Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wat is er aan de hand in Saoedi-Arabië?

  •  
04-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
132 keer bekeken
  •  
SAUDI-ECONOMY-OIL-ENERGY-INVESTMENTS-BIN_SALMAN

© Bin Salman, AFP

Op dezelfde dag dat Saoedi-Arabië raketten die vanuit Yemen op de hoofdstad Riyad zouden zijn afgevoerd heeft onderschept , lijkt een grote machtsconsolidatie plaats te vinden in het land.
Slechts enkele uren nadat vandaag per koninklijk decreet een nieuw anti-corruptie comité in het leven werd geroepen, geleid door kroonprins Mohammed bin Salman, zijn al 11 prinsen, vier zittende ministers en tientallen oud-ministers opgepakt. De namen van de arrestanten zijn niet bekend gemaakt en de aanklachten tegen hen zijn onduidelijk. Volgens staatsomroep Al-Arabiya zouden er nieuwe onderzoeken zijn opgestart naar de overstromingen in 2009 en de Mers-uitbraak van 2012 in het land.
Prins Miteb bin Abdullah is eveneens per koninklijk decreet uit zijn functie ontheven als hoofd van de Nationale Garde en vervangen door prins Khalid bin Abdulaziz bin Ayaf. Mohammed al-Twaijri werd met onmiddellijke ingang benoemd tot minister van Economische Zaken.
Foto: kroonprins Mohammed bin Salman, ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.