Geert Wilders en Geert-Jan Knoops bouwen bewust aan beeld dat rechtsspraak verziekt is (politiek.tpo.nl)


Geert Wilders zal zijn proces tegen hem niet bijwonen. Het is ‘een politiek proces ’ beweert hij. ‘Een proces tegen de vrijheid van meningsuiting’. Tijdens een regiezitting beweerde de advocaat van Wilders, Geert Jan Knoops, dat een deel van de aangiftes niet deugden. ...

door Inter in Politiek  ·  39 Reacties

  • 0
  • 364x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wat ik niet snap is dat de PvdA grove uitspraken hebben gedaan over Marokkanen maar die uitspraken worden door de media genegeerd er er is geen media hetze tegen deze PvdA leden gevolgd.

Spekman PvdA 2008: "We moeten Marokkanen vernederen"
Samson PvdA 2011: "Marokkanen monopolie op geweld".
Rob Oudkerk PvdA Amsterdam: "Kut Marokkanen"

En als je echt "gekwetst" bent over het "minder" van Wilders moet je ook "gekwestst" zijn over de uitspraken van deze PvdA leden.

We hebben het allemaal kunnen zien op tv hoe de aangiftes klaar lagen het is een grote poppenkast door links en hun vriendjes in de media. Sterker nog er waren zelf mensen bij die niet een wisten waarom ze aangiftes gingen doen.

Dit is een politiek proces. Bij Pim Fortuyn werd de kogel gebruikt door een linkse activist en bij Geert Wilders wil men de rechter gebruiken om hem de mond te snoeren en daarmee de mening van miljoenen Nederlanders.

14
1 Aldo

Aldus oud-fractievoorzitter van GroenLinks.

9
2 Cody

"Geert Wilders zal zijn proces tegen hem niet bijwonen. Het is ‘een politiek proces ’ beweert hij. ‘Een proces tegen de vrijheid van meningsuiting’. "

Toch in en in triest dat een politicus in de Tweede Kamer die een grote oppositiepartij aanvoert hier feitelijk zegt dat de Nederlandse Rechtstaat doorgestoken kaart betreft. Dat soort uitspraken van "gezaghebbende" politici zijn schadelijk voor de democratie.

Godszijdank wordt hij ook nooit premier.

17
3 Dragje

Tja... Dit is gewoon inkoppen en geen complot. 2,5 week voor een zaak dat in 2,5 uur en 3 jaar na dato ipv 3 maanden na dato (bewijs is van meet of aan overduidelijk en vastgelegd - het enige wat getoetst moet worden of het strafbaar is en daar heb je geen 3 jaar voor nodig) door de eerste de beste politierechter afgewerkt kan kunnen worden en waar het uiterst onzeker is of er uberhaupt een veroordeling uitkomt, maar je van rechtsspraak een toneelstuk en daar hakt de verdediging terecht lustig op in. Deze zaak levert alleen hele slechte PR voor de Wilders criticasters en de rechtspraak in het algemeen. Dit wil men kennelijk NIET begrijpen.

En ik ben helemaal geen Wilders fan en zijn uitspraken zijn weldegelijk onsmakelijk, maar ik twijfel zeker op de manier dat alles ingepakt is aan de buiten wettelijkheid c.q. strafbaarheid en dit circus dient al helemaal nergens voor behalve voor het bevestigen van het gelijk voor Wilders aanhangers. Iets wat mij betreft niet gegund wordt.

6
4 Nos Calan Gaeaf (s7p)

Zij hoeven daaraan niet te bouwen want dat is al jaren verziekt.

8
5 eigenmening

@1
Nou, de kranten hebben er vol van gestaan. Maar die uitspraken werden in een bepaalde context gedaan en hadden echt betrekking op reljeugd en overlast door lastige vlogjongeren.
Wilders had het over Marokkanen.

@3
"Toch in en in triest dat een politicus in de Tweede Kamer die een grote oppositiepartij aanvoert hier feitelijk zegt dat de Nederlandse Rechtstaat doorgestoken kaart betreft."

Zoals het een beetje populist betaamd, zullen we maar zeggen...
Maak van iedereen je vijand en je aanhang smult ervan..Beetje ala Poetin.

12
6 GreyB

** gebruiker verwijderd **

Wilders is een jankert en probeert onder zijn verantwoordelijkheid uit te komen.

7 verwijderd111

@3

Daarom is Geert ook zo'n fan van Trump. Die doet precies hetzelfde: het is allemaal doorgestoken kaart, tenzij ik win.

Jankerig populisme en politiek vandalisme. Ik zou bijna zeggen: geef ze het maar. Uit de EU, vier jaar Geert Wilders en Trump. Dan zijn we er daarna weer 100 jaar vanaf.

