Nobelprijzen toegekend: Nobele Joden? (israeltoday.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Gershom in Cultuur  ·  30 Reacties

  • 1
  • 517x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

-"Wij zijn het uitverkoren volk, daarom zijn wij beter dan jullie"-

Wat een arrogantie.

6
1 Pegasus

@1 Waar zeggen ze dat precies?

7
2 Gershom

@2

"In plaats daarvan zeggen wij, dat deze onevenredige verdeling van genialiteit een teken is van een volk dat door God is gekentekend."

5
3 Pegasus

@3 Ik neem aan dat jij problemen hebt met de "onevenredige verdeling van genialiteit".

Ontken je die onevenredige verdeling van genialiteit?

8
4 Gershom

De meest logische verklaring is de omgeving waarin mensen opgroeien. Als, zoals in Joodse of Protestantse kring het de bedoeling is dat je de schrift bestudeerd en daarbij kritische vragen mag stellen aan je begeleiders heb je een voorsprong op mensen die opgroeien onder de Islam of het
Katholicisme.
Verder is stimulatie van kinderen om te studeren, en de middelen, uiteraard ook van groot belang.
Overigens komt slechts 5% van de Nobelprijswinnende Joden uit Israel terwijl daar toch de helft van
het Joodse volk woont.

11
5 Hendrianus

@5 Dus als het om Nobelprijswinnaars gaat, dan hebben we het over een 20.000% oververtegenwoordiging.

Jij beweert dus dat met een beetje stimulering en studie je een 20.000% voorsprong krijgt op anderen.

Geloof je dat nou zelf?? question

Als het gaat om wereldschaakkampioenen dan hebben we het over een 25.000% oververtegenwoordiging.

Gewoon door en beetje studie en aanmoediging??

6
6 Gershom

@1 ,

enge uitspraak, doet me denken aan een groepering in Duitsland in de jaren 30 van de vorige eeuw.

3
7 jodelatedieho

@1 ,

en daarmee bedoel ik dat ik het met jouw reactie eens ben.

3
8 jodelatedieho

Het is moeilijk bescheiden te blijven, wanneer ....

4
9 Gershom

Joodse mensen hebben altijd aan studie gedaan. Zelfs in de middeleeuwen was een analfabete jood een zeldzaamheid. Dat zal er ongetwijfeld iets mee te maken hebben.

En joden kunnen hun geloof relativeren. Iets wat je bij andere religies niet vindt.

1
10 Slartibartfast

* Verwijderd door de redactie *

11 Gershom

Dus niemand kan een serieuze verklaring geven waarom Joden in intellectuele gebieden een 20.000 tot 25.000 procent oververtegenwoordiging hebben?

Dan zal ik het maar zeggen: De schrijver van het artikel over Joden en Nobelprijzen heeft gewoon gelijk, het is het teken wat God in het Joodse volk gezet heeft.

Voor meer over dit teken kijk hier: https://sites.google.com/site/777mountzion/holocaustnl

De Franse schrijver Jon DeBileda, tijdens het laatste deel van de negentiende eeuw, (dwz vóór de Russische Revolutie, nazi-Duitsland, en de moderne Joodse staat) beschreef de situatie aldus: (14)

"In wezen lacht het Joodse volk om alle vormen van anti-semitisme. Denk zo lang als je wilt, en je zult niet in staat zijn om een vorm van wreedheid of strategie te vinden die niet gebruikt is in de oorlogvoering tegen het Joodse volk. 'Ik kan niet verslagen worden', zegt het Jodendom. Alles wat je vandaag probeert mij aan te doen is 3200 jaar geleden geprobeerd in Egypte. Daarna probeerde de Babyloniërs en Perzen het. Daarna probeerden de Romeinen het, en dan anderen en anderen ..... Er is geen twijfel dat de Joden ons allemaal zulen overleven. Dit is een eeuwig volk ..... Ze kunnen niet verslagen worden, begrijp dat dan! Elke oorlog met hen is een zinloze verspilling van tijd en mankracht. Daar tegenover staat dat het verstandig is om een wederzijds verbond met hen te sluiten. Hoe betrouwbaar en winstgevend zijn ze als bondgenoten. Kijk naar hun vaderlandsliefde, hun commerciële voordeel, en hun ambitie en hun succes in de wetenschap, de kunst, en de politiek. Wees hun vriend en zij zullen u honderdvoudig terug te betalen in vriendschap. Dit is een verheven en uitverkoren volk."

14) Schwartz, Y., “Am Segulah” (Jerusalem: Dvar Yerushalayim, 1981), pp. 120-121

7
12 Gershom

@12 De meeste Joodse Nobelprijswinnaars waren allesbehalve religieus dus aan een verbond met God ligt het niet. Ik denk eerder dat het te maken heeft met de Joodse cultuur en mentaliteit waarin veel meer waarde wordt gehecht aan opleiding en wetenschap. En dit heeft weer alles te maken met een sterk ontwikkeld gemeenschappelijk overlevingsinstinct dat is ontstaan uit 2000 jaar vervolging en onderdrukking.

1
13 Dune

@4

- "Ontken je die onevenredige verdeling van genialiteit?" -

Uiteraard doe ik dat, dat is immers Nazi rassenleer.
Waar ik echter wel achter sta is goede scholing.

1
14 Pegasus

@11

- "Deze feiten zijn allemaal voor de stelling dat de jood is een goede en ordelijke burger. Opgesomd verklaren zij dat hij rustig is, vredelievend, werkzaam, niet verslaafd aan zware criminaliteit en grove opstelling" -

Dit is rassenleer, zo werd ook over ariers geschreven vroeger.

Apart overigens,, hoe orthodoxer joden (religieuzen in het algemeen eigenlijk) zijn, hoe minder vredelievend of ordelijk ze worden. het nare seksisme, homofobie en racisme in de religieuze teksten vertaalt zich dan naar zeer ongewenst gedrag zoals het vermoorden van homo's en onderdrukken van vrouwen.

1
15 Pegasus

@14 Dus jij bent zo iemand die de feiten ontkent wanneer die volgens jou niet politiek correct zijn.

Je leeft dus in een zelfverzonnen lalaland.

6
16 Gershom

@15 Als jij het vermoorden van homo's en het onderdrukken van vrouwen ongewenst gedrag vindt, dan zou jij zeer sterk anti-islam moeten zijn.

Maar jij bent natuurlijk pro-islam, voor meer meer meer moslims naar europa, en "weg met ons".

Dus we zullen die argumenten van jou maar niet al te serieus nemen.

6
17 Gershom

@17

- "Als jij het vermoorden van homo's en het onderdrukken van vrouwen ongewenst gedrag vindt, dan zou jij zeer sterk anti-islam moeten zijn. " -

Ben ik ook, maar je probeert af te dwalen van de homohaat en seksisme in het jodendom.

- "Maar jij bent natuurlijk pro-islam" -

Nee hoor, ik heb een helek aan alle abrahamistische religies: Jodendom, christendom en Islam: Het is allemaal 1 pot nat wat betreft hun haatreligie.

1
18 Pegasus

helek=hekel uiteraard

2
19 Pegasus

@16

- "Dus jij bent zo iemand die de feiten ontkent wanneer die volgens jou niet politiek correct zijn. " -

Nee, dat is niet waar. Jij ziet de bijdrage van joden aan de wetenschap als teken van een goddelijke zegening, als soort van volkseigenschap. Dat is beslist geen feit.

Ik zie het als een voorbeeld waarom goede en vrij beschikbare scholing zo belangrijk is.

2
20 Pegasus

@20 Ik zal het even herhalen voor je uit je eigen post in @14 daar schrijf je: [Ontken je die onevenredige verdeling van genialiteit?" -
Uiteraard doe ik dat, dat is immers Nazi rassenleer.]

Dus je ontkent een feit, namelijk de onevenredige verdeling van genialiteit, hetgeen aangetoond wordt met een 20.000% oververtegenwoordiging in Nobelprijswinnaars, en een 25.000% oververtegenwoordiging in wereldschaakkampioenen. En dat omdat het niet in jouw wereldbeeld past.

6
21 Gershom

@21

- "Dus je ontkent een feit, namelijk de onevenredige verdeling van genialiteit," -

Dat heeft niet perse iets met intelligentie te maken, maar met stimulering en scholing.
Hoeveel genialiteit denk je dat er overal ter wereld 'verloren' gaat bij mensen die geen toegang hebben tot fatsoenlijk onderwijs of niet gestimuleerd worden in hun passie?

Dus ja, ik ontken dat joden een hyperintelligent verheven volk is. Dat is ook geen feit, maar slechts jouw subjectieve interpretatie.

(gek eigenlijk dat het hier met name de mannen zijn, zijn joodse vrouwen niet gezegend?)

