door Roy-050 in Politiek  ·  47 Reacties

  • 20
  • 984x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Waar blijven we met de democratie in dit land?

3
1 Mappie

Arrogantie ten top.

2
2 Nerva

Nou, de VVD en het CDA hebben elkaar (zoals vanouds) weer helemaal gevonden...

0
3 Scorpio

Het is een kabinetsstandpunt van al de deelnemende partijen, een soort van opgestoken middelvinger richting volk.

3
4 Voorzittershamer

@5

Wie is volk?

34
5 WijzeDwaas

@5

Jij schijnbaar niet.

4
6 toecutter

@6

Inderdaad

24
7 WijzeDwaas

* Verwijderd door de redactie *

8 toecutter

Hoeveel reageerders hier hebben het hele wetsvoorstel echt goed gelezen en begrepen??

"Regels met betrekking tot de inlichtingen- en veiligheidsdiensten alsmede wijziging van enkele wetten (Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 20..)"

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34588-A.html

24
9 Wijhuis

@8

Het volk bestaat helemaal niet, slimmerik.

29
10 WijzeDwaas

@10 de ongeveer 17 miljoen ingezetenen van Nederland zijn toch echt "het volk"...

1
11 TedjeR

@11

Maar dat is geen eenduidige massa. Ben je in de Geert of zo?

26
12 WijzeDwaas

** gebruiker verwijderd **

En tot zover de zogenaamde "participatiemaatschappij" van leugenaar rutte , zodra U aangeeft om zelf iets te vinden dan wordt U als stakker weggeschoven en de overheid bepaald zelf wel hoe het gaat gebeuren .

13 verwijderd682241

@10

Als het volk niet bestaat bestaan volksvertegenwoordigers ook niet...nou voel ik me niet vertegenwoordigd maar ik besta wel.

2
14 Voorzittershamer

@13 Iets met parlementaire democratie en raadgevende referenda...

14
15 Yisrael

De VVD trekt zich nooit ergens wat van aan.

1
16 Remkraan

@1
Deze regering hebben 'we' zelf democratisch gekozen en hen de macht gegeven voor ons beslissingen te nemen.
Zo rolt de democratie namelijk in Nederland.

-*met boven geschreven doe ik geen uitspraak over de 'sleepwet' *-

4
17 kenny013

70% van de Nederlanders is niet geïnteresseerd in deze sleepwet en zal dan ook niet bij een referendum komen opdagen.

Alleen die 30% die tegen deze wet is zal de moeite nemen om naar het stembureau te gaan. Gevolg; een lage opkomst en de overgrote meerderheid stemt deze wet weg.

Conclusie: Dit onderwerp is niet geschikt voor een referendum en de regering doet er goed aan om het advies naast zich neer te leggen.

20
18 Realisme graag!

Wat rutte buma enzo doen is macht geven aan de islam. Die hoeven maar te hoesten en de NLse staat reageert bombastisch. Xo maakt de islam dit land pestnerveus en ongelukkig, met zichzelf en met de elite. DAT is terreur! Je 'intelligente' staatslui gaan er met open ogen op in.

10
19 Raffi

@10 jawel hoor. Het volk is iedere Nederlander die conservatief-nationalistisch is en een flinke dosis vaderlandsliefde in zich heeft. Dus nee, geen D66'ers en Groenlinksers. Die vallen wat mij betreft niet onder 'het volk'.


@17 ik heb niet op deze regeringspartijen gestemd, dus mij vertegenwoordigen ze niet. Waarom zou ik dan wel naar dit kabinet moeten luisteren?

9
20 Winston Churchill

@20
Democratie betekent niet dat je alleen naar een regering hoeft te luisteren als die bestaat uit partijen waar jij op hebt gestemd.
De meerderheid dacht er dus blijkbaar anders over en daar heb je je maar geheel democratisch naar te voegen.

-*Tip, ga de straat op, draag de punten van jou partij uit, overtuig mensen van je gelijk, (wordt) politiek actief. En zorg dat je partij zo groot wordt dat ze na de volgende verkiezingen in de regering komen.*-

6
21 kenny013

Er wordt weer beleid gevoerd/gemaakt wat geënt is op de persoonlijke visie van een Kamerlid (Ockje Tellegen) terwijl haar mening er niet toe doet. Het gaat om het vertegenwoordigen van het Volk. En om dat te kunnen zul je eerst moeten weten hoe het Volk er over denkt. Daartoe dient dit referendum. Zouden die TK-leden nou echt niet begrijpen dat ze er niet zitten voor zichzelf?

3
22 Nicks R. Van

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op precies dezelfde dag dat er gestemd kan worden op het referendum. Stem niet op de VVD, CDA, D66 en CU als statement.

1
23 SergioLeone

"Ook VVD trekt zich niets aan van de uitslag referendum sleepwet "

Count me in.


@20
"Het volk is iedere Nederlander die conservatief-nationalistisch is en een flinke dosis vaderlandsliefde in zich heeft. Dus nee, geen D66'ers en Groenlinksers. Die vallen wat mij betreft niet onder 'het volk'."

Onnozele reactie. Terug naar de schoolbanken, 'het volk' is gewoon iedereen met een Nederlands paspoort. Politieke, seksuele, en religieuze voorkeur zijn volkomen irrelevant; en terecht. Dat is wat Nederland zo mooi land maakt.

8
24 Drumpf

@5

"Wie is het volk?"

Het Nederlandse volk is Iedereen die in bezit is van een Nederlands paspoort. Het Spaanse volk is iedereen met een Spaans paspoort, het Duitse.... un so weiter...

3
25 Drumpf

@17 "Deze regering hebben 'we' zelf democratisch gekozen en hen de macht gegeven voor ons beslissingen te nemen."

Ik ben blij dat je "we" tussen aanhalingstekens zet, maar afgezien daarvan is het wel zo dat er twee meningen bestaan over de vormgeving van de democratie.

De eerste mening behelst hetgeen u stelt, nl een gekozen regering die "voor" ons beslissingen neemt, (een machtsoverdracht dus van volk naar regering).

De tweede mening gaat ervan uit dat een gekozen regering beslissingen neemt op basis van de wil van de kiezer, (geen machtsoverdracht, maar een uitvoeringsbevoegdheid).

1
26 Mappie

@26 Ik kies voor een partijprogramma niet voor wat mensen op straat allemaal willen. Partijen hebben een achterban namelijk. Die bepaalt de koers van een partij en de coalitie bepaalt het beleid. Moet er niet aan denken dat 'het volk' iedere keer ijzeren staven tussen de spaken steekt.

21
27 Dian

Als de regering niet tegelijk ook een hele batterij andere maatregelingen neemt tegen islamitisch terrorisme, dan is die hele sleepwet gewoon een middel om de gewone Nederlander te bespioneren. Goed opletten dus hoe serieus de regering bezig gaat met het aanpakken van haatimams, geldstromen uit het Midden Oosten, intimidatie door moslims op straat en in instellingen, indoctrinatie en anti westerse opvoeding op islamitische scholen, islamitische mollen bij de politie en andere belangrijke bedrijven en instellingen, het weigeren om in te burgeren en zelfs maar de taal te leren, de verkapte polygamie,......

0
28 Soare

@27 Slaapt u rustig verder. "De achterban" bepaalt? Deze sleepnetwet is er gekomen door grote druk op Plasterk van o.a. de Amerikaanse NSA (CIA) en de Engelse GCHQ om de juridische voorwaarden te scheppen voor massaal bespioneren van burgers via telefoons, internet aansluiting, email, uw smart TV., etc.Het "delen van informatie".

New WikiLeaks Intercepts Show More NSA Spying on European Allies and the UN http://www.nationofchange.org/news/2016/02/25/new-wikileaks-intercepts-show-more-nsa-spying-on-european-allies-and-the-un/

"De achterban" heeft geen flauw benul van de gevaren die aan de wet kleven. Ze stemt in "omdat de partijleider, geadviseerd door andere onbenullen, het zegt".
De verkregen informatie kan voor politieke chantage door "onze vrienden" worden gebruikt. Voor profilering van politieke tegenstanders, kortom voor de cyberwar waar we ons nu al in bevinden. O.a. gevoerd via de social media en met behulp van deze wet verkregen gegevens over bevolkingsgroepen. Elke welingelichte Nederlander met het hart op de juiste plaats is TEGEN de sleepwet!

0
29 logikus

@27 "Moet er niet aan denken dat 'het volk' iedere keer ijzeren staven tussen de spaken steekt."

Als een regering op zeker moment duidelijk kiest voor een richting die tegen de wil van het electoraat ingaat, kan dat anders wel eens zeer wenselijk zijn.

0
30 Mappie

Ja, ik kan weer: vvd weg ermee.

0
31 Jan met de korte achterlul

De VVD is in mijn ogen altijd en corrupte partij gewest onder Rutte I/II/III de tegen het volk is. Ook blijven te met Rutte verder arbeidsgehandicapten en chronisch zieke discrimineren, waar zich CDA CU en D66 heft bij aangesloten voor de 4 Jaar ?????.

0
32 Gunther

Ach, ik ben ook wel een beetje referendummoe.

