door Carol Fenijn in Binnenland  ·  36 Reacties

  • 1
  • 1051x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het is geen wintertijd, het is de normale tijd. We moeten af van dit zomer- en wintertijd gebeuren.
Onze biologische klok wordt erdoor verstoord en dat is ernstiger dan je denkt,

9
1 manpower

Hoe eerder het zomertijd-wintertijdonderscheid wordt afgeschaft, hoe beter.

9
2 Carol Fenijn
3 Doehetlekkerzelf

Deze dus.
https://tinyurl.com/y87u7ole

0
4 in holland

Waarom luisteren we eigenlijk naar lieden die vinden dat we die malle 'zomertijd' moeten hebben? Als we nou gewoon volgend jaar eens massaal weigeren om die klok een uur vooruit te zetten?! Er zijn gelukkig steeds meer mensen die inzien dat de nadelen van zomertijd veel groter zijn dan de voordelen.
De enige argumenten die ik vaak hoor zijn "lekker dat uur langer licht waar ik van kan genieten!" terwijl je ook met de normale tijd óók van een uur langer licht kunt genieten. niemand verplicht jou om géén uur langer in de tuin te zitten als dat eindelijk eens kan, in Nederland...

Nee, de argumenten vóór zomertijd zijn zo'n beetje allemaal ontkracht. Zeker het argument van energiebesparing, wat één van de redenen zou zijn om het in te voeren. Veel meer mensen dan toen hebben airco's, bijvoorbeeld. En met zomertijd draaien die dingen allemaal een uur extra door, daar aardig wat energie bij gebruikend. Zomertijd zorgt juist voor méér energieverbruik!

Verder zijn er talrijke, goed onderbouwde argumenten tegen zomertijd. Veel deskundigen toonden dat al aan. Daarom dat er nu eindelijk ook op Europees niveau over wordt gepraat om die flauwekul af te schaffen. Het zal tijd worden!

4
5 weerman

@5 Dat van die die airco's vind ik een erg sterk argument tegen zomertijd .... nooit aan gedacht

1
6 RonMVV

@5
Het hoeft helemaal niet op Europees niveau.
We kunnen dat als NL zelf ook afschaffen.
Blijft wel de vraag:
Schaffen we nu de zomertijd of de wintertijd af?
Want velen prefereren de zomertijd en die kan ook best wel gecontinueerd worden.

6
7 in holland

@7 Aangezien de wintertijd de normale tijd is lijkt mij dat de zomertijd moet wijken.

4
8 JohnZero

@7 De zomertijd is ook degene die niet goed voor de mens blijkt te zijn, die verstoort het biologische ritme van de mens.

3
9 JohnZero

@8 light eraan of we nog steeds bij de Berlijnse tijd willen blijven willen horen, of we gezien de breedtegraad bij de Greenwich tijd willen gaan horen.

0
10 Remkraan

@5 En als men 's nachts ligt te puffen van de hitte en de airco aan doet ? question

0
11 foshizzle

Zelf is mijn voorkeur altijd de zomertijd te hebben.
Ik kom graag met licht thuis na het werk of heb nog even daglicht.
Naar het werk toe vind ik niet erg als het donker is en de eerste uur tijdens het werk mag het van mij ook donker zijn want ik heb dan toch geen tijd om te genieten van het daglicht.

@1 de echte tijd is per gebied op aarde bepaald en vroeger was er in Nederland ook een tijdverschil door waar je te west of oost van het land was. (De wintertijd is dus niet5 onze echte tijd)
Foto met tijdlijnen en het meeste van Europa is in 1 tijdzone gestopt want anders zal Duitsland al een andere tijd hebben
https://havewefoundcoldplayyet.files.wordpress.com/2013/11/europe_time_zones.gif

Hieronder de echte tijd in Utrecht
http://hemel.waarnemen.com/applets/utrechtsetijd.html
Maar kijk je per uur dan zouden wij in de zelfde tijdzone thuishoren als Engeland en voor de echte tijd moet je de klok dan vannacht 2 uur terug zetten

0
12 TheoTheo

@12 Wat je zegt klopt niet Theo. Zelfs op de kortste dag ga je in het donker naar je werk en kom je in het donker thuis. Op 21 december is de zonsopgang om 8.46 uur en de zonsondergang is om 16.30 De dag duurt dan 7 uur en 45 minuten

1
13 Jan met de korte achternaam

@13 Ten zij je van 09:00 uur tot 16:00 uur werk

0
14 RonMVV

@14 En op loopafstand van je werk woont question

0
15 foshizzle

@15 question

0
16 RonMVV

@14 Of halve dagen werkt.