Als we het overleven.

9
8 zeikenderechter

@8
Ik vrees dat we dan overal definitief vanaf zijn. Binnen 4 jaar chaos op de wereld..

8
9 GreyB

@9

Ja maar ja, anders blijft het zieken. Ze moeten het echt ervaren, net als Brexit en die jankerds die nu toegeven dat ze alleen maar voor de lol uit de EU wilden.

Nu gaan ze het voelen.

6
10 zeikenderechter

@1 Thumbs down komen van "Jopisten"

10
11 Tiidmasine

@5 De verdediging toont alleen aan dat het een showproces is en dat lijkt mij legitiem. Een week lang naar mensen luisteren die zich gekwetst voelen door die uitspraak veranderd helemaal niets aan de strafbaarheid van die uitspraak. Een jurist op een kamertje en die opname kan binnen enkele dagen achterkomen of deze uitspraak strafbaar is en een politierechter zou deze zaak prima kunnen afwerken. Deze zaak is voor de media als een groots propa-spectakel opgezet en hiermee maakt men van een woord een moord en de rechtspraak zichzelf totaal voor schut en dit is een duidelijke vorm van verkwisting van middelen. Ook ben ik het totaal niet met Wilders eens.

10
12 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@12
Hoezo showproces?
Het is een legitieme rechtszaak gebaseerd op uitspraken die wellicht strafbaar zijn. Misschien dat Wilders er een showproces van wil maken, door een hele week te brallen op social media hoe fout iedereen wel niet is. Zo zorgt hij wel dat het in de media komt en show wordt

10
13 GreyB

@12

Het was Wilders die met 5000 getuige-experts op de proppen kwam. Toen zei de rechter 'da's wat veel', toen ging Geert weer huilen, toen mochten het er toch wat meer worden, toen ging Geert weer huilen want de rechter was niet eerlijk en die moest weg, toen zei de rechter 'daar moeten we over nadenken', en toen zei de rechter 'nee we blijven' en toen vond Geert dat ze meer tijd nodig hadden en toen liet Knoops z'n pleitnota stelen en toen zei de rechter 'da's je eigen schuld' en toen kwam Knoops met een verhaal van 8 uur lang, etc.

Kijk wat mij betreft was dit via supersnelrecht allang opgelost, maar wie zou er dan weer gaan huilen?

7
14 zeikenderechter

@14
LOL..
Over dat "pleitnota stelen" gesproken..
Hoe is het daarmee afgelopen? Wie had het nou gestolen en aan de media verstrekt?
Daar horen we niks meer over of zou het toch vanuit de PVV gelekt zijn en mogen we daar niks over weten?

5
15 GreyB

@15

Uit het artikel:

"Weliswaar verklaarde Knoops’ collega mr. Hiddema – die zeker niet vijandig staat tegenover Wilders – in het programma Van Liempt Live dat het lekken van de pleitnota heel gebruikelijk was en dat ook hij dat zelf ook vaak gedaan had om aandacht van de pers te krijgen, maar dat programma werd door weinig mensen bekeken en de uitspraken van Hiddema hadden nauwelijks effect."

Dus nee, daar horen we nooit meer iets van. Plannetje mislukt. Die rechters zijn natuurlijk ook niet achterlijk.

4
16 zeikenderechter

@13 Een zaak waar hooguit een boete of een taakstrafje uit komt 2,5 week duren. Normaal wordt dat door een politierechter afgewerkt. Dus het is idd een showproces.
En het is de media zelf die geil achter iedere uitspraak van Wilders achteraan rennen omdat sensatie verkoopt. En als de pers stopt met het keer op keer publiceren van dit soort uitspraken zou Wilders het zeker nog een aantal keer proberen, maar dan is het vanzelf wel over.

@14 Laat hem maar huilen. Het zou eens goed zijn als de pers niet zo op jankers toehapte en zich ook eindelijk volwassen ging gedragen. In een tijd van bezuinigingen is zo een proces van 2,5 week voor een kleine zaak iets wat niet te verantwoorden is en zeker niet zo publiek. Waar we hier behoefte aan hebben is aan fatsoenlijke journalistiek en niet op sensatiejagers.

8
17 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@16
Ik vond deze:

"Deze toestand lijkt vooral een strategisch lek in een mediacampagne om de publieke opinie te bespelen. Is dit in het voordeel van Wilders-critici? Nee, veel eerder in hun nadeel. En wie is er in hemelsnaam bereid – en in staat – om strafbare feiten te plegen voor een tekst die een dag later openbaar wordt?"

http://politiek.blog.nl/binnenlandse-politiek/2016/03/18/wie-heeft-baat-bij-lekken-pleitnota-wilders-proces

5
18 GreyB

@17 De tijd van fatsoenlijke journalistiek is voorbij , ben ik bang ...

0
19 MarcusCole

@17
Wilders zoekt zelf actief de media op. Hij belt eigenhandig omroepen om te vragen of ze iets willen uitzenden/melden en ook op welke tijd dat moet gebeuren. Dit moet een omroep meteen weten, anders belt hij een volgende omroep..
Het klopt inderdaad dat omroepen nogal snel toehappen natuurlijk, alles voor de kijkcijfers..
Wat mij betreft zouden ze hem eens een paar maanden mogen negeren!
Maar ja, dan krijg je weer dat gejank over "demoniseren".. Bij Wilders is niks goed of het deugt niet.

8
20 GreyB

@17

Het is Wilders die van die politierechter gehakt had gemaakt met een goeie advocaat.

Het OM doet z'n uiterste best om dit zo zorgvuldig mogelijk te doen, juist om dat gejank van Wilders geen basis te geven. Da's natuurlijk zinloos, want Wilders jankt sowieso, maar ik snap die benadering wel.

En laten we wel wezen: dit wordt een belangrijke uitspraak. Het gaat hier niet over 'de straf' van Wilders als ie veroordeeld wordt. Het gaat erom of het mag wat ie deed.

Want als dat mag, dan kunnen we nog wat verwachten.

Dus ik vind een zorgvuldig proces wel okay.

3
21 zeikenderechter

Het punt wat de rechtbank waarschijnlijk gaat toetsen, is het feit of het hier gaat om een uitdrukking van discriminatie of rascisme. Daar zal waarschijnlijk ook de "straf" voor uitgesproken worden.
Denk, dat dit kostbare proces, met een sisser zal aflopen, met een hoop opmerkingen van de rechter in de kantlijn.
Hoe dan ook, Wilders blijft de winnaar in dit proces. Als hij verliest, zal zijn aanhang alleen maar stijgen. Als hij wint, krijgt hij waarschijnlijk ook meer aanhang.
Dus toch een politiek proces?

4
22 Dieke
23 Moetffmijneikwijt

* Verwijderd door de redactie *

24 Undertaker

Sorry verkeerd draadje

3
25 Moetffmijneikwijt

@25

Toch best wel toepasselijk question

5
26 zeikenderechter

@24
Nee, geen onzin. Verteld door journalisten zelf..

8
27 GreyB

* Verwijderd door de redactie *

28 Undertaker

@28
Dan geloof je het niet, dat is wel vaker zo als er iets over Wilders onthult wordt.
De waarheid doet pijn..

8
29 GreyB

* Verwijderd door de redactie *

30 Undertaker

@21 .
Ik heb maar ooit één persoon zien janken en dat was Timmermans, maar gelukkig had hij de foto's nog van het vermeende diefstal om te kunnen janken, een goeie artiest trouwens.

4
31 eigenmening

@30
Het is geen verzinsel. Wilders doet dat echt, hij belt journalisten regelmatig om te vragen of ze iets over hem willen melden voor een bepaalde tijd. Willen ze dat niet, dan belt hij de volgende..
Dat zegt hij dan ook: willen jullie dat niet, dan bel ik 'huppelepup' die het wel wil..

8
32 GreyB

* Verwijderd door de redactie *

33 Undertaker

@33
Prima.

6
34 GreyB

@32 Noem eens een zo'n journalist, of zijn dat geheime bronnen?

4
35 AJAX***

@35
Zoek een ander gutmensch...

5
36 GreyB

@36 Zijn steeds zeldzamer te vinden, god zij geprezen.

5
37 AJAX***

Nou dan zijn ze hooguit met onnodig onderhoud bezig, want de rechtspraak is al lang verziekt.
Voor mij staat de bewering daarmee op losse schroeven, het gedram van sommigen hier ten spijt.

5
38 Han

Kijk eens aan, de drammers voelen zich aangesproken!

6
39 Han

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Aantal gevallen van mazelen in Europa loopt snel op

@7 Ik zat net te denken dat ik nog nooit op facebook ben geweest. Geen idee hoe het daar is. Voor die groep mensen ben ik dood, besta ik niet....

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

RobP
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@183 Klopt. Niet over veroordelen maar wel over blokkeren door Friezen. Deze Friezen zijn veroordeeld en XR niet terwijl beiden blokkeerden. U...

1 minuut geleden geplaatst door RobP

progressiefliberaal
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Genderidentiteit zit tussen de oren, dus daar kun je als buitenstaander (douanebeambte, agent, arts, noem maar op) niks mee.In het paspoort ...

