U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 55
Het nieuwe kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zal een eventueel 'nee' tegen de al aangenomen nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) negeren. ...

ongeveer 1 jaar geleden door blandurego

REAGEER MET EEN EMOJI
3
2
55
LEES MEER OVER

@196 @195 @194 wat een totaal lege opmerkingen.

201 Sillypoetie    
ongeveer 1 jaar geleden door Sillypoetie
1
Meld

Ik hoop dat de tekst van Buma door de pers uit zijn context is gehaald. Anders vind ik dit een verderfelijke uitspraak. Hij behoord het volk te dienen en niet andersom.

202 Verwonderd    
ongeveer 1 jaar geleden door Verwonderd
0
Meld

@192 : Hoe hoog / laag denk je dat daar dan de opkomst is??

203 Wijhuis    
ongeveer 1 jaar geleden door Wijhuis
12
Meld

@203 daarover gaat het niet, want dat is aan de kiezer zelf om te beslissen of deze naar de stembus gaat.

Het gaat erom dat er aan het referendum deelgenomen kan worden.

204 TedjeR    
ongeveer 1 jaar geleden door TedjeR
0
Meld

Tja dan lijkt het me ook niet nodig om een referendum te houden het besluit is kennelijk dus al genomen en er valt voor de rest niet aan te tornen.

205 El Matador    
ongeveer 1 jaar geleden door El Matador
8
Meld

De arrogantie die daar vanaf druipt...dit doet de reeds boze burger verder afdrijven van de politiek, het "wij weten het beter dan de burger om over dergelijke ingewikkelde zaken te oordelen" doet het bloed van de betrokken burger koken. Als ze van plan zijn om de politiek dichter bij de kiezer te brengen dan zullen te toch echt werk van dit soort zaken moeten gaan maken.
Ongeacht wat je van de sleepwet vindt, deze houding is bij de wilde zwijnen af.

206 Tussenderegels    
ongeveer 1 jaar geleden door Tussenderegels
1
Meld

VVD: ‘Sleepwet leent zich niet voor een referendum’
Kamerlid Ockje Tellegen van de VVD schaart zich achter de uitspraken van Sybrand Buma (CDA), die heeft aangegeven dat het kabinet zich niets zal aantrekken van het aanstaande referendum over de ‘sleepwet’.

Dat zegt ze in het radioprogramma WNL Op Zaterdag.

“De VVD heeft net als Buma een handtekening gezet onder het regeerakkoord”, stelt Tellegen, woordvoerder politie, veiligheid en veiligheidsdiensten. “Daarin staat onder meer dat wij deze wet voor de veiligheidsdiensten willen en dat die er moet komen.”

207 Roy-050    
ongeveer 1 jaar geleden door Roy-050
2
Meld

Als het kabinet niet tegelijk met het doordrukken van de sleepwet de grenzen sluit voor nog meer islamisering, haatimams een spreekverbod oplegt, geldstromen uit het Midden Oosten stopzet.... dan gaat die sleepwet blijkbaar helemaal niet om islamitische terroristen (andere terroristen zijn er zo goed als niet) maar om het bespioneren van de gewone Nederlander.

208 Soare    
ongeveer 1 jaar geleden door Soare
2
Meld

Buma zit helemaal niet in het kabinet dus die praat ook niet namens het kabinet daar gaat Mark Rutte over en zijn antwoord weet ik wel. We gaan zodra de uitslag bekent is deze bespreken in de ministerraad en dan komen we met een reactie.

209 mike45    
ongeveer 1 jaar geleden door mike45
14
Meld

Als het kabinet niet ook, tegelijk met het doordrukken van de sleepwet de grenzen sluit voor nog meer islamisering, haatimams een spreekverbod oplegt, geldstromen uit het Midden Oosten stopzet.... dan gaat die sleepwet blijkbaar helemaal niet om islamitische terroristen (andere terroristen zijn er zo goed als niet) maar om het bespioneren van de gewone Nederlander.

