Reanimatie is niet altijd zinvol (trouw.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Febee in Overig  ·  28 Reacties

  • 0
  • 433x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Als deskundige op het gebied van reanumatie kan ik zeggen dat de kans op overleven met 50% gestegen is. Een reanimatie op jonge mensen is tegenwoordig met de AED veel beter dan vroeger. De meeste mensen overleven nu met AED al zijn de eerste minuten van levensbelang.

Bij oudere mensen is er echter wel een probleem. Boven de 65 jaar neemt het risico op hersenschade toe en zeker boven de 70 jaar. In veel verzorgingstehuizen word daarom standaard niet meer gereanimeerd. Als medewerkers van de ambulance een "niet reanimatie verklaring" vinden dan gaan ze echter toch reanimeren. Tenzij het een persoon van 70 jaar of ouder is dan is het de beslissing van de ambulancier. Bij het rode kruis negeren we de "niet reanimatie verklaring" en staat het leven van de persoon voorop.

4
1 Jan met de korte achternaam

@1 waar haalt u die 70 jaar in hemels naam vandaan? Afhankelijk van de omstandigheden beginnen we met reanimeren of constateren de dood als dat onmiskenbaar is. U bent overduidelijk niet bekend met het ambulance werk.

0
2 datkanjijmakkelijkzeggen

En als toevoeging, zeker zijn de kansen vergroot, jonge mensen hebben meestal primair en ritme stoornis. Bij ouderen is dit meestal door onderliggend lijden.

0
3 datkanjijmakkelijkzeggen

Boven de 70 jaar is de kans op hersenschade zeer groot en is de reanimatie dus niet erg zinvol. Tenzij u hersenschade wil

4
4 Jan met de korte achternaam

Boven de 70 jaar is de kans dat de persoon er nog door komt 8 op de 100. Dus 92% komt er niet doorheen.

https://www.nationalehulpgids.nl/nieuws/kwetsbare-ouderen-niet-animeren/

2
5 Jan met de korte achternaam

@1 : Heb je een bron voor het negeren van een "niet reanimatie verklaring" door ambulance personeel? Dat zou namelijk is strijd zijn met de wet.

Bij het rode kruis is het afhankelijk of het om vrijwilligers of professionele hulpverleners gaat.
https://www.nvve.nl/waardig-sterven/niet-reanimeren-penning

0
6 Jackd

@6 zo werken wij ook helemaal niet, ondanks de beweerde deskundigheid op dit gebied. En niet voor het eerst.

0
7 datkanjijmakkelijkzeggen

@5 was het maar zo'n feest. U weet echt niet waar u het over heeft. Beter blijft u bij uw leest.

0
8 datkanjijmakkelijkzeggen

@1
Als deskundige op het gebied van reanumatie.....
hier gaat het al vaut....

0
9 t.rap.er.niet.in

Ik wil vooral de zekerheid niet gereanimeerd te worden mocht dat onverhoopt ooit aan de orde komen.
Maar ik voel er weinig voor om voor jan met de korte achternaam (ja sorry moet je maar niet met zo'n nick rondlopen) altijd een niet-reanimerenpenning of verklaring mee te sjouwen.
Ik vind een uitspraak als (@1) ""Als medewerkers van de ambulance een "niet reanimatie verklaring" vinden dan gaan ze echter toch reanimeren"" dan ook bijzonder kwalijk (ik ben dat 'principe' wel vaker tegengekomen helaas). Ik zou graag eens zien wat de rechter van zo'n mentaliteit vind. Ik zou dolgraag eens willen weten hoeveel bindende/verplichtende waarde zo'n verklaring nou eigenlijk juridisch gezien heeft.

1
10 W. Anstalt

Ik werk voor het Rode Kruis en bij her Rode Kruis negeren we de niet reanimatieverklaringen omdat bij ons het redden van het leven voorop staat. En zo hebben we veel contact met ambulances en gesprekken met het personeel. Heel vaak komen ze na 15 minuten aan en dan heeft een reanimatie geen zin meer helaas. Al is alles met de komst van de AED veel en veel beter geworden

4
11 Jan met de korte achternaam

@11 ""we de niet reanimatieverklaringen omdat bij ons het redden van het leven voorop staat.""
En dat is natuurlijk pure lulkoek. Niet gereanimeerd willen worden is niet gereanimeerd willen worden, en dan kan jij in wat voor hoedanigheid dan ook niet beslissen tóch te gaan reanimeren.

1
12 W. Anstalt

@11

kortom, u hebt schijt aan andermans laatste wil?

0
13 t.rap.er.niet.in

@11 u van het rode kruis bent geen ambulance medewerker,

0
14 datkanjijmakkelijkzeggen

@13 niet ik maar het is een regel van het Nederlandse Rode Kruis een richtlijn. Waar iedere rode kruiser zich aan moet houden. Punt. @11 klopt

4
15 Jan met de korte achternaam

Het klopt dat een penning om de hals mag worden genegeerd, alleen zo'n penning is namelijk niet juridisch waterdicht, een geschreven verklaring is beter.

0
16 streek

@16
dus, om ons geweten te sussen, gaat men toch maar reanimeren, tegen een wel overwogen beslissing van de persoon die zo'n penning draagt? want dat voelt zo goed?
nou, dan zou u even met mijn moeder in discussie moeten gaan.

0
17 t.rap.er.niet.in

@16 dat is onlangs veranderd.

0
18 datkanjijmakkelijkzeggen

En daarbij denken velen dat mensen van het Rode Kruis EHBO-er zijn en dat is deels ook wel zo. Maar bij het rode kruis hebben we veel specialiteiten. We werken wereldwijd en zijn wereldwijd inzetbaar. We hebben verpleegkundigen en artsen in dienst. Ik heb zelf een opleiding gedaan GOR (gewondenzorg onder ramp omstandigheden) later werd dat GHOR en nu hebben we SIGMA teams. (snel inzetbare groep medische assistentie) De SIGMA teams van het rode kruis werken met verpleegkundigen en rijden met klein ambulance voertuig met optische signalen naar het ongeluk en beginnen daar met de voorbereidingen tot de ambulance komt. Infusen aanleggen, knevelen enz. ALs de ambulance komt of brandweer waar ze nou mee samen werken ondersteunen ze hen met medische zaken.
En tegenwoordig zijn er voldoende ambulances maar veel te weinig personeel. 1 op de 5 komt op tijd. Dan is zon rode kruis SIGMA team levens reddend

1
19 Jan met de korte achternaam

@ 16 17 18 het is inderdaad zo dat een penning niet rechtsgeldig is. Het is voorgekomen dat men de penning bij een dementerende omhing door de familie. Het moet nu handgeschreven zijn.

Ook een euthanasie verklaring vastgelegd bij de notaris in tijden dat de patiënt nog niet dementerend was is niet meer geldig. Het is nu vaak voorgekomen dat iemands vrouw dementerend was en er een schriftelijke verklaring was bij de notaris om in tijde van dementie euthanasie te doen, dit ongeldig werd verklaard. Reden: het kan onder dwang worden afgegeven en de patiënt moet op het moment suprême persoonlijk toestemming geven.

Laatst was er een publieke bekendheid wiens vrouw in een verpleeghuis zat op tv. Die hadden in leven een schriftelijke verklaring laten ondertekenen bij de notaris dat ze niet in een verpleeghuis wilde als ze dementerend werd en dan euthanasie wilde. De verklaring was ongeldig aangezien de patiënt het zelf moet aangeven. Daar sta je dan tegen de muur bij dementie.

1
20 Jan met de korte achternaam

@20 : Je kan schrijven wat je wilt, maar kom eens met een bron. Je zakt bijna af naar het niveau "het staat op facebook"
Penning is rechtsgeldig:
http://www.112bhv.nl/reanimeer-mij-niet-en-dan/
https://www.hartstichting.nl/reanimatie/niet-reanimeren-wens

0
21 Jackd

@21 Oke hier is b.v. een link dat de penning niet rechtsgeldig is:
https://radar.avrotros.nl/nieuws/detail/niet-reanimatiepenning-heeft-geen-waarde/

1
22 Jan met de korte achternaam

@22
,man,man.man, je wil mensen reanimeren die hier niet voor kiezen!
pieterbaan centrum opzoeken doet...
misschien moeten we u op voorhand reanimeren.... met 240 volt!

0
23 t.rap.er.niet.in

Jan, u moet uw huiswerk echt beter doen. U doet uw mede rodekruisers hier geen plezier mee. Bij onze ambulancedienst is penning gewoon rechts geldig (hebben vaak een hologram, het is dus niet zo dat iemand met kwade bedoelingen die zomaar even omhangt) . Dan moet hij wel zichtbaar zijn op dat moment. Mocht hij later boven water komen, of andere afspraken die zijn gemaakt, dan wordt reanimatie gestaakt. Heeft de patiënt op dat moment weer ritme dan zal in het ziekenhuis het beleid heroverwogen worden. U noemt zichzelf deskundig maar ik zit werkelijk met kromme tenen door de hoeveelheid desinformatie die u rond strooit.

0
24 datkanjijmakkelijkzeggen

" Een schriftelijke wilsverklaring van de patiënt moet, evenals de niet-reanimeren penning (NRP), gerespecteerd worden. Echter in het geval van een suïcidepoging, moet uitgegaan worden van wilsonbekwa-"
Gekopieerd uit mijn protocollen boek. Duidelijker kan ik het niet maken Jan. Het zou kunnen dat dat voor jullie anders is, maar dat durf ik te betwijfelen.

0
25 datkanjijmakkelijkzeggen

@22 heeft het rode kruis daar zelf geen richtlijnen voor geformuleerd?

0
26 datkanjijmakkelijkzeggen

@22 : die bron is ruim 3 jaar oud,
gelukkig verandert er wel eens wat.

0
27 Jackd

@26 :
verrassend lastig te vinden:
http://afdeling.rodekruis.nl/afdeling/gooi-en-vechtstreek/actueel/nieuws/reanimatiebeleid
"als vóór aanvang duidelijk is dat de patiënt een rechtsgeldige nietreanimatieverklaring heeft. De juridische status van de niet-reanimerenpenning is identiek aan die van een papieren wilsverklaring."