1 minuut geleden geplaatst door progressiefliberaal

Wedergeboren
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@9 "je geslacht" Tja,duidelijk is het bij jou nog niet ingedaald dat 'geslacht' en genderindentiteit twee volledig andere zaken zijn....

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Vageali6888
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@64En puntje bij paaltje haten al die groepen blanken, stuk voor stuk....

6 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

De reden die XR aangeeft om te demonstreren op de A-10 is fake: ING zit daar al lang niet meer. De "gehate" bank wordt niet geraakt, alleen het ...

7 minuten geleden geplaatst door duurendaal

Wedergeboren
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@9 "dat de douane toch vreemd opkijkt" Tja, dat zegt dan veel over de douane. Zoals ik al zei, lekker belangrijk ja ... ...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Vageali6888
Blamage voor Rutte en Ollongren: "Het Oekraïense F-16-trainingsprogramma is mislukt", zeggen de Fransen - Dissident.one

@81Ja klopt, onder andere dat. Wat is daar mis mee ?De voor de Russen vijandelijke kerngrootmacht had sowieso uit hun buurt moeten blij...

8 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

wildersfan
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@63 Wij worden gekoloniseerd....

10 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@8 Oh jee Bop, breng ze nou niet op ideeën alsjeblieft. DIe spruitjeslucht staat me nu al tegen. ...

11 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Woesenpai PornBig Fat PenisesCuckhold TumblirAsian Milf PronSexo Casero MexicanoNiks Indian Porn VideosDeep Fske PornRemi JonesAthena MasseyPaula Pattan NudePorn93 ComGqcha Life PornPorn WorkChinese ChudachudiHindi Anal PornNew Hot Porn HdDesi Nude IndianRandy PornLesbian Hitchhiker PornDesi Kiss MmsXnxx HeardOpen NudeOlga KozbarOriya Sex Video HdLive Sex ChannelScarlett XxxIndian Porn Videos Online WatchCaughtfuckSexy Blonde NakedPorn Desi VideoReal Forced PornFreeomovieAdam And Eve WebsiteThothhubAllie NicoleChelsea Handler NudesAletta OxeanGraciebonr PornVillage X VideosXxx Nude SexBoobs Sucking ComKavita Radheshyam PornMomedian Sexy VideoTamil Aunty Boy Sex VideoTranypornFilipinopussyFantasy Porn ComicsPure Taboo.cokXxx XesMessage Parlor Happy EndingKate Upton PornhubDesi Dirty PornFaze Rain GfDevilsflimsCamcamHamzterxPorn InnocencePorn Stars NmeDesi Big Boobs Sex VideoPorm TvEllp2022Bangla Bf Blue FilmTamildesiFull HdpronBy Force Porn VideosStrip Poker VidiosSxyprn.ocmPorrno HardDoom PornPorn Hot EbonyDarker Shades Of EliseHqpormerPorn Hd OnCartoon Xnxx PornInvisible PornStephanie Chavez PornJav ListBest Sex AppsJuliana GuillEllie The Empress OnlyfansChachi Sex KahaniBoobs And VaginaIchika MatsumotoDeni Danial PornTeacher Teach PornPorn Big Boobs SisterJay Tee Thressome Gay PornSxprnReddit Deep ThroatC HmsterXxx Com 15Midv-032Kerala Actress PornXxx Indian KissKerala SexvediosPhilipino PornCheating Full Porn VideoLesbian Futa PornGrannie PornRyan Conner MilfName That.porn AddTushy.comsChat CandaulisteXvideos Porn BrasileiroFilme Pornô Para AssistirNaked GuyPg PornMan Ka LaudaGlorey Hole PornHayden Panettiere NudesMira Twitch NudeSloppy Seconds PornThai CreampaiSensuality NudeNsfw LeaksSapnasappuofficial InstagramFreesexmovieHentai DiscordBdsm ChatsHd Leabian PornPurematue ComContos Eróticos EstuproMallu Aunty Blue FilmDilldoScarlett Johansson DesnudaStephanie CaneErica Lauren PornstarCamila Cabello NudesMarathi Porn MovieLydia Violet LeakClassroom Of The ElitehentaiFit Porn ModelsMommy Get BoobsJuggs MagazineLost Girls VintageAunty Sex ImagesSharon White AnalDandy-812Step Mom PorncomicsIndian Desi PapaLesbian PornvideoFlingster.FanswingersHarassment Sex VideosBangladeshi Bhabi PornRayhandee JamesInteracial Home Made PornSkokPorn TwinksSex Hug Gif