210 Soare    
ongeveer 1 jaar geleden door Soare
2
Meld

@207 verbaast dus totaal niet. De afgelopen twee kabinetten heeft de VVD hard ingezet op het afbreken van de rechtsstaat. Dat het een stel engnekken zijn, is velen wel duidelijk.

211 TedjeR    
ongeveer 1 jaar geleden door TedjeR
0
Meld

@210 je kunt je beter druk maken over wat CDA en VVD aan schade aanrichten..

212 TedjeR    
ongeveer 1 jaar geleden door TedjeR
0
Meld

@203 als jij de opkomst zó belangrijk vind, ben je het vast wel met me eens dat de EU onrechtmatig is Nederland, aangezien er -behalve de eerste drie keer- nog nooit een meerderheid (50%) van de stemmers is komen opdagen bij EP verkiezingen.
In 1999 was zelfs het dieptepunt met net aan 30%. Hé, dat was toevallig vlak voor de invoering van de Euro.

http://www.verkiezingsuitslagen.nl/Na1918/Verkiezingsuitslagen.aspx?VerkiezingsTypeId=5

213 xtremy    
ongeveer 1 jaar geleden door xtremy
2
Meld

Net als Balkenende ..... De grootste klootzakken van Nederland leiden het land, verkozen door Nederlanders ... Wordt toch GVD een keer wakker en stop die waanbeelden in die bovenkamer eens en durf naar de werkelijkheid te kijken .. En als deze richting van deze dictatuur je bevalt waar de burgermaatschappij aangeeft een andere richting te willen, geef dan gewoon toe dat je een ondemocratische persoon je bent.
Boe voor Buma ... en de andere politici die te arrogant blijken om een land op een democratische manier te leiden.

214 sparta    
ongeveer 1 jaar geleden door sparta
1
Meld

Hoe komen we het snelst van dit kabinet af ?

215 flauwekulallemaal    
ongeveer 1 jaar geleden door flauwekulallemaal
1
Meld

@215

Wees blij dat we er eindelijk eentje bereid vonden om ons te regeren!

216 WijzeDwaas    
ongeveer 1 jaar geleden door WijzeDwaas
17
Meld

@215 Ach nog een paar van dit soort acties en het is vanzelf weg

217 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
2
Meld

@216 Echt niet Dwaas
Goed of anders maar opnieuw naar de stembus

218 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
2
Meld

@218

Dan komt er weer een soortgelijke uitslag en hebben we over een jaar Rutte4.

219 WijzeDwaas    
ongeveer 1 jaar geleden door WijzeDwaas
14
Meld

@210 Inderdaad.
1. Lees de "Sleepwet": en bedenk waarom willen ze zover gaan
2. lees http://politiek.tpo.nl/2017/10/17/door-eu-gesubsidieerd-deughandboek-journalistiek-geen-etnische-achtergrond-benoemen/
En wat ga je dan denken?

220 Stachouwer    
ongeveer 1 jaar geleden door Stachouwer
4
Meld

Hoeveel reageerders hier hebben het hele wetsvoorstel echt goed gelezen en begrepen??

"Regels met betrekking tot de inlichtingen- en veiligheidsdiensten alsmede wijziging van enkele wetten (Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 20..)"

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34588-A.html

221 Wijhuis    
ongeveer 1 jaar geleden door Wijhuis
14
Meld

@220 om te beginnen is de naam geen sleepwet het is de wet Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten en het vervangt de huidige wet op Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

De privacy van de burger in deze nieuwe wet is beter gegarandeerd als bij de oude wet waarbij de inlichtingen- en veiligheidsdiensten veel meer vrijheid hadden om mensen af te luisteren.

Er is de sleepwet van gemaakt omdat er een paragraaf in zit dat eventueel de mogelijkheid bied om een gebied het internet te onderzoeken. dit is noodzakelijk i.v.m. terrorisme zoals in Brussel vorig jaar waarbij terroristen zich schuil hielden in een gebied in Brussel en de politie ze niet kon vinden. Als de inlichtingen- en veiligheidsdiensten dit willen gebruiken dan moeten ze toestemming hebben van de minister en die moet verantwoording afleggen aan een commissie.

Iedereen maakt zich dus weer druk om helemaal niks, alles word weer uit zijn verband getrokken net als bij het Oekraine verdrag!

222 mike45    
ongeveer 1 jaar geleden door mike45
14
Meld

@222

Volgens mij houdt het toch ook in dat via 'achterdeurtjes' je computer kan worden binnengedrongen en dat veiligheidsdiensten kunnen meekijken op je computer?

Als dat zo is, dan is het een kwestie van tijd voordat criminelen dat achterdeurtje ontdekken en óók kunnen meekijken met ALLES wat u op uw computer doet.

Nog steeds zo'n goed idee?

223 Kopkaas    
ongeveer 1 jaar geleden door Kopkaas
1
Meld

@223
Criminelen even daar gelaten.

Hoe zouden mensen reageren als de overheid ze om hun huissleutel zou vragen én een camera ophangen in hun huis.
Dat is waar de sleepwet op neer komt.

224 kenny013    
ongeveer 1 jaar geleden door kenny013
1
Meld

@223 dat mogen ze nu ook en in de nieuwe wet ook alleen moeten ze veel strenger vooraf en achteraf verantwoording afleggen waarom ze dat willen en wat ze ermee gedaan hebben. Deze nieuwe wet is gewoon noodzakelijk omdat 15 jaar geleden internet nog in de schoenen stond en de communicatie van de telefoonlijn en post is verschoven naar e-mail en voice over, digitale berichten als whatsapp. Het is dus gewoon een modernisering van de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten en het vervangt de huidige wet op Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

225 mike45    
ongeveer 1 jaar geleden door mike45
14
Meld

@225

"dat mogen ze nu ook"

Dat kunnen ze niet eens, omdat die achterdeurtjes nu niet bestaan. Als die wet er komt dan uiteindelijk wel. Dan zijn Microsoft en Apple verplicht om een achterdeurtje in te bouwen zodat de politie indien nodig naar binnen kan. Mooi ... totdat de criminelen dat achterdeurtje ontdekken en precies kunnen meekijken als u in internetbankieren uw code intypt om geld over te maken. Gelijktijdig wordt dan uw complete bankrekening geplunderd door diezelfde meekijkende criminelen ... inderdaad ... echt een héél goed idee. Echt waar.

226 Kopkaas    
ongeveer 1 jaar geleden door Kopkaas
0
Meld

En de zoveelste religieuze leugenaar die keihard door de mand valt als het er op aan komt .
HAHAHAHHAHA.

U bent weer belazerd !!!!!!!!!!!!1111

227 agent 357    
ongeveer 1 jaar geleden door agent 357
1
Meld

Ja, stomme opmerking, die hem nog jaren gaat achtervolgen.

228 Hein2    
ongeveer 1 jaar geleden door Hein2
1
Meld

Oei, de linkse populisten willen de protesttrein van de rechtsen niet missen en springen er ook op.

229 No newstoday    
ongeveer 1 jaar geleden door No newstoday
8
Meld

Dit is heel simpel op te lossen:

Het referendum zal op dezelfde dag plaats vinden als de gemeenteraadsverkiezingen.
Vul "NEE" in bij het referendum en stem NIET op partijen die het referendum gaan negeren!

230 Pxf7+    
ongeveer 1 jaar geleden door Pxf7+
0
Meld

Stomme uitspraak van Buma.
Nu worden de gemeenteraadsverkiezingen bijzaak op 21 maart.
https://ontevredenburger.nl/21maart2018/21_maart_2018.htm

231 in holland    
ongeveer 1 jaar geleden door in holland
0
Meld

@226
Onze regering is veel enger dan criminelen.

Zie "Grote politiecontrole bij Hells Angels-feest in Harlingen"*
Daar wordt onder het mom van "verkeerscontrole" geprobeerd het ledenbestand van de Hells Angels in kaart te brengen.

Hoe je ook over de Hells Angels denkt, op dit moment zijn ze, nog, geen verboden en/of criminele organisatie.
Gaat de regering van elke, ongewenste, legale club of organisatie de leden 'in kaart' brengen, en wat gaan ze vervolgens met die informatie doen?

D'r zal maar een Hells Angels lid in je wijk wonen, kun je er bijna zeker van zijn dat jou internetverkeer gemonitord gaat worden, evenals je in bijvoorbeeld de Schilderswijk woont.


*Bron: https://nos.nl/artikel/2200194-grote-politiecontrole-bij-hells-angels-feest-in-harlingen.html

232 kenny013    
ongeveer 1 jaar geleden door kenny013
0
Meld

Eindelijk eens duidelijke taal. Slechte raad wordt niet opgevolgd...

233 oeioeioei    
ongeveer 1 jaar geleden door oeioeioei
5
Meld

Als de Kamer of de bevolking iets anders wil dan de (lobby)regering, dan maakt een kat (Buma) in het nauw rare sprongen.

Jammer, ik had Buma hoog zitten qua integriteit enzo. Maar dit valt mij vies tegen van hem. Het blijven christenen, moeilijk te vertrouwen.

234 Mac Benac    
ongeveer 1 jaar geleden door Mac Benac
0
Meld

Wat is hier het ergste van ???
De kiezers zullen bij het negeren van nota bene nog wel hun eigen: 'nee, volgende keer tóch gewoon weer op Buma (CDA) stemmen.
En Buma ? Die weet dat. Dus ja, zo bezien: begrijp ik hem ergens wel.

235 Flipper    
ongeveer 1 jaar geleden door Flipper
0
Meld

Wat je in een referendum ook stemt ze manipuleren het toch naar hun eigen goeddunken!
Zag je wel bij dat referendum over de oekraïne.
Nee = ja en vice versa!

236 Dokter Mosterd    
ongeveer 1 jaar geleden door Dokter Mosterd
0
Meld

Politici die geen vertrouwen genieten, willen data.

1. Buma heeft in de Schoo-lezing uitgesproken dat hij “de boze Nederlander van zijn boosheid zal bevrijden”.
De weg daartoe is neergeslagen in de wapenspreuk van Rutte III : “Vertrouwen in de toekomst”.

Wat is vertrouwen?
Het begrip ”vertrouwen’’ benoemt het oordeel dat deelnemers vellen over de wijze waarop zij samenwerken met anderen; en ook over de uitkomst van die samenwerking.

Verloopt samenwerking in samenspraak, is de samenwerking een succes en krijgen de deelnemers daarin een aandeel dat redelijkerwijs overkomt met hun inbreng , dan leidt dat tot zelfvertrouwen en tot vertrouwen in de anderen. In de goede trouw van iedereen.
Dat zelfvertrouwen en vertrouwen neemt men mee naar volgende samenwerking.


Maatschappijen waarin goede trouw naar het oordeel van de burgers de norm is en waarin men in het eigen leven overwegend ondervindt dat anderen te vertrouwen zijn, zijn “high trust societies”.
In dergelijke samenlevingen is men vervolgens ook gewoon vertrouwen te geven aan andere mensen met wie men nooit persoonlijk heeft samengewerkt.
Men geeft vertrouwen vooraf.
Het is de basis van de vertegenwoordigende democratie en van gezag.


In de afgelopen 25 jaar en met name ook in de afgelopen 10 jaar hebben politici, bestuurders en andere overheidsdienaren het vertrouwen van burgers beschaamd. Er is duur en slecht beleid geleverd; baantjesjagerij en hoge beloningen stonden bovenaan. Oneigenlijke belangen bleken hoofdzaak; de belangen van de burger/belastingbetalers bijzaak.
De bestuurderspartijen waren en zijn te kwader trouw.Het vergooide vertrouwen heeft direct weerslag gekregen op de politiek . Het gezag van ambtsdragers is teloorgegaan ; de slagkracht van bestuur en politiek ingeperkt. Verkiezingen zijn een sidderpartij geworden voor politici; raadplegende referenda kunnen “de leiders van het land” niet winnen.
Dus moeten referenda worden afgeschaft.