2
22 Pegasus

@22 Dat heeft niet te maken met studie. Studeren geeft je veel kennis. Maar het maakt je niet slim. Slim zijn is iets wat aangeboren is.

Vooral bij het schaken is het duidelijk dat je een enorm aangeboren talent nodig hebt om wereldkampioen te worden, en daarbovenop nog een fotografisch geheugen.

Zonder dat kom je helemaal nergens, ongeacht hoeveel en hoelang je ook leert.

En talent, net als slimheid, is aangeboren, en niet aangeleerd.

Dus het is onzin om de genialiteit (aangeboren) van de Joden te ontkennen.

5
23 Urk

@23 Wat een onzin alleen de Ashkenazi zijn iets intelligenter dan gemiddeld de overige drie groepen scoren lager dan Nederlanders, gemiddeld zijn ze helemaal niet zo geniaal.

##Ashkenazi: 110-115
##Sephardi: 98-103
##Mizrahi: 91-96
##Ethiopian: 68-73

Sorry maar dat is gemiddeld een stuk lager dan de meeste westerse landen
https://iq-research.info/en/page/average-iq-by-country

9
24 Dian

@23 Eén van mijn professoren zei dat succes in de wetenschap voor 10% uit inspiratie en voor 90% uit transpiratie. Er zijn niet meer in aanleg geniale Joden dan Westerlingen of Aziaten. Qua IQ zit Israël niet in de top 10. Qua opleidingsniveau staat Israël op nummer 2. Het zit in de Joodse overlevingscultuur ingebakken om te kiezen voor beroepen die nuttig zijn voor de mensheid, in de hoop dat de mensheid hen zal laten leven vanwege hun nut. Ook de Nazi's lieten Joodse wetenschappers enigszins met rust vanwege hun nut in de oorlog.

0
25 Dune

@23

- "Dat heeft niet te maken met studie. Studeren geeft je veel kennis. Maar het maakt je niet slim. Slim zijn is iets wat aangeboren is." -

Slimheid kan alleen tot bloei komen doormiddel van scholing en stimulering. Wanneer je iemand met een IQ van 140 niet naar school laat gaan en in een fabriek laat werken of aan huis bindt om voor de kinderen te zorgen, dan zal die echt geen kernfysicus worden.

1
26 Pegasus

@10

Van dat relativeringsvermogen merk ik hier best héél weinig van. Maar ik kan me zo voorstellen dat je geen zin hebt om met bepaalde, nogal extreme, mensen in discussie te gaan.

13
27 ~ Echelon II ~

@12 Gershom

Al eens van de Gaussiaanse curve bij IQ-metingen gehoord.?

Manmanman, zoek het eerst eens uit voordat u uw braakbal dumpt en het joodse volk tot übermensch verklaart. U schaadt de relatie tussen joden en niet-joden.

14
28 ~ Echelon II ~

@23 Urk

IQ is een combinatie van nature en nurture. Het heeft weinig met training te maken. Wat er niet inzit komt er ook niet uit.

Daarom vind ik het afnemen van een valide IQ-test binnen het basisonderwijs ook belangrijk. Niet herkende Hoogintelligente kinderen horen zichzelf ook te moeten kunnen ontwikkelen.

14
29 ~ Echelon II ~

@12 Gershom

Al eens van de Gaussiaanse curve bij IQ-metingen gehoord.?

Manmanman, zoek het eerst eens uit voordat u uw braakbal dumpt en het joodse volk tot übermensch verklaart. U schaadt de relatie tussen joden en niet-joden.

14
30 ~ Echelon II ~

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Wat een enorme LUL is die bruinrechtse Kamervoorzitter Martin Bosma....

zojuist geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Marcouch steunt Al Qaida-terrorist als 'inspirerende spreker' voor 5 mei - NieuwRechts.nl

@24 Nou, ik niet. GroenLinks doet goede dingen voor mensen met een kleine portemonnee. Bruinrechts doet niets goed voor mensen....

8 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Marcouch steunt Al Qaida-terrorist als 'inspirerende spreker' voor 5 mei - NieuwRechts.nl

@24 Nou, ik niet. GroenLinks doet goede dingen voor mensen met een kleine portemonnee. Bruinrechts doet niets goed voor niemand....

8 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Immanuel
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@7 Verdedigen doe je op je eigen grondgebied, Ali;niet door je buurland binnen te vallen en de bevolking te verkrachten en te vermoorden.Wat...

21 minuten geleden geplaatst door Immanuel

Immanuel
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@3 Ligt eraan wat je bedoelt met "wie begon".Feit is gewoon dat de genocidale oorlogsmisdadigers van genocidepoetin een autonoom land binn...

24 minuten geleden geplaatst door Immanuel

elsemiek
Offtopic

@2681 Persoonlijker en kwetsender dan dàt, kun je mensen niet raken. "Dat is precies waar die gesjeesde. treiteraars op kicken , een hobby ma...

32 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Bleke Betty
Stoomtrein in Efteling stopt met stomen om klimaatdoel te halen

Leuk, een minner op de feiten. ...

32 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

elsemiek
Offtopic

https://giphy.com/gifs/malibu-rum-malibu-pineapple-l0K4lO4ehLGUzqH84Zo ik zit 😀...

41 minuten geleden geplaatst door elsemiek

VBOH
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@88 Ja graag gedaan. Met een beetje inzet van beide kanten komen we mogelijk ets dichter bij elkaar. Alleen ik laat Wilders zijn poot stijf ho...

1 uur geleden geplaatst door VBOH

NK. App
Celebjihad.comjSankaku ChannalDesixxx PornContis Eróticos CnnJaidah RaeHilary Duff FeetValeria CastañedaMajor GunnsDoctor Sex IndiaList CarwlerBeeg CamAmouranth Nude PicsHenta UBeastiality BideosHot_chill__Lisa Ann XvedioStriptease NudeCam4.com.كسHorny_justinHindi Chudai KahaniLingerie Sex VideosRohini SexTessa Thompson PornXxx Videos Indian College GirlsGracie GatesKaranjeThukai VideoBraziers Sex ComRhea SexNigeria Bf VideoApolonia LapieDesi StripteaseSunny Leone New Sexy FilmFirst Time.pornoBangla Boudi Choda Chudi VideoDaughter Mother PornXxx Vidio Sanny LionKinky PoPornotriosElsababy OnlyfansTeenagers Nude PicturesLaura Antonelli MoviesMidv-324Fc2-ppv-3216009Melissa MonetIndian Tamil Aunty SexXxx Big Boobs SisterSexmovieshdSani Liyeni XxxQueen Rogue BlowjobOverwatch PorPinky PornvideosHot Sex VideosPron Hub.Karate BallbustingMultporn.nwtFree BrasersJaponesa PornoGaybest PornRainbow 6 Siege HentaiXxnx Saxy VideoTattoos And PornIndian Family SexTori Black HdWww Malayalam Blue FilmDesi Aunty Anal SexNaked TentenForced Deep ThroatTeanna Tru.oAdult Korea MovieSibel Kekilli PornolarSyxpornPornozinho PornozinhoHentaianime OnlineErik RhodesBrianna DaleViral Sex Video18 Girl XnxxSpanish MilfDesirae SoencerIndian Porn DoggySexy Bf WwwPuerto RicanpornReenasky PornDirtytoulettePorn Free DownloadingEroticos SexoFreegaymoviesIamvicyoriaLorettaswitnudeXvideos Indian ComFunny Sex XxxCartoon Porn XnxxForbidden PornPorn Hub FrançaiseTollywood Heroines XxxHarmony CageSexeamateurPorn EpornerAmatrice NusImogen Lucie PornMeasha Tate NudeJamie Gray Hyder NudeCheryl Blossom TitsLouise LeeWwwsexxxxSecy Video DownloadMost Sensual PornPelículas Pornograficas En EspañolPornosu FilmFree Streaming Movies PornNaked On TiktokInternet Chicks PornManyuu Hiken-chouTamil Sex Videos In TamilBlowjod PicsSensual BlowjonSex In Spanish래전드야동Dan Dangler PornStep Daughter Punished PornMalayalam Aunty Xxx VideosValentina Nappi MassageTick Tock XxxPornhd LatestPorn Sites UkVídeos PornôbrasileiroAlexandria Doddario NudeCougar BlowjobXxx Napali VideoVideos Erotic MassageLucy Doll PornA.i. FutanariEthoipian PornBig Black X VideoListcrawler.xomSean MichaelsTuition Teacher XxxNaya Hindi Blue FilmFree Porn PitchersBest Arses In PornNude Pictures Shania TwainViral XnxxLand Wali LadkiPooja Hegde Hot SexSex Video Tamil CollegeSex Video PXxx With A DogClothed Blowjob