Voorbeeld van propaganda waarin IS specifiek oproept tot aanslagen met voertuigen.
Volledig scherm
Voorbeeld van propaganda waarin IS specifiek oproept tot aanslagen met voertuigen. © Twitter

Een kat in het nauw maakt rare sprongen: IS roept volop op tot aanslagen zoals in New York

Terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft de afgelopen tijd zware verliezen geleden in Syrië en Irak door tienduizenden luchtaanvallen en tal van grondoperaties. Het ene na het andere bolwerk valt. De propagandamachine van de jihadisten draait evenwel als een bezetene. Oproepen tot aanslagen zoals in Manhattan zijn ondanks de zware tegenslagen niet verminderd, integendeel.

20 reacties

  • Pieter Janssens

    6 jaar geleden
    Als nu eens wereldwijd de media niets meer zou berichten van aanslagen, het zou snel gedaan zijn. Nu krijgen ze wereld nieuws door enkele doden, terwijl er dagelijks meer doden vallen op de wereld door normale ( ? ) zaken zoals verkeer, drugs, vrije wapenhandel, dictators enz. Deash wilt enkel wereldnieuws zijn en iedere krant en nieuwszender gunt het hen.
  • Jonathan Verschraegen

    6 jaar geleden
    De media moet eens dringend stoppen met alles rondom terrorisme uit te vergroten. De kans dat wij in een westers land betrokken geraken in een aanslag is kleiner dat het winnen van de euromillions. Stop met iedereen bang te maken en haat en verdeeldheid te verspreiden!! Er zullen altijd zotten rondlopen die moorden, ongeacht in naam van welke god of welke leider dan ook.
  • Johan Gavel

    6 jaar geleden
    De laatste tijd ook opmerkelijk veel branden. Nochtans zijn er toch overal scherpe brandpreventiemaatregelen, zeker in bedrijven
  • Peter Van Dam

    6 jaar geleden
    Post anders de instructies en tips in het artikel, inclusief foto ... Media die dit doen stel ik medeplichtig wegens verspreiden van propaganda waarin duidelijk opgeroepen wordt tot aanslagen.
  • skandar hussein

    6 jaar geleden
    het zijn wel de politiekers en andere softies die deze warme en hechte gemeenschap massaal hier binnen brengen....Over een paar jaar ook de strijders van boko haram zeker?