door Hoofd bijzaken in Binnenland  ·  72 Reacties

  • 34
  • 1014x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dus als ik het goed begrijp, dan moeten ook onderaannemers, zoals schoonmaakbedrijven/bouwbedrijven/beveiligingsbedrijven ect. en toeleveranciers van medische apparatuur ect. zonder winst werken/leveren aan de gezondheidszorg.
En waar moeten die bedrijven dan van bestaan?

0
51 Roy-050

Moet niet gekker worden. Ik ben het een keer eens met Groen Links. Ik ben het eens met marktwerking voor diverse sectoren, maar niet voor de zorg. Wat betreft de onderaannemers. Uhhh, nee.

2
52 Chauvinist

Onnozel plan, pure geldverkwisting. Ook in de zorg moet gewoon geld verdient worden, winst gemaakt worden.

6
53 Recovery Mode

@51 De grote winsten worden vooral gemaakt door toeleveranciers van medische apparatuur, ict, farmaceuten. Dit onnozel plan laat mensen eerder sterven, brengt de innovatiekracht tot stilstand.

6
54 Recovery Mode

@51 Natuurlijk mogen de werknemers van schoonmaakbedrijven wel een realistisch loon en de directie ook. Er mag ook winst gemaakt worden om te investeren. Maar zakken vullen moet afgelopen zijn. De zorgverzekeringen en mensen in de top van de zorg lijken exact op de Italiaanse maffia.

2
55 Verwonderd

Tja die marktwerking had nooit gemoeten winst maken van een ander zijn ziekte of gebrek is zo wie zo een gek idee. Daarbij de zorgmanagers en directeuren hebben nooit genoeg veel geld gaat dan ook hier heen en geld parasieten tieren weelderig over de rug van de behoeftigen. Dit had al lang gestopt moeten worden

0
56 magikeven

** gebruiker verwijderd **

@40 In het Kunduz akkoord (na de val van Rutte I) is de eigen risico verhoogd tot € 350. Naast de huidige regeringspartijen was ook GroenLInks daarbij betrokken.
GroenLinks heeft ook aan de basis gestaan aan de verhoging van de BTW van 19% naar 21%, alsmede de verhoging van de AOW leeftijd.
Als er iemand van de oppositie geen recht van spreken heeft dan is het wel Jesse Klaver van GroenLinks.

57 verwijderd5929219

@57 Het eigen risico is net als de BTW verhoging een sociale solidaire maatregel. Wie meer afneemt betaald ook meer. Daar kan niemand op tegen zijn!

4
58 Recovery Mode

@53 Waarom moet ook daar winst gemaakt worden?

0
59 dummydum

@57 Dus daarom is het volgens jou de schuld van GroenLinks.
En welke andere partijen zaten ook aan tafel bij het Kunduz akkoord?

0
60 dummydum

@57

Onnozele reactie met wel een zeer povere onderbouwing. GroenLinks laat zich niet de mond snoeren omdat ene Johnyboy van mening is dat GroenLinks geen recht van spreken zou hebben. GroenLinks zit als grootste linkse oppositiepartij in de Tweede Kamer en gaat de komende jaren gewoon oppositie voeren met plannen die zij proberen deels voor elkaar te krijgen zoals elk oppositiepartij dat probeert te bewerkstelligen.

Daar heb je het gewoon mee te doen, deal with it.

2
61 Drumpf

Waarom niet, in de zorg is bijzonder veel gereguleerd, wat is de maatschappelijke meerwaarde om winst aan banden te leggen?

4
62 Recovery Mode

@54

"Dit onnozel plan laat mensen eerder sterven, brengt de innovatiekracht tot stilstand."

Over onnozel gesproken, knap staaltje onnozele demagogie, op de emoties spelen: "mensen sterven met dit plan" wat:

a. nog niet is doorgevoerd en
b. deze hysterische emotionele retoriek kent zero onderbouwing
c. het is far fetched

Zo zou ik, c, ook makkelijk kunnen roepen, door winstmaximalisatie sterven mensen omdat er bezuinigt wordt op personeel.

3
63 Drumpf

@62 Omdat er dan veel te veel geld niet naar de zorg maar naar parasieten gaat!

0
64 dummydum

@54 'Dit onnozel plan laat mensen eerder sterven"

Ik begrijp van een discussie elders dat jij daar totaal geen problemen mee hebt... nu ineens wel? Leg eens uit...

0
65 TedjeR

@62

" wat is de maatschappelijke meerwaarde om winst aan banden te leggen?"

Dat zorg weer om zorg gaat en niet waar winstmaximalisatie centraal staat. Ik heb niets tegen het privatiseren van instanties of bedrijven maar wanneer het om publieke zorgverlening en/of services gaat zie je vrijwel altijd dat bij privatisering waar winstmaximalisatie centraal staat de kwaliteit achteruit hold.

