'Rijke investeerders kapen Amsterdamse huizenmarkt' (nos.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Binnenland  ·  35 Reacties

  • 3
  • 548x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

1 Lone Wolf

Zo gaat dat met populaire steden dus niet zo zeuren. Vraag en aanbod.

12
2 Wild Rover

Met dank aan het neoliberalisme en haar vazallen wordt wonen in de toekomst iets voor de rijken.... dakloosheid voor de rest.

4
3 TedjeR

@1

Doe niet zo opgewonden, dit is natuurlijk wel een zaak van de gemeente. De beleggers drijven de prijzen op en zorgen ervoor dat mensen die een huis willen kopen om er te gaan wonen achter het net vissen. Ze betalen hoge prijzen omdat ze het geld er met de verhuur aan onder anderen expats makkelijk uitkrijgen.
Als een grof gedeelte van de huizen in handen zijn van een paar particulieren moet je hierover kunnen onderhandelen om te voorkomen dat Amsterdam straks alleen nog maar zal bestaan uit inwoners in de categorie: rijk, expats en toeristen vallen.

Zo erg is het nog niet gesteld maar er is wel rede tot zorg. Niet voor niets heeft de Amsterdamse gemeente een verbod op nieuwe Hotels ingesteld en een beperking ingesteld op het mogen onderverhuren van je woning aan toeristen.

4
4 Drumpf

@3 Want er zijn alleen huizen in Amsterdam?

14
5 Wild Rover

Neoliberalen zien wonen als luxe en niet als primaire levensbehoefte. Men wil rechtse partijen aan de macht? Prima, maar dan niet gaan lopen zeuren als die rechtse partijen het wonen voor jou onmogelijk maken.

7
6 toecutter

@4 Niks mis met een internationale metropool in ons kikkerlandje. Kunnen we mooi van Londen overnemen na de Brexit. question

15
7 Wild Rover

@3 Het resultaat bij mij hier is ook zichtbaar ,in enkele jaren tijd hebben de bewoners die er in gepropt zijn door de geldwolven het voor elkaar gekregen om de boel te vernaggelen terwijl in de decennia daarvoor alles in prima staat is gebleven.

2
8 21st Century Guy

@7 Een hoerenkit zult u bedoelen alles voor het geld.

3
9 21st Century Guy

@2

Nonsens natuurlijk, zo gaat het wanneer je het op z'n beloop laat. Middels beleid valt dit wel degelijk te beperken. Zo mogen er geen nieuwe hotels zomaar bijgebouwd worden en mogen in Amsterdam De Pijp niet eens meer nieuwe cafe's erbij komen. Zonder beleid zouden er dus wel nieuwe cafe's en hotels erbij komen.

Vraag en aanbod is niet leidend. In Barcelona heeft de gemeente ook hard ingegrepen tegen het zogenaamde "vraag en aanbod" retoriek. De stad was inmiddels omgetoverd tot een openluchtmuseum voor toeristen. Heel goed dat ze daar nu maatregelen treffen.

Nu al verdwijnen steeds meer Amsterdammers uit de binnenstad, simpelweg omdat het te veel kost om daar te wonen. Nu heb ik geen moeite mee dat prijzen stijgen, dat is inherent aan een populaire stad, maar je kunt het wel degelijk deels aansturen.

5
10 Drumpf

@7 kortzichtig.....

@6 precies... Wonen is een van de pilaren van een evenwichtige samenleving. Als, zoals in Amstrdam, de mogelijkheid tot wonen voor grote groepen door de prijsstelling verstoord raakt ontstaan in zo'n gemeenschap vanzelf grote problemen.

Een (te) vrije markt heeft alleen maar nadelen en slechts voor een zeer kleine groep buitensporig grote voordelen. Maatschappelijke ontwrichting is op termijn een mogelijk gevolg.

Met de gedeeltelijke ontmanteling van woningcorporaties is een zeer gevaarlijke maatschappelijke trend ingezet.

3
11 TedjeR

@10 Ach, de Amsterdammerse politiek trekt nog aan een dood paard om de 'ziel' van de stad te redden. Binnenkort komen de miljonairs van heinde en ver en is het over met de betaalbare pret.

