 4 miljoen liter plas. . . . A10 XR-demonstratie ...

1 minuut geleden geplaatst door LoydMorris

RobP
dr. Michael Yeadon: Alles met mRNA is ontworpen om schade te veroorzaken - Dissident.one

@15 Da's nog eens een staaltje zelfkennis. Nu nog ervan leren....

1 minuut geleden geplaatst door RobP

ABRACADABRA
GeenStijl: Brit Donkerwit begint deportaties naar Rwanda

ah, dus daar ook eindeloze procedures en bezwaren/rechtszaken, dus zal ook wel een miljardenverslindende strijd zijn/worden...

3 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Snorrie
Extreemrechtse Israëlische kolonisten laten onbestraft spoor van dood en verderf achter onder Palestijnen - Joop - BNNVARA

@25 Natuurlijk.Net zoals jij wel meer dingen denk te weten.Noemen ze ook wel wanen....

4 minuten geleden geplaatst door Snorrie

LoydMorris
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@11 Och gut. . . . De mensen beginnen het echt zat te worden. . . de politie mag niks, de burgemeesters en het OM zijn te laf. Dan lo...

5 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Snorrie
Extreemrechtse Israëlische kolonisten laten onbestraft spoor van dood en verderf achter onder Palestijnen - Joop - BNNVARA

@24Iedereen is het er wel over eens dat Hamas uitgeroeid moet worden.Net zoals iedereen het over eens is dat genocide daar niet de juiste op...

5 minuten geleden geplaatst door Snorrie

ABRACADABRA
Sissen en nafluiten moet afgelopen zijn: gemeente Alkmaar start nieuwe campagne

@2 ik woon aardig in de buurt en kom er nog af en toe en ja, waar niet...

6 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Sarcoff
dr. Michael Yeadon: Alles met mRNA is ontworpen om schade te veroorzaken - Dissident.one

@14 En die arme misleide donders worden dan vaak fanatieke promotors van de misleiding, omdat ze de pineut zijn van die misleiding willen ze dat...

8 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Bop
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@10 Nee, vind ik ook. Zo'n opruiende reactie als die op @6 gaat dan ook alle perken te buiten....

10 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
B Grade Movie SceneEbony Porn MoviesTroubleshooting Victoria Voxxxjay SmoothPakistani SexmoviesDirty Talk PeggingDule 34Porn LuxHd Group Sex VideoSuhagrat Porn MovieCutiepie.briSofianixAmateure Glory HoleCuckoldsessionsHot Naked BabedFlingstersXhamsyer LiveStockingteseVídeos De Sexo CaseirosRule34 SfmXxxvideo InPorn K TubesYoung Women Sex VideoEmily Tanner NudeHardcore BangMin Galilea XxxTna Escorts80's Porn Actressesу621ютуеPokemon Porn GmesMom Swap Hd PornSlimthick Vic AnalSkylar Vox Alex AdamsKayla Kapoor AnalFutanarixxxBest Tits PornBig Boobs NsfwVoir Films PornosEscort AsianAssamese Xxx ComXmterBlac Chyna NudeFtm Gay PornPelicula Española EroticasWww Xvideos CDesi Wife Nude PhotosXxx Sexy Girl ComPornstar Taylor RainXxx NachoGangbang AuditionsLesbian Porn SquirtersTraining Sex VideoContact Sex VideoCoje HermanaColombianaxxxMallu Aunty ComHorneymomsHot Tubbing NakedSexy Chudai VideosHot Mature SexBlazer Sex ComSon Forced His Mom And FuckedAtk GirlfriendPorn WidowerPorn BuenotasMia Marin AnalGoodporn Toعرب ناريLatinohentaiXvnxMassala Seen.comNude Tiktok CompilationHuma Qureshi SexySlutwife.gifKayla Simmons Onlyfans LeakEmily ReneeStory Based PornNaked Women IndianVoyeur LivRetro. PornoTetu Photo LoveRitika Sajdeh SexWww Indian Hot SexDrew Barrymore In PornAbella Danger DreddVoyeur MonkeyBi Sexual Orgy PornSex Video Ladies LadiesDog XxxTiktok Only FansKorean Adult Movies DownloadBrazzers Lesbian StraponGamelinkMylf .comHerkmateAriella FerAoc DeepfakesCheatingsexFucking BoobsIndian Best Pron VideoWife BucketDesipqpqFatal MorelBaisee Moi And Johnny Sins SeThong Bent OverBangladesi PornVideos PornograficozHoly Moly PornBeautyful Indian PornXhamestsrGay Yaoi PornTit Tok PornIndianporn WebseriesHindi Dubbed SexErotske PriceAnaltortureDaighter Swap PornNangi PicHot Sax VidioGreg Dixxon PornTeens DopornGardevoir PornDad And Daugher PornFree Black PonSexxx IranianVideoincestoEliza Ibarra LesbianY PornBig TirsNayanthara Hot SexyNaled LesbiansNude College GirlChilimoviesOnly Fans GaypornPorn Hd Full FreeAnggela White XxxDog Cum CompilationLeanna HeartDisxxxGuy Pron VideoAnal Gangbang CreampiePorn EróticoXvideos AcompanhantesNude Pics Sandra BullockHd Bp HindiTwerk XvidPorn Film DikhaoHot Web Series In NetflixBondage FuckHand Job VideodLisa Ann Younger