Een ontmantelde hennepkwekerij
In samenwerking met
RTV Noord
NOS NieuwsAangepast

Twee arrestaties in groot onderzoek naar hennepteelt

De politie heeft vandaag op elf plekken in Groningen, Utrecht en Duitsland invallen gedaan in verband met een groot onderzoek naar hennepteelt. Twee mensen zijn aangehouden.

De ene opgepakte verdachte is een 28-jarige man, die wisselend in Oost-Groningen en Noord-Duitsland woont. Hij werd vanmorgen aangehouden. Een tweede verdachte, ook een man, werd later gearresteerd.

De invallen werden gedaan in huizen en bedrijfspanden in Blijham, Veelerveen, Woldendorp, Nieuw-Buinen en Assen, meldt RTV Noord. Ook in Utrecht werden drie locaties doorzocht en in Duitsland waren drie invallen.

De zaak kwam afgelopen zomer aan het licht, onder meer naar aanleiding van meldingen van mensen uit de gemeente Bellingwedde kon de politie toen kwekerijen ontruimen in Bellingwolde en Veelerveen. Op beide plekken werden meer dan 1000 hennepplanten geteeld. Daarna werd door de politie een onderzoek gestart naar de bende achter de kwekerijen.

Tijdens het onderzoek kwam de politie terecht bij een bende in Oost-Groningen die hennep kweekte, veelal in leegstaande boerderijen en huizen. Daarna werd duidelijk dat de drugsbende ook actief was in Duitsland.

Woningen en geld

In totaal zijn elf woningen en bedrijfspanden doorzocht. Er werd beslag gelegd op vier woningen, een bedrijfspand, twee auto's, administratie en geld. De politie sluit niet uit dat er nog meer mensen worden aangehouden.

Advertentie via Ster.nl