door Rapunzel in Politiek  ·  22 Reacties

  • 2
  • 564x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Hou toch eens op met het belachelijk maken van een held als Puigdemont. Maak Rajoy maar eens belachelijk.

6
1 SergioLeone

@1 Je noemt hem een held, maar zijn acties doen mij het tegenovergestelde vermoeden. Een puinhoop maken en wegrennen is dat wat tegenwoordig een held moet zijn?

4
2 VaY

@2 Puigdemont is een held die de droom van veel Catalanen op een vreedzame manier waar probeerde te maken. Rajoy is een smerige dictator (Erdogan 2.0) die goed is in demonstranten en oude vrouwtjes neerknuppelen,een grote lafaard die steun krijgt van de gasten die jij aanbid met je profiel foto.

6
3 Chalupa

Een kapitein die als eerste het zinkende schip verlaat. Een beetje zoals het koningshuis in '40. Wat me van zowel Rajoy als Puigdemont opviel was dat het was of ze ondanks de uiterste standpunten met dezelfde agenda bezig waren: hoe in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk schade te veroorzaken. En wat was de verborgen agenda van de EU?

8
4 Commodus

@3 Rajoy en Erdogan vergelijken is echt een kansloze actie. Negeert Rajoy de grondwet? Bedreigt hij het grondwettelijke hof? Sluit hij nieuwszenders? Heeft hij knokploegen die elk ander geluid het zwijgen opleggen? Sluit hij tientallen duizenden mensen op? Laat hij gevangenen martelen? Ontslaat hij honderduizenden mensen van hun positie? Gooit hij bommen op een andere bevolkingsgroep? Nee. Dat doet Rajoy niet. Je maakt zo'n vergelijking alleen als je geen enkel respect hebt voor hoe zwaar de oppositie het in Turkije heeft. Je maakt zo'n vergelijking alleen als je een totale minachting hebt voor het democratische proces. Als je enig moraal had en hersenen kon je dit wat ik schrijf al wel bedenken. Toch doe je dat niet. Dus een of beide missen bij jou Chalupa. Wat de reden daarvoor is kan ik alleen maar gokken.

6
5 VaY

inderdaad, trek eens een parallel met "ons" koningshuis in wo-2....
burgers, houdt moed.

5
6 t.rap.er.niet.in

@6 Een koningshuis kan je gijzelen om te laten doen en zeggen wat je wil. Hetzelfde als jij een gezin hebt en een buurman gebruikt je ouders en kinderen om anderen te laten doen wat jij wil. Onder dreiging van moord en marteling. Het lijkt misschien laf dat ze naar het buitenland vertrokken zijn, maar afgezien van dat was het de juiste beslissing voor Nederland.

2
7 VaY

@2
Je bedoelt dat zijn kop eraf moet onder een guillotine en dan is ie pas een held?

@5
Waarom dram je door over Turkije .. Ben je een grote fan van Rajoy soms?

8
8 sparta

@7 Correctie: " Een koningshuis kan je gijzelen om te laten doen en zeggen wat je wil. Hetzelfde als jij een gezin hebt en een buurman gebruikt je ouders en kinderen om anderen te laten doen wat hij wil"

1
9 VaY

@8 De doodstraf bestaat niet in de EU. Dat is een van de meest belangrijke punten van de EU. De EU waar u zo'n hekel aan heeft.

"Waarom dram je door over Turkije .. Ben je een grote fan van Rajoy soms?"

Een zielig persoon als u snapt misschien niet dat ik een duidelijk verschil aanwijs tussen Rajoy en Erdogan. Als reactie op iemand anders. Probeer eens te lezen voor je een reactie plaatst.

1
10 VaY

Op afstand of in ballingschap kan hij de strijd voor autonomie in leven houden.
30 jaar gevangenisstraf voor iets wat geen misdrijf genoemd kan worden is absurd

5
11 chouffleur

@11 Helaas is het toch een misdrijf al is 30 jaar als dat klopt een absurd hoge straf.

1
12 VaY

@7
tuurlijk, met medeneming van een deel van de nederlandse goudreserve, maar dat ging niet helemaal goed.... gewoon een laffe bende struikrovers.

7
13 t.rap.er.niet.in

@13 Goud dat het Nazi regime gebruikte om oorlog te kunnen voeren misschien?

1
14 VaY

@11
"30 jaar gevangenisstraf voor iets wat geen misdrijf genoemd kan worden is absurd"

Euhh...
Tegen de grondwet ingaan
Negeren van rechtelijke uitspraak

Sinds wanneer zijn dat geen misdrijven?

1
15 LGK

Ach gaan we @14 minnen... Wat deden de Nazi's met goud dan? Oorlog voeren is het juiste antwoord en als je dat niet aanstaat dan ben je feitelijk onjuist of zelf een Nazi aanhanger...

1
16 VaY

@7
ter aanvulling: beetje off-topic, maar...

Dat de vlucht van Wilhelmina lang van tevoren was voorbereid, bleek al uit de verslagen van de Enquêtecommissie Regeringsbeleid 1940-1945, deel 2c, verhoren (Den Haag 1949). Op 3 juni 1948 verklaarde generaal b.d. H.J. Phaff, de oud-adjudant van Wilhelmina, dat Juliana al vrijdag 10 mei wilde vluchten, maar dat er toen geen vervoer was en dat zij daarom pas op zondag 12 mei de benen had kunnen nemen. (p. 349). Admiraal C. baron de Vos van Steenwijk, die met Juliana en de kinderen mee vluchtte naar Engeland verklaarde op 14 oktober 1948 dat Wilhelmina hem reeds in 'januari of februari' 1940 had verzocht om Juliana naar een vluchtoord buitenslands te vergezellen 'als er oorlog kwam.' (p. 607).

Juliana, die blijkbaar stond te trappelen van ongeduld om naar Engeland te vluchten, had notabene vier dagen voor haar vertrek nog heldhaftige taal uitgeslagen tegen De Telegraaf: 'Onze plaats is hier in Nederland, of er gevaar dreigt of niet. Wij zullen nooit onze post verlaten.' (8 mei 1940).

De voorbereidingen voor de ongrondwettige vlucht van het staatshoofd en haar familie waren al begonnen kort nadat de Tweede Wereldoorlog was begonnen op 3 september 1939, met de Engelse en Franse oorlogsverklaring aan Duitsland. Begin november werd de Britse gezant in Den Haag, Nevile Bland door de Regering gepolst over de mogelijkheden om naar Engeland te vluchten. Bland vroeg het Britse oorlogskabinet, 'of in geval van een Duitse invasie van Nederland wij (de Engelsen dus) bereid zouden zijn in ons land asiel te verlenen aan Koningin Wilhelmina en haar familie, alsmede de Nederlandse regering.' Het oorlogskabinet hoefde er niet lang over na te denken en seinde Bland terug dat Wilhelmina met gevolg welkom zou zijn.

Voor haar heldhaftige optreden, en vermoedelijk om alle twijfels weg te nemen en critici bij voorbaat te mond te snoeren, heeft Wilhelmina zichzelf na de oorlog de Militaire Willemsorde verleend.

Alles kan in Nederland. Al jaren.

5
17 t.rap.er.niet.in

@17 Dat klopt allemaal, maar wat had jij gedaan? Als je het Nazi-regime gaat vergelijken met Spanje dan mis je toch een hoop van wat er toen en nu speelde. Dat doet enorm onrecht aan de situatie van veel mensen in de tijd van 1938 tot 1945.

2
18 VaY

@18 Ow en ga niet zo kansloos minnen maar onderbouw tenminste waarom je die min geeft. Als je miljoenen doden vergelijkt met wat er in Spanje aan de hand is dan verwacht ik tenminste een reactie in letters.

1
19 VaY

Het was al van tevoren bekend dat het een regering in ballingschap zou worden. Dit hadden de Spanjaarden kunnen voorzien. Ik zou me ook geen 30 jaar vast laten zetten als ik voor 100% zekerheid in België verder kan leven

3
20 Jan met de korte achternaam

@20
"dat het een regering in ballingschap zou worden."

Nee, die regering is afgezet omdat deze inging tegen grondwet en rechtelijke uitspraak

"Ik zou me ook geen 30 jaar vast laten zetten als ik voor 100% zekerheid in België verder kan leven'

Dus vluchten, net zoals Victor naar Rusland vluchtte om zijn straf in Oekraine te ontlopen

2
21 LGK

@1 Puigdemont kan dat prima zelf.

1
22 Rapunzel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Feldwebell
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

Poetin heeft de regie. Schols en Biden zijn een stelletje slapjanussen terwijl Macron is teruggefloten.We hebben een historische kans om een...

2 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

LoydMorris
GeenStijl: COA vestigt per direct "zoveel mogelijk statushouders in hotels, toestemming gemeentes niet nodig"

Menig Nederlandse ondernemer wordt inmiddels schatrijk door deze asiel-industrie. . . De belastingbetalende burger, dokt toch wel. . . ...

11 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

RobP
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@2 Dat lijkt me een strak plan. :-)...

16 minuten geleden geplaatst door RobP

MARCUSAURELIUS
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

Verbeteren helpt niet, dat trekt alleen maar nog meer parasieten....

17 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@1Ze kunnen toch naar de Zuidpool gaan daar schijnt nu de hele dag de zon niet. :D...

20 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
Bangalijst ontdekt in bejaardentehuis Meppel

Leve de Lol....

22 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@8Ook in het HBO werkte dat zo.De bedenkers dachten dat de scholen zich dan maximaal zouden inzetten, maar in plaats daarvan liet men het ...

24 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

RobP
Lopend Vuur: De zomertijd en wintertijd moeten blijven

Mooi. Lekker langer licht 's avonds....

29 minuten geleden geplaatst door RobP

Kim Jong-un
Bangalijst ontdekt in bejaardentehuis Meppel

LOL...

43 minuten geleden geplaatst door Kim Jong-un

ABRACADABRA
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

v.d. Burg, als er 10000 opvangplekken te weinig zijn, zijn er 10000 asieltjes teveel binnen gelaten...

1 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

NK. App
Kareena Kapoor XxxxIndia Desi Sex ComLocal Girl PornCartoon Pron ComNaugt AmericaRose Monroe SoloContos.eroticosMom PormMirko Mha PornRegina Cassandra NudeHaleyxyzMy Wife Sucks CocksOkichloeoFat ChutGirls Girls Sex VideosTumblr Diaper GirlFreebpornNude HollywodPornhub AppPussycat VideoXham VideoGirlfriend PronMakoshake NudePoonam Pandey NakedRed Room PornFrensh PussyReddit ChubbyJapanese BeautiesHindi Naked DanceHeroins Sex VediosSunny Leone VBrooke Langton NakedXossipyEagle Sex PositionXnxx BengoliSofia Hayat XxxSexiest Pron VideosIndian College Girls NudeAunty Romance Videos TeluguXxx In MassageJimmy MichealsSexmodele ComKendra Lust FacialBrother And Sister Xxx ComBlow Bang WifeSissification PornJannat Zubair SexyKapri StylesSexyblondesBlacked Massage PornDesi52.xomHuge Natrual TitsTchatcher.comPorn Hq AnimeGay Black Three SomeB Choti GolpoSurprise MothafakaPreston Parker PornLesbian Sex StoryDaya XxxXxx Hot Bf VideoMia Malkova Onlyfans LeakedSpinner SexAsian Cowgirl PornBhad Bhabie Onlyfan LeakAmateur Twitter PornIndian Wife BlowjobGar XxxXvideo Porn HdBest Squirting Porn VideosDragonball HentiaSex Web CamsDesi Mom PicHindi Romantic SexJapanese New Sex MoviesIndian Poron VideoCat Sex PositionNonstop CumshotsPorn DudwManga Hentai UncensoredBrutal XvideosSmoking Fetish VideosXxx Sexy XxxAssamese New Xxx VideoSucking GloryholeCzech FanatasyLive XhamBodo KoilainaiVimeo ErotTamil Actor Blue FilmNew Porn Videos Free DownloadPuretaboos ComTiktok De SexoChubby Gorl PornSusan Backlinie NudeBangali SexxSukebe Elf Tanbouki MangaXxx Adult Web SeriesLeah Jaye PornstarNaked Wwe WomenQuadrinho SexosSelena Gomez Big TitsAshleyyyreyyy LeakCartoon Xxx Sex VideoMovies Of NudeThe Flourish PornPornos Con ChinasXbrazzersMature TubebpornKeisha OrtegaNaked Lauren HollyHung Young BritSaxi PornBig Titty Glory HoleAlexis Fawx LesbianGym Xxxx VideoAlexa Pearl XxxX-rated VideoPhoto Acompa ManausBlack Booty InvasionOwl House HentaiSexmexsexTop Hq PornMatures UndressR18 JavPorn Tube Porn Tube Porn TubeBrazzera AnalGranny Porn HdLesbiana PornografiaLesbian Lingerie Porn91 视频XmoviesfouryouAge PlaypornAunty NippleNude Swimsuit ModelsWomen ScisoringFirst Night FuckNew Foreign SexNudes A PopingBeautifulnudeteensSiska.videoNude Leaked Celebrity PicturesBait Buddies Gay PornX Video Hd FullSchool Xxx HindiNaked Photos Of Sunny LeoneMadison OnlyfansSky Bri Leaked VideosAnimehentai SubindoIndian Nude Snapchat