door Havermout in Gezondheid  ·  37 Reacties

  • 0
  • 768x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Allemaal bestuurders die parasiteren op de ziekte die liberalisatie heet!

3
1 dummydum

En de mensen op de werkvloer maar iedere keer in salaris omlaag laten gaan cq werkdruk verhogen.
Het zit hier helemaal verkeerd in Nederland.

3
2 gaulette

En er zijn ziekenhuizen die financieel op omvallen staan.

2
3 Hein2

De graaicultuur, bestuurders in de zorg.

4
4 Rattocasi

Erg rustig op lijntje van graaicultuur in de gezondheidszorg, hoe zou dan u komen question

3
5 Rattocasi

* Verwijderd door de redactie *

6 Robin

Zo snel mogelijk stoppen met die graaicultuur.

0
7 kwatta

@7 Helemaal mee eens.

3
8 Rattocasi

@7
Onder de lijst met namen deze tekst:
Alle bedragen zijn gebaseerd op de bezoldiging in het kader van de Wet Normering Topinkomens (WNT) die in de jaarverslagen en WNT-formulieren van de zorginstellingen worden genoemd.

Onder deze link die daar ook staat:
https://www.rtlnieuws.nl/nederland/een-op-de-vijf-topbestuurders-in-de-zorg-verdient-boven-de-norm
(**) Volgens het CIBG, de instantie die erop moet toezien dat zorginstellingen geen te hoge salarissen uitkeren, was een salarisverhoging de afgelopen vier jaar alleen toegestaan als daarvoor voor 1 januari 2013 afspraken waren gemaakt.

Het CIBG heeft geen signalen gekregen dat de zeven bestuurders die fors meer verdienden de wet overtraden. Wel vraagt het CIBG naar aanleiding van het onderzoek van RTL Nieuws extra informatie op over deze instellingen. Zo nodig komt er een aanvullend onderzoek van het CIBG.(**)

Als we hier kijken mag het dus gewoon, omdat het wettelijk zo geregeld is:
https://www.jaarverantwoordingzorg.nl/wnt/wnt-normen/wnt-normen-zorginstellingen

En het overgangsrecht blijft nog in werking tot 2023, dus daarna is een en ander pas rechtgetrokken:
https://www.topinkomens.nl/vraag-antwoord/afbouwschemas-en-rekentool-overgangsrecht/zorg-en-jeugdhulp

En als toetje nog een link naar veelgestelde vragen over topinkomens:
https://www.topinkomens.nl/vraag-antwoord/veelgestelde-vragen-en-antwoorden

Ik hoor zelf bij de minima en vraag me sowieso af wat mensen elk jaar met zo'n bak geld moeten en welk werk zo'n enorm salaris rechtvaardigt.

2
9 Wilmama

Schaamteloos en asociaal,maar dat zal de [zogenaamde] top bestuurder een worst wezen.

2
10 Wiebe Nik

@10 Juist en dan zijn er nog mensen die dat goed staan te praten, dat is helemaal schaamteloos.
En naast die topsalarissen krijgen ze vaak ook nog een oprotpremie als ze slecht functioneren.

4
11 Rattocasi

@10
Nogmaals:
Op dit moment mogen de bestuurders die al voor de ingang van de Wet Normering Topinkomens een contract hadden, nog meer dan de zogenoemde Balkenendenorm verdienen. Pas in 2023 overtreden deze bestuurders de wet als ze dan nog boven de norm zitten.

2
12 Wilmama

@12 Het geeft wel een goed inzicht in het moreel besef van deze bestuurders!
Dat is er namelijk niet.

3
13 dummydum

@13
Ter nuancering dient wel opgemerkt te worden dat er door deze mensen werkweken gedraaid worden van soms wel 80 uur. Elke medaille heeft twee kanten.

3
14 Wilmama

@14 Er zijn meer die deze uren maken en zeker niet aan deze salarissen komen, gewoon graai cultuur over de ruggen van de instellingen.

3
15 Rattocasi

@15
De Wet Normering Topinkomens er niet voor niets gekomen, maar is nog werk in uitvoering (zie ook @9 ): https://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_normering_topinkomens

De Nederlandse Wet van 15 november 2012, houdende regels inzake de normering van bezoldigingen van topfunctionarissen in de publieke en semipublieke sector (Wet normering bezoldiging topfunctionarissen publieke en semipublieke sector), kortweg Wet Normering Topinkomens (WNT of Wnt) legt sinds 1 januari 2013 beperkingen op aan de bezoldiging van topfunctionarissen in de publieke sector en de semipublieke sector.[1] De wet is het gevolg van de Balkenendenorm, en het vervolg op de Wopt. In 2014 is de wet aangepast waarbij de normering is verlaagd. Deze wijziging (WNT-2) ging per 1 januari 2015 in.[2]

3
16 Wilmama

Ziet u de lijst ? allemaal boven een ministers inkomen.
Buiten proportie als er zo bezuinigt wordt in de zorg bij personeel met handen aan bed, die staan voor minimale lonen te werken en worden uitgekleed.

O ja zitten in 2017 niet 2015.

4
17 Rattocasi

@17
[ Ziet u de lijst ? allemaal boven een ministers inkomen. ]
Je hebt onder meer de informatie in @9 niet gelezen of deze niet begrepen? En de tekst in @12 laat toch ook niets aan duidelijkheid te wensen over dacht ik zo.

2
18 Wilmama

@13 uiteindelijk willen we toch allemaal bij de salaris onderhandelingen het maximale eruit halen? Ik vind het ook schandalig, maar blijkbaar is die ruimte ooit gegeven. Helaas duurt terug draaien vele malen langer dan het toezeggen.

0
19 datkanjijmakkelijkzeggen

@19 Dingen kan je terug draaien zie je ook met handen aan bed, die moeten ook voor minder werken met zeer slechte arbeidsomstandigheden, zoals te weinig personeel in de avonduren.

@18 Die lange gekopieerde teksten van u lees ik al lang niet meer, zet geen zode aan de dijk, is allemaal het zelfde, heb allang begrepen dat u het normaal vindt die torenhoge salarissen terwijl het ergens anders weg gehaald wordt.

4
20 Rattocasi

@20
Dat komt er dus (wéér) op neer dat je een stellige mening hebt zonder (voldoende) te weten waar het over gaat. Wat ik post is niet allemaal hetzelfde, hoe kom je er in hemelsnaam bij!

Daarnaast leg je me ook weer woorden in de mond met: ..[ heb allang begrepen dat u het normaal vindt die torenhoge salarissen terwijl het ergens anders weg gehaald wordt. ] Ik verzoek je nu voor de zoveelste keer om daarmee te stoppen.

Ik ben niet verantwoordelijk voor de tijd die binnen de Wet Normering Topinkomens gegeven wordt en dat er pas in 2023 sprake is van de wet overtreden. Dat staat hier ook overduidelijk:
https://www.skipr.nl/actueel/id32271-eenvijfde-zorgbestuurders-verdient-meer-dan-wnt-norm.html

Eén op de vijf topbestuurders in de zorg verdient boven de WNT-norm. Dit blijkt uit een onderzoek van RTL Nieuws, dat evenwel meldt dat de betreffende bestuurders en zorgaanbieders de regels niet overtreden omdat de bezoldigingsafspraken zijn gemaakt vóór 2013.

3
21 Wilmama

@17
[ Buiten proportie als er zo bezuinigt wordt in de zorg bij personeel met handen aan bed, die staan voor minimale lonen te werken en worden uitgekleed.]
Het salaris van het verplegend personeel wordt onafhankelijk bepaald door afspraken binnen betreffende CAO en heeft dus niet rechtstreeks van doen met het meer of minder betalen van topfunctionarissen: http://ambtenarensalaris.nl/zorg-en-welzijn/

Hieronder vindt u de geldende cao’s voor de sector zorg en welzijn. Denk hierbij aan de cao ziekenhuizen, cao vvt, cao ggz, cao kinderopvang en de cao van het umc.

Dat laat onverlet dat zo'n superdik salaris moeilijk te verkopen valt als er bezuinigd wordt binnen de zorg. Maar 80% van de top valt al binnen de norm en de rest wordt de komende jaren afgebouwd.

2
22 Wilmama

@21
Ik begrijp uit uw verhalen dat u het normaal vindt dat deze groot graaiers zoveel krijgen, terwijl er op handen aan bed weg bezuinigd wordt. Deze personen aan de top (ook al functioneren ze belabberd) zorgen zeer goed voor zichzelf met 25.892,-- € in de mnd ( voor sommige hard werkende mensen een jaar salaris), bij deze gasten is moraal zeer ver te zoeken, vvd zorgt zeer goed voor deze mensen want die gaan echt niks doen aan die topsalarissen.

4
23 Rattocasi

@23
[ Ik begrijp uit uw verhalen dat u het normaal vindt...]
Dat blijf je dan verkeerd begrijpen. De vraag is intussen of je dat met opzet doet.

2
24 Wilmama

@24 Zie u geen uitspraken doen dat het buiten proportie is wat deze mensen verdienen, zie u alleen schrijven, jaja ze houden zich aan de regels, echter er zijn ook normen er waarden (bij de top vaak ver te zoeken), als het grond personeel weg bezuinigd wordt ben je een hufter als je zelf een dik salaris eist omdat het de regel is in de top, en dan zit je er niet zo mee dat het grondpersoneel wegbezuinigd wordt en iemand de nachtdienst in zijn eentje moet draaien, als de top maar genoeg ontvangt toch?

3
25 Rattocasi

@25
De enige remedie daartegen is met spoed een opfriscursus Nederlandse taal.

1
26 Wilmama

@26 Dank u weer voor de denigrerende opmerking dat kunt u super, hoop dat u zich nu zeer groot voelt met dit aap gedrag.

5
27 Rattocasi

* Verwijderd door de redactie *

28 Wilmama

* Verwijderd door de redactie *

29 Rattocasi

@29
[ Voor de rest heb ik niks meer aan u te melden.]
Echt waar? Overal niet meer? Dat zou hartstikke fijn zijn. Alvast bedankt.

2
30 Wilmama

Vorig jaar is het inkomen van topbestuurders in de ouderen- en thuiszorg niet gedaald. Vanaf dit jaar moeten zij fors inleveren en verdienen ze maximaal 178.000 euro. Is dit in uw ogen een eerlijk bedrag?
De 50 grootverdieners in de ouderen- en thuiszorg verdienden vorig jaar allemaal meer dan een minister (179.000 euro). Dat blijkt uit onderzoek van de FNV. Samen streken topbestuurders 68 miljoen euro op: nog geen 0,3 procent minder dan een jaar eerder.

Hoge werkdruk
Van dit bedrag zouden 1700 extra zorgmedewerkers aan de slag kunnen, beweert Maureen van der Pligt, bestuurder FNV Zorg & Welzijn. "En meer medewerkers zijn hard nodig in deze sector, de werkdruk is enorm. Dit geld had goed besteed kunnen worden aan een goede bezetting van twee zorgmedewerkers op acht cliënten."

3
31 Rattocasi

De politiek besloot in 2013 al dat de salarissen in de zorg omlaag moesten. Van 2013 tot 2017 kregen zorginstellingen vervolgens de tijd om hun bestuurders aan dat idee te “laten wennen,” en mogelijk al wat af te bouwen. Hoe ze die tijd gebruikt hebben, vraag je? Nou, ze zijn hun bestuurders juist fors meer gaan betalen, aldus RTL Nieuws.

Schokkend? Nee, helemaal niet. Dit kon een blinde nog zien aankomen. De enigen die niet begrijpen hoe het werkt in de echte wereld zijn de clowns in Den Haag.
http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/10/schokkend-1-op-de-5-topbestuurders-in-de-zorg-verdient-boven-de-norm/

3
32 Rattocasi

Zorgbestuurders verdienen te veel
Uit de ActiZ50, een ranglijst van het FNV, blijkt dat nog zeker een kwart van de bestuurders in de zorgsector een salaris krijgt boven de Balkenendenorm (178.000 per jaar). Gezien alle bezuinigingen in de zorg is dat te veel, vindt het FNV.
0
Vorig jaar verdiende nog een derde van de zorgbestuurders meer dan 178.000 euro per jaar. Dat aantal is nu dus afgenomen, maar het gaat niet snel genoeg. Sarah Dobbe, FNV Zorg&Welzijn: ‘We zien dat bestuurders nog steeds een topinkomen hebben. Tegelijkertijd hebben duizenden mensen in de thuiszorg en in de verpleeg- en verzorgingshuizen hun baan verloren. Ook verloren kwetsbare ouderen hun zorg en veel zorgmedewerkers die wel hun baan behielden, hebben wederom fors op hun arbeidsvoorwaarden moeten inleveren.’

https://www.zorgwelzijn.nl/zorgbestuurders-verdienen-te-veel/

3
33 Rattocasi

Uurloon medewerkers.

https://loonwijzer.nl/home/nieuws/loonwijzer-nieuws/vrouwen-in-zorg-en-onderwijs-verdienen-stukken-minder-dan-mannen-11-05-2016

Manlijke medewerker gezondheidszorg 2.889,90 € p.m op jaarbasis 34.678,80 € (vrouwen verdienen minder)
Zorgbestuurder 25.892,-- € p.m. op jaarbasis 310.704,--

3
34 Rattocasi

@31 @32 @33 @34

Als je nou mijn eerdere ter zake doende info gelezen had, hoefde je nu het wiel niet opnieuw uit te gaan vinden. Ach ja, je kunt maar ergens zin in hebben.

2
35 Wilmama

Het graait niet alleen in jaarsalaris echter ook nog met gouden handdruk ten koste van de gezondheidszorg.

Quote:
Gouden handdruk

Naast hoge slarissen in de top, worden er ook nog steeds forse ontslagvergoedingen gegeven in de zorgsector. In 2015 werd de hoogste gouden handdruk betaald sinds de ActiZ50 bestaat. De (ex)directeur van zorginstelling Driezorg Wonen in Zwolle kreeg 426.113 euro mee. Dat is ruim 5,5 keer zoveel als het maximum in de wet normering topinkomens. Saillant detail is dat de directeur een instelling achterliet die destijds onder toezicht stond van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

https://www.zorgwelzijn.nl/zorgbestuurders-verdienen-te-veel/

3
36 Rattocasi

Thuiszorgmedewerkers

Al jaren zijn er discussies over de salarissen van bestuurders in de publieke sector. Daarom is in 2013 de Wet Normering Topinkomens (WNT) ingevoerd. Deze begrenst de inkomens aan de top. Omdat je inkomens niet van de ene op de andere dag kunt veranderen, is er een overgangsregeling van zeven jaar om hieraan te voldoen. Geen eerlijke afspraak vindt Dobbe. ‘Veel thuiszorgmedewerkers zijn van het ene op het andere moment tot wel een derde in salaris teruggezet. En dit uiteraard zonder de overgangsperiode van zeven jaar die de bestuurders onder de Wet Normering Topinkomens wél krijgen.’

https://www.zorgwelzijn.nl/zorgbestuurders-verdienen-te-veel/

3
37 Rattocasi

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
rebo
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@41 Hè bah. Als ze bij Hamas daar een bivakmuts van maken dan lijkt een smegmuts me een veel betere benaming. 😉...

zojuist geplaatst door rebo

21st Century Guy
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@46 Kortom Roelvink heeft binnenkort een joekel van een zebiba op zijn voorhoofd.......

zojuist geplaatst door 21st Century Guy

Wedergeboren
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@40 hahaha ... het gaat weer lekker, precies waar we het eerder al even over hadden: er wordt je zo van alles onterecht in de schoene...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

VBOH
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@78 😘Dag bonbonnetje van me. Denk aan je hart!...

1 minuut geleden geplaatst door VBOH

21st Century Guy
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@20 Het staat ook wel bekend als een uitgekotst stukje halal vlees........

2 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

VBOH
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@21 Zeker. Komt wel vaker voor dat afgekickte drugsjunks zich ineens extreem religieus gaan gedragen. Dat gif doet rare dingen met het brein. ...

4 minuten geleden geplaatst door VBOH

Wedergeboren
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@48 Begrijp ik,is ook geen enkel probleem hoor. Maar dat draadje van gisteren is een typerend voorbeeld van hoe zo iets begint. En tot voo...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Slavink
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@41 ja, wie wat bewaard heeft wat ... 😃...

6 minuten geleden geplaatst door Slavink

Slavink
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@40 maar kunnen we jou niet uithuwelijken? "Te koop, een Bop, met kinderen, voor een prikje af te halen bij NK ... 💉...

7 minuten geleden geplaatst door Slavink

NK. App
S CiteBig Nipple GrandmaTwink BreedingLatex Bondage LesbianReddit GloryhoJessica Chastain NudeSexting GamesHot Telugu Aunty RomanceReal Amatuer PornFree Lesbian Por NIggy Azalea Leaked NudesKushti Sex VideoLa Chica SpiderBig Bobbs PicturesBokep LiveReal Sex ScenesNew Bangbus VideosPuppiwi NudeXnxx Short VideoPorn BoliviaSunny Leone Sexy Video Sunny Leone Sexy VideoLena Paul CreampieCoercion Sex VideoBloons Tower.defense PornVescortsDrunkemstepfatherCelestina BloomsChubby Gurl PornBarbei PornDesi Homemade XnxxLinandlunaSunny Leone And Her Husband PornBig Tits Milf MomMaxhardcore AnalPornmixI WanktvLesbiasn XxxDownload 4k Porn VideosVonnaleinHindi Bhabhi ChudaiNaughty America SisterAnime Xx VideoMexican DeepthroatAnal SissyThefanvan PornCream My WifeWww Pornographie.comWomen No ClothesSaxxxy VideoFke Taxi PornShared My WifeSpnbngTamil Sex Viedo ComWwe Superstars NudePinkshonen PornBbw Porn SquirtLydia CornellCote De Pable NudeMalayalam Xxx PhotosSwingtitsGarterbelt PornGayblowjob VideosNobara Kugisaki R34Open Sex MoviePorn Xx ComSexual ScissoringBicycle PornhubRapehubPonografia De LesvianasPerro PornGay Hariy PornAngle White PornstarKiara AdvanixxAnnabella IvyLong Socks PornWww Andhra Sex ComKayyy KittyAdriana Blaze PornStarfire And Raven PornPorn Movie JpHow To Make A Homeade Flesh LightIndian Sex Movie ComeKim SwallowsBlack Twinks PornNaked Lesbian WomenFilm Sexe PornographiqueMaria Menounos NakedMia KhalSxyporn.Www Xx X Video ComGta San Andreas SexSexing DownloadJanelle Monáe NudeBodybuilder XnxxMormon NudeVideo Chat AdultoSexblondeBokep Artis IndoNipple Sucking PornSexe VidioChloe CarterNew X Video HindiActress AssDesisexvideoSridevi PornXxx Porn Movies OnlineFree Xxx GamesFunny Adult VideosErotica BeautieXvideos LinkCharlie Damelio NudeLesbian Porn FacesittingBrazzer HdKannada Aunty Sexy VideoXxx Hindi Hd Video DownloadEvelin Elle PornD4swingPornographie XxxOld Malayalam Sex VideosThroated CumshotNude ActrrssMaturecamsEva Lovia Three SomeBaddiehuPorn Videos.ckmGrannie Porn TubesEthotAlvin And Chipmunk PornCollege Telugu Sex VideosSex MiyaX Video Bhojpuri MeinMeena Actress HotIndian Nude GirlsAmber Heard Sex VideoAmerican Stepmom PornNatalie Portman Sex VideoCartoon Ki Blue FilmNude Live Sex ChatFansy PornBangbros TwitterNew Sex ComicsKenzie Love TwitterBons PornFilm Pornos GratuitsMande Um Filme PornôFotos De Anime SexualPornography KoreaWhat Is FrotingXxx FrFsdss-582