door megaton in Binnenland  ·  13 Reacties

  • 8
  • 488x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ach als je niets te verbergen hebt.


*kijkt aangifte nog even na

1
1 DaStef

En dan te bedenken dat de belastingdienst alleen al zo'n beetje de Faal-Pulitzer verdient jaar in jaar uit. Niets hebben ze op orde,alles gaat er fout! Niet te geloven.

En wat ik eerder al schreef:
1. In de veelheid van informatie ligt nu juist het grote gevaar de echte gevaren over het hoofd te
zien.
2. Bij bijna elke aanslag had men de dader al in het oog.
3. Nu al kan men potentiële daders/geradicaliseerden niet in de gaten houden 25 man op 1
potentiële terrorist daar is geen geld voor en geen mankracht. Die laat men nu al onder de
radar verdwijnen. Om nog maar te zwijgen van de honderden IS jihadi's/sympathisanten die
terug keren naar NL en andere EU landen.
4. Het schandalige besluit om al deze ruwe data te gaan delen met bepaalde andere landen. Met
als groot en onaanvaardbaar risico dat je in een ander land met andere rechtsnormen en
wetten door de interpretatie van de data ter plekke als een risico wordt gezien of als bv een
subversief element omdat je bv geventileerd heb dat je het met Trump, of de CIA, of wie dan
ook niet eens bent geweest. (velen hier die vreemd genoeg toch voor deze wet zijn) Je hebt
misschien gemaild met wat woorden erin die men elders tot de 'foute woorden rekent.
Misschien zwarte humor wat men elders niet begrijpt. je hebt geen recht meer op zelfs privacy
in je mail contacten. Te gek voor woorden.
5. Zoals men tijdens de 2e WW tot diepe ellende er achter kwamen dat die persoonsgegevens
een drama was. Joden en zigeuners, politieke tegenstanders, subversieve elementen die
allemaal afgevoerd konden worden omdat men de beschikking had over deze archieven. Het
eerste wat het verzet overal probeerden te doen, die archieven vernietigen. Jongemannen die
zich jonger voor konden doen zodat ze niet naar de werkkampen als slaaf/dwangarbeider
werden afgevoerd. En dat gaan wij nu opnieuw doen en nog erger,delen?
6. Persoonsgegevens en sleepnetten om elk stukje privacy van de burger onder de loep te
kunnen leggen en het te kunnen delen met 'bevriende' buitenlandse mogendheden is een
crime, een schande. Vandaag dit regime, morgen een ander! Vandaag z.g.n voor het
monitoren van potentiële terroristen, morgen vanwege legitieme democratische tegenstanders.
Zoals bv in Turkije, stel dat die wet er al geweest was en Turkije lid vd EU en dan alle
gegevens had kunnen inzien en misbruiken, hoeveel doden zou dat al gekost hebben? En
gevaren voor alle familieleden en politieke tegenstanders die in Turkije wonen.
7. Helaas neemt de corruptie in dit land ook toe, het gevaar op oneigenlijk/illegaal gebruik van de
mogelijkheden van deze wet is enorm.

Het is een bespottelijk en criminele en schandalige wet. De inlichtingendiensten moeten gewoon hun werk doen en zich beperken tot samenwerking met andere inlichtingendiensten op het gebied van terreur, maar dat gewoon met de al tot hun beschikking staande handvatten. En zoals gezegd kunnen ze hen die al in het vizier staan niet eens volgen. Engeland heeft dat kortgeleden ruiterlijk toegegevn dat ze slechts een klein deel van al diegenen die zijn als buitengewoon gevaarlijk beschouwen niet kunnen volgen. Alleen in Londen waren dat er minimaal 500 en daar hadden ze gewoon het geld, de tijd en de manschappen niet voor. Onbetaalbaar is het om dat allemaal te volgen., Doe daar dan eerst maar wat aan, en doe iets aan het ongescreend de EU binnenhalen van duizenden potentiële terroristen. Alle serieuze veiligheidsdiensten hebben gewaarschuwd dat er minimaal 10-15% buitengewoon gevaarlijke mensen, wandelende tijdbommen tussen zitten. Maar die laten we gewoon binnen met hun valse gegevens,leugens en bedrog. Het is niet uit te leggen, schande! Onze democratie lijkt Antarctica wel, elke keer weer een stuk wat afbreekt.

