De man overleed waarschijnlijk aan een zonnesteek. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
De man overleed waarschijnlijk aan een zonnesteek. Foto ter illustratie. © Thinkstock

Belgische backpacker (27) sterft tijdens watermeloenen plukken in Australië

Een 27-jarige backpacker uit België is woensdagochtend overleden nadat hij in elkaar was gezakt op een boerderij in Ayr in de Australische staat Queensland. De man was dinsdag watermeloenen aan het plukken op een boerderij bij temperaturen van rond de dertig graden. Vermoedelijk is hij overleden aan een zonnesteek.

  1. Ook in Ierland was het slecht gesteld met leesvaardigheid van kinderen, totdat overheid het roer radicaal omgooide
    PREMIUM
    leescrisis

    Ook in Ierland was het slecht gesteld met leesvaar­dig­heid van kinderen, totdat overheid het roer radicaal omgooide

    Terwijl Nederlandse kinderen en jongeren steeds slechter kunnen lezen, blijkt Ierland een succesverhaal te schrijven. Daar werd vijftien jaar geleden alles op alles gezet om de kwaliteit van het onderwijs te verhogen. De oplossing bleek voor een deel heel simpel te zijn, en na vier jaar waren de eerste resultaten zichtbaar. Wat kunnen we leren van hun aanpak?
  2. Macron treedt met China in overleg over ‘staakt-het-vuren in Gaza en Oekraïne’ tijdens Olympische Spelen

    Macron treedt met China in overleg over ‘staakt-het-vu­ren in Gaza en Oekraïne’ tijdens Olympische Spelen

    Bij een ernstige terreurdreiging bestaat de mogelijkheid dat de geplande botenparade in de rivier de Seine bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs niet doorgaat. Dat zei de Franse president Emmanuel Macron in een interview met televisiezenders. De ceremonie zou in dat geval kunnen worden verplaatst naar het Trocadéro bij de Eiffeltoren of zelfs naar het Stade de France. Macron gaat bovendien proberen een staakt-het-vuren in Oekraïne en Gaza te bewerkstelligen.