9
33 Wild Rover

Het is all 45 jaren zo dat en Kabinet + alle de bij de gemeente werken amtenaare neut achter zijn burgers ( Volk) sol staat.
Te zitten in de 1 kamer en 2 kamer allen maar voor heen eigenbelang op kosten van alle belastingbetalers.
Hoe lang pikt dit Volk nog ?????

0
34 Gunther

@22

Elk kamerlid zit er enkel om de tucht van de partij uit te voeren, zij zijn geen volksvertegenwoordiger, enkel partijvertegenwoordiger.

Daarom doet Ockje Tellegen van de VVD (ander had ze Ockje Tellegen van het volk geheten) ook deze uitspraak, omdat de tucht van de partij dit van haar verlangt.

Meer is het niet!

0
35 garriet

@33 na twee referenda al referendummoe? Ik hoop niet dat heel het volk zo denkt maar vrees van wel. In dat geval is het volk inderdaad nog niet toe aan echte democratie.

0
36 Voutjebedangt

Nee dat is logies de VVD heeft niks met burgers die heeft een doel de rijkere nog rijker maken

0
37 magikeven

Zoals ik al in een andere topic over de sleepwet schreef, voor al die Nederlanders die dit een fantastisch idee vinden: Verdiep je in sleepwet projecten uit het verleden en je zult zien dat er geen aanwijzingen zijn dat deze methode effectief is in het voorkomen van terroristische aanslagen. Aanslagen worden vooral voorkomen door conventioneel intelligence werk zoals gebruik van informanten. Waar sleepnet technologie wèl aantoonbaar effectief is gebleken, is bedrijfsspionage, het 'vlaggen' van onschuldige mensen door gebrekkige technologie, misbruik voor persoonlijke doeleinden door medewerkers, afluisteren van hooggeplaatste personen in bevriende lidstaten zoals Merkel, Rutte en prinses Diana en chantage.Lees je in op BS sleepwet projecten uit het verleden: Echelon, Thinthread, Trailblazer, Prism, etc en je zult zien dat dit systeem meer nadelen dan effectiviteit heeft. Trailblazer was het systeem wat actief was voor en tijdens 9/11 en heeft geen enkel onraad geroken in alle metadata, terwijl later bleek dat er genoeg digitale aanwijzingen waren.

0
38 shadowrunner101

BS=VS

0
39 shadowrunner101

Om te kotsen dit soort figuren... En daarom hebben deze misdadigers ene staatsgreep gepleegd want ze zijn ziek in hun bovenkamer en denken dat zij Nederland BV en zijn slaven mogen commanderen. Zeker die CU en CDA leden zijn een christelijke begrafenis niet meer waardig ...

1
40 sparta

Ach, het grote onzichtbare opperhoofd zegt dat het goed is......... Waarom geloof ik dat nou niet !!

1
41 Tiidmasine

Voor de duidelijkheid (de voor en tegens):
- https://geensleep.net/

Onbegrijpelijk dat velen voor deze onzinnige "sleepwet' zijn.....het levert namelijk geen enkele extra veiligheid op.in tegendeel zelfs.

3
42 Stachouwer

het is een schoolvoorbeeld van een achterhoedegevecht, maar de politiek moet deze klucht wel opvoeren. vóórdat het nederlandse volk bij verassing in de gaten krijgt dat het 24/7 bespioneerd wordt

0
43 semperpenis

verrassing

0
44 semperpenis

De heren zitten met hun vette reet nauwelijks in het pluche, of ze hebben alweer schijt aan de burger. Die hele sleepwet is puur om iedereen onder controle te krijgen. Ze kunnen beter het gevaarlijke tuig geeoon preventief oppakken en insluiten.

0
45 Robbedoes

Sleepwet? Is dat de populistische framing van de Wiv?

0
46 Ketter

De partijen kunnen het beste hun C en hun D verwijderen. De christelijke partijen verkwanselen hun C aan de Mammon, en de democratische partijen verkwanselen hun D alleen voor eigen gewin. Het volk,,,,,,bestaat niet volgens w.d (zie @10 ) maar wordt wel (mis) gebruikt als pin-automaatjes en werk-vee.

0
47 jessemy

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

7 is voor @5. Die niet ziet dat er al 17 minuten eerder dan zijn gezeik een verbetereing van mij staat. Tja, dan zet je jezelf voo...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

@3 "Dan zet je jezelf voor lul." Niet lezen, zoals jij doet. Dan zet je jezelf voor lul. Zie 4. ...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Sarcoff
Donny Roelvink over bekering: ‘Ik hoop dat dit gerespecteerd wordt’

Veel geluk met je 72 eeuwige maagden als je de marteldood sterft.SUKKEL. ...

8 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Zie Hier
De valse retoriek van Geert Wilders - Chris Klomp

Kop is verkeerd moet zijn: Valse retoriek van Timmerfrans word door Wilders omgebogen!...

16 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Pro-Palestijnse activist roept op om Dodenherdenking te verstoren - NieuwRechts.nl

Tja loslopende dorpsgekken willen zoals gewoon laten zien nergens respect voor te hebben en alleen met hun eigen belang bezig te zijn hard schre...

18 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

Ach dat zien we regelmatig van klimaat fanaten denk even aan die patient bij de XR demonstraties kam ook niet lopent uit Stockholm of die klimaa...

24 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Sarcoff
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

@3 Overigens is 'de het Balkanschiereiland'' mij ook onbekend.Prik, als je mensen op taalfouten wijst, wat alleen onaangename persoonlijkheden...

30 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
OpinieZ Politiek & Maatschappij

https://opiniez.com/2024/04/22/timmermans-doet-verkapte-oproep-tot-geweld-tegen-wilders/inesvanbokhoven/...

38 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Wedergeboren
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

'het Balkanschiereiland' , niet 'de het Balkanschiereiland'...

41 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Sarcoff
Australische premier haalt uit naar ‘arrogante miljardair’ Musk, die weigert beelden steekpartij te verwijderen

En waarom zou Musk die verwijderen, mag de waarheid van die opgeblazen politicus niet getoond worden?...

42 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

NK. App
Xx Movie SexEspañola PornKhloe Cums Back For MoreYui Hatano UncenRough Blacked PornAmp LandNude Natural Big TitsJeunes Femmes Toutes NuesVidéo BondageJenna StarrProne MasturbatorXxx Hot Sexy Video IndianAp PornFistingpornMake Out PornKarolayn MatosYoga Cream PiePonor GraMature Cumshot In MouthNude TwerkinfJail XxxIndian School NudeXxx Video CryOfficer Sex VideoR Breast ExpansionTessa FlowerPortia Doubleday NudeSonakshi Sinha Sex StoryBhojpuri Actress Ki ChudaiJuliette PardauModel Girl XxxIndian Top 10 Porn StarsJaney Robbins PornFree Classic PornJill KasydyDesi Tube8Pinky StraponHot Guy TwitterCocoland ApplicationBaddies247.Xxx Videos IndiaShriya XnxRey HentaiBreckie Hill Nude LeaksIndian Village PronXvídeos LoginRiho FujimoraSean Zevran PornSex Hd BfScarlett Johansson Hottest ScenesDaddy Licks MeMature LbumTop EscortXxxmovizeSuhagrat Ki Sexy VideoSexy Women Xxx VideoBeautiful Indian Actress SexHousewife PornHappyending Massage Near MeMutual MastAnastasia Knight AnalUsasexguide ToledoTamil Sex Stories In AudioPorn Full Movie For FreeVideo Pakistani XxxDani Diaz XxxDaisy Ridley PornHorror And Sex MoviesAlexis Texas BideosJav For MeAipornhubCine Prive HojeXvidelsXx Com ImageAishwarya Rai Ki SexOnly Aunty SexPakistani Viral Porn VideoMassage Sex ClipsThick Asian BbcX.vedio18 PornographyTime Freeze HentaiCameron Diaz SextapeHuge Cumshot CompilationBrazzras ComShalini ChopraMalayalam Prone VediosStepmother PornoEbonyassworshipSis On Sis PornHuge Breasts NudeHentai Prn1980 Porn StarsAmateur BlwjobImagenes EroticasXxx Hot Hd VideoGangbangcougarSaradahentaiBest Escort WebsitesHomemadeblack PornGruposxxxSissy KissA Picture Of TittiesXnxx MrathiDncing Bear PornSex In JimPok PornMarathwada Sex VideoBollywood Sex Scene PornBlackwidow PornOnlyfans FacialUsa Sexguide.infoFabswingeesQuadrinho Erótico 3dCoroas Peladas FotosHentaicodeSpitroast GifAbbey Wilson NudeCg SexNude Indian HunkBrazzers Hot BoobsLatest Sex Videos TeluguXxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxSareessexHd Desi Porn MoviesRomantic Fingering VideoFfm Double PenetrationPorn Mature WivesEbony Leasbian PornPesquisando PornôSquirtsXnxx BraHigh Definition Sex VideosMarathi Sex BhabhiDeeper Com XxxXxx In RainPorn Dude IndianAmouranth LeakefSexwith BrotherMizusxXnxx MilkVoyeurhitSajani SexRobecca Romijn NudeTwinkholeFast ChudaiSerial Actor Sex VideoSunny Leone SexvidSindhu Hot SceneShoplyfter Lulu Chu