AD en Ismail Ilgun na zes maanden uit elkaar

Het AD en treitervlogger Ismail Ilgun gaan na zes maanden uit elkaar. Dit weekend is zijn laatste filmpje in de serie Achter Buurten verschenen. Dat meldt het dagblad. Volgens hoofdredacteur Hans Nijenhuis was vooraf al duidelijk dat de samenwerking een halfjaar zou duren. Hij is ‘heel tevreden’ over de samenwerking. “De serie Achter Buurten heeft in onze ogen kwalitatief goede video’s opgeleverd. Zowel qua kwaliteit als qua onderwerpen“, laat de krantenbaas weten.

Nijenhuis vervolgt: “De video’s hebben een publiek bereikt dat onze site en/of Ismails Youtube-kanaal normaliter niet bezoekt. Tienduizenden jongeren die op hun beurt weer andere jongeren de ogen openen in de trant van ‘ad.nl is ook iets voor mij.”

De serie van Ismail Ilgun heeft ook geholpen om het AD op de kaart te zetten als ‘digizender’, zegt Nijenhuis. “Door alle positieve en negatieve recensies is Nederland er nu van doordrongen dat het AD naast nieuws ook video’s en entertainment biedt. Dat leidt ertoe dat andere partijen zoals Discovery of Katja Schuurman – met haar onlineserie Return to Sender – onze site ook ontdekken en interesse ontstaat om samen te werken.”

Ilgun is vooral blij dat hij zich bij het AD kon ontwikkelen. De treitervlogger: “Zodra ik iets fout deed wat niks te maken had met het AD, kreeg de krant kritiek. Ik ben dan ook fockin blij dat Hans ondanks alle kritiek en risico’s mij een podium heeft gegeven en dat we samen iets moois hebben neergezet.

Het AD-artikel ‘AD en Ismail Ilgun na zes maanden uit elkaar’ kunt u lezen op de AD-site.

Foto: DWDD

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen