De afname van vlinders is een sluipend proces (trouw.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Febee in Overig  ·  25 Reacties

  • 21
  • 451x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ingrijpende afname van vlinders/rupsen en velerlei insecten heeft
ver strekkende gevolgen voor alle bio-leven >
Bijvoorbeeld >
Mens en dier zullen versneld meer infectie-ziekten /allergien ontwikkelen .
Daardoor zal het antibioticagebruik exponentieel verder toenemen
waardoor op grote schaal immuniteiten zullen ontstaan.
Explosies van allerlei epidemien (pandemien) behoren dan tot de
mogelijkheden . Niemand weet precies of en wanneer het kritische
punt zal worden overschreden en hoe groot "de kaalslag" wereldwijd
kan zijn .

Zomaar -1- optie.

0
1 m+m = Z

Niet alleen het aantal vlinders neemt af... vrijwel alles qua natuur wordt in razend tempo vernietigd, terwijl het aantal mensen maar exponentieel blijft toenemen!!

0
2 Topperz

Wij..de mens, zijn hard op weg om moeder aarde te vernietigen op alle fronten! Ik hou mijn hart vast voor de toekomst..voor mijn kleinkinderen...

1
3 Sempre

Mijn conclusie is al tijden: we zijn helemaal niet zo'n intelligente soort. Een _echte_ intelligentie gaat zorgvuldig om met de planeet, probeert zo zuinig mogelijk met de beschikbare grondstoffen om te gaan, zal altijd proberen dat z'n nageslacht het weer iets beter krijgt en plant zich niet ongebreideld voor -zoals de mens WEL doet.

Kortom: we maken er een grote rotzooi van, alleen maar omdat we een volledig fout economisch systeem blijven volgen en omdat we grote egoïsten zijn. Agressieve, redelijk primitieve aapjes. En dat komt binnen enkele generaties tot een einde, als we allemaal oorlogen zullen gaan beginnen om de laatste grondstoffen, het laatste schone water en de laatste goede, gifvrije teelaarde. En we zullen gaan vechten om nog leefbare plekken, nu het klimaat steeds verder op hol slaat en we zelfs dat gegeven nog durven te ontkennen. Echt, ik geef geen cent meer voor onze soort.

0
4 weerman

Het is nog véél zorgwekkender dan wij ons nú kunnen (of willen) voorstellen!

Volgens een recente studie in Duitsland, is de insectenpopulatie met ongeveer 75% afgenomen. Hoe kan er met nog maar 25% van al de insecten in leven, en terwijl het gebruik van allerhande chemische stoffen en bestrijdingsmiddelen NIET afneemt... verwachten dat de insectenpopulatie zich ooit nog kan herstellen?!
Insecten hebben een ONVERVANGBARE functie in de voedselketen!

0
5 Scorpio

@3
Het rare is dat het niet te stoppen lijkt, terwijl hoe langer hoe meer mensen het schijnen te beseffen, toch gaan we met z'n allen gewoon door met dat vernietigen.

0
6 morandi

Zonder mensen was de aarde beter af geweest.

0
7 Rise of the Antichrist

Dat weinig mensen reageren zegt genoeg. Het leeft niet, maar wij leven over een of een paar decennia ook niet meer. Was het maar een abrupt einde, maar het zal geschieden met een langzaam lijden.

1
8 Sjaan

Ik laat opzettelijk en stuk brandnetels staan in de tuin. Maar of dat echt zal helpen?

0
9 Violier

@7 'De aarde' is geen entiteit. Sowieso was er zonder de mens geen dier of ding geweest om überhaupt het bestaan van de aarde te kunnen bevatten. Heb je er toch ook niets aan.

11
10 Yisrael

Niet alleen de afname van vlinders ook naar de libellen was het zoeken en andere insecten heb ik ook zeer weinig gezien zoals bijvoorbeeld diverse soorten vliegen. Als insecten liefhebber vind ik het echt dramatisch zo ontzettend weinig ik er heb kunnen spotten. Ook werd er begin dit jaar gewaarschuwd voor een muggenplaag maar ik heb nauwelijks een mug gezien.

0
11 Interessant

@8 Waar heb jij je glazen bol gekocht?

13
12 Yisrael

Natuurbeheer kan ook de vingers in eigen boezem steken. Der laatste maanden is alles weer platgemaaid in de zogenaamde natuurgebieden. Ze houden nogal van gras kort gras.
Aanplant bomen erg eenzijdig in rijtjes. Geef die boeren maar de schuld. Lage begroeing zie je nauwelijks in de parken en wordt altijd gemaaid.Of ze flikkeren er zoveel beesten op dat het ook boerenland word.

