door rechtspreker in Buitenland  ·  27 Reacties

  • 6
  • 752x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Waarom excuses?

4
1 chouffleur

@1 misschien de Balfour verklaring eens lezen?

12
2 BlackNinja

@2 yep, niets mis mee

5
3 chouffleur

@3 precies. En vandaar de vraag om excuses.

12
4 BlackNinja

@4 Nou nee, waarom?

3
5 chouffleur

Het heeft geen zin te gaan twisten over een geschiedenis die toch niet gewijzigd kan worden. De historische werkelijkheid is dat Israel uiteindelijk in 1948 door de Verenigde Naties werd erkend als soevereine staat. Honderd jaar geleden woonden in het gebied 700.000 mensen, nu zijn dat er in Israel, Gaza en de Westelijke Jordaanoever naar schatting zo’n 12-14 miljoen. Zij zullen er blijven wonen, want ze kunnen nergens heen. De Joden uit Europa en de Arabische landen hebben alle schepen achter zich verbrand. De staat Israel is een feit en ja, veel Palestijnen zijn uit hun huizen en dorpen vertrokken of verdreven. Oorlogen zijn gevoerd, slachtoffers zijn gevallen, misdrijven zijn gepleegd, de Oslo-akkoorden zijn ondertekend en zelfs Nobelprijzen uitgereikt.

Historisch kan van alles onderzocht en betwist worden. Stilstaan bij de geschiedenis helpt gedrag van mensen, groepen en volkeren verklaren. Zelden is het een effectief middel om tot oplossingen te komen voor het heden en de toekomst. Israel zal blijven bestaan en ook de Palestijnen zullen blijven wonen waar ze nu wonen los van ieders lezing van de geschiedenis. De focus op het verleden veroorzaakt alleen onnodige verwarring en blokkades – aan beide kanten van het conflict – en frustreert daarmee de kans op vrede, op een oplossing voor de mensen nu, en voor beide volkeren.

De pogingen om de band van Joden met het land Israel te ontkennen zijn even onvruchtbaar als de pogingen om het bestaan van het Palestijnse volk te ontkennen. “Bottom line” blijft hetzelfde: er zal een oplossing moeten worden gevonden voor het verlangen naar zelfbeschikking van verschillende bevolkingsgroepen. De Israelisch-Palestijnse kwestie is wat dat betreft bepaald niet uniek. In andere delen van de wereld zien we precies dezelfde worstelingen van groepen die ‘terecht’ of ‘onterecht’ zelfbeschikking nastreven: De Koerden leven versplinterd in delen van Turkije, Iran, Syrië en Irak. Ze wonen er zo’n 250 jaar en anders dan in het geval van Israel zegt niemand dat de Koerden maar ergens anders kunnen of moeten gaan wonen. In hetzelfde gebied leven ook de Assyriërs, en ook zij streven naar zelfbeschikking.

1
6 chouffleur

@4 nou..je had t toch gelezen?
De verklaring heeft het over an establishment of a “national home for the Jewish people in Palestine”, as long as “nothing shall be done which may prejudice the civil and religious rights of existing non-Jewish communities in Palestine”.

Ten eerste was het niet aan de Britten land weg te geven wat niet van hun was om weg te geven. Ten tweede spreekt de verklaring over ' a national home in Palestine' niet over een Joodse staat die de Britten ongehinderd hebben laten ontstaan.Ten derde zou eea niet ten koste mogen gaan van de rechten van de aanwezige niet- Joodse gemeenschappen . Ook deze belofte in de verklaring is niet nagekomen

11
7 BlackNinja

* Verwijderd door de redactie *

8 rechtspreker

* Verwijderd door de redactie *

9 Dian

@9 "Palinfo"? Serieus??

3
10 rechtspreker

@7
"Ten eerste was het niet aan de Britten land weg te geven wat niet van hun was om weg te geven."

Dat hadden ze dus wel, want ze hadden het mandaat over dat gebied, gegeven door de Volkerenbond, zo'n beetje de hele wereld dus, inclusief de Arabische wereld.
Alleen jij bent het daar niet mee eens, maar jij bent dan ook volstrekt onbelangrijk.
Daarvoor zaten er de Turken en die hebben wel recht van spreken?
Nadat ze de oorlog VERLOREN hadden.
Gemakshalve vergeet je dat de Hasjemieten die het gebied in de schoot geworpen kregen na hun bijdrage aan de verdrijving van de Turken ook niet uit het gebied komen.

2
11 von Schnellensinken

Uitstekende realistische reactie van het VK.

1
12 chouffleur

@9
"A potentially dangerous Request.Path value was detected from the client (question."
Wat doe jij?

2
13 von Schnellensinken

@10 Het maakt al die incidenten niet minder waar hoor als je pal info roept. Dus ja serieus dat soort shirts laten IDF soldaten maken volgens alle Israëlische kranten. En kindertjes van 4-5-6 kapot rijden met auto's is een joods orthodoxe hobby zoals u daar kunt zien in de linkjes.

11
14 Dian

@14
Jouw linkjes werken niet.

0
15 von Schnellensinken

@13 Oe een algemene foutmelding van een server door een misplaatst leestekentje.... Spannend hoor.

8
16 Dian
17 Dian

@14
Als orthodoxen kindjes doodrijden dan worden ze opgepakt en veroordeeld, Als Kameelistiijnen Joodse kindjes doodrijden dan zijn het martelaren en worden ze bejubeld en bewierookt en krijgen ze een standbeeld.

3
18 von Schnellensinken

@18 Nou onderzoek van Btselem laat precies het tegenovergestelde zien kolonisten komen er meestal mee weg en Palestijnen worden eigenlijk zonder enige vorm van proces meestal doodgeschoten.

https://www.timesofisrael.com/clip-purports-to-show-troops-standing-by-as-settlers-attack-palestinians/

http://www.yousubtitles.com/Jewish-Settler-Terrorism-Goes-Largely-Unpunished-id-269052

https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-1.669588

10
19 Dian

@19 ik zie geen verband met de Balfour verklaring

1
20 chouffleur

@19
" Palestijnen worden eigenlijk zonder enige vorm van proces meestal doodgeschoten"

En terecht. Zou ik ook doen als ze met bloed doorlopen ogen vol met door religie geïnspireerde haat op mij afkomen met een mes of ander wapen.

2
21 von Schnellensinken

@14 En dan in een ander berichtje over 'haat' klagen. Moet je eens kijken wat je hier zelf schrijft. Alleen omdat jij denkt dat je het morele gelijk aan jouw kant hebt, hoef je niet zo haatdragend over orthodoxen te schrijven. Als een ander dat over Palestijnen doet, ga je er ineens een probleem van maken.

4
22 Yisrael

@14 Als palinfo je enige bron is hoeven we er verder geen woorden over vuil te maken.

1
23 rechtspreker

Het is tijd om vooruit te kijken. Geschiedenis laat zich niet wijzigen. De toekomst is de Israelische staat naast de Palestijnse staat en nee, voor de bijdehandjes, dat is niet het hashjemitische koninkrijk Jordanië. Het wachten is op het afdwingen van de Palestijnse staat daar Israel de bezetting daarvan nooit vrijwillig gaat opgeven.

14
24 Hendrianus

@24

Zeggen dat Jordanië in feite al de "Palestijnse Staat" was, zoals bedoeld destijds in akkoorden, is logisch. Het ontkennen er van is dus het ontkennen van de Balfourverklaring en in feite een oorlogsverklaring richting Israël, typerend voor lieden die sympathieën hebben voor terreurbendes als hamas, hezbollah en meer van die haatbaarden met messen.
Verder wordt er niets 'bezet', ook dat is weer slechts een arabische visie op gebeurtenissen, daar. Wordt alleen zo gezien door Israëlhaters en arabierenknuffelaars.

Vooruit kijken betekent Jordanië bewerken om die arabische nakomelingen van uit Jordanië geschopte opstandige arabieren op te nemen.

Maar ook het doel van al die arabieren is niet een "Palestijnse Staat". Het doel is wéér een stukje van Israël afknabbelen. Een 'palestijnse staat' in wat nu Judea en Samaria is, is totaal niet levensvatbaar. Te klein, geen havens, geen economie. En ook nog eens 'judenfrei' gemaakt, als het aan Abbas ligt... Die wil geen joden in zijn "staat".
Dus da's geen visie, maar verkapte veroveringsdrang. Moeten we niet willen.

2
25 weerman

@6

Graag bronvermelding of in dit geval op het artikel wijzen als je een copy/paste doet. Nogal merkwaardig om voor een copy/paste actie tien plusjes te krijgen. Die denken vast, dat heeft die chouffleur goed verwoord, haha.

12
26 Hendrianus

@11

"Dat hadden ze dus wel, want ze hadden het mandaat over dat gebied, gegeven door de Volkerenbond, zo'n beetje de hele wereld dus, inclusief de Arabische wereld."

Het wordt echt tijd dat u even wat opzoekt over de samenstelling van de Volkenbond,

13
27 Hendrianus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@61 We waren ook nog niet klaar met dat telefoongesprek....

4 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@57 Zoals in het geval van Kaliningrad bedoel je. Waar woon je eigenlijk Vage? Ik hoop voor jou dat het niet in een flatje is. Je weet toch da...

6 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

podcast https://www.youtube.com/watch?v=hp6ywkrT4dU&ab_channel=Al-Monitor...

