Tesla Model 3
NOS NieuwsAangepast

Productieproblemen en fors verlies voor Tesla

Het afgelopen kwartaal boekte Tesla een verlies van 671 miljoen dollar. Nog nooit eerder doken cijfers van de autofabrikant zo diep in het rood. Hoewel er wel rekening gehouden werd met negatieve cijfers, hadden analisten niet verwacht dat het verlies zo groot zou zijn.

Het verlies is niet het grootste probleem van Tesla. Op dit moment zijn er moeilijkheden met de productie van het nieuwe en goedkopere Model 3. Dat kost minimaal 35.000 dollar. Tesla heeft gezegd dat het toch nog langer gaat duren voordat de auto's in grote aantallen van de band rollen.

De auto wordt gezien als het paradepaardje van Tesla maar lijkt nu vooral bron van zorgen. Er zijn meer dan een half miljoen van deze auto's besteld, maar het afgelopen kwartaal zijn er slechts 222 daadwerkelijk geproduceerd. De autofabrikant heeft moeite de accu's van de auto's op hoog tempo te produceren.

Eerdere verliezen

Vanaf maart hoopt Tesla-topman Elon Musk de productie te hebben opgeschroefd naar 5000 auto's per week. Het is de vraag of hem dit gaat lukken. Musk liet al door schemeren mogelijk nog meer problemen te verwachten.

De afgelopen kwartalen zag Tesla alleen maar rode cijfers. Alleen in het derde kwartaal van 2016 wist het bedrijf een klein winst te behalen. Toch lijkt het vertrouwen in de autofabrikant niet te verminderen. In augustus haalde Elon Musk nog 600 miljoen dollar op bij investeerders voor de productie van de Model 3.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl