door Havermout in Overig  ·  42 Reacties

  • 6
  • 639x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Geen naaktfoto's laten maken valt er ook niets te verspreiden.
Wees wijzer.

4
1 corretje

** gebruiker verwijderd **

En die naaktfoto was er zomaar `ineens` ?
Ik zou de maker maar eens opzoeken en zwaar straffen, nooit ergens gelezen wie die foto nou eigenlijk heeft gemaakt.

2 verwijderd91413519

Zelfmoord is geen moord, en er is geen aanzetten tot geweest.
Jammer dan..

21
3 chouffleur

Het is erg genoeg dat een jong iemand zelfmoord pleegt, maar volgens mij wordt de waarheid niet helemaal verteld.

9
4 Jan met de korte achterlul

@3 'en er is geen aanzetten tot geweest.'

Daar heeft Onur toch anders over gedacht.

1
5 Cody

Nou, inderdaad, dat mag wat mij betreft vervolgd worden.'
Dat heet inzien wat je daden kunnen veroorzaken, iets met verantwoording nemen.

0
6 Hein2

@4 Ach tja, Onur is een jongen dus zal het verhaal wel 'anders' in elkaar zitten. Als het slachtoffer een meisje was dan werd het wel gelijk geloofd en kon de straf niet hoog genoeg zijn.

Blijkbaar kunnen veel mensen het nog steeds niet geloven dat jongens ook slachtoffer kunnen worden van daden van meisjes. Genoeg jongens die ook door meisjes gepest en flink vernederd worden.

Het is geen jaren '50 meer. Ook onder meisjes heb je tegenwoordig vreselijke, bijna sadistische types tussen zitten.

3
7 Sparkplug

Vervolging gaat niets opleveren. Je kinderen begeleiden in de virtuele wereld wel.

En met naaktfoto's ga je nat, daar kun je op wachten. Wat pubers als een "grap" beschouwen is voor het slachtoffer een ware hel. Maar dat ga je niet oplossen via de rechter.

13
8 ~ Echelon II ~

Ze zijn bang voor de toekomst van de daders (3 meiden). Maar vanaf je 18de gelden eerdere veroordelingen niet meer bij het zoeken van b.v. werk.

Dus die meiden moeten 18 of 19 zijn anders zijn het geen tieners meer.

3
9 upanddown

Er wordt niet vervolgd omdat dit permanente gevolgen zou hebben voor de toekomst van een jonge dader. Zedendelicten blijven voor altijd zichtbaar op het strafblad.

Je kan natuurlijk niet je straf ontlopen omdat dit zichtbaar blijft. Het verspreiden van die naaktfoto heeft ook permanente gevolgen. Mochten deze gevolgen te ingrijpend zijn, dan pas de straf maar aan. Geen vervolging is geen rechtvaardigheid.

0
10 Cody

@10 "Er wordt niet vervolgd omdat dit permanente gevolgen zou hebben voor de toekomst van een jonge dader. Zedendelicten blijven voor altijd zichtbaar op het strafblad".

Nou en? Daar hadden de daders aan moeten denken vóórdat ze de naaktfoto's op internet zetten. De daders hebben gegokt en verloren. Nu moeten ze maar op de blaren zitten.

3
11 Sparkplug

Heeft er iemand het lach icoontje voor een huil icoontje aan gezien ?

of is het gewoon een idioot die hier om lacht ...Hoop het niet

0
12 RonMVV

@11 Dat is de reden waarom zij niet willen vervolgen.
Lees de rest ook even.

1
13 Cody

@7 Het is geen jaren '50 meer. Ook onder meisjes heb je tegenwoordig vreselijke, bijna sadistische types tussen zitten.

Inderdaad.
https://www.hln.be/nieuws/binnenland/identificatie-van-brugse-meisjesbende-zo-goed-als-rond~a3aa1836/

0
14 in holland

@13 dat is dan ook volstrekt krankzinnig en de zoveelste deuk in onze rechtsstaat. De daders worden niet vervolgd omdat dat negatieve gevolgen heeft voor de toekomst van de daders.....wtf.

Totaal gestoord en van de pot gerukt. Wéér worden de daders beter beschermd dan het slachtoffer of in dit geval de nabestaanden.

1
15 Sparkplug

@13 Hij heeft de rest ook gelezen waarschijnlijk maar is het niet eens daarmee ik ook
niet
Ja dat heeft blijvende gevolgen maar ook voor het slachtoffer zijn de gevolgen blijvend
Dat zei ook de moeder al

5
16 Ikke44

@7
Ik zat meer te denken richting schaamcultuur en eerwraak.