Dat is de omgekeerde wereld. De wereld van de anti-democraat, de autocraat.
De vertegenwoordigende democratie faalt. Omdat haar voornaamste vertegenwoordigers geen vertrouwen verdienen en te kwader trouw zijn.
Zodra burgers ervaren hebben dat hun woorden en hun handelen in de maatschappelijke beraadslagingen en samenwerking worden genegeerd en dat zij van hun aandeel worden beroofd, dan is het logisch dat zij de betrokken partijmensen niet langer vertrouwen. Er is te weinig basis voor samenwerking in de toekomst.
En zoals dat gaat tussen mensen: eerdere gevallen waarin de partijen de burgers van hun aandeel in de samenleving beroofden, komen eveneens terug in het geheugen.

Dat laatste bepaalt de grief van politici als Buma, Pechtold en Rutte tegen referenda.
Burgers herinneren zich eerdere gevallen van kwade trouw. Het referendum gaat daardoor niet langer over de kwestie alleen, maar ook over de politici zelf en hun partijen.

Buma’s uitspraak is een verdere vernietiging van vertrouwen.


2. Over de sleepwet.
De veiligheidsdiensten zijn door Rutte I en II kreupel geslagen middels onoordeelkundige bezuinigingen. Het soort bezuinigingen dat zoveel schade doet, dat het veel meer geld kost om ze ongedaan te maken , dan ze ooit aan geld opleverden.
De landelijke politie is door Rutte I en II in een staat van permanente hervorming en ontreddering gebracht. Rot en corruptie beginnen daarbij aan de, zichzelf verrijkende, top.
De gewone diender wordt matig beloond, beschikt over slechte uitrusting en wordt stelselmatig geïntimideerd door hoger geplaatsten , die hun baantjes te danken hebben aan vriendjespolitiek. Niet aan deskundigheid.

Wat kunnen de veiligheidsdiensten en speciale politiediensten met een zee aan extra gegevens, indien zij die niet goed kunnen filteren ? Indien er een chronisch tekort is aan mankracht en
materieel?

Data vullen geen gaten. En ze brengen geen vertrouwen in politici.


Sorry, weer eens te lang als tekst.

237 duurendaal    
ongeveer 1 jaar geleden door duurendaal
1
Meld

@237 Sorry, weer eens te lang als tekst.

Totaal contraproductief
Geen hond die het leest
Ik ook niet, alleen de laatste zin

238 in holland    
ongeveer 1 jaar geleden door in holland
1
Meld

Bange bange schi*tlijsters zijn het. Alleen zij weten wat er moet gebeuren, de burgers!!! Och dat zijn melkkoetjes en stemvee in hun beleving. Wat weten wij er nou van!!! Stop dan ook maar met verkiezingen. Daar hebben we immers ook geen benul van toch Buma?????

239 jessemy    
ongeveer 1 jaar geleden door jessemy
0
Meld

Buma heeft in deze groot gelijk, het referendum wordt afgeschaft, doet er in geheel niet meer toe. De inlichtingen/veiligheidsdiensten dragen verantwoordelijk om veiligheid te waarborgen. Populisten willen dat willens/ wetens torpederen, als het dan mis gaat hebben zij wederom handvaten om te schreeuwen.

240 Recovery Mode    
ongeveer 1 jaar geleden door Recovery Mode
12
Meld


Tweet van de dag28 oktober 2017

Als we niet meer naar dingen uit het verleden hoeven te luisteren, dan valt Buma in ieder geval zelf ook af. #sleepwet #cda
Arjen Lubach

241 info    
ongeveer 1 jaar geleden door info
0
Meld

Zoiets heet minachting van de kiezers Buma.

242 corretje    
ongeveer 1 jaar geleden door corretje
0
Meld

Deze nieuwe regering is echt een schande
Ze hebben albesloten dat ze hun zin doordrijven voor dat het referendum is geweest en ze een uitslag weten en Buma kon zijn mond niet houden waardoor wij nu al weten dat het geen volks leiders zijn.

Rutte heeft gezegd dat iedere NORMALE Nederlander er op vooruit gaat met netto salaris, maar nu weten we dat mensen die werken en een wajong uitkering hebben worden straks niet meer aangevuld tot het minimum loon maar tot 70% van het minimum loon (dit is steun niveau en het maakt dan niet meer uit voor deze mensen of ze werken of niet) het geld wat ze hiermee besparen gaat het eerste jaar naar gemeentes om wajong uitkering gerechtige aan het werk te krijgen (had het dan gewoon gelaten hoe het was question)

Even duidelijk weergeven het ergste is wat Rutte gezegd heeft : hij noemde niet wajong uitkeringsgerechtigde normale Nederlanders en daarmee zegt hij dat deze mensen met een wajiong uitkering niet normaal zijn (een ander wordt voor niet normaal is abnormaal question)\
Echt schandalig dat Pinoccio dit gezegd heeft.

Van mij mag deze regering opstappen want ze voelen zich geen volks vertegenwoordigers

243 TheoTheo    
ongeveer 1 jaar geleden door TheoTheo
2
Meld

En toen was het tijd om af te treden.

244 Hein2    
ongeveer 1 jaar geleden door Hein2
1
Meld

@244 knap hoor zolang vergaderen om tot een kabinet te komen en in de 1e week zijn er zoveel relletjes

245 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
2
Meld

@202 Daarvoor hebben we nu juist een volksvertegenwoordiging.

246 Kleikloet    
ongeveer 1 jaar geleden door Kleikloet
5
Meld

Een volksvertegenwoordiger die zich niets west aan te trekken van de meningen van het volk vertegenwoordigt niet het volk maar zijn eigen belangen en zou per direct uit de regering gezet moeten worden.

247 jbruntink    
ongeveer 1 jaar geleden door jbruntink
1
Meld

Dat heb ik altijd al gezegd. Het heeft geen zin het referendum te tekenen. Ik zal dan ook weigeren het te tekenen aangezien de politiek het toch gelijk verscheurd. Kijk maar naar het oekraine referendum. Ik stem alleen voor de gemeenteraad meer niet.

248 Jan met de korte achternaam    
ongeveer 1 jaar geleden door Jan met de korte achternaam
4
Meld

@248 het klopt wat jij zegt maar doordat jij en vele met jou niet mee doen gaan ze bij bijna geen opkomst als nog pronken met de uitslag als het hun uitkomt.

Nu vind ik het echt een belangrijke referendum en hoe meer mensen het besluit van de regering afwijst hoe dommer hun er uit komen zeker nu Buma het standpunt van de regering al heeft openbaard. (Bij een hoge uitkomst staan ze voor lul als ze het als nog afschaffen en de kans is dan aanwezig dat ze zwichten voor het publiek om niet te laten uitkomen dat ze voor het referendum hun besluit al vast hadden staan)

Het is goed dat Buma zijn mond voorbij heeft gepraat en de andere regeringspartijen zullen het graag als zijn mening willen laten overkomen.

249 TheoTheo    
ongeveer 1 jaar geleden door TheoTheo
0
Meld

Kijk, als ik, of wij, of wie ook, een referendum wil/willen houden/organiseren, dan doen we doen gewoon, of meneer de regent Buma dat nou goed vindt of niet. En of het dan een referendum is *volgens de wet* maakt geen bal uit.
Er zijn/komen, vooral omdat we ‘geregeerd’ worden door de helft plus 1, zeker weten een aantal belangrijke onderwerpen waarbij een *grote* meerderheid het anders wil dan deze ‘helft plus 1’, en dat realiseert Buma zich ook , en dus zegt hij (ontmoedigingsbeleid) bij voorbaat– “niks referendum, wij willen in Den Haag gewoon ons gang blijven gaan en trekken ons nergens iets van aan”.
Nou, heren regenten, weet dat met deze uitspraak mensen worden uitgedaagd, en weet ook dat veel mensen die uitdaging aangaan. We zullen het zien!

250 handsfree    
ongeveer 1 jaar geleden door handsfree
0
Meld

Ach voor degenen die helemaal niets te verbergen hebben. Ik nodig jullie graag uit hier een post te doen met in willekeurige volgorde en niet limitatief:

Adres en telefoonnummer
Foto van uzelf en je gezin
Tevens van je vrienden, kennissen en ander contacten
Lijstje van je huidige en ex collega’s
Naaktfoto’s en filmpjes als je die hebt
Overzicht van je browser geschiedenis
Je bankrekeningnummers en pincodes
Creditcard gegevens
Politieke en sexuele voorkeur
Salaris en spaargeld

En ja dat weten ze straks allemaal van je zonder tussenkomst van een rechter. En met een beetje pech worden de lamme systemen van onze overheid gehacked en weet heel de wereld het. Allemaal nodig om terrorisme te bestrijden, site. Slaap lekker verder.

251 Goedemiddag    
ongeveer 1 jaar geleden door Goedemiddag
0
Meld

Ik ben nooit heel erg voor D66 geweest, maar *als* D66 geen stelling neemt tegen deze uitspraken van Buma moet dat D66 met recht en redenen nog heel lang worden nagedragen. Wat Buma hier zegt staat, volgens mij, haaks op de principes van (het originele) D66. Maar ja, dat strijkt Pechtold dan wel weer glad met de mantra van het nemen van verantwoordelijkheid en zo.. Maar dat is het niet, het is het verschil tussen een *rechte rug* en *slappe knieen*. Wie krijgt hier de hoofdprijs voor de glibberigheid van de paling in een emmer met snot...

252 handsfree    
ongeveer 1 jaar geleden door handsfree
0
Meld

ik heb niets te verbergen, toch ben ik tegen de 'sleepwet'
zal dus negatief neerzetten bij referendum

daarnaast is een installatie noodzakelijk, waarbij de regering niet in mijn pc kan kijken
alsof er al niet genoeg is gerotzooid bij oa de belastingdienst

zolang dit kabinet mij niet kan gerust stellen over de veiligheid binnen
mijn virtuele gebeuren, keur ik inzage in al mijn privé gedoe af!

253 Grootmoeder    
ongeveer 1 jaar geleden door Grootmoeder
0
Meld

ws moet gerotzooid gerotzooit zijn question

254 Grootmoeder    
ongeveer 1 jaar geleden door Grootmoeder
0
Meld

Ik weet niet of er nominaties voor zijn, maar wat mij betreft staat Buma/het CDA door deze uitspraken nu nummer 1 voor de pro-Big-Brother-nominaties.

255 handsfree    
ongeveer 1 jaar geleden door handsfree
0
Meld

Dit kabinet heeft misschien vertrouwen in de (eigen?) toekomst, maar een groot wantrouwen tegenover de burgers, zo maakt Buma met zijn opmeringen nog maar eens duidelijk.

256 IAmLegend    
ongeveer 1 jaar geleden door IAmLegend
1
Meld

iemand trouwens een tip voor de beste VPN?

257 Grootmoeder    
ongeveer 1 jaar geleden door Grootmoeder
0
Meld

@247 Hij vertegenwoordigt niet "het volk", maar dat deel van het volk wat op hem gestemd heeft.

En Buma uit de regering zetten wordt wat moeilijk, want daar zit hij helemaal niet in.

Hier blijkt maar weer overduidelijk uit dat degenen die zich "het volk" noemen veel te dom zijn om mee te beslissen over moeilijke zaken.

