Rutte: raadgevend referendum ’halfbakken’ (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Carol Fenijn in Politiek  ·  128 Reacties

  • 19
  • 1142x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De landverraders en anti- democratie mensen zijn weer erg actief op dit draadje

3
101 Ivo

Ooit meer boter van een hoofd zien druipen?

1
102 Eb

@14 "...Om dan belangrijke, ingewikkelde beslissingen af te laten van die domme burger zonder dossierkennis, lijkt me vreselijk....."

Sinds wanneer is dossierkennis vereist om te bepalen welke richting een land en volk op wil?
Dus de Catalanen kunnen niet onafhankelijk worden omdat ze te weinig dossierkennis hebben?
De Moslimalbanzezen in Kosovo mochten eigenlijk niet voor onafhankelijkheid van Servië stemmen omdat zij de dossiers niet kenden .....?

3
103 CoolMemories

Een bindend referendum had ons voor veel schade behoed: deelname aan de illegale oorlog in Irak, de islamisering, massa-immigratie van kanslozen, de idiote doorgedrukte missies, het afdragen van de soevereiniteit en honderden miljarden aan Brussel, de bezuinigingen op de reële economie enz. enz

4
104 CoolMemories

Mafklapper Rutte heeft mij niet gevraagd. Dat heb je met een halfbakken pinokkio.......

5
105 Tiidmasine

* Verwijderd door de redactie *

106 Undertaker

** gebruiker verwijderd **

In het VK kun je zien welke ellende er van kan komen. Hele bevolkingsgroepen die doelbewust voorgelogen worden, en dan met een zeer minimaal verschil een besliissing als de Brexit kiezen.

Daar wordt echt geen enkel land beter van.

107 verwijderd92142543

@14 : Hoe 'domme burger'. Je hebt niet veel vertrouwen in het intellect van de samenleving als geheel en daarmee het gemiddeld niveau van de Nederlander. Bah! Ben je soms een VVD-er? Zie ook @98 . En trouwens, hoeveel verstand hebben diegenen die nu als minister zijn aangesteld over een ministerie, over het onderwerp het ministerie aangaand?

3
108 Reagentje

NOS journaal schreef recent over dat referenda en neutraliteit mensen verbind. Daar kunnen we in Nederland dus wat van leren want we hebben geen van beiden geregeld.

"Het zit in de aard van de mensen hier te kijken naar wat de meerderheid wil en dat op te volgen. Samen met de neutraliteit en het federalisme verbindt het alle inwoners met elkaar."

Bron : https://nos.nl/artikel/2131768-zwitsers-blij-met-vele-referenda-maar-opkomst-is-laag.html

0
109 Ruud100

@98 : vraag aan jou was onterecht. Was bedoeld als aanvulling op mijn reactie naar 14, dus eigenlijk moet het zijn zie ook @98 . Sorry!

0
110 Reagentje

@101
Wanneer men op anti-democraten en landverraders stemmen, zal er niets veranderen. De burger verdient zijn gekozen leider, ook al is het hun ondergang. Onze vorm van democratie is niets meer dan de wet van de gemanipuleerde meerderheid. De burger geeft elkaar de schuld, terwijl zij allen worden voorgelogen. In een werkelijke democratie dient het denken over het leven op school ingevoerd te worden. Wanneer niemand de essentie van democratie bevat, waar strijden wij eigenlijk met zijn allen voor..?

1
111 4lb3rt P1k3

Het niet opvolgen van "de raad van het volk"/ de uitslag van het raadgevend referendum is niet anders dan verkiezingsbeloften niet nakomen.
De wil van het volk lijkt de hoogste macht, maar ondertussen doet de volksvertegenwoordiging en/of het kabinet gewoon wat ze willen. Onze wil/wensen zijn een speelbal tijdens politieke afwegingen...
In de genoemde situatie is "meer democratie" simpelweg een wassen neus. question

3
112 Gandalf

Rutte laat zijn ware gezicht zien. Hij heeft maling aan de kiezer.

2
113 Eric

@97

De uitslag van 2005 is dan ook gevolgd,

De vraag die aan de kiezers werd voorgelegd, luidde: Bent u voor of tegen instemming door Nederland met het Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa?

Nederland heeft destijds niet ingestemd met het verdrag tot vaststelling van die grondwet, en heeft die ook niet geratificeerd,

0
114 DaStef

Ok, voortaan dus een bindend referendum Markie...

1
115 greenpollo

@101 wie bedoel je daarmee?

0
116 Hoofd bijzaken

@114

Nogal wiedes, i het kort, men heeft het verdrag een andere naam gegeven, volkslied eruit geschrapt en er door gedrukt.

Vlees noch vis

3
117 garriet

@117 onzin om te beginnen is een verdrag iets heel anders als een grondwet. En ook de inhoud is anders.

Het Europese volkslied en de Europese vlag worden niet meer genoemd.
-
De taken van de Europese Commissie worden duidelijker afgebakend: publieke diensten (zoals volkshuisvesting, sociale zekerheid en gezondheidszorg) vallen niet onder de interne markt. Lidstaten houden dus een ruime bevoegdheid op die terreinen.
-
Het Handvest van de Grondrechten is uit de tekst gehaald. Maar er is wel een verwijzingsregeling opgenomen naar het handvest, waardoor het juridisch bindend blijft (al kunnen landen ervoor kiezen niet mee te doen: de 'opt-out' - het Verenigd Koninkrijk en Polen willen dat).
-
Nationale parlementen krijgen een zogenaamde 'oranje kaart': als meer dan de helft van alle nationale parlementen vindt dat een voorstel van de Europese Commissie in strijd is met het subsidiariteitsbeginsel, dan moet de Commissie het voorstel heroverwegen en besluiten of zij het voorstel intrekt, aanpast of handhaaft. In dat laatste geval moet de Commissie duidelijk motiveren waarom zij vindt dat er geen strijd is met het subsidiariteitsbeginsel. Zet de Commissie dan alsnog door, dan kan de Raad van Ministers met 55% van de stemmen, of een meerderheid in het Europees Parlement, besluiten het voorstel niet te behandelen.
-
Er komt geen Europese minister voor Buitenlandse Zaken (zoals voorgesteld in de grondwet). Wel blijft de Hoge Vertegenwoordiger voor het Gemeenschappelijk Buitenlands- en Veiligheidsbeleid (GBVB) bestaan; deze gaat echter niet alleen deel uitmaken van de Raad van Ministers, maar ook van de Europese Commissie,
-
De bepaling uit de Europese Grondwet dat Europese regelgeving voorgaat boven nationale wetgeving, is vervallen. De jurisprudentie van het Europese Hof van Justitie dat Europees recht voorrang heeft boven nationaal recht blijft onaangetast.
-
Er wordt nu (in een voetnoot van het Verdrag van Lissabon) verwezen naar de ' Criteria van Kopenhagen ', essentiële zaken waar kandidaat-lidstaten aan moeten voldoen. Dit was een verzoek van Nederland om de drempel voor nieuwe lidstaten te verhogen.
-
Er komt een speciale solidariteitsclausule die stelt dat de EU-lidstaten elkaar helpen bij energiecrises.
-
De huidige rechtsinstrumenten blijven bestaan: richtlijnen, verordeningen, beschikkingen etc. De Europese grondwet stelde voor deze te vervangen door Europese wetten en kaderwetten.
-
De doelstelling uit de Grondwet om tot een volledig vrije markt te komen waarin geen ruimte meer is voor protectionisme van nationale industrie, is geschrapt. Het tegengaan van concurrentievervalsing als doel van de Europese Unie is verhuisd van het verdrag zelf naar een protocol.

0
118 mike45

Puur angst dat mettertijd die EU word weggestemd.

1
119 Ceesje

@119 in de huidige referendum wet kun je helemaal niet stemmen over de EU of het koningshuis. Je kunt alleen een referendum aanvragen over nieuwe wetten.

0
120 mike45

** gebruiker verwijderd **

Het maakt niet uit wat Rutte er van vindt. Binnenkort hebben we toch weer verkiezingen.

121 verwijderd9139144

@121 Ja, voor de gemeenteraad meen ik.

0
122 Hadjememaar

Premier Mark Rutte is ervan overtuigd dat in Nederland geen steun bestaat voor het raadgevend referendum. Wel Rutte, dan heb je het toch mis.Die steun is er namelijk wel. Sterker nog met z'n overtuiging krijg je van mij het bindend advies om op te stappen.

1
123 waterkracht

In een peiling van Maurice de Hond in september wilde slechts 28% van de Nederlanders het raadgevend referendum afschaffen (http://tpo.nl/wp-content/uploads/2017/09/2017-09-03-kga.pdf). Ik ben benieuwd of dit percentage nu enorm gestegen is.

Het lijkt me dat het nieuws van de laatste tijd (nieuw referendum, plannen om referendum af te schaffen, geen correctief referendum) de mensen misschien aan het denken heeft gezet, maar of dat in de richting is die Rutte denkt weet ik niet.

1
124 siga

Ik vind een raadgevend referendum geniaal.
Wat anders heeft zo duidelijk laten zien hoe makkelijk men ons voor kan liegen.
Niet alleen besluit men tegen de uitslag (wat feitelijk ook mag) maar daarnaast heeft men keer op keer aangegeven de uitslag te zullen uitvoeren.
Niks halfbakken...zalig middel om de boel te ontmaskeren.
Dat ze ermee wegkomen zegt meer over de lafhartige kiezer..maar dat is een ander verhaal.

1
125 MarkUg

@111 ja maa rdat is juist het probleem tegenwoordig. Mensen worden massal voorgelogen en lijken zelf hun gezond vberstand niet meer te gebruiken. En het lijkt ook net of ze een geheugen van een vis hebben question

0
126 Ivo

@117

Moet je niet beginnen te zeuren, het referendum van 2005 is geheel conform de vraagstelling gevolgd, ik heb nergens in de vraagstelling gezien dat Nederland geen verdragen meer mocht sluiten.

ën het geeft precies aan waarom een referendum niet het meest geijkte middel is in veel gevallen, blijkbaar heb je meer informatie en beleid nodig dan alleen een simpel voor/tegen.

0
127 DaStef

@123

Bij een opkomst van 32% voor een referendum, kan ik niet echt zeggen dat het middel heel populair is, het is dat het komende referendum gaat samenvallen met de gemeenteraadsverkiezingen, dan komen ze in ieder geval nog een beetje tot acceptabele opkomstcijfers.

0
128 DaStef

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
DWZ
Groningse gasputten volgestort met beton: hopelijk kan kabinet harde belofte blijvend waarmaken

''En dus is het best opmerkelijk dat Nederland de putten naar zijn grootste eigen energievoorraad nu metersdiep met beton volstort.''Nog opm...

1 uur geleden geplaatst door DWZ

Schildpad
Max Verstappen superieur in sprintrace China, Hamilton tweede

13 seconden!! eerder over de streep ......

1 uur geleden geplaatst door Schildpad

DWZ
Vertrouwen in Máxima krijgt een knauw: nu bijna net zo laag als in Willem-Alexander

Ikzelf denk dat niemand van die WEF marionetten te vertrouwen is......

1 uur geleden geplaatst door DWZ

rebo
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@50 Wat maakt dat allemaal uit Hendrianus? Het gaat er enkel maar om of die vrouw wel of niet dat briefje heeft ontvangen. En dat collectieve da...

1 uur geleden geplaatst door rebo

eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

@3En ISIS-kampen zullen open gaan, wat aan de ene kant goed is omdat het er zo'n zooitje is, maar op een nieuw kalifaat daar zitten we ook nie...

3 uur geleden geplaatst door eh

Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Www Indian Hot Sex ComXxx GavranVidya Balan Big BoobsChastity FemdPorno IzleXx Sexy English VideoXxx Xhamster ComSaxy Vidio ComBlow BangedAsian Voyeur Porn成人 网站Japan Comic PornBigdicks GayCobra CondomFreee Mature Porn VideosHanime.tbBettie Bondage PornXxxx StoryAshley AokeyAnus DestructionHandjobs At BeachGiantesspussyNicole Colina TitsDeep Throat Blowjob'sDiscord PornosInfluencers.gonewildMasturbation WomenAnimated Lesbo PornLilith Diablo 4 PornList Of Nsfw RedditsNatassia DreamsStepsisterblowjobMassaje XxxDoctor Sex Video DownloadXxx Cc VideoHot Chubby PornKareena Ki Sexy VideoBrandi Love BdsmRule 34 HentiCams PornosKarla James NudeVenus XxxAmiture Homemade PornHoby BucnanonSwapping PornRenumererHentaisem CensuraFilmes PoornograficosLista De Site PornôPakistani Aunty XxxXnxn SexyChoti Bachi SexFeet XnxxApril Olsen NudeSexual FacesittingGayredtubePublic FlashersStar Wars Porn ParodyBangla Real SexQtcinderella LeakedXoaerielSex Photo GifIsla Summer OrgyPornstar Taylor RainSislivesmeHouston List CrawlerStreaming XHntai TvShemalecanada TorontoSmall Tit PicsHindi Xxx OldIwai PornBlow Jobs With SwallowingFilmes Pornos Com JaponesasParty Porn Hdفیلم سکسی خواهر و برادرEbonyassXxx Hot FilmForced SexxxxJapan Groping TrainBlack Milf TitsPuta TijuanaHentia LesPorn BodagePornhiSexo Anal YAsian DoggystyleErika Jayne NudeStacie LaneBoberryAva Fiore NudeMilf HeadWhitw PornBig Titte ComMateur Lesbian PornSexxzTamil Aunty Sex PornFull Open Recording DanceDaddy Creampie DaughterWwebchocQuinnfinite PornCallescort OrgSwirting PornXxx BuleDaisybloomssJuan El Caballo Loco Porn VideoJapon Porn MoviesMona NudeTomboy Porn ComicBreastfeeding Sex VideosSex Video In Hindi DubbedBagalisaxHot Indian Women PornMom Fucking SonBigtittygotheggX Video WifeCloey ToyCross Dresser PeggedLatina Blow Jobsسكس لواطBangla Hot Xxx VideoHindesexvideoUnfaithful Wife Porn VideosDiamond Jackson Hd PornMasturb LesbianBolywood PronMature PornpicturesTin Porn HdCelebruties NakedChudai WaliXxx Hot English MoviesXnxx Hd Quality VideoKatie Cummings VideosWww Tamil Xvideosسكس كاماتLehenga SexVika Borja PornXxxnxxx HindiReal Amerature PornLatestpornsKiss XxJennifer Anniston NudeQebtoon XyzPorn InterativoNnhoneysFuta CompBbw PainalFirst Time Desi PornPanu XxxxAmatuergangbang