Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Max Verstappen krijgt ook een strafpunt

De inhaalactie van Max Verstappen op Kimi Raikkonen leverde hem meer op dan alleen een tijdstraf. De wedstrijdleiding deelde ook een strafpunt uit aan de Nederlander.

In de laatste ronde van de GP van Amerika passeerde Max Verstappen op fraaie wijze Kimi Raikkonen. De wedstrijdleiding oordeelde helaas anders en bestrafte de Nederlander. Door een tijdstraf van vijf seconden verloor Verstappen zijn derde plaats weer aan Kimi Raikkonen.

Nu blijkt dat de wedstrijdleiding nog verder ging in haar straf en om onbegrijpelijke redenen ook een strafpunt heeft opgelegd aan de Red Bull-coureur.

Bovenstaand document is het rapport van de wedstrijdleiding. Hierin valt te lezen dat Verstappen in bocht zeventien een 'halve meter' buiten de baan zou hebben gereden. Op die manier behaalde hij een voordeel.

Het strafpunt op zijn licentie heeft geen gevolgen voor de Nederlander, omdat hij nu pas op vier strafpunten staat. Pas bij twaalf punten volgt een schorsing voor één race. De punten vervallen stapsgewijs één jaar na de datum waarop ze verkregen zijn.

Bekijk hieronder de prachtige inhaalactie van Max Verstappen.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.
Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi