door Inter in Buitenland  ·  81 Reacties

  • 12
  • 850x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

lachen weer
Sommige lieden die roepen om een Nexit, zijn nu verontwaardigd dat EU zich er niet mee bemoeid in Spanje

4
51 LGK

@44
"Jij vergelijkt landen die heel anders zijn. "
Joh, kom je er ook achter.
Ik geef dus aan dat heel veel verschillende staats-vormen en -inrichtingen zijn.
JIJ stelt je inderdaad moreel superieur op door 'de westerse democratie' als enige 'echte' staatsvorm te zien waarbij je kennelijk wetten moet gehoorzamen.

2
52 kenny013

@51 het ix ook allemaal errug verwarrend als je structureel maar 10% van je hersencapaciteit gebruikt...

5
53 BlackNinja

@44 ".. In Rusland ligt dat dan iets anders, maar je kan alleen nog maar kiezen tussen Poetin en Poetin. .."

En...kunnen wij kiezen tussen Barosso of Barosso......of voor Donald Tusk.....konden wij uberhaupt kiezen....?!?

5
54 CoolMemories

@52 "Joh, kom je er ook achter. Ik geef dus aan dat heel veel verschillende staats-vormen en -inrichtingen zijn."

Dat gaf je niet aan. Dat maak je er nu snel van. Waar je mee begon was gezeur over de EU die wijst op mensenrechten. Vervolgens kom je met dit aanzetten:

"Jij bepaald geheel subjectief en jezelf moreel superieur vindend, in welke landen je de wet wel serieus moet nemen en in welke niet."

Ik zeg alleen dat martelen, de doodstraf en levenslang voor het staan achter mensenrechten niet te vergelijken valt met Spanje. Jij bent met een heel andere discussie bezig.

"JIJ stelt je inderdaad moreel superieur op door 'de westerse democratie' als enige 'echte' staatsvorm te zien waarbij je kennelijk wetten moet gehoorzamen."

Weer iets dat jij er van maakt. Nogmaals ik zeg dat die landen niet te vergelijken zijn. Met betrekking op mensenrechten valt er zeker wat te zeggen. Dat geld voor zoveel landen. Daar gaat dit draadje niet over en daar heb ik niets specifieks over geschreven. Dus ga lekker iemand anders vervelen.

@54 "Sinds 2014 trok het Europees Parlement meer macht naar zich toe inzake de aanstelling van de commissievoorzitter. Voorheen werd de commissievoorzitter voorgedragen door Europese Raad en moest die daarna goedgekeurd worden door het parlement na verantwoording. Sinds 2014 dragen alle fracties in het parlement een Spitzenkandidaat voor als kandidaat commissievoorzitter. De Europese Raad kiest dan uit deze kandidaten maar is verplicht rekening te houden met de verkiezingsuitslag van het Europees parlement. Ze hoeft daarom niet voor de kandidaat uit de grootste fractie te kiezen, maar ze moet het wel in rekening nemen. De kandidaat die door de Europese Raad werd uitgekozen moet verantwoording afleggen in het Europees Parlement en wordt daarna verkozen of afgekeurd door dit parlement."

2
55 VaY

Europa mag helemaal niet ingrijpen. Spanje is een soeverein land. De Catalanen hebben onder internationaal recht geen recht op een onafhankelijke staat. Het recht op zelfbeschikking oefenen de Catalanen al uit doordat ze evenredig vertegenwoordigd worden in het democratisch gekozen landsbestuur van Spanje. Het is vaste rechtspraak van het Internationale gerechtshof dat men onder die omstandigheden geen recht op onafhankelijkheid heeft. Ook in Quebec had men dat niet, heeft het hof indertijd bepaald. Volkenrechtelijk heeft de Spaanse regering gelijk. Wanneer men de democratie afschaft en alle Catalanen ontslaat uit bestuurlijke functies in Spanje wordt het anders. Maar eerder niet.

1
56 Conclusius

Wat een gedoe terwijl het op basis van democratische principes heel simpel is.