5
12 Wild Rover

@7

"Niks mis met een internationale metropool in ons kikkerlandje."

Dat zie ik niet snel gebeuren, Amsterdam betreft een Hobbit-dorp vergeleken met London; letterlijk, want Amsterdam kent eveneens nauwelijks hoogbouw. 853.321 inwoners in Amsterdam versus 8.674.713 in London. Kleine 8 miljoen verschil...

4
13 Drumpf

@12 Amsterdamse*
Geen idee waar dat vandaan kwam..

1
14 Wild Rover

@12

Die miljonairs komen niet binnenkort van heinde en ver, die zitter er allang.

Verder ben je wel erg negatief over de mogelijkheden die de gemeente heeft om dit aan te pakken om maar te zwijgen over de vele coöperaties in de stad die niet onderhevig zijn aan de grillen van vraag en aanbod. Zo woont mijn moeder in een monumentenwoning van Berlage binnen een coöperatie, deze coöperatie heeft complete blokken in Amsterdam Zuid in hun bezit en vormen niet voor niets een coöperatie. De huren blijven relatief laag, tussen de €750 en €1300 in, maar daar krijg je steevast wel woningen van meer dan 100 vierkante meter voor en daar is vaak de tuin en de zolder nog niet bij opgeteld. Het kan dus wel en het is dus niet louter kommer en kwel zoals jij doet voorkomen.

Om nog een voorbeeld te geven. Een goede vriend van mij woont in een sociale kleine huurwoning, door beleid van de gemeente blijft hij gewoon €400 euro per maand betalen voor plus minus 50 vierkante meter. Dat gaat niet veranderen want mensen in zijn situatie zijn niet uniek maar genieten al decennnia enig bescherming van de gemeente.
Precies dezelfde woning onder hem kwam echter vrij voor de 'vrije sector'. Het werd opgeknapt en wordt nu verhuurt voor €1300,- per maand. Ik maag geen geintje. Een verschil van bijna €1000,- voor precies (!) dezelfde woning.

Vraag en aanbod is dus nogal een in the eye of the beholder verhaal, godzijdank beschikt de gemeente over mogelijkheden om maatregelen te nemen, maar deze moeten dan wel worden nageleefd.

4
15 Drumpf

@15 Vechten tegen de bierkaai, Drumpf. question
Ik heb niet zoveel met steden maar als de armoedzaaiers verdreven zijn naar de buitenwijken kom ik wel even kijken naar Amsterdubai. question

7
16 Wild Rover

@12 Pas maar op straks komen rijke buitenlanders alle boerderijen bij u in de buurt opkopen....

1
17 21st Century Guy

@17 Niet als ik ze voor ben! question

4
18 Wild Rover

Haha prins Bernhard ook een huisjesmelker

0
19 wijs

@17 Zoek maar eens op 'Giethoorn en chinezen' op google.

1
20 ontken

@16 U bent geïnteresseerd in glimmende wolkenkrabbers ?
Daarvoor komen toeristen niet naar Amsterdam die komen juist voor de historische,majestueuze landmark buildings.
De Zuidas is wel op weg om een een soort Tower City te worden.

0
21 21st Century Guy

@17 Chinezen hebben Giethoorn ook al overgenomen question

1
22 wijs

@22
De snackbar bedoel je?

1
23 Janzzen

En ik heb directe info van iemand uit Giethoorn op een F1 forum.

1
24 ontken

er is een filpje over op Youtube

0
25 ontken

@15 "Precies dezelfde woning onder hem kwam echter vrij voor de 'vrije sector'. Het werd opgeknapt en wordt nu verhuurt voor €1300,- per maand. Ik maag geen geintje. Een verschil van bijna €1000,- voor precies (!) dezelfde woning."

En als het wordt aangemeld voor kamerverhuur dan kan het ook gebeuren dat er €2000 huur wordt gevangen voor precies dezelfde woning.
Ik blijf het een merkwaardig verschijnsel vinden.

0
26 21st Century Guy

@15 fout van de verkopende woningcorporatie.
Hier zijn vrijkomende sociale huurwoningen die worden verkocht totaal niet aantrekkelijk voor de speculanten. Op iedere woning die wordt verkocht zit namelijk een kettingbeding.
30 jaar lang mag de woning niet worden verhuurd, alleen door de eigenaar zelf bewoond.
Natuurlijk zal er weleens iemand toch die woning verhuren maar voor speculanten is dat niet aantrekkelijk om te kopen.