0
28 Jackd

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@19 Waarom denk jij dat hij niet met andere politici zou overleggen? Het is toch niet alleen een probleem in Nederland?...

1 minuut geleden geplaatst door Bop

progressiefliberaal
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@17,De kraan is niet dicht. Er worden nog steeds aanvragen behandeld en de regering heeft nog niet duidelijk gecommuniceerd dat er geen nieu...

1 minuut geleden geplaatst door progressiefliberaal

van Keulen
Auto rijdt tegen gevel Aziatisch restaurant Goes

Sambal bij?...

4 minuten geleden geplaatst door van Keulen

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Na gedane zaken keerde de drone bestuurder huiswaarts om zijn kinderen voor het slapen gaan een verhaaltje te vertellen. ...

11 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@18 Om te beginnen, dat hij naar de EU gaat. . . Daar deze crisis voor gaat leggen, praten met politici uit andere landen die met exact dezelf...

13 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

@7 Nee hoor, volgens Strongoli hebben asielzoekers overal schuld aan, dus ook aan de mazelen en kinkhoest. 🤦‍♀️...

16 minuten geleden geplaatst door Bop

Nicks R. Van
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@1 Wat bedoel je? Dit is niet te begrijpen. 😮...

16 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Bop
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

@4 Hier, kijk nou nog es. 🔎...

18 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@16 Hij doet overduidelijk niet wat jij wil. Maar wát wil jij dan?...

23 minuten geleden geplaatst door Bop

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

"Ook staat Nederland op het punt een defensieverdrag met Israël te sluiten, als basis voor verdere verdieping van de militaire samenwerking. He...

25 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Kannada Saree Sex VideosJasminebanks PornFairyza Balk NudeIndian Xxx XhamsterXvideo Hindi DesiBangbros Pron ComSexmovies StreamProstitutas PornChaturbate LesbiansBig HugeassчрфьыеукBeurrette PornVivasreetBeauty And The Beast Xxx An Erotic TaleHousewife AnalMia Khalifa Hd DownloadGardevoirhentaiCamera In PussySex Chat AppFilms Pornos ChinoisNikki SexxHd Sexy Video HdCassidy Klein AnalSite Porno XxxSeco AmadorSinfuldeeds VideoHotmommyCowgirl4cowgirl1980 Sex VideoAzzy StarrPanties ShowingMalayalam Actress Nude PhotosBangladeshi Sunny Leone VideoSister Night XxxBokep ComXxx PhoneFilipino Sex StoriesLeonesexXxx Adult SexOnly Fans ViewerRarbg.toTelugsexSingardan Web SeriesSexy Blue Film Hindi MeinMallu Hot XxMeana Wolf Gold Digger 2MeganworldBooty Clap PornTied Up Foot WorshipP O R N DigXhamster AppXvidsSummer Smith PornAsian Anal GapeReal Dick FlashXxx New VedioAcche Acche Cartoon Acche Acche CartoonDsvr-1328 JavBeastiality VidzJapenes Mom PornPorno CoreanoKnotty KnickersMom XvideosNude Indian ModelsXnxn Hd VideoDear Future WifeyHantai TvMia Khalifa Boobs SizeNaked Lesbians HotAsian Baddie PornDaddy Daighter PornAbella Danger Hard-coreEbony Lesbians Kissing PornManhaw PornKatun Porn VideosStream Porn Movies For FreeMorning Sex VediosHoliday Sex VideoAnkha DanceFellatio GifNude Female CelebritiesRissa Too CuteGay Ai PornKomi San PornHot Aunty XvideoXnx BpBbw Sex Video HdHome Tutor SexBlack Porn TeenageVídeos Amadores De SexoBraserzz HdMariska Hargotay NudeShiro HentaiAuntiesxxxXnxx Tv HindiBlack GangbangDenise Milani BoobiesXxx VartoonExcogi LatinaRubmaps.chSexstories BdsmPornografia AsmrCelebrity HihadLilykawaiiMariahbvbmolinaSuny PornSkinny TeenpornXxx Movi SexyBest Sex Video SiteSkinny Milf PornGianna LynnSex Hot XxJav MovsSexe TravestiesGordita PornMom Anal VideoShaitan Hot SceneBlacked Leah GottiViolet Myers RidingLola Bunny P O R NAnabella Galeano PornBig Tit Milf CreampiesPornography In GhanaChloe Grace Moretz LeakedGadhe Ka SexXxx Video Indian VideoHardcore CryingCumming In GranniesSkinny GrannypornPorn Of Cartoon NetworkSneaky Anal Soiree PornFreeuse MilfDouyin BarPokemon Sex GameIndian Gay X VideosXx MovisXxx Videos HyderabadXlivecamChanell Heart Porn StarBangladeshi Movie XvideoDesi Nurse PornMom Son BangingPornohd VideoCumshots On Big TitsBratty Sis X VideosHailie Jade NudeBrazzers Full Hd ComSexy Dance PornPrivate Sex VediosOldman Gayporn