2
13 visvogel

@9 "Ik laat opzettelijk en stuk brandnetels staan in de tuin. Maar of dat echt zal helpen?"

Ik doe ook iets dergelijks. In mijn tuin zijn bij een storm twee boompjes omver gewaaid. Ik heb de stukken boomstam en wat dikke stukken tak op een plaats achter in de tuin gelegd, waardoor er een soort 'mini natuur-reservaatje' is ontstaan. question
Er groeit ook wat onkruid tussen de boomresten uit en het stikt van 'de beestjes'. Op het moment staan er ook een aantal best grote paddenstoelen (nog nooit zulke grote gezien in mijn tuin) en er groeien wat zwammen op de stukken schors. Best mooi om te zien allemaal en het ruikt ook heerlijk naar boslucht.
Niet dat mijn kleine initiatief heel veel effect zal hebben, het is maar één tuintje, maar ik probeer in ieder geval wat...

0
14 Scorpio

"Verander de wereld - begin bij jezelf."
Het wereldwijde probleem waarover het bron artikel in feite spreekt kun je als een piramide zien.
Onderin deze piramide staat de consument, de afnemer van de producten die door boeren en industrie geleverd worden veelal gefinancierd door "de" banken.
Als het consumentengedrag zou veranderen, wat een utopie is, past industrie, boer en bank zich vanzelf aan.
Zouden wij werkelijk deze catastrofale ontwikkeling een halt toe willen roepen dan is "omdenken" op grote schaal gevraagd. Dit laatste vraagt echter "offers" van de consument.
Het begint (bijv.) in de supermarkt, geen kant en klare producten meer kopen. Kant en klare producten zijn immers industrie voedsel. Bewust kiezen voor voedingsmiddelen welke op verantwoorde wijze gekweekt, gevangen of gefokt zijn. Geen voorverpakte voedingsmiddelen kopen (plastic is een wereldwijde ramp). Vleesgebruik absoluut minimaliseren en zo vlees gekocht dit zéér bewust kopen. (Ook vlees komt merentijds uit de "vleesindustrie").
Wederom eten naar de seizoenen, nu kiezen voor herfst / wintervoedsel - gekweekt in Nederland en liefst "om de hoek". Dit laatste scheelt enorm veel voedselkilometers. (Waarom sperziebonen of aardappels uit Egypte kopen?)
Zelf appelmoes maken (van eerlijke Nederlandse appels) ook "Hak" is een industrie.
Bewust omgaan met energie, stroom en gas. Thermostaat een paar graadjes lager (20 graden is een prima huistemperatuur).
Rieel omgaan met water, kan en waar kan ik "grijs" water gebruiken? Een regenton doet soms al wonderen.
De auto vaker laten staan of deze uitsluitend in uiterste noodzaak gebruiken (heb ik echt een auto nodig?).
De benenwagen of de fiets naar de markt gebruiken. Zo min mogelijk vliegvakanties - liefst geen want kerosine vervuild enorm. Daarnaast is vakantie in eigen land ook leuk en mooi.
Liefst zo kort mogelijk woon - werk verkeer.
Tuinen niet "vol tegelen" maar ruimschoots ruimte geven aan vlinder- vogel en insecten planten.
(Zeg maar een natuurtuin aanleggen en ja, dit werkt ook in een kleine stadstuin.)
Zelf tomaten, kruiden, pluksla en weet ik wat kweken (ook op het balkon), leuke bezigheid en veelal uitermate smakelijk.
Een "oude" mobile telefoon werkt net zo goed als het nieuwste type. (Een telefoon is toch bedoeld om mee te bellen en is het inderdaad belangrijk om "altijd en overal" bereikbaar te zijn?)
Kleding kopen op duurzaamheid, hiermee kun je zelfs je compleet eigen stijl ontwikkelen. M.a.w. niet achter iedere modegril aanrennen. (Hiermee voorkom je vele textiel kilometers en verwerp je een "uitbuitende" industrie.)
Deelnemen aan een "deelgroep", buurman heeft een boormachine, ik een decoupeerzaag. Bij klussen elkaars gereedschap lenen.
Wat vaker de kringloopwinkels bezoeken ofwel een artikel een tweede gebruiker leven gunnen.
Geen schulden maken bij postorderbedrijven, banken of credit haaien!
Duurzame meubels kopen en niet iedere vijf jaar wat anders.
Je bij iedere, voorgenomen, aankoop jezelf afvragen of je "het" wel echt nodig hebt.
Een computersysteem van vijf jaar terug werkt (voor de meesten) net zo goed als het allernieuwste model.
Lokale bedrijven inschakelen bij klussen die je niet zelf kunt verrichten.
Enzovoort enzovoort.
Maar............. dit alles vraagt een geheel andere levensinstelling. Een compleet "omdenken" en voorwaarde is dat dit wereldwijd gedaan, gedacht en uitgevoerd wordt.
Zoals aangegeven een utopie.
Bedenk dat de consument "de macht" heeft, niet de industrie, boer of bank.
Maar zolang "de" consument, U en ik, uitsluitend in "geld" denken (dit laatste gestimuleerd door de (r)overheid) zal er weinig veranderen.
Het uitsterven van insecten ligt niet geheel op het bordje van de bank, boer en industrie maar in eerste instantie bij de consument.
("Koopt Nederlandsche waar dan helpen wij elkaar" - een uitdrukking uit de crisisjaren rond 1930, misschien nog altijd geldig.)