0
27 streek
28 wijs

@16

Dat je niet veel met steden hebt blijkt inderdaad uit je oneliners, vooroordelen met zero onderbouwing. Je weet niet eens dat grote delen van de Amsterdamse binnenstad in handen zijn van coöperaties en je doet voorkomen alsof 'alles' for sale is in Amsterdam. Dat is gewoon onjuist.

Amsterdam zal bovendien nooit in een 'Dubai' achtige stad veranderen want, zoals al eerder aangegeven, kent de stad nauwelijks hoogbouw. Ooit heeft een bureau onderzoek gedaan onder de bewoners van de binnenstad om te peilen hoe Amsterdammers aankeken tegen plannen om enkele extreem hoge torenflats te gaan bouwen aan het IJ, de uitslag sprak boekdelen, het werd finaal weggestemd.

Amsterdam zal dan ook niet heel snel het dorpse karakter gaan verliezen, maar het is wel zaak om dit te beschermen.

1
29 Drumpf

In Australië en Nieuw-Zeeland kun je als buitenlander niet of niet zomaar een huis kopen, puur om de prijzen voor de eigen bevolking niet torenhoog op te laten lopen. Ook in ons eigen Zeeland zijn in het verleden hele straten opgekocht door Duitsers met allerlei leefbaarheids problemen voor de oorspronkelijke bevolking nadien. Er zal echt ingegrepen moeten worden! Zal moeilijk worden want het grote geld is zeer machtig. Woonvergunningen weg, nu regeert het geld.

0
30 Mag ik nog even

@30

In Zeeland kan ik me indenken dat grote projectontwikkelaars maar al te graag talloze huisjes vlakbij de stranden willen gaan neerzetten voor één ieder die daar geld voor over heeft. Het lijkt mij ook zaak om hier paal en perk te stellen voor de bescherming van de natuur.

2
31 Drumpf

@30 + De spijker op de kop.

0
32 ontken

Amsterdam moet grootschalig worden uitgebreid. Vooral aan de noordkant kunnen er polders bebouwd worden. Via de noord zuid lijn is de verbinding met de rest van de stad prima.. Door meer aanbod zakken de prijzen wel weer.

2
33 Grover

O.a Prins Bernhard heeft 102 panden, uit puur winstbejag en egoïsme. Betaalbare woningen in Amsterdam zijn een zeldzaamheid en deze klojos kunnen ongestraft de hele stad opkopen, alleen voor de rijken en dat behoort tot de koninklijke familie, bah!.

0
34 Sneeuwbal

@34 tja de bank geeft geen rente meer en dus is geld beleggen in steen een oud degelijk alternatief.
En niet iedere belegger zal altijd torenhoge huren vragen.
Er zijn er die tot aan de subsidiegrens van 710 euro gaan.
De gemeente kan beginnen met bouwen en de verkopende corporaties kunnen bedingen opnemen in de koopcontracten.

0
35 streek

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Ron MVV Maastricht .
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@10 Ow dan had ik je verkeerd begrepen. Hier is dat niet. In de wijk naast waar ik woon wel ...

1 minuut geleden geplaatst door Ron MVV Maastricht .

Marrie1
Gemeente en GVB willen met deportaties Joden verdiende geld teruggeven

Dit klinkt als een zielig versneld charme offensief van de gemeente Amsterdam en Halsema, om te verdoezelen dat er weer actief jacht wordt gemaa...

1 minuut geleden geplaatst door Marrie1

Bop
Kremlin-vriendelijk verleden blijft de PVV achtervolgen

@3 Alles wat zich aan de linkerzijde van extreemrechts bevindt is extreemlinks. 😄...

4 minuten geleden geplaatst door Bop

icnivad
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Maak je geen zorgen, ze verstaan ook geen Nederlands 😉...

