door Denisova in Buitenland  ·  46 Reacties

  • 14
  • 649x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

1 Stachouwer

** gebruiker verwijderd **

@1
Verkeerde been uit bed gestapt?

2 verwijderd111

* Verwijderd door de redactie *

3 Denisova

Prima, goed gedaan.

19
4 JackKropotkin

Prima gedaan inderdaad. Dankzij de bots verdwijnen de lastige Britten nu uit de EU.

15
5 GreyB

@5
Betreurenswaardige ontwikkeling dus. Er zijn zo ontzettend veel Britten hier totaal niet blij mee.

15
6 Drumpf

Ah gossie Buzzfeed, London university waren TEGEN een Brexit dus elk bericht onderzoek is waarschijnlijk gekleurd. Met de UK gaat het TOP de gewone mensen hebben weer een baan en de elite (bankiers advocaten enz in Londen) hebben het ff moeilijk. Maar ja het volk heeft gesproken.

25
7 malo morgen

@6
Vooral de jongeren

9
8 yanyans

@6
@5 was dan ook sarcasme...question

11
9 GreyB

* Verwijderd door de redactie *

10 Stachouwer

@3 Jij dus ook.

16
11 Stachouwer

** gebruiker verwijderd **

De populistische nationalisten komen nu wel heel vaak in beeld als het gaat over vervalsen & manipuleren.
Het moet ze nagegeven worden: ze dúrven wel...

12 verdwijderd21

Ow help.

Daarom heeft de VVD de verkiezing ook gewonnen. Ik dacht het al.

7
13 Eastwood

@5 De Britten leggen elk jaar ongeveer 10 miljard euro meer in dan ze ontvangen. Dat geld gaat vooral naar de armere regio’s van de EU en naar de boeren. Als de Britten straks de Unie verlaten, slaat dat een gapend gat in de begroting.

Altijd leuk dat populistische schreeuwen.

9
14 Eastwood

Meen dat de poster van dit artikel een nepaccount is uit Rusland.

8
15 Ivo

* Verwijderd door de redactie *

16 Denisova

Gezien de hele media uitermate tegen de brexit was, was hiermee de informatie dus iets meer in balans. Maar zou niet moeten.

10
17 solidsteel

Tijdens de verkiezingen van Balkenende 3 werd er door de cda een bedrijf ingehuurd om het programma van toen te verdedigen op het internet bij forums en zo. Dus van alle kanten wordt het internet beïnvloed. Daarbij wordt dit steeds makkelijker voor alle partijen gezien privacy dood is en vele alles delen van hun leven en standpunten waardoor het nog makkelijker wordt mensen te voorspellen en te beïnvloeden.

Dus weer een lekker eenzijdig bericht zoals vertrouwd

8
18 Ivo

@5 Weet je wie er ook lastige mensen lieten verdwijnen?

@6 En weet jij wie er toen ook niet zo blij mee waren?

Lastig hè, mensen met andere ideeën.
Zo gauw mogelijk verwijderen. Liefst uit de wereld, toch?

9
19 xtremy

Waarom is dit belangrijk. De mensen die op deze sites hun tijd verspillen hebben toch geen tijd om te gaan stemmen en dat blijkt ook wel want al die jongeren die na het referendum in London protesteerden zien dat ze zelf niet hadden gestemd. Als je niet gaat stemmen moet je later ook niet zeuren over het resultaat want daarmee heb je aangegeven dat je het eens bent met de uitslag.

4
20 niet-alles-geloven

* Verwijderd door de redactie *

21 Stachouwer

* Verwijderd door de redactie *

22 Stachouwer

Als buzzfeed het zegt dan geloof ik er geen woord van, radicale SJW site die zich met propoganda tegen voornamelijk westerse cultuur en blanke heterosexuele mannen verspreid.
Extreem links spiegeltje van b.v. breitbart.

12
23 3C 33 20 4E 4C

@22 hahaha kleutertje

6
24 Denisova

Zou me niet verbazen als ook hier weer Rusland achter zit
Die pakken alles aan om tweedracht te zaaien

7
25 LGK

* Verwijderd door de redactie *

26 Captain Hero

NRC doet een Hillary-tje.
Wat zijn de druiven zuur.

13
27 Karl

@12
Wat de populistische linkse enclave uitvreet wordt zo min mogelijk over bericht .. Die maken liever iedereen slaaf van het grote EU Reich!

