door EXF in Politiek  ·  24 Reacties

  • 7
  • 1061x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Een belastingverlaging van ruim een miljard, speciaal voor vermogende buitenlanders?!
Zonder dat het enig voordeel heeft voor Nederland?!
En dit moeten de midden- en lage inkomens ophoesten met hogere belastingen in laagste belastingschijf?!

Typisch Rutte (VVD) .....

14
1 Uit Den Haag

Die Rutte heeft niets meer op met de gewone Nederlander, hij zit klaar om zijn post in de EU klaar te stomen en laat zijn oren alleen maar die richting op hangen.

3
2 gaulette

Rutteweet zelf ook niet meer, hoe hij dit recht moet praten.
Op vragen van de oppositie, om hoeveel "banen" het precies gaat, die eventueel "verloren" gaan, had hij geen antwoord.
Ook had hij geen antwoord op de vragen, hoeveel Nederlanders er bij die "internationale bedrijven" werken.
Dus hij roept maar wat, om deze belastingverlichting voor bedrijven erdoor te drukken.
Hij noemde ook nog de vele Amerikaanse bedrijven, die hier gevestigd zijn.
Juist gisteren, kwam Trump met de mededeling, dat er 4 triljoen (!!!) lastenverlichting voor bedrijven uitgetrokken wordt, om met name Amerikaanse bedrijven weer terug te laten keren naar Amerika of bedrijven voor Amerika te behouden.
Zie hier het "internationale belastingklimaat", waar Rutte het over heeft.
Het zal dus niet lang duren, voordat deze bedrijven vertrekken uit Nederland, of zich niet eens gaan vestigingen in Nederland.
Zoals Roemer gisteren al opmerkte, dat Rutte met deze maatregelen, een "belastingoorlog" in gang zou zetten.
De vraag is dan ook, welke landen nog meer gaan volgen, om het voor bedrijven "aantrekkelijk" te maken.
De 1,4 miljard, kan inderdaad beter aan andere zaken besteed worden, waarvoor nú zogenaamd geen geld beschikbaar is, dan dat het verdwijnt naar deze "internationale" bedrijven.

4
3 Dieke

Het riekt erg naar meerdere lijntjes uitgooien voor zijn vervolgcarriere, danwel in het EU parlement, danwel bij één van die buitenlandse multinationals

3
4 shadowrunner101

Ze geven liever geld aan buitenlandse investeerders dan aan het Nederlandse volk. Dat zegt genoeg.

3
5 Kaffer

@5 weet je direkt weer voor wie de "lastenverlichting" en het "erop vooruit gaan" bedoeld was..

Diefstal van de bevolking!

3
6 TedjeR

Overigens : tel dit even op bij de verlaging van de winstbelasting voor multinationals...

Dat is dus ruim 4 miljard dat nu naar het buitenland wegvloeit. Zoveel krijgt het NL volk dus niet uit de "groeiende economie" terwijl die er wel voor werken.

3
7 TedjeR

vvd weg ermee, pinokkio dus ook!

4
8 Jan met de korte achterlul

@1

De groep is relatief klein, maar dit veroorzaakt wel dat buitenlandse investeerders sneller geneigd zijn om hier te investeren, en laat dat nu best wel goed zijn voor de Nederlandse economie. en daarmee dus voor de Nederlandse bevolking.

8
9 DaStef

@9 we hebben meer aan het stimuleren van binnenlandse bedrijvigheid. Dat heeft tijdens de crisis de grootste klap gehad en is ook de grootste verschaffer van werkgelegenheid... Of denk jij dt het zinvol is om de werkgelegenheid veel sterker te laten afhangen van wat in buitenlandse directiekamers gebeurt? Je wordt daarmee namelijk juist chantabel als land.

1
10 TedjeR

@10

Je hecht teveel waarde aan die dividend belasting, die is al relatief laat 15% juist deze maatregel kán er voor zorgen dat het makkelijker is om eigen vermogen aan te trekken voor ondernemingen, daarmee stimuleer je juist binnenlandse bedrijvigheid. Daarbij moeten deze ondernemingen allemaal gewoon hun loonheffingen afdragen, maar ook hun Vennootschapsbelasting, dus voordat je überhaubt dividend uit kunt keren moet er toch eerst winst worden gemaakt (en dus afgedragen)

Meer eigen vermogen aantrekken betekend groei, en groei betekend werkgelegenheid en economische groei, tenminste dat is de theorie, over een jaartje of 3 kunnen we het evalueren bij de verkiezingen.

7
11 DaStef

@11 race naar het putje....

Je vergeet dat wat er op deze manier aan belastingopbrengsten gemist wordt, bij de burger gehaald wordt.. Die burger wordt economisch gezien al veel te zwaar belast, zodat het economisch schadelijk is.

