door Febee in Gezondheid  ·  166 Reacties

  • 31
  • 1558x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Geef ze meteen een drion pilletje zijn ze er vanaf, dan kost het helemaal niks meer.

4
151 Rattocasi

Tjonge wat zitten hier veel mensen op NK die blijkbaar gratis (willen) werken.
Wel allemaal zeuren dat de zorgverzekering 10 euro duurder wordt... Maar de gevolgen van bezuiniging totaal niet willen accepteren.
Dat de verpleging zich nu al bijna letterlijk DOOD werkt intereseert blijkbaar niemand.

Ja die Mike45 spoort meestal totaal niet... Maar ergens heeft hij dus een goed puntje.

Als wij als maatschappij te weinig willen betalen zodat een zorginstelling maar 1 verpleegkundige op 14-24 patienten kan zetten... In dit geval ook nog verdeeld over vele kilometers.... Dan moeten we ook niet gaan zeuren als het ergens mis loopt.
Dit zie je in de ouderenzorg, maar met name ook in de ziekenzorg (ziekenhuis) al wordt DAT tot nu toe flink onder de Pet geschoven.... totdat er teveel doden zijn.

Kinderen die geen enkele mantelzorg willen bieden... Is al helemaal belachelijk. De redenatie dat de zorginstelling het allemaal zelf maar moet regelen.... Is Absurd.

We waren blijkbaar beter af met die vele bejaardenhuizen waar men vroeger allemaal naar toe ging. Alles dichtbij elkaar en dus behapbaar. Waarom allemaal zelfstandig als je geen mantelzorgers meer hebt.??

4
152 FeHa

@150 Neo liberalisme is boekhouders aan de macht, je ziet het in alle geledingen.
Voor hun is de spreadsheet relevant (de werkelijkheid) en de (echte) werkelijkheid interesseert ze niet. Als straks de robotisering doorzet zitten ze ook dichter bij hun ideaal, hebben ze geen last meer van echte mensen, werknemers die ze moeten beoordelen, die ziek kunnen worden etc. Ook de EU is zo'n papieren gedrocht zonder leger, grenscontroles e.d. want dat interesseert die papieren tijgers niet.

0
153 Conradijntje

@145 je gelooft toch zeker niet dat dit soort idiote maatregelen bedacht worden door de gemiddelde uitvoerende verzorgende?
Dit soort zaken worden in negen van de tien gevallen bedacht achter een bureau met zinnen als "waarom moet iedereen meebetalen aan die enkele die vaak valt?"

Die zin doet het tegenwoordig goed "waarom zou ik meebetalen voor een ander"
Solidariteit...de grootste bedreiging voor de rat race waar we teveel aan meedoen en die op alle mogelijke manieren de kop wordt ingedrukt want stel je voor dat mensen elkaar weer wat gunnen...dat kost de markt namelijk heel veel geld....waar ook een heel klein groepje profijt van heeft...

Het oorspronkelijke europese "rijnlandse model" van solidariteit en de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten...was zo gek nog niet.

Maar ja...we moesten zonodig de VS naspelen....

0
154 MarkUg

@92 precies... En nu komt het:
Jouw moedertje/ oma komt met een gebroken heup bij chirurgie in het ziekenhuis terecht. Ook daar is een groot personeelstekort. Die maken ook door de werkdruk wel eens (gigantische) fouten. Oma komt door de narcotica soms in een delier (verwardheid) waardoor er situaties ontstaan dat dergelijke personen de hele nacht schreeuwen, zich zomaar uit bed laten vallen of alle naalden eruit trekken en naar buiten gaan wandelen.
Ook daar de situatie dat familie alleen maar kan klagen, maar een nachtje helpen wil of kan men niet.... Iedereen is druk.
's Nachts 2 verpleegkundigen op 20-26 patienten komt vaak voor. Bij een reanimatie zijn dus 25 patienten hulpeloos verloren ...als er dan dus wat gebeurd.
En zo kan ik wel doorgaan....

0
155 FeHa

@152 "Als wij als maatschappij te weinig willen betalen zodat een zorginstelling maar 1 verpleegkundige op 14-24 patienten kan zetten... In dit geval ook nog verdeeld over vele kilometers.... Dan moeten we ook niet gaan zeuren als het ergens mis loopt."

Nee dat is het punt niet. Het geld wordt niet goed besteed. Het meeste geld komt bij overbodige managementlagen terecht. Het uitvoerende personeel wordt overbelast. Stagiaires krijgen veel te veel verantwoordelijkheid toegeschoven. Toen ik 6 jaar geleden een verpleeghuis zocht voor mijn demente vader en zo'n verpleeghuis binnenstapte kreeg ik een kleuren folder met management achtige informatie over geldzaken, jaarrekeningen, winsten, dependances, raad van bestuur, dat ze geaccrediteerd zijn e.d. terwijl ik alleen de woon/leef situatie van de bewoners wilde bekijken.

0
156 Conradijntje

@156 oh.. het gaat veel verder dan dat.
Op de managementlagen hebben ze inmiddels fors weten te bezuinigen.
De "laagste" managers zijn er nu uit..juist die managers die dicht bij de werkvloer stonden en met de collega's de boel aan elkaar knoopte..."zelfsturing" noemen de dat ookwel "zoek het zelf uit maar zonder bevoegdheden maar wel overal verantwoordelijk voor".

Kijk dan eens naar het vastgoed, de controlesystemen die allemaal weer door "kwaliteitsmedewerkers" worden bewaakt.

Kansloze ict projecten, dure trainingen en opleidingen want met name jonge academici willen vooral carriere maken in de zorg...zonder handen aan het bed natuurlijk want dat is voor het klootjesvolk.

De zorg is zieker dan je denkt....en zeker door de zorginstellingen zelf maar de overheid grijpt niet in want die bestuurders zijn vaak vriendjes met politici en ambtenaren.

Daarnaast durft geen instelling "nee" meer te zeggen want anders zegt een andere instelling "ja" en sta je helemaal met lege handen en medewerkers die je kan gaan ontslaan.

Marktwerking, controle en carrierejagers in de zorg gaan niet samen.
Maar stem dan met zn allen eens wat anders zou ik zeggen....

0
157 MarkUg

@143 Ik heb ook al zo'n hekel aan de rupsjes nooitgenoeg van de VVD.

0
158 dummydum

@157 "Maar stem dan met zn allen eens wat anders zou ik zeggen...."

Dat zal niet helpen: de meeste politieke partijen zijn neo liberaal. De politiek is nauw verweven met zowel de financiële wereld als de zorgsector.

0
159 Conradijntje

@159 Er is maar een partij die zich sterk maakt voor goede zorg, dat is de SP!
Alle andere, voornamelijk oppositiepartijen, die nu allemaal met voorstellen komen voor verbetering, hebben zich in het verleden schuldig gemaakt aan de vercommercialisering van de zorg en daarmee hebben ze de zorg zelf doodziek gemaakt!
De hoofdschuldigen zijn natuurlijk de VVD, het CDA en D66, met medewerking van de zogenaamd sociale PvdA!

0
160 dummydum

@159 klopt maar ik wil nog niet oproepen tot een revolutie...daarvoor zijn er nog teveel die in de illusie geloven en dan "bang" worden voor het onbekende wat daar op volgt.
Maar er steken er dagelijks meer de kop uit het zand....en ik peper de mentaliteit van de naargeestige samenleving die we laten ontstaan, graag in om het vuurtje op te stoken.

0
161 MarkUg

@156 ...Uw aanwezigheid alleen al kwam hen te dichtbij, terwijl u alleen maar.....
Dat zijn tekenen dat dingen niet deugen, gewoon niet deugen. Bewust de niet deugdelijkheid in stand houden.

0
162 shym

@162 Nee. het betekent slechts dat die managers niet geïnteresseerd zijn in de dagelijkse leiding of de praktijksituatie in de zorginstelling waar ze leiding aan geven en zich o.a. bezig houden met het opstellen van een BMW-achtige kleuren folder gevuld met zaken die zij belangrijk vinden: hoeveel geld er om gaat, hoeveel winst er wordt gemaakt, aan hoeveel medewerkers ze leiding geven, hoeveel dependances er zijn, accreditatie zaken etc.

0
163 Conradijntje

@ 163 Er is een misverstand, ik heb u post goed begrepen en doelde met mijn reactie precies op hetgeen waar u nu weer uitleg voor geeft.
U werd bij binnenkomst, zo heb ik althans begrepen, meteen met datgene geconfronteerd waar u in eerste instantie niet naar op zoek was. U zocht en wilde een fijn onderkomen voor uw vader vinden, maar voordat er iets kon worden uitgewisseld kwam het financiele plaatje aan bod. Heb ik zo toch goed begrepen?

0
164 shym

@164 "kwam het financiele plaatje aan bod"

Nee Niet het financiële plaatje van wat ik of mijn vader moet betalen om in het verpleeghuis te komen. Dat is overigens hetzelfde bedrag voor elk verpleeghuis. Je betaalt immers aan het CAK - een onderdeel van de belastingdienst en je betaalt op grond van de AOW, het aanvullende pensioen en het vermogen. Er vinden dus per definitie nooit gesprekken over financiën plaats tussen familie van degene die opgenomen gaat worden en het verpleeghuis - behalve over extra wensen zoals een telefoonaansluiting, een tv aansluiting en dat de kleren gewassen worden.

Nee die managers van het verpleeghuis waren zo vol van hun financiële wereldje met inkomsten en uitgaven van het verpleeghuis dat ze daar, van die balans, een dure kleuren folder van hadden laten maken. Tevens met informatie over hoeveel mensen ze leiding gaven, hoeveel onroerend goed de stichting beheerd, hoe hun accreditatie is verlopen enz. Het is natuurlijk te idioot voor woorden dat mensen zoekend naar een verpleeghuis voor hun vader niet de informatie krijgen over de woonsituatie in het verpleeghuis maar wel die management folder.