1
17 JohnZero

@13 @14

Dan heb ik dus het voordeel dat het nog helemaal daglicht is als ik klaar ben met mijn werk. Ik begin om 4.00 uur en dan tot 13.00 uur.

0
18 rebo

Bekijk het eens zo: het is een klein ongemak, en wat je ervoor terug krijgt is dat het maandenlang iedere dag 's zomers tot laat in de avond licht blijft. Dat vind ik zelf wel een mooi contrast met de korte dagjes van de winter waar je doordeweeks helemaal geen daglicht krijgt bij een 9 tot 5. Het versterkt voor mij in ieder geval wel het zomergevoel om om half elf nog lekker in de tuin te kunnen zitten bij een ondergaande zon. Het alternatief is dat het hartje zomer al om een uur of half vier licht is, daar heb je toch ook geen reet aan?

2
19 flabbergast

Ik begin met schilderen zodra er genoeg daglicht is en dat kan voor mij niet vroeg genoeg zijn , met of zonder die zomer en wintertijd.

0
20 Defcte burger

Ik kan me nog weleens een science fiction conventie herinneringen waar ik in een hotel sliep , en naar de ontbijt ruimte liep , waar ik op aangesproken was dat ik er vroeg was , uuh ... ooh verrek is verzet vannacht helemaal niet meer bijgehouden ...

0
21 MarcusCole

Ik doe dit jaar een keer een half uurtje.
Half zomertijd half wintertijd.

1
22 Malinois

@22
Lekker he, zo'n uurtje per jaar helemaal voor jezelf over houden. question

0
23 Defcte burger

@23 Heb een paar keer een nachtdienst gedraaid .. kon je mooi een uur langer werken ... en niet een uur meer betaald .... toen de klok vooruit ging had ik de vroege dienst

0
24 RonMVV

@19 Voor jou mag het een klein ongemak zijn, maar er zijn hele volksstammen met een minder flexibel werkende biologische klok en voor hen is dat omschakelen iedere keer een klein drama.
Ik heb zelf tot een maand of twee nodig om om te schakelen (van wintertijd naar zomertijd vooral, omgekeerd gaat wel). En net tegen de tijd dat je gewend begint te raken moet je er zoetjes aan alweer aan gaan denken dat de klok weer eens de andere kant uit moet.
Nee, voor mij mag het altijd wintertijd zijn. Gun de avondmensen ook wat, de wereld wordt toch al door ochtendmensen geregeerd, dwz ik word op mijn werk verwacht op tijden die wat mij betreft gewoon veel te vroeg zijn om de werkdag uitgerust te kunnen beginnen.

2
25 W. Anstalt

@25
Als je er zo veel last van hebt waarom blijf je dan niet in het ritme van de zomertijd.
1 uur voor het werk je bed uit en 1 uur thuis wat doen en dan savonds 1 uur voor de klok gaan slapen en dan zit je in maart gewoon nog in de zomer ritme.
Zelf heb ik er weinig last van en dit is ook zo als ik op vakantie ga naar een andere tijdzone (met vakantie naar een andere tijdzone zal jij ook veel last hebben)

3
26 TheoTheo

@19 schrijft: "... het is een klein ongemak..."

En dat is het nou juist voor velen NIET! Integendeel, het is voor velen juist een "groot ongemak", en dat wordt door allerlei onderzoeksrapporten bevestigd. Het is dan ook opvallend dat de voorstanders van zomertijd die stapels officiële rapporten negeren, en gaan uitleggen waarom ZIJ zomertijd prettig vinden. Natuurlijk mag dat, maar het is geen sterk argument. Gewoon omdat de negatieve rapporten over de effecten en gevolgen van zomertijd enorm goed onderbouwd zijn.
Al tien jaar geleden deden specialisten van de UMCG (medisch centrum Groningen) onderzoek, en kwamen tot de conclusie dat het twee maal per jaar knoeien aan de tijd niet goed is voor mensen. Ze adviseerden toen al om het af te schaffen.