11
28 sparta

@28 Ja dat is het! Arie Slob en Alexander Pechtold willen een EU slaaf van je maken voor hun 'reich'... En daar wordt natuurlijk niet in de MSM over bericht want Soros...

https://pamelageller.com/2007/03/soros_is_the_an.html/

7
29 Dian

@17 ,

Het grootste deel van de media (en dan vooral de schreeuwerige en simplistische tabloids die helaas buitenproportioneel veel aandacht krijgen) was juist voor Brexit. Dus deze 13.000 fake accounts brachten alleen maar een nog meer schever verdeling aan dan er al was.

En dan hebben we het nog niet eens over dat andere deel van het digitale gevecht wat achter Brexit zat. Zie het (Engelstalige) bericht voor een paar schokkende onthullingen op https://www.theguardian.com/technology/2017/may/07/the-great-british-brexit-robbery-hijacked-democracy

Met democratie had dat hele referendum niks te maken. Wel een hoop met (naast de leugens van politici) manipulatie van (social) media, gesteund door gigantische hoeveelheden digitale data die centraal aangestuurd werden. En dat alles door miljoenendonaties van enkele miljardairs.

3
30 progressiefliberaal

@23 ,

Nou ja sommige van die heteroseksuele mannen zijn ook wel een beetje zielig als ze denken dat anderen het op ze gemunt hebben terwijl ze van niemand iets te vrezen hebben. Iets met Calimero-gedrag...

Het is vooral een verzinsel van types die graag door willen blijven gaan met niet heteroseksuelen en anderen achter te stellen. Zeg maar de prototype Republikein en zeer conservatieve groep die, inderdaad, op Breitbart zijn heil zoekt.

4
31 progressiefliberaal

EU zet 'trollen' in om imago op te poetsen | NOS

Sociale media, blogs en internetfora. Niets is straks nog veilig voor EU-ambtenaren. Om het imago van Europa een beetje op te krikken, heeft het Europees parlement een plan goedgekeurd om internetdiscussies te monitoren en te beïnvloeden. Dat staat in een document dat The Telegraph in handen heeft.

Imago verbeteren

Volgend jaar zijn er weer nieuwe Europese verkiezingen. Maar de EU is nou niet bepaald populair onder veel Europeanen. Om kritiek een weerwoord te bieden, gaan communicatiedeskundigen discussies op bijvoorbeeld Twitter en Facebook vroegtijdig opsporen en beïnvloeden. Door bijvoorbeeld feiten en cijfers te presenteren. Het lijkt erop dat dat anoniem gebeurt, of zoals The Telegraph het noemt, door een 'troll patrol'.

Volgens het document hebben veel Europese burgers minder vertrouwen in de EU gekregen. Dit zou komen door de huidige economische crisis en hoge werkloosheid. "Het idee dat 'Europa het probleem is' moeten we veranderen, we moeten duidelijk maken dat het antwoord op de bestaande uitdagingen 'meer Europa' is, niet 'minder Europa'. "

Kritiek

PVV-europarlementariër Auke Zeilstra noemt het plan op BNR "uitermate schandalig" en vergelijkt het met de DDR. "Het grootste bezwaar is dat dit typisch een kenmerk is van dictatuur, zoals in de voormalige DDR, dat de staat ambtenaren inzet om mensen te bestrijden om hun mening."

Eind deze maand willen ze beginnen met het plan. Dan starten de eerste trainingen voor internetmonitoring.

Overigens is dit niet helemaal nieuw. Meerdere politieke partijen zetten dit de laatste jaren ook al in.

https://nos.nl/artikel/470400-eu-zet-trollen-in-om-imago-op-te-poetsen.html

Tja...

7
32 Tjeesus...,

Misschien zitten ze hier ook op Nieuwskoerier...

2
33 Tjeesus...,

@32 ,

Er is wel een verschil tussen een paar betaalde medewerkers laten reageren op artikelen om misverstanden en vaak ongefundeerde kritiek aan te pakken enerzijds, en anderzijds het massaal misbruiken van persoonlijke data om profielen van mensen op te stellen zodat je en masse een beetje gemodificeerde en verder geautomatiseerde berichten kunt sturen om zo het publiek te manipuleren door er simpelweg voor te zorgen dat ze één kant van het verhaal - een verhaal wat door misbruik van psychologische kennis precies aansluit op wat ze willen horen of onbewust al vinden - buitenproportioneel vaak te zien krijgen, van push-berichten tot advertenties zodra je op Facebook inlogt.

In het eerste geval is er sprake van het laten horen van een tegengeluid. In het laatste geval, wat bij Brexit gedaan wordt, is het praktisch ervoor zorgen dat de boodschap die zo verstuurd wordt, nog het enige geluid is wat mensen op tal van tijdstippen continu onder hun neus geschoven krijgen. Ongewenst vaak ook nog.

