Von Neumann machines (dulcet.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door DulcetNL in Wetenschap  ·  28 Reacties

  • 2
  • 525x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Interessant artikel.

1
1 Jan met de korte achterlul

Wie weer bestaan er zelfs zelfreplicerende machines die zo goed zijn in het omzetten van energie in materie dat ze zich kunnen voordoen als de lokale bevolking en deze kunnen infiltreren. Plus commando geven op afstand.

5
2 Tafka Mike

* Verwijderd door de redactie *

3 Captain Hero

Als je uitgaat van panspermia dan is DNA mogelijk een Von Neumann machine question

0
4 dani

@2 Waarom zou je energie in materie willen omzetten? Heel gedoe, en er is materie genoeg, overal te vinden.
Bovendien, als je energie omzet in materie, dan maak je evenveel materie als anti-materie.
Aan die anti-materie heb je niets, die moet je weggooien. Die komt uiteindelijk ergens weer gewone materie tegen => annihilatie => omzetting terug in energie.
Netto heb je nog steeds geen materie gemaakt.

Ik verwacht dat, als zulke machines al zouden bestaan, ze wat slimmer zouden zijn.

0
5 LanCaster

UFO' s zijn een geval van "Stupid aliens". Onlogische motieven toeschrijven aan geavanceerde civilisaties.

Waarom?

Stel je voor dat wij ons verder ontwikkelen en op een gegeven moment andere civilisaties ontdekken die een beetje achterlopen in technologie vanuit ons perspectief.

1. Wij investeren in een lange reis, miljarden kostend project om een ruimteschip daar te krijgen. En als we aankomen verstoppen we ons. Laten we hier en daar een steekje vallen en dan gaan we weer weg. Onlogisch gedrag. Wat we wel zouden doen is heel hard hallo! zeggen.

2. We zien een civilisatie die een lager technologisch peil heeft dan wij. Logisch gezien zijn er dan ook civilisaties met een hogere technologie. Zouden wij ons dan zo durven gedragen dat we lagere technologie gaan bespioneren zonder dat we onszelf kenbaar maken? Zouden we niet bang zijn wat die hogere technologie civilisaties die ons ongetwijfeld kunnen zien daar van zouden vinden?

3. En we bedenken dat we zelf ook ooit zo waren. En gezien de enorme tijdspannen die nodig zijn om een ander sterrenstelsel te bezoeken kan het maar zo zijn dat de rollen binnenkort zijn omgedraaid. Zouden we ons dan zo durven opstellen? Zouden we ons zo durven misdragen? Daar zouden we wel eens spijt van kunnen krijgen.

4. Lang voordat we van een andere civilisatie ruimteschepen zullen zien (als dat uberhaupt al logisch is om die te bouwen) zullen wij hen en zij ons ontdekken via telescopen en andere sporen die civilisaties achterlaten. het is helemaal niet logisch om ergens een ruimteschip heen te sturen. Als je een andere civilisatie ziet zul je eerst contact leggen via signalen

Conclusie: Als we met aliens te maken krijgen dan zal die niet een via een UFO zijn.

1
6 purelogica

@5 : niet als je het meest onopgemerkt wil blijven dan zal je atoom voor atoom op moeten gaan bouwen.

3
7 Tafka Mike

@7 Waarom zou je, om onopgemerkt te blijven, dan atoom voor atoom op moeten bouwen?
En waarom zou je daarvoor niet al aanwezige atomen gebruiken maar die zelf gaan maken, waar je heel veel energie voor nodig hebt (waar komt die vandaan) en waarbij je antimaterie produceert die je ergens onopgemerkt kwijt moet zien te raken?

0
8 LanCaster

@7 En waarom zou je je willen verbergen terwijl dat logisch gezien zinloos is?

0
9 purelogica

@8 : dat ligt helemaal aan de capaciteit als je 100 personen wil kopiëren dan zou je atomen moeten vinden van 100 personen en daar dus voorzieningen voor moeten treffen. Als je energie omzet naar massa zou je een blauwdruk moeten hebben van elk atoom en kan je die kopiëren zo vaak je wil. Als je efficiënt te werk wil gaan zou energie omzetten in massa wellicht geen optie zijn wil je echter effectief te werk gaan dan wel. Een buitenaards ras wat energie genoeg kan aanmaken of zelfs gebruik kan maken van antimaterie zal zich niet zo druk maken over zijn efficiëntie. in dat geval is het slimmer om effectief te werk te gaan.

3
10 Tafka Mike

@10 "dat ligt helemaal aan de capaciteit als je 100 personen wil kopiëren dan zou je atomen moeten vinden van 100 personen en daar dus voorzieningen voor moeten treffen."
Van welke 100 personen zou je dan atomen moeten vinden? Welke voorzieningen moet je treffen?

"Als je energie omzet naar massa zou je een blauwdruk moeten hebben van elk atoom"
Wat is een blauwdruk van een atoom? Protonen, neutronen en elektronen zijn identiek, daar is geen blauwdruk voor nodig. Het enige verschil tussen atomen is het aantal van die deeltjes.

"Een buitenaards ras wat energie genoeg kan aanmaken..."
Energie is behouden. Energie kun je niet aanmaken.

Wat is hier het verschil tussen efficiëntie en effectiviteit?

0
11 LanCaster

@11 : wat is hier het verschil tussen effectiviteit en efficiëntie dat is altijd hetzelfde Lancaster dus niet alleen hier.

Efficiëntie is zoveel mogelijk bereiken met zo weinig mogelijk middelen.

Effectiviteit is zoveel mogelijk bereiken in zo weinig mogelijk tijd.

De mens heeft in het algemeen meer met effectiviteit omdat dit meestal kwaliteit verhogend werkt.

4
12 Tafka Mike

@12 "dat is altijd hetzelfde Lancaster dus niet alleen hier."
Wat betreft efficiëntie ben ik het met je eens, wat betreft effectiviteit totaal niet.
Effectiviteit is in welke mate je het gewenste doel bereikt. Heeft niets met de hoeveelheid tijd te maken, tenzij die onderdeel uitmaakt van je doelstelling.

Als je eigen betekenissen of definities voor woorden hanteert wordt lezen van en discussiëren over je berichtjes wat lastig.

2
13 LanCaster

@3 lol, Ik ook.

1
14 solidsteel

@13 : ga toch weg Lancaster elke situatie of doelstelling is inweze tijdsgebonden. Tenzij je aangeeft het in een aantal stappen te doen. Maar ik heb hier voorlopig genoeg gezegd. Klaarblijkelijk rest het je alleen nog om te praten over enkele formaliteiten, zoals bij energie en effectiviteit. Daarbij maakt mijn lichaam energie aan van voedsel en jouw lichaam genereert energie. Aanmaken lijkt mij dan een passender omschreven. Ook voor een evt zelfsturende machine.

4
15 Tafka Mike

@15 "Klaarblijkelijk rest het je alleen nog om te praten over enkele formaliteiten"
Nee, hoor. Maar op m'n andere opmerkingen reageer je al helemaal niet.
Bovendien is het wel handig als je, in een discussie, dezelfde betekenis aan termen toekent.

"Daarbij maakt mijn lichaam energie aan van voedsel"
Nee, hoor. Je lichaam zet energie om in een andere vorm van energie.

"Aanmaken lijkt mij dan een passender omschreven."
Foutieve omschrijving lijkt mij hier een passender omschrijving.

"Ook voor een evt zelfsturende machine."
Het gaat over zelfreplicerende machines.

0
16 LanCaster

Damn denk eens door, wat heb je aan een zelfreplicerende machine als ze zichzelf niet kunnen besturen. Dat lijkt een replica overbodig. Je komt mij een beetje over als een ontslagen natuurkunde leraar omdat je nergens op inhaakte waarschijnlijk, maar jezelf graag hoorde praten. Nu een baantje als NK controleur? Je lichaam zet energie om (die er dus niet eerder was)dus om in een andere energie. Zie je me al zo staan bij sportschool?!

Nee, dus want je doet misschien een ode aan de wet van behoud van energie. Maar je geeft niet aan dat er een handeling verricht moeten worden om meer energie aan een systeem toe te voegen. De energie onstaat dus niet zoals bij genereren. Het wordt toegevoegd aan je lichaam. Dus aangemaakt. Dit heeft inweze niks te maken met energiebehoud maar energieoverdracht aan andere systemen. Het verschil met generatoren die je dus moet voorzien van een energiebron, is dat de krachtbron het niet zelf kan. En dan is het aanmaken.

Daarbij heb je mij voor de rest niks gevraagd en heb ik alles netjes van je beantwoord. Jij stopt ineens met de discussie en maakt er nu een misverstand van op hele simpele termen.

4
17 Tafka Mike

@17 Damn denk eens door, natuurlijk heeft een zelfreplicerende machine veel meer eigenschappen. Is het zinvol die allemaal te noemen?
Je komt mij een beetje over als een amateur-natuurkundige die er geen spat van begrijpt maar zichzelf er desondanks (veel te) graag over hoort praten.

"Je lichaam zet energie om (die er dus niet eerder was)"
Dat kan dus niet.

"De energie onstaat dus niet zoals bij genereren. Het wordt toegevoegd aan je lichaam. Dus aangemaakt."
Nee.

"Dit heeft inweze niks te maken met energiebehoud maar energieoverdracht aan andere systemen. Het verschil met generatoren die je dus moet voorzien van een energiebron, is dat de krachtbron het niet zelf kan. En dan is het aanmaken. "
Wat probeer je nou te vertellen? Beeld je eens in dat iemand anders dit geschreven heeft. Zou jij er een touw aan vast kunnen knopen?

0
18 LanCaster

@12 Tijd is een middel dus hoort bij efficiëntie. Effectiviteit gaat alleen over de uitkomst.

0
19 Dian

@17 : ja

3
20 Tafka Mike

@20 Fijn dat je het in ieder geval met jezelf eens bent.

0
21 LanCaster

@19 : Klopt tijd is een middel. Maar de uitkomst of het resultaat is ook altijd tijdsgebonden of stapsgewijs en dus onderdeel van effectiviteit. Tenzij je iets evalueert. Maar een evaluatie is niet situatiegebonden.

3
22 Tafka Mike

@22 Zonder evaluatie weet je niet of iets efficiënt of effectief is.

"Maar een evaluatie is niet situatiegebonden."
Wartaal.

0
23 LanCaster

@23 : het gaat er gewoon om Lancaster dat er hier situatie wordt geschetst over hoe snel een buitenaards ras zich kan mengen in de inheemse bevolking. Als iemand sneller werkt om een product af te krijgen is die gewoon effectiever, punt.

Dat jij dan een punt maakt van tijd in de uitkomst is gewoon een zwaktebod. Daarbij kan je het wartaal vinden maar een evalutie is geen situatie die je wilt creëeren maar een waardeoordeel over een situatie. Je schetst dus geen situatie. Tuurlijk kan je 3 middeltjes beoordelen op effectivieit of je afvragen of Lancaster echt effectief bezig is. De meting is dan niet tijd of stapsgewijs te herkennen oo effectiviteit. Ik zal vanuit een waardeoordeel al dan niet bestaande uit feiten moeten beoordelen of hier echt effectiviteit betreft of het gebrek daaraan.

4
24 Tafka Mike

@24 Het gaat helemaal niet over hoe snel een buitenaards ras zich kan mengen in de inheemse bevolking, het gaat over zichzelf replicerende machines die eventueel een verklaring voor bepaalde waarnemingen zouden kunnen zijn.