Een meerderheid stemt voor onafhankelijkheid....ik vind het maar een rare trend dat als een uitslag "lastig" is of "gedoe" geeft dat er dan gesproken wordt over de groep die niet is op komen dagen en nieuwe verkiezingen.....hypocrisie bij daglicht wat mij betreft.
Als de uitslag uitkomt is het dan wel legitiem?

De EU is niet onafhankelijk...die zal nooit met een uitslag van onafhankelijkheid kunnen leven omdat ze daarmee hun eigen bestaansrecht ondermijnen.
De spaanse staat heeft zich immers gecommiteerd aan brusselse principes van centralisering...dus zijn van hetzelfde laken een pak....

Eigenlijk zou de solidariteit uit de europese bevolking moeten komen...het onderdrukken van ongemakkelijke verkiezingsuitslagen is een bedreiging voor ons allemaal of je nou voor of tegen de uitslag bent.

4
57 MarkUg

@57
Dus jij vind 7,5% van de Spaanse bevolking een meerderheid....


Jaja...

1
58 Janzzen

@58 interessant dat je het zo stelt...
Precies de reden waarom wij ons achter de oren moeten krabben bij verder centraliseren naar Brussel.
Als 100% van de kiesgerechtigden in Nederland zouden stemmen tegen verdere afdracht van bevoegdheden en centen naar de EU, is dat slechts 5% van de EU bevolking.
Zelfbeschikking en autonomie gaat praktisch altijd over een kleinere eenheid ten opzichte van een grotere eenheid...anders zou het hele verhaal van onafhankelijkheid niet bestaan.
Dus...beetje vreemd argument....

4
59 MarkUg

@56 : Dus als, zeg maar, Duitsland WOII had gewonnen, en wij Nederlanders wilden onafhankelijkheid, dan hadden wij als kleine minderheid in het parlement van het Groot-Duitse Rijk uiteraard het nakijken. En dat zou legaal zijn geweest.

Catalonië is ooit onder dwang bij Spanje gevoegd. Het is als enige deel van Spanje nooit door islam overheerst geweest. Het is aan hun te danken dat islam Frankrijk niet ook binnentrok. Daarom alleen al is er een groot cultureel verschil tussen Spanje en Catalonië.

Bovendien brengt Catalonië inderdaad meer geld op dan andere regio's en wordt voor Catalonië qua infrastructuur niet gedaan, wat nodig is om te floreren, economisch gezien, m.b.t. toegang tot havens bijvoorbeeld. De regio's er omheen worden juist extra met nieuwe infrastructuur bedeeld. Men probeert zo de regio's er omheen naar hetzelfde niveau te tillen als Catalonië op kosten van Catalonië, zowel letterlijk als figuurlijk.

5
60 Wendel

** gebruiker verwijderd **

Ik vind het wel apart dat er vaal geroepen wordt hoe de EU zich niet met individuele landen moet bemoeien, en nu moet het ineens wel?

61 verwijderd92142543

En dit is ook de strategie van de eu. Lidstaten intern kapot maken economisch, met illegaLe vluchtelingen en belachelijke wetten zodat ze alles kan overnemen.

7
62 Ivo

@62 Ja, Brussel wil, net als Stalin en Mao destijds, domme massa kweken door massamigratie en vernietiging van (kritische) burgers. Zo kan een totalitair systeem met imperialistische neigingen zijn macht handhaven en uitbreiden.
De Catalanen als ontwikkelde en zelfbewuste burgers vormen een obstakel voor de maoïsten in Brussel....hetzelfde Brussel dat ook de verzamelde moslimrebellen in Syrië steunde tegen de Syrische burgers en hun gematigde seculiereregering...!!

6
63 CoolMemories

@61 Je snapt het niet! De EU bemoeit zich alleen met landen als zij haar macht en controle kan vergroten.....zelfs buiten haar domein: in Libië, Syrië en Oekraine!

7
64 CoolMemories

@5 Catalunya heeft genoeg gestemd:
- Referendum 2014 https://en.wikipedia.org/wiki/Catalan_self-determination_referendum,_2014
- Mars voor onafhankelijkheid met meer dan een miljoen mensen: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/spain/11859825/More-than-one-million-march-for-independence-ahead-of-controversial-Catalonia-vote.html Waar is dat eerder vertoont in EU?
- Verkiezingen 2015 maar twee jaar geleden met ruime meerderheid voor partijen die onafhankelijkheid willen
- Referendum 1 oktober: 90% van de stemmers (42% van stemgerechtigden) zeiden Ja.
- En natuurlijk wijzen pols in afgelopen week uit dat verkiezingsuitslag niet veel zou verschillen met die van 2 jaar geleden: Grote meerderheid voor partijen die onafhankelijkheid willen.

1
65 case
66 case

Globalisering, 30 jaar geleden had ik wel verwacht dat we ondertussen wel een "verenigde aarde" zouden zijn. Het zou het voor alle mensen op aarde zoveel stukken gemakkelijker maken, een wereldregering. Het ging de goede kant op met de Navo, VN en Europa. In plaats daarvan zijn we nog steeds een volk bestaande uit vele stammen. Wereld globalisering gaat de komende eeuw niet lukken, wellicht gaat het nooit lukken. De kans dat het ooit mis gaat wordt dan wel groter. Ik kan de Spanjaarden daarom goed begrijpen dat hun globale federale principes aangetast worden. De Cataloniërs zijn daarbij in mijn ogen heel nationalistisch bezig en niet modern. Toch zullen de Spanjaarden de Cataloniërs moeten laten gaan ooit, anders is Spanje geen federatie meer maar een dictatuur.

3
67 Tafka Mike

eu en ingrijpen, ja nèt zoals Dagobert Duck: in een grote stapel geld wilen ze wel ingrijpen.

4
68 Jan met de korte achterlul

@64 jo dat krijg je sommige hier niet uitgelegd. Ze hebben al zoveel moeite met het inelkaar storten van alle propaganda rondom Trump en het besef/ontkenning dat ze maanden lang een crimineel (clinton) hebben gesteund en daarmee voor de domste propagandA in jaren zijn gevallen.

Geef ze een beetje adempauze. Europa broed lekker verder, dat klapt ook over een tijdje. Mss dat ze het dan inzien. De meeste mensem hebben niks met geschiedenis. Daarom is het ook mede zn zooitje in de wereld

2
69 Ivo

@67 dus jij leeft liever onder een ondemocratische wereldregering dat beslist voor iedereen. Ga lekker in Noord korea wonen of zo

1
70 Ivo

@70 en sinds wanneer is er iets mis met nationalisme? Omdat de msm en Brussel dat zegt. Dan ook weg met de vlag, koningshuis, taal, voetbalclubs, culturen ect.

MensEn zijn in de 2de wereldoorlog gestorven voor vrijheid en tegen een wereldregering of soort gelijk. Was er maar een tijd machine dan konden we al die soldaten laten zien wat het nu is. Dan hadden ze massaal hun wapens laten vallen en huisomkeer gegaan. Spraken we nu allemaal Duits. Weg met je globalising en multicultie. De wereld is al multicultureel en met alle corrupte leiders en oorlogsinstituren in de bak kan het een hele fijne wereld zijn voor vele wereldwijd

3
71 Ivo

@70 : ga jij dan maar lekker leven in anarchie. Zodat je straks op z’n eigen eilandje leeft!

Als de wereld eenmaal geglobaliseerd is hoef je nog maar een paar mensen te wantrouwen. De eu is mislukt ja. Mede door het doordrukken van wetten door de eu, die een nationalistische tegenkracht tegeweeg bracht. De NAVO is echter goed gelukt, zonder de NAVO zouden we al aangevallen zijn. De verenigde naties stelt zich globaal te slap op.

2
72 Tafka Mike

De terreur van de meerderheid. Waarom kan een kleine bevolkingsgroep niet voor zelfstandigheid kiezen?
Kijk maar simpel naar GB, Engeland wilde uit de EU maar sleept Schotland en Gibraltar wel mee in zijn val enkel omdat de andere twee GB zijn.
Europa zou zich sterk moeten maken voor de wat kleinere bevolkingsgroepen. Er zijn algemene zaken, zoals de buitengrenzen, migratie, ontwikkeling. Maar voor de rest, belastingen, winkelsluiting, de lokale museum maakt niet uit.
Dus ja, Catalonië kan best een onafhankelijk land worden van Spanje maar binnen de grenzen van de EU. Op EU vlak ook interessant is de machtsverdeling, Spanje raakt een stukje kwijt, en de EU een land rijker.

1
73 Suikerbeessie

Waarom? nu is soevereiniteit opeens niet belangrijk voor de soevereiniteit dwepers?
Interne aangelegenheid van Spanje.

6
74 Dian

@71 n "sinds wanneer is er iets mis met nationalisme?"

sinds de geschiedenis van de mens.

0
75 Wetenschappertje

Ja lekker zef, terug naar de stadstaten van de late middeleeuwen met hun continue oorlogen en machtsspelletjes....

2
76 Echwaarjoh?

72 je hebt duidelijk niet opgelet de afgelopen jaren maar de navo heeft alleen maar gefaald en faalt nog hedendaagse. En dat jij doordrenkt bent door propaganda blijkt wel ui je reactie. Altijd dat gezever dat er dan anarchie moet komen. Het mag duidelijk zijn dat je een lui mens bent en weinig inzet wil geven in een democratische maatschappij wat nog altijd de meerderheid wil. Je behoord echt tot de minderheid .

En de eu is al in het klein een goed voorbeeld dat elke vorm van wereldregering zal mislukken omdat de kloof tussen volk en regering nog groter zal zijn en de corruptie ook.

0
77 Ivo

@75 er zijn meer oorlogen en doden gevallen door globalisering of het uitbreiding van een centrale macht dan nationalisme.maar goed je antwoord is ook niet echt inhoudelijk

1
78 Ivo

@78 Ja joh en dat zuig je zomaar uit je duim? Netjes!

9
79 Dian

@76 en waarom moet je dan stappen terug nemen gezien de huidige technologie en communicatie.. een centrale macht is een stap terug.

0
80 Ivo

Is het nou gewoon toeval?
Precies dezelfden die altijd pleiten voor minder bemoeienis van de EU, vinden nu ineens dat de EU zich met een interne kwestie van Spanje moet bemoeien.

0
81 Hadjememaar

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Immanuel
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@7 Verdedigen doe je op je eigen grondgebied, Ali;niet door je buurland binnen te vallen en de bevolking te verkrachten en te vermoorden.Wat...

7 minuten geleden geplaatst door Immanuel

Immanuel
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@3 Ligt eraan wat je bedoelt met "wie begon".Feit is gewoon dat de genocidale oorlogsmisdadigers van genocidepoetin een autonoom land binn...

10 minuten geleden geplaatst door Immanuel

elsemiek
Offtopic

@2681 Persoonlijker en kwetsender dan dàt, kun je mensen niet raken. "Dat is precies waar die gesjeesde. treiteraars op kicken , een hobby ma...

18 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Bleke Betty
Stoomtrein in Efteling stopt met stomen om klimaatdoel te halen

Leuk, een minner op de feiten. ...

18 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

elsemiek
Offtopic

https://giphy.com/gifs/malibu-rum-malibu-pineapple-l0K4lO4ehLGUzqH84Zo ik zit 😀...

27 minuten geleden geplaatst door elsemiek

VBOH
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@88 Ja graag gedaan. Met een beetje inzet van beide kanten komen we mogelijk ets dichter bij elkaar. Alleen ik laat Wilders zijn poot stijf ho...

33 minuten geleden geplaatst door VBOH

Vageali6888
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@12Stel je een Rus voor met een verrekijker op z'n uitkijktoren , die zag sinds 1991 de zwaarbewapende knokploeg van VS/Navo 1500 kilometer ...

33 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

21st Century Guy
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@87 Dat zou nog een mogelijkheid kunnen zijn voor iemand uit zo'n land, maar ik zal eerlijk zijn , ik zou eerder kijken in christelijke, joodse ...

41 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@86 Het is inderdaad een vreselijk groot probleem. Ik heb helaas ook geen pasklare oplossing. Maar ik weet wel dat ook Wilders geen bruikbare o...

42 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
国产av在线Skyrim PornSolodildoIslandboyflyy PornPunjabi Porn StoriesFree BabysitterpornDonkey PonkeyVennessa Del Rio PornXvidieosXbixeoAnna Louise NudeJosy BlackIndia Summers PovChickflixxxBrazzers Porn StaraMaria GjieluIndian Aunty Big Boobs PornNew Full Sex VideoXxxen La CalleSanniy LiyonPrincess HelaynaFan ServiceBhabhi Ki Chudai SexFree Daddy PornBisexualanalBig Boobies 3dNo PantiesSistine Stallone NudeIndian Bf Gf XxxHot Sexy SuhagraatUtopia Guide Long Island NySexy Naked Older WomenMeowriza PornKatrina Kaif Porn VideoVladislava OnlyfansTeen Mom RedditMost Beautiful Women Porn VideosNaked WrestlinhPorn TitsRouge PornOk Sex Video오피스타Bharti Jha Web Series NameBangalore College SexXxx Vedios DesiMegan Fox Hot NakedJapanese Porn GameSwingerblogxxxJacquie Michel LivePorn Coq NuBilatinme ComFilipino XxxMalayalam Sex WebsiteNicole Murkovski AnalJapanese Lesbian OrgyBeefcakehunterDanganronpa PornTelugu SxNirmala Aunty SexFree Porn HdCim PornAlbum BabesPornodromeNoodle MagazoneLara Brookes PornChodam ChadiHindi Poen VideoNudigraphyH_o_t_w_i_f_e PornSexy Video Hd CartoonDaughter And Father XvideoInsertions HugeMobile PornhHq PormerSex Move VideoIndianrealpornAmouranth LesbianGrope Asian PornHi Def Porn Picsسكس رهف القنونHermorphite PornHot Teens Jerking OffSunny Leone Of Xxx VideoSwingingheavenSandra Bullock SexyGroup Sex Video IndianSalma Hayek Sexy MoviesSexy India SexPorn Video In MomVina Sky AnalJunx MazeMasturbação PornRapunzel NakedCaprice PornHentie NarutoBlacked BlondeJapan Sex XxxxPporn HubReddit Normal NudesMagazine PornosBondage BliwjobVillage Sec VideosCala Maria PornIndian Sex Film VideoMassaj Porn VideosAmber MichalesLean Beef Patty NudesSexxxxvBrast Milk PornFree Romantic Sex VideosVideos Pornos ItaliaHentai CaptionsHelan Mirren NudeHot Milf SeduceSexy Latin NudesPlayboytv SwingSexmature TubeDanica PatricknudeRebecca R34Hindi Dubbed Sex VideoVery Beautiful SexPriya Rai AnjaliBbw Stepmom PornOlder Women Lesbian PornPov Role Play PornDad Seduces Daughter PornFree Porn FrançaisLuci WiledNudistpagentWww Sexvideos InNocarekali PornTyler Sis 308Mellanie Monroe LesbianBlack Leasbian PornMoirah MillsJeena Jameson NudeSex Video Ben 10Shibuya Kaho UncensoredChantas BitchesManhwa HentaisTamil Pundai SexSex Art PornVideos Mexicanas PornosEgyptian PornPornpictures FreeTik-tok PornAsian Bondage PornBeurettes AnalesSpanknet Co UkVideos De Mulheres Nuas