En zo zijn er vele onderzoeken geweest, en allemaal laten ze zien dat er op individuele schaal wat voordeeltjes aan zijn, maar dat de werkelijke redenen om het destijds in te voeren, niet werden en worden behaald. Nou, stop er dan gewoon mee. Wie 's avonds een uur langer van het licht wil genieten, kan dat namelijk altijd. Daar hoeft niet heel Europa de klok een uur voor vooruit te zetten...

0
27 weerman

Zoo aardlekschakelaars allebei ook weer gecheckt. Ik was het vergeten dus eerst de klok van de magnetron verzet en toen dacht ik aan de aardlekschakelaars. Maar goed zon klokje van de magnetron staat zo weer goed. Wekkers werken niet op stroom dat zijn mobile telefoons. Klokthermostaat verzet.

0
28 Jan met de korte achternaam

Het traditionele gezeur ieder jaar. En dat al weer 40 jaar lang. Ik ben blij met de zomertijd , lekker dat extra uurtje licht ’s-avonds. En een airco is sowieso onzin in Nederland.

4
29 WijzeDwaas

@19
Ik vind dat niet mooi
Moet ook in de zomer op tijd naar bed omdat ik smorgens om vijf uur weer op moet
Vind naar bed gaan met licht al erg maar wat nog veel irritanter is dat als je dan in bed ligt je buren nog buiten op hun terras volop aan het feestvieren latten op froger en hazes muziek omdat het nog zo lekker licht is
En wat ik dan niet snap is , moeten ze zelf de volgende dag niet werken of behoren ze tot de groep werkloze Tokkies
die ellende speelt vooral rond juni juli
Augustus heb ik meestal geen probleem mee heb ik namelijk zelf ook vakantie en doe dan wel mee September en oktober is het al weer vroeger donker en vroeg koud en zitten ze weer binnen
Dus wat mij betreft einde zomertijd ik word zo verschrikkelijk moe van die korte zomernachten Afschaffen die zooi

0
30 eoghanfeehily

@27
Vindt het eigenlijk best wel gek
Had er vroeger nooit last van maar nu ik ouder wordt heb ik het er elk jaar steeds moeilijker mee

0
31 eoghanfeehily

@30 OMG Feestje met Hazes en froger muziek .. en dat moet U aanhoren vreselijk
redenen om te verhuizen

0
32 RonMVV

@31 toen had u buren met een andere muzieksmaak?

0
33 streek

@21 sinds veel mensen een apparaat hebben dat zelf de tijd aanpast merken wij ook dat onze gasten er minder fouten mee maken.
Vroeger wisten we dat in maart er altijd enkele te laat kwamen aan het ontbijt en in oktober waren er altijd vroege vogels.

0
34 streek

@25 als u zo'n last hebt van een uur dan neem ik aan dat u uw vakanties allemaal in onze tijdzone viert.
Volgens mij bent u gewoon een avondmens met een hekel aan de morgen.

1
35 streek

Er zijn al genoeg verwarde mensen ....buiten de zomer /wintertijd om .

0
36 gebruikniet

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

@61 Jij bent drukker met de islam dan ik. Ik denk eerder dat jij de islam lover bent maar het niet durft toe te geven op een forum waar de mees...

zojuist geplaatst door Bop

Slavink
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@6 als wij van NK nou eens zo'n brief aan jou zouden sturen, zou je dan ook denken aan een grap?...

2 minuten geleden geplaatst door Slavink

Benzardi
Timmermans: GL-PvdA wil onderhandelen als deze formatie mislukt

" Langs de zijlijn loopt GroenLinks-PvdA zich warm "Lekker laten lopen, al lopen ze de A12 af, lekker laten gaan, ze lopen zichzelf toch voo...

5 minuten geleden geplaatst door Benzardi

Marrie1
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

@58Nee Bennie Bob, nu geen grapjes maken, je bent gewoon een islamlover, en dat laat je keer op keer blijken.Maar ik ben klaar met koken en ...

6 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Malinois
'Opnieuw tientallen doden en gewonden in Gazastrook'

Uit het artikel; "Door de aanval op een Iraans consulair gebouw in Damascus zijn zeven Iraniërs omgekomen. Ook het doel, dat zich bevond op het...

6 minuten geleden geplaatst door Malinois

Feldwebell
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

@7 Trump lijkt uitgepoept. Speaker Johnson heeft een draai gemaakt en brengt zaterdag de wet in stemming die het pakket voor Oekraïne regelt....

9 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Schildpad
Jonge kinderen neergestoken op straat in Frankrijk

@4Net doen of er niets gebeurt dat is het beste ja. Gewoon geen nieuws meer. NOS ook maar opdoeken en alles XD...

9 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Bop
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

Ik kan de datum van de brief niet lezen maar ik hoop dat er 1 april boven staat....

9 minuten geleden geplaatst door Bop

DikkeTor
Jonge kinderen neergestoken op straat in Frankrijk

Ze worden al steeds jonger volwassen...........................

9 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Schildpad
Timmermans: GL-PvdA wil onderhandelen als deze formatie mislukt

Aasgier!!!...

11 minuten geleden geplaatst door Schildpad

NK. App
Best Porn RedditsSherilyn Fenn NudeCarla Gugino HotBbw Bbc AnalEsperanza.gomez.2023Erotic Free StoriesExtreme SexstoriesMeilleures Films XXnxxعراقيNika NoireHuge Pennis PornFemdom Feet WorshipStepsiscreampieHitomi Tanaka TitfuckingReddit HardcoreBlue Film Dikhao Blue Film DikhaoSexy Movie DownloadXxx Horny LilySekasi HdSex Video With ConversationForced Analsex PornJade JamisonTube8.com]G O T NudesMultporn ComicsNeko HentNude FemboysJav ModelNude Femal AthletesBoobs Press SexThe Scarlet KingLucynutyMomsexhindiTrippie Bri PornMature PornbtubeR Y MSunny Leone All BfAnimie BondageMon Sun PornWifemasturbatingTeenslovehugecocksBasdiehubFree Cam AdultLickfeetAshley Hinshaw NudeHimalaya Sex VideoXxx Aex VideoEmmi Sellers NudeJessie Rogers PovKana_momonogiPoonam Pandey New Nude VideoLocal Bf XxxActresssexvideosIdian Women NudeSelena Gomez SextspeTherealbruttfitBondage Video SOlivia BluChatri WaliWw Sex IndianHome PornPor No Grafia GratisLincoln Loud PornIndian 4k PornBest Indian Porn ActressHd Harcore PornBrazzers Big PornMensucking MenBrazzersx3Pornstar Biggest BoobsX VjdeoReddit Best HentaiAshley Jones NudeHindi XxxhdStrip Club Lesbian PornClubmodelsBlonde Hot PornBlack SkinnypornLatest Web Series PornXx BhabiDsvr-1333Indian Bhabhi SexxFrer Xxx MoviesBrazzwrs VideosKannada Sex Stories.comXes VedioFree Porn Homemade PornCrossdress HentaiRussean PornJesse SaintWww Indian Aunty Sex ComMaharashtra Marathi Sex VideoPornvedieosMonica Roccaforte PornMizztwerksum PornBlack Porn Big ButtsLatina Step Mom PornQuick HandjobDominic Wolfe BondageCut SexAriana Grande Leak NudesFlim PornEro Prifile167.5 Cm In FeetCollege Xx VideoIndian Mms KandPorn AliaBangnrosKatrina Kaif Hot Sexy VideoMelanie Hicks StepmomFirst Time PeggingPantie Sniffer CaughtKatie Cassidy SextapeRule34 VideoMyhentiacomicsEscort PornhubTiktok Nudes TeensJacquie Et Michel PornographieTik Tok SexoSam ShockPornhyvChinese Sexy BfRosa CaracioloUncensored Hanime PornFacial Abused PornKindgirsNextdoorstuidiosChistina Aguilera NudeBrianna Marie Dale NudeFitnessnalaGirl Ki GandNew Barzzers ComNew Sxs VideoSani Lony XxxFree Brazzwrs PornSeiren HqsMolly Little Takes A Big CockCharlie ValentinePooja SexyMom Seduces Sons FriendReal Step-daughter PornHottest Ebony PornstarsSpungebob PornBf And GfCurly Hair NudeJazmen Jafar LawyerLena Paul Angela WhiteDoggy Style PornSpanish PutaBig Titsjoi