In het eerste geval is er bovendien geen sprake van misbruik (en delen) van psychologische kennis / profielen en gebruik van Big Data, rondom Brexit was dat er dus wel.


Verder is dat een vrij oud bericht en ben ik erg benieuwd naar of dit überhaupt ooit van de grond is gekomen en nog steeds gedaan wordt.

5
34 progressiefliberaal

@33 Zeker weten !

6
35 Bollieboos

@33 en @35 ,

Vergeet vanavond niet onder je bed te kijken voor het slapengaan. Wie weet verschuilen ze zich daar ook wel, die enge EU-trollen.

5
36 progressiefliberaal

* Verwijderd door de redactie *

37 VaY

#25 "Zou me niet verbazen als ook hier weer Rusland achter zit
Die pakken alles aan om tweedracht te zaaien"

Zou me niets verbazen als staats en EU trol LGK weer achter Rusland aan zit.
Die pakt alles aan om hier met zijn gifspuit in het rond te zwaaien.

7
38 Ron

Business :
Je hebt veel aandelen of andere belangen , en zo'n Brexit maakt een heleboel uit ......
Of er zijn aandelen die je wil hebben , en die worden zo goedkoper.....

0
39 eh

De EU heeft al een paar jaar officieel miljoenen op de begroting staan voor dit soort beïnvloeding van de publieke opinie. Dus waar hebben we het over? Iedereen doet het. Als je campagne voert ergens voor of tegen, moet je het goed doen, inclusief alles dat de tegenstander ook doet.

Wat ik tekenend vind, is dat deze onderzoekers en dit bericht net doen, alsof het alleen bij anti-EU en anti-globaliserings-onderwerpen gebeurt. Dat zegt veel over hun eigen politieke kleur. En die behoort een onderzoeker niet te hebben.

3
40 Wendel

@37
Als je goed op me let..., kom ik zelden met linkjes...
Daarbij heb ik niet zoals sommige de hele godganse dag de tijd om te reageren...

Kan nog wel even doorgaan..., maar verder laat ik het hierbij..., want het interesseert me namelijk geen ene moer wat jij (of anderen) over me denkt...
Je doet/denkt maar een end weg... Fijn voor je...

Nou..., dat was het...

1
41 Tjeesus...,

@14 De 'total cost of membership' is voor alle deelnemende landen aan de EU een negatief getal. Dus voor iedereen, inclusief het VK levert het wat op. Er zijn geen nettobetalers aan de EU. Daarom is het ook eigenbelang voor alle leden van de EU om lid te blijven. Ook het VK zal daar nog wel eens achter komen.

1
42 oeioeioei

Nog meer reden dus voor een herhaling van het referendum, maar dan op basis van eerlijke informatie en informatieverspreiding.

0
43 W. Anstalt

@27 Niet alleen zuur, er blijkt een steeds groter gedeelte al verrot te zijn.

1
44 W. Anstalt

En hoeveel bots waren er om de Brexit tegen te houden, of wordt dat angstvallig geheim gehouden. Ruikt naar het normale selectief gebracht nieuws van de MSM

3
45 niet-alles-geloven

@45 ik stel voor dat je t artikel van Buzzfeed of van de universiteit van Leeds leest, voor je feitenvrij gaat speculeren.
De bots retweetten 8x zo vaak pro Brexit, zo lees je daar.

0
46 Trompetsignaal

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Rio Grande
“Alles voor Duitsland”: AfD-leider Björn Höcke riskeert drie jaar gevangenis voor nazislogan

@12"Daar -Duitsland- zijn dergelijke zaken, die rechtstreeks gelinkt kunnen worden aan hun bruine verleden,.."Dan zouden ze zich beter bez...

1 minuut geleden geplaatst door Rio Grande

sockknitter
“Alles voor Duitsland”: AfD-leider Björn Höcke riskeert drie jaar gevangenis voor nazislogan

@5https://archive.ph/kjRVyEén groot misverstand: Nederlandse vlag mag...

2 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Wedergeboren
“Alles voor Duitsland”: AfD-leider Björn Höcke riskeert drie jaar gevangenis voor nazislogan

@14 Whahahahaha LOL. Ja, dan kun je proberen of wat stretchen enige verlichting brengt. ...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Marrie1
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

@40Arme Bennie Bob, het leven van een strijdster voor moslims en de islam is zwaar.Elke dag te paard en te zwaard het opnemen tegen realist...