0
165 Conradijntje

* Verwijderd door de redactie *

166 Pxf7+

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Hans Teeuwen - Oranje Keppel

https://youtu.be/2ZM6gVXXNCI?si=4Ca3Ag5BaEMfiZG0...

6 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Bram brabant
Kritiek na instemming Brits parlement met uitzetten migranten naar Rwanda

Zouden alle Europese landen moeten doen....

33 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

van Keulen
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@35 Dan heb je pech....

44 minuten geleden geplaatst door van Keulen

wildersfan
Column | En toen verdween ook supermarkt De Bruijn uit Nootdorp

Klopt wel. Nederland verandert onder invloed van de macht van de grote bedrijven. De vraag is moeten we die grote bedrijven wel willen hebben. M...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

Het hele EU systeem ondermijnt de democratie. Als een staat democratisch wil zijn dan moet je uit de EU. De EU gaat tegen het principe van democ...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
ZZP-docent per uur bijna twee keer zo duur

Dat lossen ze niet 123 op. En mensen die een hoog tarief gewend zijn terug zetten naar een laag tarief gaat met zoveel agressie gepaard. We ...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@35 Ongeveer 1 op 30 miljoen mannen heeft een kleine huidplooi van minder dan 3 centimeter in plaats van een penis....

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@33 wat als je niets hebt zitten tussen je benen?...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

rebo
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@31 ""Waarom zou je met bv een X je paspoort niet meer kunnen gebruiken waar het voor bedoeld is? ""Dat zeg ik ook niet dat het niet kan. ...

4 uur geleden geplaatst door rebo

NK. App
Fucking Video In HindiPorn Boobs ComAnnabelle Wallis NudesSavitri BhabhiPornô GratsPokemon XxxxxxTee Hd PornDhoban Ki ChudaiBrazzers Angela WhiteReshma SixFor.her PornFree Mommy PornPallavi SexXnxx Indan ComFabian Divani Gay PornTelugu Sex Movies HotCourtney Tillia XxxPorner HExtremely Gay PornSunny Bf XxxMassages In The NudeKpopdeepfaNichole Aniston VrHottest Babe PovLesbian Hommade PornVideos Por OsVikipornVillage Bhabhi Sex VideoNot Cheating PornHottest Kiss PornNude Tits NaturalAdult Games ColelctorPaige Spiranac ToplessX X X X X XxPaula Pattan NudeX Video Desi ComCell Phone PornWeb Series Sex MovieStep Momporn VideoBooty In Shorts PornBokepindonesia LiveMilftoon XxxPorni.legendadoAussieblair NudeTheonlyhydroHamsterdesiRomantic Hard Porn VideosIndianpussy HairyPor N Hu BCastingxxx PornRiki Lindhome NudePorn BlonedGypssaiDeep Black AnalE621.comMadura AnalIndian Sexy XnxxJapanesesexBbw PoundedMasalaswenCzche PornVideo X Francais AmateurBulge PicsHashimoto ArinaDeshisex ComKelly Wells PornRimi Sen Sex VideoPenny Barber HdHent VideosElisha Cuthbert SexiestHentaijuegosTeen Sex PornIndian Marathi BfMother Daughter ThreesomeChessiw RaeKinkmen Gay PornFree Prono GamesFaswingersFapchatCreampied AsiansAnnbel RedLesbian AnalstraponRiley Reed PornOld JePirates 2 Porn MovieLez FistingJav Sub EspSherlyn Chopra Nude PicsHd Porm ComAunty Bittu PadamXxx DeeperKendra Spade AnalHermaphrod PornJulia YoshineVargin PornSeks VedioMia Khalifa Sexy Video Full HdPorn Mms DesiJennifer Connelly Sex SceneWwe Raw Sex VideoSexual Mom And SonBig Titty MassageMdlg PornFilm Pornographique ErotiqueTranssgender PornTits CumshootSoles CumshotFilmei Pornô18 SexStep XnxxOggy SexGwen Gwiz NudesChainsaw Man R34Bangalore College Girl SexNude Movie NameBlack Dads PornIndo NgeweJill KasydyAsian Candy LeakBeautiful Lady PornLily Indian PornVintage Porn SitesRecurvatePorns EbonyJennifer Lopez HotJungle Me Mangal XxxTamanna Bhatia Xxx HdAbbie MaleyBrazilian Porn LesbiansAshley Graham R34Hindi Xnx MoviesHardcore Animae PornXxx Porn Old ManSai Tamhankar SexMassage And HandjobDokkaebi PornBollywood Sex HdDp WivesReddit FreeuseTiktok18Elsa Jean PissClip Porn FreeYinyleon SquirtEbony Mature MasturbatingVer Ponografia GratisPorn ChristmasCompte Nude SnapCckold PornSuperhq.neyAmerican Kamasutra