In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Zes jaar cel geëist voor grote cocaïneroof Beneden-Leeuwen

Het Openbaar Ministerie heeft zes jaar cel geëist tegen vier mannen die betrokken zouden zijn geweest bij een grote cocaïneroof in Beneden-Leeuwen, vorig jaar september. Toen werd 131 kilo cocaïne uit een vrachtwagen geroofd. Voor een vijfde verdachte is om vrijspraak gevraagd.

De vrachtwagen was onderweg vanuit de Rotterdamse haven naar Beneden-Leeuwen met een lading bananenpulp. Op een rotonde werd de chauffeur klemgereden door twee auto's. Vervolgens maakten de overvallers met een betonschaar het laadruim open.

Sporttassen

De mannen stopten de cocaïne in sporttassen. Toen de chauffeur probeerde een tas uit de handen van een van de overvallers te trekken, kreeg hij te horen dat hij moest loslaten of dat hij anders doodgeschoten zou worden.

Na de overval wisten de verdachten te ontkomen. In januari konden de eersten opgepakt worden, mede dankzij foto's die een getuige maakte.

Impact

De roof had enorme impact op de vrachtwagenchauffeur. Hij wist niets van zijn bijzondere lading en kon na de overval nachtenlang niet slapen. De man heeft posttraumatische stressklachten en eist 1200 euro schadevergoeding, meldt Omroep Gelderland.

Advertentie via Ster.nl