Zie de NS waar de kwaliteit nauwelijks verbeterd, of in de zorg waar de kwaliteit van de zorg achteruit dendert omdat in de context van winstmaximalisatie verzorgers steeds vaker 'meer' moeten doen in 'minder' tijd wat integraal ten koste gaat van de kwaliteit.
Mijn inziens zijn er bepaalde zaken die je voor het oog op winstmaximalisatie moet zien te behoeden omdat kwaliteit daar centraal zou moeten staan en niet winst. Zoals infrastructuur, openbaar vervoer, zorg, onderwijs, sociale welvaart; het regulieren van uitkeringen, het in leven roepen van herscholingsplannen om mensen weer aan het werk te helpen, enz..

1
66 Drumpf

@63 De uitdaging moet juist zijn om met de winst meer waarde te creëren, c.q. te leveren. Winsten dragen juist bij aan waardevolle innovaties. c.a.700 mensen hebben wel de zorgkosten verhoogd met 10 tallen miljoenen. Orkambi! Winst is nodig om innovatie mogelijk te maken, wel moet er meer geïnvesteerd worden in kennis en executiekracht. De staat kan hier een belangrijke rol spelen, GL kiest hier een doodlopende weg.

4
67 Recovery Mode

@66 Winstmaximalisatie staat allen behalve centraal bij bedrijven in de gezondheidszorg die het dichtste bij de eindgebruiker staan!

4
68 Recovery Mode

Het is naïef om te veronderstellen dat alle winst in de zorg gebruikt wordt voor innovatie of betere zorg.

0
69 Belazerd

@58
Het zijn juist de zwakkeren in de samenleving die meer zorg afnemen: gehandicapten, chronisch zieken, ouderen. Die hebben al bijna geen geld omdat er al jaren gekort wordt op uitkeringen, en moeten dan elk jaar ook nog een boete betalen omdat ze een vlekje hebben. Er is niets sociaals aan dat telkens deze groepen gepakt worden.
De zorgbobo's zorgen overigens meer dan goed voor zichzelf. De medewerkers die het echte zorgwerk doen, staan al jaren zo goed als op de nullijn. De top verhoogt de salarissen echter jaar op jaar. Ze ontduiken de maatregelen om de lonen te beperken door allerlei schimmige BV'tjes op te richten waar ze zogenaamd ook belangrijk werk doen, en strijken kapitalen op. Voorbeelden te over. Is uitgebreid in het nieuws geweest. De enige weg om dit ongedaan te maken is de marktwerking uit de zorg weg te halen. En dat geldt voor alle publieke diensten: openbaar vervoer, energie, postbezorging, water, etc.

0
70 Tismewat

@70 "zwakkeren" worden vooral gekweekt door de luxe vip pakketten die de Staat der Nederlanden biedt. Hel logische gevolg hierop is als "zwakkeren" hun verantwoordelijkheid niet nemen, de staat moet ingrijpen om de uitkeringen/ toeslagen te verminderen. Meer geld geven heeft de "bacteriën" niet minder maar vooral meer eten gegeven om te groeien, het gevolg daarvan is dat er nieuwe innovaties moeten komen die "bacteriën" bestrijden, resistentie voorkomen.
In de zorg is geen enkele sprake van marktwerking, de Staat der Nederlanden stelt bij wet de basisverzekering met premie vast. Postbezorging is een beroep dat stervende is, even als de dagbladbezorger. Werknemers binnen die takken moeten zich echt gaan beraden op een andere invulling aan werkzaamheden. Wat kan ik nog, wat moet ik bij leren, omscholen allemaal verantwoordelijkheden die het individu in grote mate zelfstandig laat liggen.

5
71 Recovery Mode

@71 Toen de staat nog geen "luxe vip paketten" bood aan de zwakkeren was de gemiddelde leeftijdsverwachting de helft van wat het nu is. Simpelweg omdat men vroegtijdig doodging door gebrek aan goede zorg.

De kans dat u nooit geboren zou zijn om al die onzin op Nieuwskoerier te spuien, was vele malen groter geweest omdat uw moeder stierf tijdens haar zwangerschap of u als kind al snel kwam te overlijden door ziektes waar u geen enkele invloed op had om ze te voorkomen.

0
72 Belazerd

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ThWil
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@14 Dan moet een voorbeeld vinden niet zo moeilijk zijn. Maar je zult je wel weer verbergen achter een van je obsessies. ...

1 minuut geleden geplaatst door ThWil

ThWil
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

Hamas wil men ook hier hun gang kunnen laten gaan. Je moet hun streven naar een oemma of kalifaat in de weg staan. Op de steun van die niet west...

3 minuten geleden geplaatst door ThWil

Biscanna
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

Ja Leuk, nog meer terroristen....

3 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Bop
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@13 Natuurlijk zijn die er in overvloed. Ik ga er niet naar zoeken omdat het niet mijn obsessie is maar de jouwe....

5 minuten geleden geplaatst door Bop

ThWil
St. Nicolaaslyceum gelast feestelijkheden rond eindexamen af na stunt: ‘Er is een enorme ravage achtergelaten’

Feesten zijn tegenwoordig gekoppeld aan vernielingen en gewelddadigheden. Erg stom ook van die oh zo drukke docenten om daar energie in te steke...

5 minuten geleden geplaatst door ThWil

LoydMorris
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

Ons land moet en zal kapot gemaakt worden. . . ...

7 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@223 Oh verrek, ik zie het. Kan gebeuren. ...

11 minuten geleden geplaatst door Bop

ThWil
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@12 Kortom die voorbeelden heb je niet want je wilt dat ook niet zo zien. En dat is jouw obsessie. ...

12 minuten geleden geplaatst door ThWil

Strongoli
Hele Kamer trekt boetekleed aan over doorgeschoten fraudebeleid, behalve de PVV

Excuus,geraken voor die dwang = betalen voor die dwang ...

12 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bop
Femke Halsema over geplande actie XR: ’Blokkade A10 levensgevaarlijk en onverantwoord’

@9 Ik denk ook niet dat het ze daar om te doen is....

13 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Jav VidXhamtSunny DaesMegaculomodelsIndian Sex Movie VideoIndian Badmasti ComComo Se Madturban Las MujeresMamaplugs NudesDrawn Together PornForeskin BlowjobRais NakedNesz_r PornReal Cam LivePron PlayboyCartoon AnalpornSexirannFfxiv PornSexyteeniesCrystal Lust BlowXxxnx 2023Bathroom Porn VideoAnon PornSxhool XxxSamantha Bf VideosThinknoodleGay Oral Sex VideosKendra Lust LesbianasRiley RowanSoftcore AnimeXxx Videos IndiaRock And Roll Sex PositionXnxx KerlaNayanthara PussyDad Porn DaughterKinner PornXxx MxBig Booty BlackpornCyberpunk: Edgerunners HentaiWife Flashing TruckersSpider Gwen BondageMajburi Me ChudaiBrother And Sister Porn MoviesVideo Sex Video DownloadCourtney Tillia VideoEloa LombardErotics ModelsCoke DickHot Busty XxxChina Full SexWwe Xxx PornShakeelasexvideosPorn LegendaComic Con PornTop Onlyfans ModelsXxx AsiaticosBeastialitymoviesTsubaki SannomiyaSex With Sexy BhabhiVoilet MoreauIndian Brother SexStickam FlashLiss SparxxxAbatar PornAugrey BitoniPeach SexYourpeachplugFrozen Rule 34Kareena Kapoor Porn VideoRevenge Porn WebsiteTheindian PornThe Pirate Bay TorrentManon HentaiChasma Frame For GirlArikajoySis Loves Me Porn VideoPussyjobsHot New Indian PornGrandmams ComFree Porn Sex MoviesChinese Hd Sex VideoXvideos LickPilladas XxxAkenoBrown Girl PornBest Sex Story MoviesBlack Black PornMovies With Ron JeremyAllison Parker Onlyfans LeakedMasturbate Spy CamBoobs Groping VideosWife Swapping In DelhiPorno Gay XvideosZoe Saldana PornCartoon PotnWww Free Sex VedioPepperoni NippleMilf VidLive Webcam XxxKolkata Video Sex VideoTamil Teenage Girls SexZoeydigiacomo PornCherry Bloom PornFatgrannyCarly Rae SummerJustin Long PornP HubShowering Gay PornRomaric PornHot Girl FukedBlack Fuck ComBbc Cuckold PornFukig VideoNicolette Shea Danny DAshemalerubeHentai LireChubby XxxAlvin And The Chipmunks PornFem Dom Ass LickingElse JeanMinthara SexKorean Sex Full MovieNude Beach BrazilianLindsey Meadows CreampieBigtitsatworkEuphoria Sex ScenesAryana AfinSmall Boobs XnxxDani Daniel Sex VideoAll The Free PornSuper Dotado Camera PriveLift PornO My God XnxxHot Hd Pron VideoRedd XxxLesbian FunckingWall DildoMassage Room PronFemboy PornographySusanna Gibson Sex TapesCumming In Wife's MouthSex Women BfHentaistubemMerlentTransformation HentiaNaked Nicki MinajiHairymilf PicsQueenegirlLittle_effy18'sVideos Gays XxxTelagram Porn