EU-parlement: glyfosaat in 2022 stoppen (boerderij.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Ruud100 in Gezondheid  ·  14 Reacties

  • 11
  • 384x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Glysofaat zit inmiddels in het grondwater, en minder wordt de concentratie niet. Denemarken heeft 15 jaar geleden daarom het gebruik van glyfosaten al aan banden gelegd, nadat in 2003 duidelijk werd dat het middel weglekte naar grond- en leidingwater. Volgens sommige boeren leidt geïmporteerde genetisch gemodificeerde soja die met Roundup is bespoten tot afwijkingen bij de biggen.

Het AD schreef vorige week dit over de eerste bevindingen van de consequenties van de bodemvervuiling van grond in Europese landen:

"Vorige week nog stelden deskundigen tijdens een hoorzitting in het Parlement dat de agentschappen ‘zeker de helft van de kankers’ over het hoofd hadden gezien die bij proeven op muizen en ratten overduidelijk aan het licht waren gekomen. Resten van het gif zouden terug te vinden zijn in tal van landbouwproducten, zoals zuivel (via het veevoer) en graan. Resten van het product zitten zowel in de bodem als in het oppervlaktewater."

Bron : https://www.nieuwskoerier.nl/news/196185-europarlement-bant-glyfosaat

1
1 Ruud100
2 Febee

Wat denk je van 1 januari 2018?

0
3 Hein2

* Verwijderd door de redactie *

4 Robin

* Verwijderd door de redactie *

5 Robin

@4 Lijkt me een vreemde zaak om te stellen dat het veilig is zonder dit te onderbouwen met onafhankelijk onderzoek. Maar zonder ingewikkeld te doen en met het boerenverstand; even om je heen kijken hoe bijvoorbeeld de gemeente met glysofaat omgaat en er zou een lampje moeten gaan branden.

"Er mag geen druppel van het gif gemorst worden. Met een speciaal geprepareerde injectienaald...." "vloeistof die bij de planten wordt ingespoten is glyfosaat, bekend onder de merknaam Roundup"

Bron : https://www.nieuwskoerier.nl/news/185793-gifinjectie-moet-taaie-japanse-woekerplant-verdrijven

1
6 Ruud100

@4 Op 27:27 het stukje de Monsanto woordvoerder antwoord op de vraag glysofaat roundup te drinken "nee, ik ben niet achterlijk" :


De hele NPO Zembla documantaire is de moeite waard voor hen die willen weten wat Monsanto met mens en milieu gedaan heeft in Argentinie.

1
7 Ruud100

@6
Het spul is voor mensen amper gevaarlijk(*), maar planten gaan er dood van -- vandaar dat je het niet lukraak moet gaan rondsproeien, anders maak je ook het gewenste groen en bijvoorbeeld de tuintjes van burgers dood.
Maar dat gedoe met 'er mag geen druppel gemorst worden' is overdreven, tenzij ze het onverdund gebruiken (maar dat zal toch wel niet).

*: Zie bijvoorbeeld https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1673618 , over 93 mensen die zelfmoord probeerden te plegen door Roundup te drinken, soms een halve liter ineens. In slechts 7 gevallen leidde dat inderdaad tot overlijden -- en vermoedelijk speelden de zeepachtige toevoegingen minstens zo'n grote rol als het glyfosaat zelf.
Het spul is met andere woorden minder giftig dan keukenzout of cafeïne, en ook gewoon wasmiddel is gevaarlijker (al deze stoffen kunnen al dodelijk in hoeveelheden van 50 gram ineens).
Ook met de kankerverwekkendheid lijkt het erg mee te vallen: slechts in enkele onderzoeken wordt een licht verhoogde kans op non-Hodgkinlymfoom gevonden, en dan alleen bij boeren die al jarenlang aan hoge concentraties van het spul worden blootgesteld.

Hoe onwenselijk het ook is dat overal resten van bestrijdingsmiddelen terug te vinden zijn, de hoeveelheden zijn totaal ongevaarlijk voor mensen. Maar vanuit oogpunt van de natuur zou het wel prettig zijn als we zonder pesticiden toe kunnen -- maar ja, dan wordt ons eten wel wat duurder...

2
8 RichardR

Ik snap trouwens ook die hysterische fixatie op glyfosaat en Monsanto niet -- er zijn veel gevaarlijker bestrijdingsmiddelen en veel foutere bedrijven.
Kijk bijvoorbeeld maar eens naar wat er zoal in de bollen- en bloementeelt gebruikt wordt. Ik maak me totaal geen zorgen over resten bestrijdingsmiddelen in ons eten en drinken, maar ik was toch echt wel even de handen en het aanrecht als ik met een bos bloemen in de weer ben geweest. Ook zijn er omwonenden van bloembollenakkers die merkbare gezondheidsproblemen ondervinden van wat daar wordt gebruikt -- en dat nota bene voor een nutteloos luxeproduct!

Overigens is het ook een fabeltje dat in de biologische landbouw geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, of dat de gebruikte middelen veel minder schadelijk zijn. Hier een vergelijking tussen enkele biologische en synthetische bestrijdingsmiddelen: https://www.ocf.berkeley.edu/~lhom/organictext.html
Uitkomst: het maakt amper uit. Ook tal van biologische, 100% natuurlijke bestrijdingsmiddelen blijken giftig(*) en soms kankerverwekkend.

1
9 RichardR

@8

quote:
"slechts in enkele onderzoeken wordt een licht verhoogde kans op non-Hodgkinlymfoom gevonden, en dan alleen bij boeren die al jarenlang aan hoge concentraties van het spul worden blootgesteld."

Waarbij men er voor het gemak van uit gaat dat deze boeren alleen met glyfosaat in aanraking zijn gekomen.
De werkelijkheid is taaier. Boeren die jarenlang in aanraking zijn gekomen met glyfosaat zijn zo goed als zeker in al die tijd ook blootgesteld aan al die andere bestrijdingsmidddelen waarmee zij werkten. En daarvan zijn insecticiden en ontbladeringsmiddelen veel gevaarlijker dan glyfosaat.
Waarbij insecticiden ook nog eens veel frequenter worden gebruikt dan glyfosaat.

1
10 carpenter

@10 The Lancet, een van de meest vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften in Europa publiceerde een artikel waarin de auteurs op grond van verschillende onderzoeken een vergelijkbare conclusie trokken als het IARC: Glyphosaatveroorzaakt DNA en chromosomale schade bij zoogdieren, en in menselijke en dierlijke cellen in vitro. De studie toont toename van de bloedmarkers van chromosomale schade (micronuclei) aan.

En hoe kan het dan dat Duitse onderzoekers en de IARC/WHO stellen dat het glysofaat veilig is? Volgens het Britse Institute of Science in Society ligt dat aan belangenverstrengeling. Het spreekt zelfs van een glyphosate scandal. Drie van de twaalf leden van de Duitse commissie zouden verbonden zijn aan BASF en Bayer Cropscience en hun bevindingen hebben gebaseerd op onderzoek van onder meer Monsanto zelf.

Bron : https://www.ftm.nl/artikelen/roundup-is-dood?share=1

1
11 Ruud100

@11 is @8

1
12 Ruud100

@11
"Glyphosaatveroorzaakt DNA en chromosomale schade bij zoogdieren, en in menselijke en dierlijke cellen in vitro."
Zucht ... wanneer leer je het nou eens... zelfs een scheut gedistilleerd water veroorzaakt zware schade aan cellen in een reageerbuisje... en dan nog: de dosis maakt het vergif. Ons Nederlandse drinkwater is zo ongeveer het beste van de hele wereld, maar toch krijg je met iedere slok (resten van) zo'n vijfhonderd verschillende chemische stoffen binnen. En dat is geen enkel probleem, want het gaat om hoeveelheden die probleemloos door ons lichaam verwerkt kunnen worden. Misschien is dit nieuw voor je, maar we hebben zelfs speciale organen die tot taak hebben om ons lichaam te ontdoen van alle stoffen die er niet in thuishoren, te weten lever en nieren.
En waar het specifiek gaat om DNA-schade: wanneer je dat wilt voorkomen, kun je het beste maar meteen zelfmoord plegen. Er zijn letterlijk duizenden stoffen die DNA-schade geven, ook 100% natuurlijke en plantaardige stoffen. Sterker nog: een middag in de zon zitten geeft al veel meer DNA-schade dan glyfosaat in je hele leven zal aanrichten -- want het is onomstotelijk aangetoond dat UV-straling in zonlicht kanker veroorzaakt in mensen, iets wat NIET is aangetoond voor glyfosaat. Zelfs vliegreizen verhogen door de kosmische straling de kans op kanker al meer dan glyfosaat.

Wanneer Monsanto onderzoeken heeft beïnvloed die onafhankelijk zouden moeten zijn, is dat niet OK, en dat moet dan aangepakt worden (en die onderzoeken moeten dan uiteraard ook worden overgedaan). Maar dit vormt geen bewijs dat het herbicide veel schadelijker is dan tot dusver is aangenomen. Het verband met kanker is uiterst zwak, en de acute toxiciteit is nog lager dan gewoon keukenzout.

1
13 RichardR

* Verwijderd door de redactie *

14 Robin

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
St. Nicolaaslyceum gelast feestelijkheden rond eindexamen af na stunt: ‘Er is een enorme ravage achtergelaten’

@3 Nee hoor. . . . gewone witte Hollandse kaaskoppen kunnen er ook een teringbende van maken. ...

7 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Feldwebell
HIGH ALERT! Putin rushed to Kremlin for emergency meeting over NATO | Redacted w Clayton Morris

https://twitter.com/maria_drutska/status/1782064632854642729...