12
17 Jan met de korte achterlul

@16 Dat zeg ik in #10 toch ook?!

0
18 Cody

@17 beetje ziekelijk om de jongen en zijn familie nu verdacht te maken. Als ik die familie zo zie lijken me dat geen types die aan eerwraak doen. En de politie zal dat ook wel onderzocht hebben.

Deze tieners moeten gewoon hun verdiende straf krijgen.

1
19 Sparkplug

@4 meestal besluit iemand zelfmoord te plegen doordat het op verschillende fronten niet lekker loopt, maar bij een 14 jarige kan ook een naaktfoto zorgen dat zijn hele wereld instort en zo niet verder wil.
Vaak is de beslissing van zelfmoord ook nog genomen in een kort moment en de kans bestaat dat ze een week later niet meer dood willen (dit kan natuurlijk alleen bij een mislukte poging)

Er zijn echt heel veel zelfdodingen en begrafenis ondernemers hebben er wekelijks mee te maken. We moeten echt opletten in onze omgeving of mensen hulp nodig hebben.

In dit geval denk ik dat deze foto's de oorzaak of de druppel zijn geweest en deze meiden zouden zeker gestraft moeten worden (al is het alleen maar een voorbeeld voor anderen om het niet te doen) Ik snap wel dat het leven van deze meiden daardoor een diepe deuk krijgen maar dat hebben ze ook verdiend door hun daden.

Zelf denk ik dat ze door hun sekse de straf mislopen en dat is echt schandalig van vrouw justitie die zogenaamd blind moet zijn voor dit soort bevooroordeling als sekse.

1
20 TheoTheo

6: gelijke munt lijkt me wel het juiste effect geven.

2
21 flauwekulallemaal

@17 Doe normaal.. kom op zeg.

3
22 Gewoon een student

@20 "Zelf denk ik dat ze door hun sekse de straf mislopen".

Dat denk ik dus ook. De 'meisjes zijn altijd braaf' gedachte.

2
23 Sparkplug

Triest verhaal. Ik heb helaas niet genoeg verstand van onze wetgeving om te kunnen beoordelen of een dergelijke aanklacht kans maakt. Maar een straf lijkt wel gerechtvaardigd in mijn ogen.

0
24 Gewoon een student

@22
Uw reactie snap ik niet.

7
25 Jan met de korte achterlul

@24 er kan prima gestraft worden. Er zijn in het verleden jongens vervolgd die naaktfoto's van meisjes op het internet hadden geplaatst en waarvan een aantal meisjes zelfmoord hadden gepleegd. Het kán dus wel.

Ik denk gewoon dat sekse heeft meegespeeld bij het besluit om de tieners niet te vervolgen.

1
26 Sparkplug

Volgens mij zijn naaktfoto's van een jongen van 14 gewoon kinderporno en het maken en verspreiden hiervan is strafbaar, dat de daders minderjarig zijn, maakt niet veel uit, de tweede vraag is of deze daders, schuldig zijn aan de zelfmoord van deze jongen

0
27 Robert3191

@25 Er is letterlijk niets dat ook maar enigszins wijst op 'eerwraak' of moord. Toch is dat blijkbaar het eerste waar u aan denkt? Waarom? Het is namelijk niet zo dat eerwraak aan de orde van de dag is in Nederland.

2
28 Gewoon een student

"In het besluit om niet tot vervolging over te gaan heeft de officier van justitie “de impact van dit overlijden” wel “meegewogen”.

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/10/16/meisjes-niet-vervolgd-voor-foto-die-tot-zelfmoord-leidde-a1577445


Dit is toch niet meer uit te leggen?!

0
29 Cody

Helaas, meiden zijn op die leeftijd veel gehaaider dan jongens en daar is deze jongen duidelijk slachtoffer van geworden.
Was het dom van die foto, ja misschien wel maar dat geeft nog niet die meiden de ruimte om maar te doen wat ze hebben gedaan.
Sterker de jongen heeft gesmeekt die foto niet verder te verspreiden maar na een nachtje slapen besluiten de dames het toch te doen.
@26 inderdaad dat idee bekruipt mij ook, was het andersom geweest was er wel degelijk vervolgd.
Ook denk ik dat er door de ouders van die meiden de nodige druk is uitgeoefend.

1
30 streek

@29 Nou ik geloof op zich wel dat die meiden de rest van hun leven door Onur achtervolgd zullen worden. Of dat als straf afdoende is valt echter zeker over te discussiëren. Persoonlijk vind ik net als u van niet.

1
31 Gewoon een student

@28
U moet eens ophouden om mijn meldingen te verdraaien. Ik heb het in de eerste instantie over de schaamcultuur. Die zit bij bepaalde bevolkingsgroepen zéér diep. Alles wat met seksualiteit te maken heeft mag niet besproken worden en foto's van het eigen lichaam zijn een enorm taboe. Persoonlijk heb ik te maken gehad met jonge mensen, zowel jongens als meisjes, die daardoor zo getraumatiseerd waren dat ze zelfmoord wilden plegen om de familie-eer te redden. Gelukkig zijn daar in Nederland deskundige instanties voor die deze mensen kan helpen. Of die hulp in dit geval er geweest is kan ik niet beoordelen, vandaar mijn eerdere vraag.

8
32 Jan met de korte achterlul

@1 @2
weet niet of het hier het geval was, maar hij kan natuurlijk ook stiekem gemaakt zijn in een kleedkamer oid.
maar ben het verder helemaal met jullie eens als je zelf niet dergelijke foto's stuurt/laat maken
dan is de kans op ongewenst verspreiden natuurlijk vele male kleiner.

0
33 ikzelf

@32 zijn moeder wist het en heeft hem nog geprobeerd dat duidelijk te maken vlak voor zijn daad.
En die schaamtecultuur zit feitelijk in alle pubers, hoe open ouders ook denken dat het in hun gezin is.

1
34 streek

@34
Moeder zal het wel goed bedoeld hebben maar deskundigheid is in zo'n situatie veel beter.

5
35 Jan met de korte achterlul

Zoals ik begrepen heb had hij de foto zelf gemaakt en verstuurd naar 1 meisje dat hij vertrouwde maar ze stuurde hem door.( zij had hem eerder een foto van zichzelf verstuurd maar hij had haar foto zichzelf gehouden en niet doorgestuurd.)

"Onur sprong op zondag 19 februari van een flat in Enschede, nadat een groepje jongeren een naaktfoto van hem op internet had gezet. ,,Op zaterdag hebben ze de foto eerst via Snapchat verstuurd. Daar blijft de foto enkele seconden zichtbaar. Daarna is die verstuurd in Whatsappgroepen. We hebben gehoord dat Onur ze heeft gesmeekt, echt gesmeekt, om er mee te stoppen. Ik kan er niet meer tegen, heeft hij gezegd.”

'Maar de volgende dag zetten ze de foto toch op het razend populaire Instagram. „Ze hebben daar over na kunnen denken, een nachtje over kunnen slapen."

Begrijp de harde reacties hier niet. Een kind nog en wat een wanhoop na die ondoordachte actie moet hij gevoeld hebben die laatste dagen. Schaamde zich voor zijn familie en zijn familie in het buitenland…En dan …. had hij het maar niet moeten doen…het enigste wat ik nog mis hier is …’eigen schuld.’ Misselijkmakend.

1
36 Ignatia

@32 Maar wat bedoelt u dan met, ik quote: " maar volgens mij wordt de waarheid niet helemaal verteld."

Dat schaamte de oorzaak is van deze zelfmoord is zeer waarschijnlijk. Dat er in die cultuur vaak sprake is van een schaamtecultuur klopt, en dat kan er zeker significant aan bijgedragen hebben. Door de bovenstaande quote krijg ik echter de indruk dat u twijfelt over de doodsoorzaak. Al helemaal wanneer u daarna ook nog eerwraak aanhaalt.

Sorry als ik uw reacties in dit geval (ik kan me niet herinneren dat ik dit consequent doe, ondanks dat u me daarvan van beschuldigd) eventueel heb verdraaid, maar u kan volgens mij moeilijk ontkennen dat ze nogal open voor interpretatie zijn.

1
37 Gewoon een student

@37
Leest u @32 maar eens goed, u begrijpt de strekking waarschijnlijk niet.

En alweer verdraait u mijn woorden, ik heb niet beweerd dat u mijn meldingen consequent verdraait! Het is meerdere keren gebeurd en dat kan ik mij zeer goed herinneren. Daarbij, ieder woord staat open voor een eigen interpretatie!
Aardig dat u excuses aanbiedt.
question

4
38 Jan met de korte achterlul

@35 en waar haalt moeder op een zondagmiddag die deskundigen opeens vandaan?

0
39 streek

@38
En dan is het weer oogverblindend stil!

2
40 Jan met de korte achterlul

@39
GGZ werkt ook op zondagmiddag!

