Een van de belangrijkste slachtoffers van het nieuwe beleid in Saoedi-Arabië, prins Miteb bin Abdullah, het hoofd van de Nationale Garde en ooit beschouwd als mogelijke opvolger voor de troon.
Volledig scherm
Een van de belangrijkste slachtoffers van het nieuwe beleid in Saoedi-Arabië, prins Miteb bin Abdullah, het hoofd van de Nationale Garde en ooit beschouwd als mogelijke opvolger voor de troon. © REUTERS

Saoedi-Arabië arresteert ministers en prinsen en hevelt macht over naar kroonprins

UpdateSaoedi-Arabië heeft verschillende prinsen en topministers gearresteerd die zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan corruptie. Het gaat om elf prinsen, vier zittende ministers en tientallen oud-ministers, meldt de zender Al-Arabiya.

  1. Vanaf het schoolplein stuurden twee Rotterdammers een megadrugsimperium aan
    PREMIUM
    reconstructie

    Vanaf het school­plein stuurden twee Rotterdam­mers een megadrugs­im­pe­ri­um aan

    Hun smokkelmethode was zo ingenieus dat de cocaïne en crystal meth jarenlang moeiteloos door controles kwamen. Twee Rotterdammers - ‘De Turk’ en ‘De Marokkaan’ - leidden een lucratieve drugsmultinational met Colombianen en Mexicanen, zegt justitie. Totdat de grootste partij meth ooit in Europa werd ontdekt, er zich een milieuramp voltrok rond een put met drugsafval én een cokelab ontplofte. ,,20.000 liter chemicaliën stonden er ook. Lekker fikkie.” Een reconstructie.
    Rotterdam