4 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Bop
“Alles voor Duitsland”: AfD-leider Björn Höcke riskeert drie jaar gevangenis voor nazislogan

@12 Op de foto had 'ie waarschijnlijk ook net even kramp in zijn rechterarm. 🙄...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

Snorrie
“Alles voor Duitsland”: AfD-leider Björn Höcke riskeert drie jaar gevangenis voor nazislogan

@9 Nee.Een kreet door een anoniem iets is volslagen onbelangrijk....

7 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Marrie1
GeenStijl: Tuig wint. Kransen dodenherdenking moeten 's nachts onderduiken

Tja, Nederland is totaal verloederd.Daar is geen redden meer aan....

9 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Snorrie
Tot welk bedrag mag je in Nederland contant betalen (en hoeveel mag je in huis hebben)?

@24Nee, absoluut niet....

11 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Bop
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

@37 @38 De gezusters Moslimhater samen, wat een toeval. Beetje dom om jullie moslimhaat te ontkennen als jullie posts hier voor iedereen te l...

11 minuten geleden geplaatst door Bop

Marrie1
GeenStijl: Arnhem (Marcouch) maakt extreem warrige rotzooi van wel of niet mogen verbranden Koran

Gaat Marcouch zijn geloofsgenoten ook verbieden om haat en gif te verspreiden via preken in de moskeeën en scholen ?Of durft die moslimburge...

12 minuten geleden geplaatst door Marrie1

NK. App
Navel Sex VideoHot Mom Tubes ComFree Vr Porn Games80s Porn Stars.rule 34Pornos Com TravestisChristy LoveMovie Scene BlowjobsSummer Time Saga SexBig Natural Tit AsiansAsian GirldopornBbw Weight GainersLeolstXvidwowMia Khalifa Boobs PicDesi Sexy XxxFauji SexBrazzers Office Sex VideosRumentic PornMia Khalifa NsfwNude WebsitesVideos Of BukkakeIndian Babe XxxMadison Ivy OiledAyyyejae PornLexi Diamond PornAnal Creampies PornHqpornersFree Erotic ReadsAutum Falls NudeFelicity Huffman NudeXxxx MuvieExtreme SexstoriesPandasmoviesCojiendo PerraPron IndanBlacked Com X VideoTelegram Indian PornXnx English VideoKannada VideossexMulan VuittonBrother Sistersex StoriesPorn VdeoStrapon Les PornBrandi Love Full MovieYoung Chinese PornVideos Pornografucos GratisBrazzer Porn HdSex Video 2013Kira Hart VideoAunty Sex WithMoms Beng TeensBig Com PornAmetuers Gone WildXxx PicturesBest Sex ChatFatal.modXx Desi BhabhiDaisy Summer PornGay CreampiesGangbanged WivesSicytrannyAmy Smart NakedVixenn PornSexy Video Hd AmericaSuper Mario Movie PornPmv PornHotpinkpussyXxx Fuckng VideoOnlyfans FreeCamwhore BypassXvideo Brasileira AmadoraTwiter PornoCock Suck TeensCansabaNaked Lil SisSex Sex VidosHoneymoon Sex StoriesLive Sex XxxBig Ass Aunty SexFree SquirtpornLucy ColletPornography XhamsterCam4 SexPornolandia FotoEmily AgnesLani Lust PornIndian School X VideoPornosexualityIndian Xxx ForcedEmma HixsBeautiful Nude GurlsJav OfficeJav ForcedBianca PornMilf ChatJuliatica XxxPawgNaked Ladies On A BeachVeronica SilestoHd Xxx VodeosJada Pinkett NudeBrookeblond NudeNew Blacked ComWrong Turn Movie Sex SceneFull Porn BideosEat My Pussy DogMiss FantasyFilm Hentai18+ XvideoXxxtwinksAnushka Sharma Hot SexySunni SexIndian Beauty Sex VideosTs GangbangNsfw RedditsVideo Sexe ShemalWww CamerapriveBillie Eilish NudeTiktok SlutsJonny ShinChat Avenue.comDisney Porn GamesDirty Roulette GayThe Dude GifSexy Blackgirl PornSuckmyballsLily Adams AnalJessica Starling PornGoo Girl808 PornXhamstweR34.xxLesbian Mexican PornCelebrities Nude ForumFree Porn FamliyScanhentai VfCoomer.aprtyBest Head EverSophie Turner NjdeStar X FranceCute FemboySunny Leone Xx Video Sunny Leone Xx VideoBf Sexy Sunny LeoneFull Length Hd Porn MoviesMumbaipornOverwatch HentaiTori MontanaEva Elfie MovieXvideos Indian