7 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Snorrie
Aantal gevallen van mazelen in Europa loopt snel op

@17 4e woordje van de titel. Onderwerp van dit artikel....

11 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Biscanna
Studente boos omdat transvrouwen het damestoilet op universiteit Tampa gebruiken

Trans worden omdat je niet van de dames af kan blijven, vieze enge mannetjes....

20 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Wedergeboren
Minister voor Rechtsbescherming Weerwind: 'Ik ga aangenomen motie niet uitvoeren'

@1 "Onze 'democratie' wordt met voeten getreden." Deel van 'onze 'democratie' is ook dat de regering regeert en de kamer controleert,...

25 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Mac Benac
Waar komen al die tumoren toch vandaan?

Smartphone straling....

26 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

DikkeTor
Aantal gevallen van mazelen in Europa loopt snel op

@16 https://www.nationalreview.com/2021/11/anthony-fauci-i-am-the-science/ Nja, Follow the money XDIk ken Cern alleen van https://home.cer...

28 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Aantal gevallen van mazelen in Europa loopt snel op

@15 De paradox :) Ja voor gekwalificeerde vax zoals kinkhoest, rode-hond, mazelen enzo. Corona pfff...

29 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Malinois
Minister voor Rechtsbescherming Weerwind: 'Ik ga aangenomen motie niet uitvoeren'

Moeten we onszelf niet zo langzaamaan af gaan vragen hoe wij onze 'democratie' nog in stand kunnen houden?We zijn alleen maar bezig om figuren...

31 minuten geleden geplaatst door Malinois

Wedergeboren
St. Nicolaaslyceum gelast feestelijkheden rond eindexamen af na stunt: ‘Er is een enorme ravage achtergelaten’

    Altijd maar weer die 'veiligelanders'. Oh ..., wacht ... ...

31 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Boys Touching Girls Private PartsMaturte PornGel BooruHanime NetBranidi-loveVideo Japan XxxxxSexo MasajistasMales In The NudeAlly LyonsHaripriya Sex VideoSrepmom CreampieAmeaturePokemonfuckGay Porn With A StoryStepmom Porn IndianBest Tits Pornstarقصص سكسيخTwo GirlspornSweetheartvifeoPerfectgirChaterbatrBrazzerrs3xRuñe 34Ww Xxn ComBig Ass StepmomLevi CashWhosbonnieandclydeSweet Sinner Porn VideosMomboobKareena Kapoor Fucking ImagesNude VistaTijuana HookersCristiana RealiJasmine Tookes NudeBasdiehubHome Made PornAmazon SexpositionXxxblackCream Pie Eating CompilationBrother And Sister PronDouji. FrSambaporno.ocmMelhor Atriz PornograficaDesieManga Cartoons PornBeeg TubePornos DingueAlexis Fawx Full VideosIndian Live Sex ComHindi Sx StoryXxxadultvideosSouth Indian SuhagratTamil Forest SexLaruna MaveTaylor Jevaux NudeSarina VelntinaMia Khalifa Hd BpHindi AudiopornStarship Troopers Shower SceneBraty SisFree Internet PornEbony CameltoeXfantazy DownloadOil Porn MassageLisa DeleeuwEmanuela BottoVoyeur ChampEva Saldana PornEcciesFree Bazzer.comVideos Pornos De Karely RuizPink Pussy ShotTamil Local Sex VideoAurat Ki Nangi VideoAmber Ajami DildoPics Of Old Nude WomenKorean SexmoviesYazflexyBabes Xnxx Com3d Anime SexPov SeducedSubrina LuciaAdam Devine NakedBest Friend XnxxXxx Videos JapanesConversation PornAnne Hathaways TitsNicole Anitson OnlyfansDad Daughter PornvideosGypsy PornhubSmolbaconsFemgirlWife SwallowAlice ChambersAdelitas TijuanaEnglish CartoonXxx New Video IndianXxx Com MoveBusty SisterWifes Swap PornWebpornoSleeping Milf PornHunk ChannelBgboobsSon And Mom SexsSexual Truth Or Dare VideosMydirtymaidXnxx DriverHank Hill BootyR HugeboobsPornos BabesSelf SuckinhGay Asuan PornGloey Hole PornSavannah PornMomcestGay BoypornFuta Sentai SquadPorn De Tik TokJapanese LesbiansNicollete SheaKerolay Chaves PornTop Ranked Porn VideosFucking Glasses ComPorn BoxersMom's Big TittiesNip Slip IgDouble Penetration TeensImouto TvXxx Indian Devar BhabhiStepmo. PornSexyhindivideoTamil KamamPamela MaceoHammy Tv Onlyfans LeakSexo Amador GrátisSexo Anal Amador BrasileiraXxx XcPori Moni XxxDesi Bhabhi Ki GandNurse XxFree Sexx VideoBf Blue Film Video MeinGrapa PornVixencreampieKarlee Grey X VideoDarcialeeBig Tits BabysitterEmp FlixPeekvids Download