door rechtspreker in Buitenland  ·  27 Reacties

  • 6
  • 753x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Waarom excuses?

4
1 chouffleur

@1 misschien de Balfour verklaring eens lezen?

12
2 BlackNinja

@2 yep, niets mis mee

5
3 chouffleur

@3 precies. En vandaar de vraag om excuses.

12
4 BlackNinja

@4 Nou nee, waarom?

3
5 chouffleur

Het heeft geen zin te gaan twisten over een geschiedenis die toch niet gewijzigd kan worden. De historische werkelijkheid is dat Israel uiteindelijk in 1948 door de Verenigde Naties werd erkend als soevereine staat. Honderd jaar geleden woonden in het gebied 700.000 mensen, nu zijn dat er in Israel, Gaza en de Westelijke Jordaanoever naar schatting zo’n 12-14 miljoen. Zij zullen er blijven wonen, want ze kunnen nergens heen. De Joden uit Europa en de Arabische landen hebben alle schepen achter zich verbrand. De staat Israel is een feit en ja, veel Palestijnen zijn uit hun huizen en dorpen vertrokken of verdreven. Oorlogen zijn gevoerd, slachtoffers zijn gevallen, misdrijven zijn gepleegd, de Oslo-akkoorden zijn ondertekend en zelfs Nobelprijzen uitgereikt.

Historisch kan van alles onderzocht en betwist worden. Stilstaan bij de geschiedenis helpt gedrag van mensen, groepen en volkeren verklaren. Zelden is het een effectief middel om tot oplossingen te komen voor het heden en de toekomst. Israel zal blijven bestaan en ook de Palestijnen zullen blijven wonen waar ze nu wonen los van ieders lezing van de geschiedenis. De focus op het verleden veroorzaakt alleen onnodige verwarring en blokkades – aan beide kanten van het conflict – en frustreert daarmee de kans op vrede, op een oplossing voor de mensen nu, en voor beide volkeren.

De pogingen om de band van Joden met het land Israel te ontkennen zijn even onvruchtbaar als de pogingen om het bestaan van het Palestijnse volk te ontkennen. “Bottom line” blijft hetzelfde: er zal een oplossing moeten worden gevonden voor het verlangen naar zelfbeschikking van verschillende bevolkingsgroepen. De Israelisch-Palestijnse kwestie is wat dat betreft bepaald niet uniek. In andere delen van de wereld zien we precies dezelfde worstelingen van groepen die ‘terecht’ of ‘onterecht’ zelfbeschikking nastreven: De Koerden leven versplinterd in delen van Turkije, Iran, Syrië en Irak. Ze wonen er zo’n 250 jaar en anders dan in het geval van Israel zegt niemand dat de Koerden maar ergens anders kunnen of moeten gaan wonen. In hetzelfde gebied leven ook de Assyriërs, en ook zij streven naar zelfbeschikking.

1
6 chouffleur

@4 nou..je had t toch gelezen?
De verklaring heeft het over an establishment of a “national home for the Jewish people in Palestine”, as long as “nothing shall be done which may prejudice the civil and religious rights of existing non-Jewish communities in Palestine”.

Ten eerste was het niet aan de Britten land weg te geven wat niet van hun was om weg te geven. Ten tweede spreekt de verklaring over ' a national home in Palestine' niet over een Joodse staat die de Britten ongehinderd hebben laten ontstaan.Ten derde zou eea niet ten koste mogen gaan van de rechten van de aanwezige niet- Joodse gemeenschappen . Ook deze belofte in de verklaring is niet nagekomen

11
7 BlackNinja

* Verwijderd door de redactie *

8 rechtspreker

* Verwijderd door de redactie *

9 Dian

@9 "Palinfo"? Serieus??

3
10 rechtspreker

@7
"Ten eerste was het niet aan de Britten land weg te geven wat niet van hun was om weg te geven."

Dat hadden ze dus wel, want ze hadden het mandaat over dat gebied, gegeven door de Volkerenbond, zo'n beetje de hele wereld dus, inclusief de Arabische wereld.
Alleen jij bent het daar niet mee eens, maar jij bent dan ook volstrekt onbelangrijk.
Daarvoor zaten er de Turken en die hebben wel recht van spreken?
Nadat ze de oorlog VERLOREN hadden.
Gemakshalve vergeet je dat de Hasjemieten die het gebied in de schoot geworpen kregen na hun bijdrage aan de verdrijving van de Turken ook niet uit het gebied komen.

2
11 von Schnellensinken

Uitstekende realistische reactie van het VK.

1
12 chouffleur

@9
"A potentially dangerous Request.Path value was detected from the client (question."
Wat doe jij?

2
13 von Schnellensinken

@10 Het maakt al die incidenten niet minder waar hoor als je pal info roept. Dus ja serieus dat soort shirts laten IDF soldaten maken volgens alle Israëlische kranten. En kindertjes van 4-5-6 kapot rijden met auto's is een joods orthodoxe hobby zoals u daar kunt zien in de linkjes.

