nieuws

SGP Staphorst: geen voetbalwedstrijden op zondag

VV IJhorst
VV IJhorst
VV IJhorst mag geen wedstrijden meer voetballen op zondag. Tenminste, als het aan de SGP-fractie van Staphorst ligt. Als de club niet verkast naar de zaterdag, wil de fractie de subsidie voor de club stopzetten.Â
"Het bewaken van de zondagsrust is een opdracht die ons vanuit de Bijbel wordt gegeven. Meebetalen aan de zondagsactiviteit van de club kunnen we niet", zei SGP-fractievoorzitter Lubbert Talen gisteren in de gemeenteraadsvergadering van Staphorst. Daar praatten de fracties over de begroting van het komende jaar. 

Enige club op zondag

VV IJhorst is de enige club in de gemeente Staphorst die op zondag wedstrijden speelt. "En de zondag willen we graag houden", zegt voorzitter Harry Meijer. Volgens hem beslissen de leden, en een ruime meerderheid wil geen aanpassing.

Gemeentelijk geld

De club is sterk afhankelijk van gemeentelijk geld. Onder meer het voetbalveld is aan renovatie toe, maar ook de licht- en verwarmingsinstallaties hebben onderhoud nodig. Daar zijn volgens Meijer enkele tienduizenden euro's voor nodig. 

In gesprek

Meijer wil daarom met andere fracties om de tafel gaan zitten om toch het hoognodige investeringsgeld binnen te halen. De gemeenteraad moet het voorstel nog bespreken.
Lubbert Talen wil eerst met de voetbalclub om de tafel om in gesprek te gaan. "We willen graag proberen er samen uit te komen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.