4 minuten geleden geplaatst door icnivad

Bop
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@12 Hoe kun jij nou van achteraan in de supermarkt zien dat een moslima die zich vooraan bevindt haar mobiel tussen haar hoofddoek heeft gekle...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

Marrie1
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@10Tussen hun oor en hoofddoek ingeklemd, en tetteren zo hard met de andere kant aan de lijn, dat je ze achteraan in de supermarkt kunt horen...

11 minuten geleden geplaatst door Marrie1

GreyB
Kremlin-vriendelijk verleden blijft de PVV achtervolgen

LOL, zelfs het AD wordt nu al 'links' genoemd.....

14 minuten geleden geplaatst door GreyB

icnivad
Politie in actie voor vroegpensioen: 'Doorwerken tot je 70ste? Mooi niet'

@2 Daar zijn de BOA's toch voor? 😀...

15 minuten geleden geplaatst door icnivad

Bop
Kremlin-vriendelijk verleden blijft de PVV achtervolgen

@1 Weer het bekende rechtse wegkijken. ...

17 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@8 En als deze mensen niet zouden werken had je daar ongetwijfeld weer iets over te zeiken gehad. Sommige mensen zeiken nu eenmaal om het zeike...

20 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Knot DildoMonet Mazur NudeJennifer White BbcIncest Sex MoviesArabxnHow To Cum Hands FreeHorny SexSexy Wonder WomanOnly One RhondaDani Daniel Full PornBengali Xxx Video BengaliBrother Rapes Sis PornPorn PutariaBp Video XPony SexBest TitfuckPawg BbcBbc SoloBondage CafeReiko KobayakawaThe PorndudePics PornWw X Sunny Leone VideoMovie SexRomactic PornSnapchat PussySleeping With Mother PornHubpornsKates Playground NudeFatassmomBoob PicBrazzera AnalSex VidoDesi Sex BathroomVideos Caseros XxSasha Grey FacefuckDesi Sexy XxxWwe Chyna PornAllie Rae Only FansReddit Gay KikBest Porn Vid RedditVideos De Sexo ProibidosMelhores Sites PornisCyberpunk Sex SceneXxx Pakstan ComScarlett NudeXxx Video Mom And SunDesi Free Hd XHindi Actress XvideoAlahna Ly OnlyfansItalian Porn StarsVeronica Avluv CreampieEmily Osment NudeBbw Sloppy HeadBlanche BardburyBeautiful Asian PornHd Sexy Video XMoraiah MillsWe Are HairypornNewest NetvideogirlsChohoxAurielee SummersPorn Anal LatinMarina ValmontDesi Village ChudaiVpronPorn LanaSchoolsaxTeens Onlyfans LeakedFtm GaypornMylkedLexi Luna BlowjobLipstick Kiss PornKari Byron NudeNegras Culonas PornSex VoAlena Croft OnlyfansLesbain Bondage PornSexe Cam LiveBaap Beti Ki Sexy MoviePregnant FreepornJoe Dematteo PornPornoindioBarbi Benton PlayboyTeen JoiThot NudeDesi Xxx Video Full HdIndian Vergin Sex VideoMiley Cyrus's PussyGif PornographieXstory FrMelissa MooreDoctor Sexy Video DownloadAccidentally CummingWifebu KetXxx Com MoveisDr TuberDoujins NarutoMulherespekadasvipUk PorntubesBeautiful NipplesDimitrescu PornXnxx Sex Video NewBest Hindi Sex StoriesXxxz HdJessica Hull NudeNaked NeuwsGay Sex StoryWww Xvedios ComBig Boobs Sexy NakedKannada Blue SexWeird Por NAmature Homemade PornGina WildForecful PornBusty Sis PornNudes VídeosLiana Liberato NudeExam Sex VideoAlura Jenson PicsSexy Weather GirlsBigtits OilMadeline_jackson PornDesy X VideoBaddie.hubMila SwiftGacha Po RnMax The ElfSara GoldNudeafricacomMilavolkerSex Video DanceSummwr BrielleStripchat.conEird PornFree Sex TubePhoto.pornoNari ParkPenny NakedActors Porn VideosAnita SexXxxx 18 VideoBhai Bahan Ka VideoWrestling PormIamvictorya PornSade XxxSlutty Milf . Gali DivaTeenage TwinksBig CockboysOld Man And Old Woman Sex