Toeriste door vier mannen verkracht in winkelcentrum, maar kan een uur later vijfde verkrachter overmeesteren

© REUTERS

De politie van Gran Canaria heeft vier mannen opgepakt die eind vorig jaar een toeriste in groep verkracht hebben in Puerto Rico. De vier, die de Marokkaanse nationaliteit hebben, deden dat achter de toiletten van een winkelcentrum. Nochtans had het slachtoffer de politie verteld dat ze door slechts één man aangerand werd.

gjs

De toeriste was vorig jaar op tweede kerstdag in Puerto Rico toen vier mannen haar in de gaten kregen in een winkelcentrum vlakbij een populair vakantieresort. Ze gingen met haar naar de toiletten en randden haar daar aan. Om ter beurt verkrachtten ze de toeriste.

Meer dan een uur later lag ze nog hulpeloos en amper bij bewustzijn op de grond, waarop nog een vijfde man haar probeerde aan te randen. Op dat moment slaagde ze er wel in om zich te verzetten en erger te voorkomen. Daarna kon ze ontsnappen.

“Op de bewakingsbeelden is duidelijk te zien dat het slachtoffer, onder invloed van alcohol, eerst geïsoleerd werd door een van de mannen. Ondanks haar pogingen om hem duidelijk te maken dat ze geen seks wilde, drong hij zich aan haar op. Daarna kwamen er nog drie mannen bij die haar om de beurt verkrachtten. Ze lieten haar meer dan een uur liggen, tot de vijfde man kwam. Gelukkig kon ze toen ontsnappen”, zegt een woordvoerster van de politie.

Aangifte

Opmerkelijk is dat de toeriste bij de politie een aangifte deed van verkrachting door één persoon. Pas toen de speurders de camerabeelden bekeken, zagen ze dat het om een groepsverkrachting ging.

De politie heeft vier Marokkaanse mannen tussen 26 en 32 jaar oud opgepakt in verband met de feiten. “Ze worden verdacht van aanranding en seksueel misbruik in het winkelcentrum”, aldus een woordvoerster. Niet alle verdachten zouden legaal in het land verblijven. Ze maakten volgens de politie misbruik van haar dronkenschap om haar te misbruiken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen