Braden Matejka, 30 en zijn vriendin Amanda Homulos, 23.
Volledig scherm
Braden Matejka, 30 en zijn vriendin Amanda Homulos, 23. © REUTERS

“Ik hoop dat iemand je echt in het hoofd schiet”: complottheoretici bedreigen en pesten Las Vegas-slachtoffers

Vlak na het bloedbad in Las Vegas waren complottheorieën en onzinberichten van dubieuze bronnen schering en inslag op Facebook, Youtube en Google. Algoritmes werden in sneltempo aangepast, maar het kwaad was dan al geschied. Het fake news  blijft ook gewoon dartel door de mazen van het net glippen. Met een groot menselijk gevolg: verschillende overlevers van de schietpartij moeten elke dag doodsbedreigingen slikken van complottheoretici. 

11 reacties

  • Cédric Andries

    6 jaar geleden
    ik heb eens vlug how to spot crisis actor op youtube. de eerste video geklikt en het ging over Nayirah Kuwaiti girl. de persoon probeerde de video ontleden. ze beweert dat het nep is, een complottheorie gewoon door haar lichaamstaal. dat het onmogelijk is dat ze het allemaal meegemaakt heeft. de commentaren laten de wensen over. waarom is het onmogelijk wat mensen doen in oorlog/ onder een dictatuur?
  • edgard van echelpoel

    6 jaar geleden
    Het bewijst nog maar eens dat er een gezelschap rondwaart dat totaal en 200% geschift is
  • Bart D

    6 jaar geleden
    Mensen die jaren geleden zeiden dat de leden van de bende van Nijvel in de rijkswacht zaten waren ook complottheoristen. En toch blijken die nu gelijk te hebben! Het officiële verhaal rond de schietpartij vertoont gaten en dingen die niet kloppen. Er zijn aanwijzingen (video bewijs “las vegas taxidriver) dat er een tweede schutter is. Sommige theorieën zijn absurd.
  • Hugo Huybrechts

    6 jaar geleden
    En die idioten hebben bij een verkiezing een even grote stem als een normale mens!
  • Walter Stassen

    6 jaar geleden
    Als je ziet hoeveel mensen gestemd hebben op een idioot als Trump en hem zelfs nu nog steeds steunen, ondanks het feit dat hij gewoon niet eens moeite doet om zijn onbekwaamheid en belangenvermenging te verbergen, dan is het duidelijk dat een vreselijk groot deel van de bevolking een iq niveau schoenmaat heeft. Met dit soort dwazigheden tot gevolg