Met PO in Actie wist mede-oprichter Jan van de Ven (links) honderdduizenden handtekeningen te verzamelen en tienduizenden leraren naar het Zuiderpark te krijgen, uit protest tegen hoge werkdruk en slechte salarissen.
Volledig scherm
Met PO in Actie wist mede-oprichter Jan van de Ven (links) honderdduizenden handtekeningen te verzamelen en tienduizenden leraren naar het Zuiderpark te krijgen, uit protest tegen hoge werkdruk en slechte salarissen. © ANP

Onderwijsbonden dwarsbomen sollicitatie populaire meester Jan

De grote onderwijsbonden blokkeren de benoeming van een populaire basisschoolleraar bij een beroepsorganisatie. De plannen van leerkracht Jan van de Ven, bekend van PO in Actie, waarmee hij dik 60.000 leraren op de been kreeg, gingen hen te ver.

  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    18

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?