1
2 Bleke Betty

** gebruiker verwijderd **

We moeten voor onze veiligheid meer zorgen om de overheid maken dan van criminelen.

3 verwijderd111
4 megaton

Even snel doorgenomen en zo op het eerste gezicht zie ik weinig schokkends, eerlijk gezegd. Ik vind het wel vrij logisch dat de Belastingdienst gegevens krijgt van o.a. banken, RDW, werkgevers, gemeenten en woningcoöperaties.

Natuurlijk is het niet leuk om te moeten betalen, maar los van wat je van bepaalde belastingen vindt, feit is dat we die moeten betalen. En hoe moet de Belastingdienst controleren of jij wel het juiste loon, bezittingen, hypotheekrente e.d. opgeeft?

Zonder die controle zou er meer fraude plaatsvinden, komt er minder belastinggeld binnen bij de overheid, moet er weer bezuinigd worden (wat je niet hebt, kun je niet uitgeven) en gaan de belastingen weer omhoog, waarbij alles neerkomt op degenen die wél het fatsoen hebben om zich aan de wet te houden.

Krijgen we hier straks Griekse toestanden, waar men belasting betalen niet nodig vindt, waardoor het hele land failliet gaat.

Oh en @2 Waar héb je het over? Je hele relaas gaat totaal niet over het onderwerp. En ik zou even een alu-hoedje gaan vouwen als ik jou was....

9
5 Emus

Wat de meeste mensen niet weten is dat de belastingdienst vrij eenvoudig al je afschriften van al je (Nederlandse) bankrekeningen kan inzien. Ik was zelf best wel geshockt toen ik dat hoorde van een hoge pief aldaar. Die beste man vertelde me zelf alles zoveel mogelijk contant af te rekenen.

1
6 Kaffer

En ze hebben een IT waar zelfs een kind kan inbreken. Voel ik me toch lekker bij want ik heb niets te verbergen, toch?

2
7 niet-alles-geloven

OMTZIGT VS. WIEBES: MAAK DIE BORST MAAR NAT

Nog één keer stropen Omtzigt en Wiebes de mouwen op voor het debat over de Belastingdienst. Blijft Wiebes overeind of weet Omtzigt hem vlak voor diens benoeming uit te schakelen?

Belangrijkste thema's: de reorganisatie en de datalekken binnen de dienst. We laten het Omtzigt zelf nog even samenvatten: video.

https://www.bnr.nl/nieuws/politiek/10332003/omtzigt-vs-wiebes-maak-die-borst-maar-nat

1
8 megaton

@8 En wat de meeste mensen zich totaal niet boeit wat er met hun gegevens gaat gebeuren of wordt opgevraagd en gooien het liefst al hun privé gegevens op sociaal media.
En de privacy wetgeving zogenaamd om de burger te beschermen en bescherming van je privé gegevens zodat anderen er mee aan de haal gaan die bestaat niet.
Lees het artikel maar eens wat @3 in de link aangeeft en dat is maar een deel en vergeet de banken niet je medische gegevens en bij gemeenten nu straks er bovenop de sleepwet wat nog verder gaat de belastingdiensten en noem maar op je wordt 24 uur per dag gecontroleert en geregistreerd in een database
Wat ook vaak wordt gezegd ik heb niets te verbergen dus met ander woorden ze mogen alles van je weten, ik vindt dat een slechte gedachten gang.
Al met al de slimme constructies en wetten die worden toegepast is helemaal niet in het belang van de privacy van de burger de overheid probeert via allerlei complexe wegen zo veel mogelijk data te verkrijgen en te vergaren.

1
9 Billiger

Foutje @8 moest zijn @6

0
10 Billiger

Sleepwetteloosheid bij de Belastingdienst

De omstreden sleepwet wordt waarschijnlijk onderwerp van een raadplegend referendum. En terecht. Maar wat onze Belastingdienst nu al uitspookt met uw en mijn privégegevens is nog veel zorgwekkender. Want dichtbij. En wetteloos. En nu al lek. Gelukkig was er een tv-programma en is er één Kamerlid dat niet slaapt.

Kamercommissie Financiën achter gesloten deuren geïnformeerd over wantoestanden bij de Belastingdienst, meer in het bijzonder een onderdeel dat formeel ‘Data & Analytics’ heet en informeel de ‘Broedkamer’. De dag erop, woensdag 25 oktober, is er een openbaar overleg/debat met vertrekkend staatsecretaris Wiebes. Deze gaat dan vragen krijgen over zaken als of de aanbestedingsprocedure was ‘gefixt’ ten bate van Accenture. En vragen over externe krachten die met USB-sticks met data over u, mij en wie weet concurrenten van Accenture de deur zijn uitgelopen. Lekker fris allemaal weer.

Het hele Broedkamerschandaal is aan het licht gebracht door Zembla in een uitzending met de treffende titel ‘Prutsen en Pielen Zonder Pottenkijkers’. Zembla suggereerde vuil spel rond de gunning aan Accenture en betoogde dat de hele Broedkamer één groot datalek was. Daarna bleek inderdaad dat er data waren gelekt door externen. Het is opmerkelijk hoe weinig ophef dit alles heeft veroorzaakt, helemaal in het licht van alle ophef die nu speelt rond de wetgeving rond de veiligheidsdiensten, de Sleepwet.

Het Tweede Kamerlid dat bovenop de Broedkamercasus zit is, zoals wel vaker, Pieter Omtzigt van (tot en met woensdag) oppositiepartij CDA. Dat Omtzigt niet in het kabinet terechtkomt is opmerkelijk, maar levert de komende tijd ook interessante scènes op. Het wordt interessant om te zien hoe coalitiekamerlid nummer 76, Omtzigt omgaat met al die dossiers waarmee hij het Rutte 2 zo moeilijk heeft gemaakt.

Lees Verder; https://www.computable.nl/artikel/opinie/overheid/6231540/1509029/sleepwetteloosheid-bij-de-belastingdienst.html

0
11 megaton

Volgens mij weten (en gebruiken) allerlei instanties veel meer over 'ons' dan ze willen laten weten. Ik denk vrij zeker te weten dat bijvoorbeeld politieambtenaren die zich bezighouden met het innen van openstaande boetes etc. zonder probleem inzage hebben in wat er bij je bankrekening(en) zoal in en uit gaat en wat je saldo is.

0
12 handsfree

@12 Wat trouwens een prima reden is om contant geld nooit of te nimmer af te schaffen.

0
13 handsfree

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Vanavond op tv: Drugsmilieu teistert Zuidwijk

Dit wordt alleen maar erger. Of je moet ergens wonen tussen de Rijksambtenaren met een salaris van 90k per jaar....

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

Feldwebell
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@13 Welke troepen, waar stonden die troepen, en waar gingen die troepen dan heen? Namen en rugnummers graag. Hetzelfde geldt voor de zware bew...

1 minuut geleden geplaatst door Feldwebell

Biscanna
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@38 Geloof er geen zak van, je bent gewoon een ordinaire NSB'er....

2 minuten geleden geplaatst door Biscanna

LoydMorris
Chaos Ter Apel afgestraft door Ombudsman in fel rapport: ‘Nieuw dieptepunt dreigt’

Ombudsman. . . Nog zo'n figuur/instantie die langs de zijlijn staan te schreeuwen zonder zelf met gedegen oplossingen komen....

5 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Reconquista
Politie houdt meerdere mensen aan om steekpartij Ter Apel - NieuwRechts.nl

Ach ze bedoelen het niet zo. Die messen die ze altijd dragen zijn een teken van liefde en betrokkenheid en zijn slechts bedoeld om de Nederlande...

5 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Biscanna
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@3 Klopt. Dee islam is ook geen geloof, maar een terroristische groepering, die moet je bij aankomst, meteen hardhandig terug de zee in trappen....

9 minuten geleden geplaatst door Biscanna

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@38 Voor jouw oudtante heb ik respect. . . Daar mag jij een voorbeeld aan nemen. . . ....

11 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

soapbox
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@1 Dan ben je net zo fout als links vaak fout is. Blijft toch jammer dat mensen steeds dingen goedpraten wanneer het in hun straatje past....

17 minuten geleden geplaatst door soapbox

Bob Sleebaan
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken....

19 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

NK. App
Japanese Nude PornPegging AmatuerSuicidegielsOld And Young Sex ComElla Reese AgeXvideosonlyfanaBlow Job From GrannyGillellisyoungLuna Blaise NudeXnxx65Japanes Sexy MoviesBlinfold PornP O R N CosplayScarlett Johansson NsfwFemale CuckZarine Khan HotBoy And Aunty SexLovely Mimi XxxBangla Boudi Xxx VideoLilly James AnalAllegra Cole XxxToxic PornSuoiresnu RavenFilmes PorrnoDanni Daniels PornDipeka Xxx VideoSaree Telugu SexPorn Sleep MomNative American TitsAsian BonagePorn SfmDillion Harper NakedDog MasterbationFor Play Sex VideoTs Fuck GuyChicassex3hentai NetRyan KeelyMassage BlojobIvy SherwoodFree Porn NxxxAmateur BigcockKonosuma PornPorn Kimmy GrangerVideos Of Prostate MassageVidio DesexoNight Of Revenge GalleryVina Sky Hookup HotshotJennifer XxxDevika Hot Videos3x VideoBlack CuckoldKamasutra Film RekhaFucktokStep Aunty PornPornos 69V2phPournou VedioSybian MachineSexy Kate MaraBazar Sex VideoHot Girl NavelLicking CockJhenny Andrade NudeFfm Home MadeKennedy BlueSunnyleonesexSupercumdomeManwha HentaiChaturbsteForum PornografiaAsansol Sex VideoTight Little VaginaSexe ModèlesGina Torres NudeAnme Porn VideosPokemon Jessie XxxHomemadesexvideosHidden Camera Massage RoomsGabriella Abutbol NudeMasalaseennR/tentaiManga OrigneNudes De Homens FamosoMichelle Anderson PornFilipinacoladaPorn Hd 2019NxnxnxxWestindies Sexy FilmGroaping PornPuta Locura TorbeAncient Greek PornClube Do AdultoSwx VidosPuretaboo Bad UncleTurkish Porn StarKyonyuu Kazoku SaiminNon Stop SexXxx Com GujratiKerala Bf MovieMelanie HcksXxxxxnxxPorn GfBeautiful Xxx ComMuni Ki BfNude AerobicsCassie Laine PornHot HentauKendra Wilkinson NufeTits TimblrBlow Job PocsPorn Video'shdDisha Patani Hot SceneOs Melhores Vídeos PornosXxxSaray Jay PornChandigarh University Mms PornPorno XxSex Video Download Mom And SonDesi Recording SexLatest Sexy PornOriya Sexy Video DownloadMexicanslutsOlder Women Giving Blow JobsPorn FihgtMom And Son Vacation PornBrie Larson PornHard Fucking GifChinese Actress Sex VideoKorean Beauty XxxBrazzers Full DownloadBest Asian PornstarMandy Rose Sex TapeKatrina NorenoBrandi SexSexooo XxxxxLift Carry SexPublic ThreesomeLesbian Porn ComixsCheelai HentaiFoot Worship SleepFull Hd Xxx Videos DownloadIndian Desi Aunty XxxBrother And Sister Xxx Hot VideoBrazzers DownloadingPornor Com JaponesaMady Gio BlowjobMeitei Nupi SexXxx Movie Hindi ComPorn Groping