11
14 Dian

@14
Jouw linkjes werken niet.

0
15 von Schnellensinken

@13 Oe een algemene foutmelding van een server door een misplaatst leestekentje.... Spannend hoor.

8
16 Dian
17 Dian

@14
Als orthodoxen kindjes doodrijden dan worden ze opgepakt en veroordeeld, Als Kameelistiijnen Joodse kindjes doodrijden dan zijn het martelaren en worden ze bejubeld en bewierookt en krijgen ze een standbeeld.

3
18 von Schnellensinken

@18 Nou onderzoek van Btselem laat precies het tegenovergestelde zien kolonisten komen er meestal mee weg en Palestijnen worden eigenlijk zonder enige vorm van proces meestal doodgeschoten.

https://www.timesofisrael.com/clip-purports-to-show-troops-standing-by-as-settlers-attack-palestinians/

http://www.yousubtitles.com/Jewish-Settler-Terrorism-Goes-Largely-Unpunished-id-269052

https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-1.669588

10
19 Dian

@19 ik zie geen verband met de Balfour verklaring

1
20 chouffleur

@19
" Palestijnen worden eigenlijk zonder enige vorm van proces meestal doodgeschoten"

En terecht. Zou ik ook doen als ze met bloed doorlopen ogen vol met door religie geïnspireerde haat op mij afkomen met een mes of ander wapen.

2
21 von Schnellensinken

@14 En dan in een ander berichtje over 'haat' klagen. Moet je eens kijken wat je hier zelf schrijft. Alleen omdat jij denkt dat je het morele gelijk aan jouw kant hebt, hoef je niet zo haatdragend over orthodoxen te schrijven. Als een ander dat over Palestijnen doet, ga je er ineens een probleem van maken.

4
22 Yisrael

@14 Als palinfo je enige bron is hoeven we er verder geen woorden over vuil te maken.

1
23 rechtspreker

Het is tijd om vooruit te kijken. Geschiedenis laat zich niet wijzigen. De toekomst is de Israelische staat naast de Palestijnse staat en nee, voor de bijdehandjes, dat is niet het hashjemitische koninkrijk Jordanië. Het wachten is op het afdwingen van de Palestijnse staat daar Israel de bezetting daarvan nooit vrijwillig gaat opgeven.

14
24 Hendrianus

@24

Zeggen dat Jordanië in feite al de "Palestijnse Staat" was, zoals bedoeld destijds in akkoorden, is logisch. Het ontkennen er van is dus het ontkennen van de Balfourverklaring en in feite een oorlogsverklaring richting Israël, typerend voor lieden die sympathieën hebben voor terreurbendes als hamas, hezbollah en meer van die haatbaarden met messen.
Verder wordt er niets 'bezet', ook dat is weer slechts een arabische visie op gebeurtenissen, daar. Wordt alleen zo gezien door Israëlhaters en arabierenknuffelaars.

Vooruit kijken betekent Jordanië bewerken om die arabische nakomelingen van uit Jordanië geschopte opstandige arabieren op te nemen.

Maar ook het doel van al die arabieren is niet een "Palestijnse Staat". Het doel is wéér een stukje van Israël afknabbelen. Een 'palestijnse staat' in wat nu Judea en Samaria is, is totaal niet levensvatbaar. Te klein, geen havens, geen economie. En ook nog eens 'judenfrei' gemaakt, als het aan Abbas ligt... Die wil geen joden in zijn "staat".
Dus da's geen visie, maar verkapte veroveringsdrang. Moeten we niet willen.

2
25 weerman

@6

Graag bronvermelding of in dit geval op het artikel wijzen als je een copy/paste doet. Nogal merkwaardig om voor een copy/paste actie tien plusjes te krijgen. Die denken vast, dat heeft die chouffleur goed verwoord, haha.

12
26 Hendrianus

@11

"Dat hadden ze dus wel, want ze hadden het mandaat over dat gebied, gegeven door de Volkerenbond, zo'n beetje de hele wereld dus, inclusief de Arabische wereld."

Het wordt echt tijd dat u even wat opzoekt over de samenstelling van de Volkenbond,

13
27 Hendrianus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Nicks R. Van
De vraag is of Timmermans de progressieve kar kan trekken

Timmermans moet van die kar afblijven!...

1 minuut geleden geplaatst door Nicks R. Van

Zie Hier
Scholen huren tweemaal zoveel duur personeel in als tien jaar geleden

Dat krijg je met die geforeerde grote scholen!En besturen die net zoveel kennis van de aanpak van uitzendbureautjes!Neem gewoon geen leraren...

2 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Nicks R. Van
Hele Kamer trekt boetekleed aan over doorgeschoten fraudebeleid, behalve de PVV

De boetekleden zijn de laatste tijd kennelijk in de uitverkoop. Je trekt zo'n ding aan en men gaat daarna weer over tot de orde van de dag....

2 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Formatiekwartet spreekt vandaag over asiel: streng maatregelenpakket in de maak

Hopelijk wordt dan nu de strategie van een totale instroomstop besproken. Heel Nederland smacht daar naar. Het is de hoogste tijd....

3 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Minister voor Rechtsbescherming Weerwind: 'Ik ga aangenomen motie niet uitvoeren'

Dus Weerwind gaat gewoon zijn eigen gang? Dat is illegaal. Hij moet uitvoeren wat de meerderheid van de TK heeft besloten. Doet hij dat niet dan...

5 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Strongoli
Minister voor Rechtsbescherming Weerwind: 'Ik ga aangenomen motie niet uitvoeren'

Weer wind: de verpersoonlijking van wat echte Democratie inhoudt.Belachelijk om zo'n motie eerst oordeel Kamer te geven en als er voor hem een...

7 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Nicks R. Van
Burgemeester Rijswijk verbiedt Eritrees bevrijdingsfeest vanwege mogelijke rellen

Voor een Eritrees bevrijdingsfeest moeten ze in Eritrea zijn!...

7 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Femke Halsema over geplande actie XR: ’Blokkade A10 levensgevaarlijk en onverantwoord’

Verbied het dan gewoon mens! Of laat je ze eerst de boel bezetten en ze daarna met harde hand weer verwijderen? Denk even na....

8 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

RobP
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

@20 De EU bestaat uit landen. Die landen hebben een vertegenwoordiging in het EU bestuur zitten. Indien die landen allemaal dezelfde problemen o...

9 minuten geleden geplaatst door RobP

Reconquista
Zeven mensen opgepakt in Australisch terreuronderzoek naar mesaanval

Waarom mogen we niet weten uit welke hoek dit komt en wat het motief was?...

19 minuten geleden geplaatst door Reconquista

NK. App
Baap Beti KaXxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxTeen Gay Porn VideosHot Fuck IndianJavhd.proSleepassault PornBokep.jepangCelebrity PornfakeVanna Bardot PornLactating XxxX Videos Father In LawBlowjobcimFnaf Sl PornRachel Starr Hd VideosJaye Summers Bad UncleSakura SenaOhmibodpornXnxx ThailandXxx Indian WebsiteHot Bhabhi Pron VideoCelebrity Porn In MoviesChessie MooreNude Females HotBlue Hot SexSassy Ponam NudeKamakathaiFast Time BfTony Lopez NudePornbibFull Bf SexTentaclehentaiSexy Porn FilmAngelina CastroMami JordanBig Boobs Big AsssFreetubespotCharamsukh Ullu Web SeriesVer Filmes PornôDeepthroatsirensCillian Murphy NakedXnxक्सXx Video DeshiShibuya_kahoXxx Indian RapCamaraprivePower Girl PornTelugu Sex Xnxx VideosPron ApkAj Applegate HdWww Sex CamIndian Ladki Ki ChudaiRed Head BlackedFree Hot Xxx VideoErotic Porn HdSyren De Mer Full VideosPisswomenR Nsfw FashionBorth PornGypssai NudeMewati XnxxMen Porn IndianSharing Flesh LightSmoking Big TitPorns TubesPorn Amateurs FranceHott Latina PornAutumn Falls ElevatorHot Sister Xxx VideoBlack Mom XxxSaree XxxxxBrecki HillSexs Dani DanielsWwvideosArab Xxx Porn VideoAdult Timing PornHottest Jap PornstarBrazzera ComAll Indian Xxx VideoNepali Hd SexSaxsaxSexyvidiohindiClose Up CumBarbie Rous XxxWww Big Boobs Sex Videos ComHotest Blonde Porn StarsPorn ShayariTeen PmvMoney Talks Reality KingsPorn Gifs SexyShes No Angel Cameron DiazBig Tits BracesKtube XxxBerkeley SteamworksHumster ComHouse Maid Sex VideoAmia MilleyGranny Bouncing TitsFree Porn TuveJena Simms NudeTelugu Sex KavaliSchool Bus Xxx VideoXxxx Indian SexPorn Videos NetRealy SexAmerican Dad PornEliza Ibarra AnalDrugging PornAuto DildoMary Jane AurynMilf OrgasmicNude Celeb VideoHornycollegegirlsPorno InsolitePorno RobloxBangla Porn Sex VideoM.i.l.f.p.Swuirt.orgAdult Dvd RmpirePorno LegendaChunmomoEmily Willis NakedMha FutaMinililly LeakedScissorspornKenzie Love Bed And BreakfastRachie Love PornTubepleasure.comXxx Free ComicsHentai Game GallerySamxfrank OnlyfansSinfuldeeds Part 2Iced PussySex OmBeri.gal NudeDoctor Anal SexIndiasrxVídeo De Pornô CompletoAunty Mallu SexOld Tamil Actress Sex VideosBoobs BjsMilassecretAmeatur NudePornos.ruPhotos Of Megan Fox NudeBf Adult VideoSugarf4iryHot Mom XxBlow Job Movie ScenesTonights Girlfriend XxxAfrica Porn Videos