0
15 Bezorgde Europeaan

Bijen is het zelfde verhaal

0
16 knorkokkie

@16
Ja, knorkokkie (leuke nick overigens), de bijen zijn hetzelfde verhaal.

Wat mij "treft" is dat een ieder zich op deze en dit NK zich meer wenst te "spuien" dan over de islam, christendom, (weet ik wat voor "geloof") vluchtelingen (gelukszoekers), Zwarte Piet enzovoort maar voorbij gaat aan dan dat wat er werkelijk toe doet!

Onze "menselijke" toekomst is afhankelijk van insekten, hoe vreemd dit dan ook mag klinken.
De "toekomst" van ons nageslacht is afhankelijk van hoe wij thans met onze "deze" ofwel "onze" aarde omgaan.
Het is werkelijk hoog tijd (zéér hoog tijd) om hiernaar te kijken!
Maar goed religie, geld en macht maakt dit tot een (ten onechte) ondergeschikt onderwerp op forums als NK.

Zonder "voedsel" (en daar gaan we naar toe) geen christendom, islam of weet ik wat voor geloofsovertuiging. Dit schijnt men te vergeten, laat de geloofstrijd thuis en eerst maar eens kijken hoe we dit, werkelijke probleem, globaal oftewel "met elkaar" op kunnen lossen.

Iemand zich al afgevraagd waarom in menig (universitair) laboratoruim al geruime tijd gezocht wordt naar zogenaamde "vervangers"?

Is, straks, natuurlijk oedsel alleen nog maar te koop voor de super rijken, dient "de rest" genoegen te nemen met (onvolwaardig) industrie voedsel?

Ja, de "bij" is belangrijk, enorm belangrijk. Mocht, jammer genoeg, lezen dat veel honing "stijf staat" van allerlei bestreidings middelen.

Redt de aarde (Uzelf) en begint bij Uzelf.

Maar goed, ik weet een roepende in de woestijn te zijn, het is immers "hullie" hun schuld vergetende dat ook ik de aanbiedingen bij Albert Heijn, Lidl enzovoort zo graag koop.......

0
17 Bezorgde Europeaan

Ach dat interesseert die lui op de beurs totaal niets hoor. Nu graaien en pakken wat je kan. Zo zitten er ook nogal wat egocentrische types in brussel die het goedkeuren wat Mansanto wil of een andere partij met macht, geld en geknutselde rapporten. Wat onze kinderen daarvan gaan merken zien die lui als een detail.

0
18 Al

* Verwijderd door de redactie *

19 Lone Wolf

Iemand zei me eens, ''de mens is een parasiet op deze planeet'' en ik moet zeggen dat die persoon zeker een punt had en nog steeds heeft.

0
20 greenpollo

** gebruiker verwijderd **

@15 e.a.
Stem je al op de PvdD?

21 verwijderd201701

@14 De ruigte in mijn tuin kiest ook zo haar eigen laantjes vol van wonderen en geuren die mijn "versteende" buurtuinen niet eens meer herkennen..

0
22 shym

binnen waar ik woon, zijn voor- en achtertuin een unicum

zie libeles, vlinders, bijen etc
helaas is deze plek een vakantieadres voor insecten
naast mij liggen tuinen met stenen, plastic plantjes enzo...

0
23 Grootmoeder

Alvast 2 dingen die je zelf gemakkelijk kan doen:
- Veel minder rundvlees eten
- Zorg voor veel groen in je tuin indien je die hebt

Is niet heel moeilijk.En elke stap maakt de een verdergaande stap gemakkelijker. Uiteindelijk moet het economisch systeem om inderdaad. Het huidige systeem is niet duurzaam en geld kan je niet eten.

0
24 Indigné

Ik kom om in die beesten... Gratis af te halen.

0
25 Scalple

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Nicks R. Van
Beelden: Sarah van Soelen hangt de cowgirl uit

@4 Is gewoon de vrouwelijke vorm van de cowboy....