0
12 TedjeR

De burger word weer genaaid en zeker de gepensioneerde.

De christelijke partijen CDA en CU voelen zich uitstekend op hun gemak in de pluche stoelen. De principes zijn in de goot gepleurd de christelijke normen en waarden zijn alleen op zondag in beeld.

1
13 zoutzuur1

Het schrappen van de dividendbelasting 'zou moeten leiden'(!) tot een beter vestigingsklimaat. Want Rutte hoopt(!) het aantrekkelijker te maken voor buitenlandse bedrijven om zich te vestigen in Nederland.

Dat zijn slechts veronderstellingen. Rutte kan op geen enkel punt hard maken waarom zijn kabinet de dividendbelasting zou moeten afschaffen en er is niet één econoom te vinden die het met deze maatregel eens is.

1
14 Scorpio

@14 precies... het is een veronderstelling. Wat echter een feit is, is dat de lastenverzwaring voor de burger, met een impliciet verlies aan koopkracht, wel een direkte realiteit is.

Het gevolg is dus dat er minder kansen zijn om binnenslands producten af te zetten omdat er minder besteedbaar is. Gevolg: winsten van kleinere bedrijven komen onder druk met mogelijk verlies aan arbeidsplaatsen en lonen die onder druk komen.

In een stagnerende economie is het voorts niet erg atractief om te investeren.

0
15 TedjeR

@9 Ik heb veel contact gehad met grote buitenlandse bedrijven en die verzekerden mij dat infrastructuur en de hoogopgeleide Nederlanders een doorslaggevende reden is om zich in Nederlanders te vestigen en niet de dividendbelasting.

Bovenstaand is natuurlijk een leugentje net zoals het argument van Rutte een leugen is,want wat ik kan opschrijven kan Rutte ook.

0
16 jantje van leiden

@14
Het blijft overigens vreemd, dat dit punt van "lastenverlichting", in geen enkel verkiezingsprogramma, aan de orde is geweest. Zélfs niet van de VVD.
Hetgeen er dus op neerkomt, dat dit punt van "buiten" is ingebracht.
Dat dit niet op een "frisse manier" is gebeurd, is onderhand ook wel duidelijk geworden, waarbij de "lobby-praktijken", een belangrijk onderdeel van de onderhandelingen zijn geweest.
En wij maar denken, dat ze "interne problemen" hadden, die de vier partijen met elkaar aan het uitwisselen waren.
Het bedrijfsleven heeft wel zeker een flinke vinger in de "onderhandelingspap" gehad..

0
17 Dieke

Welke multinational(s) hebben Rutte onder de duim ????

1
18 Tiidmasine

De Labekakkers van Rutte III hebben zich duidelijk verbonden aan de multinationals, de tandloze tijgers van de oppositie spelen mee in het spel "hoe naaien we de burger".

0
19 zoutzuur1

@12 "Je vergeet dat wat er op deze manier aan belastingopbrengsten gemist wordt, bij de burger gehaald wordt."

Hoe kom je erbij dat er belastingopbrengsten worden gemist? Geef eens nader aan hoe hoog dat bedrag dan is? Het schrappen van de dividend belasting is bij uitstek een verstandige maatregel.

3
20 Recovery Mode

@17 Inderdaad, het is zeer maar dan ook zéér bedenkelijk, dat het schrappen van de dividendbelasting in het regeerakkoord is opgenomen. Terwijl er in niet één verkiezingsprogramma over werd gerept.

Alleen Rutte 'voelt in al de vezels van zijn lijf', dat dit absoluut noodzakelijk is. Het is volgens de oppositie dan ook overduidelijk dat dit niet 'zomaar' uit de lucht is komen vallen...

1
21 Scorpio

@21 Goed dat die hele administratieve rompslomp afgeschaft wordt, enkel het uitzoekwerk door de belastingdienst wie wel/ geen recht op teruggave heeft is tijdrovend, kost enorm veel geld.

1
22 Recovery Mode

@12

Toch is het idee erachter wat anders, door het aantrekken van eigen vermogen (aandelen kapitaal) kun je diepte-investeringen doen, daarmee creëer je werkgelegenheid, en daarmee daalt de werkloosheid en daarmee dus de uitkeringen en kosten.

Het is een hele conservatief liberale gedachte, ik heb zoiets van laten we het maar eens een paar jaartjes bekijken en zien wat de effecten zijn.

0
23 DaStef

@16

Het gaat hier ook niet om het vestigen, die bedrijven zitten hier immers al, het gaat om het aantrekken van eigen vermogen binnen die ondernemingen, en daar is de component Dividend belasting wel belangrijk.

0
24 DaStef

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Eén keer een dergelijk item met beelden plaatsen, is ècht wel genoeg. De reacties hierop vanuit verschillende achtergronden, blijven hetzelfde...

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

Biscanna
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Op de zeebodem, zou een mooie aanlegplek zijn....

3 minuten geleden geplaatst door Biscanna

icnivad
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Volgende maand laat hij er 100000 versneld door het coa heenwalsen en heeft dan de melding dat er 100000 woningen tekort zijn....

10 minuten geleden geplaatst door icnivad

Feldwebell
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

@1 ScholZ...

11 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

RobP
Achterstandswijken willen rem op werklozen en asielzoekers: ‘Problemen stapelen zich op’

De betere wijken hebben meestal betere prijzen....

11 minuten geleden geplaatst door RobP

Feldwebell
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

Poetin heeft de regie. Schols en Biden zijn een stelletje slapjanussen terwijl Macron is teruggefloten.We hebben een historische kans om een...

14 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

LoydMorris
GeenStijl: COA vestigt per direct "zoveel mogelijk statushouders in hotels, toestemming gemeentes niet nodig"

Menig Nederlandse ondernemer wordt inmiddels schatrijk door deze asiel-industrie. . . De belastingbetalende burger, dokt toch wel. . . ...

24 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

RobP
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@2 Dat lijkt me een strak plan. :-)...

29 minuten geleden geplaatst door RobP

MARCUSAURELIUS
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

Verbeteren helpt niet, dat trekt alleen maar nog meer parasieten....

30 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@1Ze kunnen toch naar de Zuidpool gaan daar schijnt nu de hele dag de zon niet. :D...

33 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

NK. App
Hot Chachi SexAbsolu PorPorn Com HistóriasNaked PussycatHot Indian Bhabhi SexBangladeshi Hot Sex VideoWww Porn Video HindiLuvana CarmenMadepornFreehindi PornVoilet Myers PornBrothel PornhubPorn Indian TeenXxx Videos In BedroomBig Boobs Desi XxxAva Addams Xxx ComGrannyporn PicDesi Porne VedioChina XvidCountryhumans PornNataliexking OnlyfansVelma And Daphne PornXnxx MusalimCreampie GirlSubmissived PornNaughty DoggystyleMom Helps PornAriana Van X ThreesomeBest Boobs On PornTryst.lonkTim Tok PornXvideos Com AmadorSexos QuadrinhosFilmes Pornô AdultoWww Home Sex ComXxxhindimoviesRauchyNifty StorySolopornoitalianiSexo ComicAurat Ke Sath SexUmemaro3dErotic StorisLes PornographiquePorn DildoesPorn.hardNutty AmericaLisa Ann BlackedIvy LebellLovenexy Onlyfans LeaksSlave PornographyReddit Progressive GrowthPornhub BblVideos Big TitKate Upton Sex TapeHitomi Suzuki MalSexy Video XmasterTamil Hero SexIndian Doctor Porn VideoColombian NudeVideos De Famosas PornosBrightemily NudesSonam Bajwa BfPorn VideoNalli MumbaiXvideos Hot HindiXxx Sex Seal PackIndian On XnxxUllu SexFacefucking PukeKali Roses DpWww.beeg.colmMompovVideos Xxx BlackedMujres EncueradasMiddy TopBdsm SpankingAnime Nude VideoNew Xxxx MovieXxx Hd MiaHorney Couple SexFacesittimg PornBeyonceupskirtFree Homemade PronFaye PornSister Location PornShait PornAporn TvTiktok PournoYaoi Hentai ScanPoze PornoKatee Sackhoff NudeJesse SwitchMom Pov AnalListcrawlerphoenixPusseyXxxdxxxFsdss-586Gifs SauceCocks AnimeXxx Bhabhi MovieThree Boobs PornIndian Xx VideosPorn ItalAmateur MasturbatRomina BalzareAmberleigh West NudeUnitedsexaddictsNew Sax Video HdFristtimesexVrkm-1117Mia Khalifa Porn VideoaHot Hd Fucking VideosVídeos De Sexos PornôsCam Cordova OnlyfansArab PussyOnenympholatinaVicki Chase OnlyfansLiterrotica StoriesCenas De Sexo PornografiaLena AndersonPinuppixie OnlyfansAhsoka HentaiIndian Xnxx VidoesNymph_candyIndian Sex ScandlesDesi Tube8Big Oiled Butts: Kate DeeFilipino Teenager PornExtreme Gay FistExploding PussiesOpen Xxx VideoKiss Kannada Full MovieMilky PornAnime NipplesJogar PornografiaGwyneth Paltrow NakedCrystal.sunshine NudeCaricaturas PornosHot Porm VideoCamile ElleWww Xnnxx ComMelanie Pavola NudeHot Bhabi SexDp Amateur WifeMassage Rooms ComChat TurbateMiku OhashiXxx Video Delhi GirlFrot Compilation