" Ik zal vanuit een waardeoordeel al dan niet bestaande uit feiten moeten beoordelen of hier echt effectiviteit betreft of het gebrek daaraan."
Zo, zo. Je houdt nog steeds vol dat je geen wartaal schrijft?

0
25 LanCaster

@25 : ”zichzelf replicerende machines” zozo zijn ze zelfsturend?

Gepakt op je eigen spel. I rest my case.

4
26 Tafka Mike

@24 Effectiviteit bereik je door een resultaat te verkrijgen met het gebruik van zo weinig mogelijk middelen.
Dat kan tijd zijn, maar bijvoorbeeld ook mankracht of energie of grondstoffen.

0
27 Vogelverschrikker

@26 Fijn voor je dat je je inbeeldt een punt te hebben.
Ieder ander ziet alleen weer wartaal.

0
28 LanCaster

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

9 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

38 minuten geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

1 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

1 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. 😂...

2 uur geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
JawbreakerzTina Fey NudePolice Officer SexLong Hair XvideoCarinna Kopf NakedReal Porn ClipsMesum IndonesiaChatcamOiled Up HentaiVideo Filles NuesCarmita BonitaIndian Hot Aunty RomanceXnxx Sani LeonXvídeos Melhor Do MundoBoobs Nude PicturesSex Movie Dekhni HaiDoujhin MoeJordan CarverUpskirt PornKendra Peach NudeToilet SexBreastfeeding Husband PornPornide ComBritt Lower NudeIndianhdsexSauth Indian SexLesbeenHindi SexxsCums On FeetMom Xxx VideoAmerican Aunty PornJulia Ann Hot Sex VideosAva Addams NakedLovely Luna PornFirst SexHot Sex Video Xnxx ComHema Malini Sex PhotoBest Bj CompilationsWeird GaypornLulubXnxx Artis IndonesiaLogan StevensNurse TittsDevon JenellePorn ForceNaked And Afraid: UncensoredAsian Naked MassageBondage OrgasemSxyprn..com無料avCoqnu. ComAria BanksPetiete PornHot Bathroom SexXx Bf BanglaXcx Video HdHot Sex Video Full HdValentina Nappi OnlyfansLesbian Anus LickingHotass GifPornndMallu NudeXxxx Video MoveTeenager Porn ComicsI Sext ChatOld Yound PornHandjob PublicMona CharmNew Family SexEllalxox PornViolet Myers BodyguardKristen Scott BlackedNurumasage PornNude Fashion ShiwPornography CategoriesOnlyfans Porn LeaksPorn FlashMoka MoraMarika HaseDaddy And Stepdaughter PornNoeliaxxxBig Breasted NudistsXxx Video MuslimWww Hindi X VideoNewzealand Sex VideoThroated XxxBella.poarch Nudes LeakedAnjali Priya RaiCute Nude GirlSex StandingXxx BrotherIndian Teen Girl XnxxHot Flimدختر سکسFit Milf NudeBlack White PornCummed In HerFree Amuture PornPornor ZNecoarc PornMy Gf Busty FriendCute Couple XxxBollywood Xxx FilmMalayalam SexingSexsi IndianHitpmi Laسكس مساجChatturbeLatin MaidDiapered Women VideosGinger.ridesJapenese OrgyVideoporno Gordas小黄书Av4.uSasur Aur Bahu Ka PyarEbomy Pulse TvXxx BdsmXxtikXnxx MpviesHomesexeDeci BfTeenager GangbangedNude WeddingsDee Baker PornJasmine Waltz Sex TapeAgentredgorlGelbopruAfricanbootyBroken AmatuersDenji And PowerGeandpa PornMarc Dorcel MoviesJasmine WebbpornPag PornEstaphania HaGirls Doing SexDesi 54 ComTyler.cruise PornShemale Fucking FemaleFoto SexPeliculas Gay PornPorn Mature LesbLil KymchiiKorean Movie X VideosJoslyn Jane CreampieNuespournousCheekies NudeHis Lut ComNaked Furries