3 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@43 voor @42 natuurlijk....

5 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@41Die Elsemieke is een naar mens. Net zoals 90 procent van de mensen hier....

9 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

sockknitter
Kennedy kiest extreem-linkse gescheiden immigrantenslet met een miljardenfortuin als running mate - Dissident.one

@6Trump is een migrantenlul. Zijn vader kwam uit Duitsland....

11 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Bop
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@35 Ja, die laat zich weer eens in de broek kijken. (Ik bedoel dit niet letterlijk uiteraard, dit voor de mensen die dit niet zelf kunnen bed...

13 minuten geleden geplaatst door Bop

FrisseBries
Wat kan ons marineschip doen tegen de Houthi's? 'Ja, er zijn risico's'

@6De minner blijkbaar niet....

14 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Wat kan ons marineschip doen tegen de Houthi's? 'Ja, er zijn risico's'

Ik wens ons marine schip alle sterkte en succes toe....

21 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
Wat kan ons marineschip doen tegen de Houthi's? 'Ja, er zijn risico's'

Kan je die stelling ook omdraaien? Kan je gelijk zien of die marineschepen nog wel effectief genoeg zijn. ...

22 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
Kennedy kiest extreem-linkse gescheiden immigrantenslet met een miljardenfortuin als running mate - Dissident.one

Tjee ik dacht even die senator john kennedy....

25 minuten geleden geplaatst door ThWil

NK. App
Party CreampieBj AsianHidden NudeBokep IdiyaVideos Porn Para DescargarRoses PornhubXxx Tamil Sex StoriesBig Boobs Romance VideoPornhubforcedYogaslutChturbtYuong Old PornLandan XxxEmma Magnolia AnalMumbai Sex Mumbai SexHindi Adult ChatBokep BocaOdiadesisexSavita Bhabhi Com HindiSophia Leone BlackedPawg BlowLove Gf FuckingAmataur Gone WildPorn Videos For Download FreePorn Games AnimeDenim Tears PantsBig Tits Blowjob GifBlue Film Adult MovieSunny Leone Latest Sex VideoBackroom Casting Couch MarriedSextag AmateurFandeltalesLexi Belle AnalAnisyiaTamil Picture SexOiled MilfShambhala Village In IndiaDescargas PornGay PornvideosAsmr GlowMeetnfuckTwinks Jerking OffDownload From XhampsterIndan Porn SexAva Addams ThreesomeBoold PornLessons Of PassionVoyer In PublicMen Jacking OffDarkegyViolet Myers SimpcityBf Video Sexy Hd50 Shades Of Grey PornCaey CalvertMangas.pornosSpanking TwinksXxxvidi0Www Xxx RapSuma Aunty Hot RomanceFemdom LeashKominato YotsuhaHentai HavebXxx TwoNakab Ka PicClara TrimitySunny Leone Sexy VediosBangla Hot Porn VideoDesigandsexBokepgay Indoصور متحركة للسكسسكسمنقباتMatubacion FemeninaEye Rolling PornGot PornosAlyvxoFingering X Videos白石茉莉奈Elizabeth Debicki NakedDiva Wwe NudeSis Love SexLovehomepornGia Macool NudeLack PornstarsPerky Titted TeensDesibabaIndiangangbangBlack GangbangWww.pornographie.Marisa Tomei SexyXnxx MyTeasing SexBest Lesbian Sex VideosShplyfter PornRachel Brockman PornPhoto PornogaphiqueBrandi LuvBangladesh Sex Video ComBig Boobs Pornstar ListHer First DpJulanne Moore NudeBlack Aunt PornHelplessteensCumshotxxxSsbbw BoberrySexy Xxxx HdWww Xxx Sex CoCherie Deville BrazzersPornhubbiKalaniluanaBig Tit PawgsAll Heroine Sex PhotosAj Raval NudeAbigail Mac Porn VideosPinkypussyHonma YurHenti UncensoredBigboob FilmsTwink PornVipbjAnna Bell PeeaksHalley Atwell NudeJust Porn IndiaAnimal Crossing PornFemale Goku PornDale ChatAkiba OnlineLewd Games RedditKatrina Jade XvideosTelugu Girls Nude VideosKorean Bus SexXxx 1986Tamil Dirty ChatSex Madam VideoEbony Jerk Off InstructorLesbian Seeuction PornRiley Reid YogaOnlyhgamesLatin PornsBaddiesoblyHd Free Porn HdAubrey Plaza MasterbatingOralsexvideosForen Xxx VideoHairypornstarsMommy Feet JoiIzziebabeUouporXxx SisterAeroplane XxxCourtney Tailor Onlyfans