0
41 Jan met de korte achterlul

@7 meisjes worden niet gelijk gegloofd. Zelfs als meerdere vrouwen getuigen worden ze niet gegloofd. Let maar eens wat beter op bij de hollywood verhalen sie nu buiten komen.

0
42 Merlinswit

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

25 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

1 uur geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

1 uur geleden geplaatst door duurendaal

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Dat hoeft niet want ze zijn hier vrijwillig dus niets houd ze tegen om lekker terug te gaan ....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Graaier1000
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

Dit gaat de verkeerde kant op. Dirk moet zorgen voor voldoende beveiligers in de winkel. Zij zijn opgeleid om op een goede manier in te grijpen....

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@12 Inderdaad. Nu je het zegt. 💡...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
BBB gebruikt overheid als fruitmachine, geruzie alom en formatie gaat alweer in standje rust - Joop - BNNVARA

"BBB blijkt er een aparte omgang met de realiteit op na te houden."Zet Joop en Bnn/drama op de plaats van BBB en dan klopt het .Want daar ...

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Kopzorgen voor provincie Utrecht door overvol elektriciteitsnet: ’Rampzalig nieuws’

Koop allemaal een elektrische auto zeiden ze is goed voor het milieu zeiden ze.Plaats de oude meter terug die op muntjes ging ....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Joodse Nederlander bekladde partijbureau ChristenUnie

Een joodse Nederlander bestaat niet .Een Nederlandse jood wel....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Tub Porn HdAdin Ross NadiaBang Bus Big TitWettkittyofKindgirls.comnFukng PicPissywetTeens That SquirtHannah Palmer NudesDouble Penetration AnusAyami ShunkaPenny PorschePussyassChromazz NudesChicas PornosMarathi Xxx ComLolly GartnerBig Black Ass FukKayden Kross Manuel FerraraBrande Love HdShamless Sex ScenesVideo PernoFutanari NudeArab Girl XnxxLesibian Rape PornWork Out PornLil Simmons NudeAlex Mucci PornPorno DromeCarter CruiseKanpeki Ojou SamaKendra XnxxAudrey ShaniceAdalind Gray PornHdpornsexStory Based Porn VideosNicole Doshi BlackedAsian OrgyPornogay NegrosPunjabi Desi Xxx VideoRandy Reno PornDelhi PronExploitedcollegegirls ThreesomeBest Lesbian HentaiBest Porn Pages On TwitterEscordsSharing The WifeXxx Sex Video BengaliTiki PornWife Swap PornHot Massage Porn VideosStep Sister TittiesPoeno GratisNxxx KoreaScarrlett Johansson NakedNude Women In The OutdoorsIndia XvideoMadison Ivy XxxAgentredgirl Double SnuggleLivy And KateJasmine PornDasi Sax VidioBarbi SinclairTyler Wu Gay PornFilmes Pono BrasileiroNicole Anaston PornAlix Lynx AnalTruefuck ComCzech Hunter 194Edging GameSexy Couple Sex VideoFatty PornGoa Sex Video HdHijab Girl XxxSunny Leone Bathroom VideoRachel Weisz PornHansika Porn VideosPornos Gratis EspañolPorn SelfisNatasha RajeswariHindi Porn SuhagratBangoli XDani Daniels In PornBest Snapchat PornDanielle Savre NudeMan Moaning PornDp SexyPorne Video DownloadJasmine Jae HotMom CumshotBig Boobs Nipple SuckingShannon Tweed Hot SexBodyswap PornSkinny With Big TittsHamster SexingBlack And Blue 4sXnxx Sunny LeonySins LifeDevar Bhabhi Porn MovieXnxx Suny LeyonMindy Flores PornIndaen XnxxLatina PornxxxMileroricosPorna 18NattbabeSex NearbyQuqco NudeSavita Bhabi Sex VideosSexs JepangSusanna Gibson PornhubJackandjill PornHard Pounding PornEroprofleShemale EscortHaneame Cum TributeGandi Sex StoryPoonam Pandey App SexBbw Porn TubesAtk Hairy PussiesPrn SexySexis PornosHdporno ComicBhosdi WalaVirgjn PornXxx.hentaipornTrans Woman PornManicos Por ComicsThora BirchnudeXnxx IndunesiaOnlyfans Porn HubSexy Movie XxxxBig Sexy TitysGracie Glam PornErosquiaسكس عربى جديدXnxx ArabuWww Xxx FuckBest Tits GifXxxx Bf NewHitomi Tanaka Big TittiesBeurretvideoLady Gaga NudeTyler WuLayla MonroeWeb Porn SeriesStepmom And Stepson Porn VideoDecent PornPorn With RomanticJessiccaburns