8 minuten geleden geplaatst door eh

Schildpad
GeenStijl: Hans Spekman: PvdAGroenLinks is NOORD-KOREA

Mensen die dergelijke truien dragen kan ik gewoon niet serieus nemen XD...

10 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Schildpad
GeenStijl: Hans Spekman: PvdAGroenLinks is NOORD-KOREA

> @1 > https://cdn.discordapp.com/attachments/819268526803386438/1230980526005944451/image.png?ex=66354af3&is=6622d5f3&hm=7d7ece341590d162a9cf...

11 minuten geleden geplaatst door Schildpad

veld1866
Nazaten ‘tot koelie gemaakten’ willen excuses van koning Willem-Alexander: ‘Hoog tijd voor erkenning’

@18 Ben ik op lange teentjes gaan staan? Of is het moeilijk voor je om te discussiëren? Zomaar een vraagje hoor, want ik begrijp je reactie nie...

12 minuten geleden geplaatst door veld1866

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@58Wie helpen? China of Taiwan? :) Vergat ik te duiden.....

12 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

In ieder geval drie alinea's die te lezen zijn....

12 minuten geleden geplaatst door eh

wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@36 Daar komt Baudet ineens heel goed over. Hij blijft een mysterie voor me....

17 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Slavink
Kan je als christen op de PVV stemmen?

Maar beter als christen ergens op stemmen anders moet je straks met de trein mee, we weten hoe 😐het OV en de NS makkelijk iedereen brengen w...

22 minuten geleden geplaatst door Slavink

NK. App
English New Sex MovieTeen PorAntarvasna Hindi Audio StoryAlinty LeakedPornoindienNude GirlfriendsForestfayeeSixe Video ComIncesthentai ComicsSanny Leone SaxWww Sxe HdTopnudecelbsFrançaises NuesX Video Desi MmsJoey SeancodyMika OnlyfansLatina Big Booty AnalSleeping Foot WorshipSpecial Blue FilmKorean Teen Porn VideoRobin Riker NudeR/gentlefemdomXvideocomtiaXxxmasSexmassage VideoFree Shemale Porn SitesBlack Wet PusseyRule 34 Genshin ImpactXomarym PornKim Possible PronBezzreOfficesexvideosDanny D DownloadIndian Boss FuckKayce884 LeakFrre Black PronReddt Nsfw GifSexguide UsaLala Koi PornRexpprnOreob4byDidi Ki GandFree Malayalam Kambi KathakalBarzzrs ComPick Up FuckBlk Pussy XxxLatina Porn VideoJeremy Renner NudeMastram Hot SceneRajastani Sex VideoPervmomIndian Hot Wife XxxIndian Uncut WebseriesSocilamediagirlsBrezzer HdXnxx BrandiAyumi MiuraFansy PornEnfcfnmHentaisuccubusVideo Sex Video ComSleeping Sex Videos TeluguXxx 3gp Video ComFamily Pornography VideosHard FuckJeena Ortega NakedEmily Tanner NudeAssclap PornGuy Sucks CocksNew Hard PornFreeporn VirginsFurry Porn PicsLe PornographiquesKorean EscortStep Daughter CreampieAccidentpornXvidoaFfm Threesome GifSherlyn Chopra Sexy BoobsPorn Tubes GaloreJacsuie Et MichelTiktokers OnlyfanMujeres Cojiendo ConLikly Collins NudeXxx XmBf Ke PhotoUnsensord PornHardcorn Gay PornExploited Teens LatinaFeetfairXxx BrazxersCam4 Brasil MulherAna De Armas BoobiesRita Or NudeLibrary SexLesbian Scat EatingBhojpuriya BfSexy Bf Video MovieHorny Lily Full VideoNadigai Roja Sex VideoHindi Sex Hd Full MovieDesihotpornDesi Anal XvideoIndian Girls ClubLive Cam CoupleSee Him Fuck PornMegumin HentaiAmanda Bynes SexyHot Nude BoobsFreemom/sonpornPickup ProstituteMi LfmovsFull Story Sex VideoMiyakhalifa Xxx VideoOdia Sambalpuri Sex VideoMiss LinglingFlaquitapornoMalayalam Sex StoriesBox Truck X VideoPussy SelfiShared Wife Cuckold18eighteenJordi HdSuit Salwar BfRachel Steele Red MilfNashvillelistcrawlerFemdom BjBeurettecideoSkype PornFree Vídeos XxxKorain XnxxTamil Girls PussyFirst Night XxHilarious Sex MemesHd Free Porn Hd18 Hot VideoKizzy SixxNew Zealand Porn VideosFattest CameltoeRheavyLarge Natural Boobs PornXdesi Video ComArmour AngelsTamil Hot Xxx VideosNatalia Star XxxNude Rusian ModelsBlack Sex MemesGay Porn.fistingSalazzle PornHindmovie