258 Kleikloet    
ongeveer 1 jaar geleden door Kleikloet
1
Meld

@190 ; Nee. Want vroegah werd er door de regering wel degelijk rekening gehouden met de verkiezingsuitslagen in die zin, dat als er veel op partijen was gestemd die de sleepwet niet wilden, kwam die sleepwet er niet. En als er veel op partijen werd gestemd die weer een fatsoenlijke AOW wilden, gebeurde dat.

Toen kwam het trucje van het "uitruilen" tijdens de formatie, waarbij achteraf pas werd vastgesteld, dat de groep die betere AOW wilde, dan wel ook een veer moest laten, die er niet van tevoren bij was verteld. Alsof dat een natuurlijke consequentie zou zijn. Geen straf, nee, natuurlijk niet, het kòn gewoon niet anders want .....

Enfin, daarna Bakellende, die doodleuk zei dat hij ons ging afromen en dat wij niet alleen rechten, maar ook plichten hadden, Wijselijk vertelde hij niet vóór de verkiezingen, wat hij daarmee bedoelde: als de overheid ergens spaargeld ziet, zullen ze het linksaf of rechtsaf zien in te pikken en aan de EU of de immigrant of een zielig (moslim-)land cadeau doen. En als we ziek worden, mogen we verrekken, maar wel de hoofdprijs betalen, en o ja, of we even de zorg voor elkaar willen overpakken, maar wel vol blijven dokken die AWBZ-premie en wat dies meer zij.

259 Wendel    
ongeveer 1 jaar geleden door Wendel
1
Meld

Lastige positie waarin meneer de regent Buma zich heeft gewurmd: heeft hij ballen, dan blijft hij bij wat hij gezegd heeft, en bindt hij in, dan is-sie een schijtlaars. 's Kijken waar dat op uitdraait, met die grote waffel. Maar zowel het één als het ander is niet OK. Krijgt die man eigenlijk wel voldoende begeleiding of zo?..

260 handsfree    
ongeveer 1 jaar geleden door handsfree
0
Meld

En verder lijkt mij het idee van Buma (of zo iemand) als mogelijke 'premier' hiermee opeens wel *heel* veel buiten beeld.

261 handsfree    
ongeveer 1 jaar geleden door handsfree
0
Meld

En de vervanging van Buma als leider van het CDA is hierdoor alleen maar een kwestie van tijd, maar wie zal het worden?

262 handsfree    
ongeveer 1 jaar geleden door handsfree
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Femke Halsema casht tonnen winst in stilte
Amsterdam - Femke Halsema heeft haar huis in...

17 uur geleden door Querulijn Xaverius,

Otten treedt terug als bestuurslid Forum voor...
Henk Otten treedt terug als partijbestuurder...

9 uur geleden door Crezee

VVD: lege tank? dan 1500 euro boete!!
Automobilisten die met een lege tank of accu...

19 uur geleden door Roomboterbabbelaar

Grootste Amerikaanse mazelenuitbraak sinds 20...
Volgens gezondheidsinstanties komt de ziekte...

21 uur geleden door Wilmama

Geert Wilders demonstreert met anti-EU-partij...
​​​​​​​Weg met de gevestigde orde in Brussel....

13 uur geleden door RTL Nieuws


ADVERTENTIE


Laatste reacties
E.Meel
Femke Halsema casht tonnen winst in stilte...
@164 Off topic...

1 minuut geleden door E.Meel

LoydMorris
GroenLinks 030 voert racistisch sollicitatieb...
Het is misgegaan door niet de juiste mensen a...

5 minuten geleden door LoydMorris

E.Meel
Kim voert druk op: VS moeten zich flexibeler ...
@6 Niets aan toe te voegen. U heeft het uitst...

7 minuten geleden door E.Meel

E.Meel
NOS flikt het weer, houdt de islam uit de win...
Twitter van Spraypaint is fake news ...

10 minuten geleden door E.Meel

Janzzen
Kim voert druk op: VS moeten zich flexibeler ...
@4Vergeet het maar, de nucleaire wapens ge...

19 minuten geleden door Janzzen

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig