Voormalig minister Schultz van Infrastructuur en Milieu
NOS Nieuws

Oud-minister Schultz echt niet naar Schiphol

Oud-minister Schultz wordt niet de nieuwe president-directeur van Schiphol. "Nee, het gaat niet gebeuren", zei ze tegen de NOS. Schultz wil het niet en ze heeft geen stappen richting Schiphol ondernomen om de baan te krijgen.

Tot nu toe zei Schultz steeds dat het niet aan de orde was, waardoor de speculaties over haar overstap bleven voortbestaan.

De benoeming zou omstreden zijn omdat Schiphol onder het voormalige ministerie van Schultz valt en zij informatie mee zou kunnen nemen. Zelf vindt ze die bezwaren onzin omdat zij zich niet met luchtvaart bezighield.

Bollen inpakken

Schultz is wel nog steeds op zoek naar een andere baan. "Ik heb eigenlijk altijd zelf mijn banen geregeld", zegt ze. De VVD heeft haar wel hulp aangeboden maar ze denkt dat het wel gaat lukken.

"Ik begon op mijn twaalfde met bollen inpakken dus daar kan ik altijd nog op terugvallen."

Op 20 oktober kondigde de huidige president-directeur Jos Nijhuis aan dat hij begin volgend jaar vertrekt. "Er komt ruimte voor groei, in balans met de omgeving. Het is goed als de invulling hiervan vanaf het begin wordt opgepakt door een nieuwe topman", zei Nijhuis in zijn persbericht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl