door Inter in Binnenland  ·  33 Reacties

  • 18
  • 910x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Er is een simpele oplossing:
Geen patenten op geneesmiddelen.

2
1 Prof. Zuurbekje

@1 dan steekt niemand er meer geld in dus. Dat kan ook niet. Het ontwikkelen van een medicijn kost gemiddeld 1,2 miljard dollar. Vaak meer. Juist doordat er patenten zijn willen veel mensen er geld in steken (investeren). Enige positieve wat ik erin lees is dat er van die 22 miljard enorm veel winstbelasting over betaald mag gaan worden wat weer richting geneeskunde en zorg stroomt.

https://decorrespondent.nl/2629/wat-kost-de-ontwikkeling-van-een-medicijn/176228973558-bd02e6bd

12
2 student1255

@2 Bedrijven moeten natuurlijk winst maken. Zo kunnen zo ook weer nieuwe medicijnen onderzoeken. Alleen er moet ergens wel een regel komen van een bepaald winstpercentage dat men mag maken op een medicijn. Lucratief genoeg voor investeringen, maar niet dat de prijs een zorgsysteem kan opblazen, want dan krijg je uiteindelijk dat men gewoon dood gaat. Tenzij je miljoenen op de bank hebt staan. Dat is meestal niet het geval.

2
3 VaY

Het draait allemaal om geld geld geld. Een mensenleven stelt niks meer voor. Geldzucht is de bron van al het kwaad.

2
4 DONKEY R

** gebruiker verwijderd **

Dan wordt een hoop van dat onderzoek gedaan door universiteiten met door ons betaalde belastinggeld.

5 verwijderd5929219

@2 :
Ontwikkeling van geneesmiddelen en geneeskunst iha past prima bij universiteiten, dat hoeft echt niet bij commerciële bedrijven.

0
6 Prof. Zuurbekje

@2 en niet alle medicijn ontwikkeling lopen uiteindelijk uit op een werkend medicijn die winst maakt heel veel duur onderzoek is voor niks en levert uiteindelijk niks op.

Ze zullen best een keer de hoofdprijs hebben zoals in.dit voorbeeld maar daar tegenover staan heel veel andere medicijn ontwikkeling die op niks uitlopen.

14
7 mike45

Zouden ze wel lekker slapen????

1
8 jessemy

@8
Even goed als altijd.
Dat kan allemaal als men geen emphatie kent .
Zelfs karma heeft moeite daar door heen te kunnen komen maar dat lukt op den duur dan weer wel.

2
9 techcenter

@9 vertel

6
10 semperpenis

Volledige openheid van farmaceutische bedrijven over hun research - en productie - kosten. Zodra de overheid ziet dat een bedrijf bovenmatige prijzen hanteert dan behoort zo'n bedrijf op een zwarte lijst komen te staan, en dan ook geen zaken meer mag doen in ons land voor een bepaalde termijn.

0
11 niet-alles-geloven

Dit soort farmaceuten willen helemaal geen kanker "geneesmiddel" maken , als de patient geneest verdienen ze er niets meer aan...

0
12 Vageali6888

Het zou mooi zijn als alle EU landen één blok zouden vormen om de prijzen van geneesmiddelen omlaag te krijgen.. Helaas is de EU juist opgericht om de lobby/macht van multinationals te versterken, dus vanuit die hoek hoeven we niets te verwachten.

0
13 IAmLegend

@1

Dat kan niet.
Dan gaat niemand er meer geld in steken .
Dan heb je niks.

8
14 No newstoday

@3

Wie het product maakt , bepaalt de prijzen .
Dat geldt voor alles.
Betaal je niet , wordt er niet geleverd.
Geldt ook voor alles.
De prijs hangt ook af van de omzet.
Voor veel gebruikte medicijnen is de prijs lager , voor medicijnen voor een zeldzame ziekte betaal je meer omdat het ontwikkelen ervan ook heel duur is.
Ook dat geldt voor alles.
Het gaat erom een compomis te vinden .

8
15 No newstoday

@6

Wie gaat dan die miljoenen voor de ontwikkeling per geneesmiddel betalen ?
En dan een veelvoud aan geneesmiddelen ?
Jij ?
Daar wordt het niet goedkoper van .

8
16 No newstoday

@8

Ze maken zelf slaapmiddelen .

7
17 No newstoday

@12 Dat is inderdaad de cynische realiteit. Wat heeft de farma-industrie aan gezonde mensen? Maak ze liever levenslang afhankelijk van medicijnen. Of beter nog: maak medicijnen met bijwerkingen en verdien extra aan middelen om die bijwerkingen te bestrijden. Dat is ook het business model van Monsanto: verkoop een landbouwgif dat alle onkruid dood, inclusief de te verbouwen gewassen, en verkoop tegelijkertijd gewassen die resistent zijn tegen het eigen gif. Vanuit bedrijfseconomisch perspectief gewoon een slimme manier om meerdere malen aan dezelfde klant te verdienen.

0
18 IAmLegend

@11

En als je ze als patient nodig hebt om te leven ?
Dood laten gaan ?

8
19 No newstoday

Ik vind dit een heel slecht artikel want het resulteert in een heleboel boze reacties zonder dat we weten of dat terecht is. Wat namelijk niet wordt genoemd in dit artikel zijn de ontwikkelingskosten van alle medicijnen die nooit geproduceerd zullen worden. Je moet de totale financiële balans van een dergelijk bedrijf kennen voordat je iets zinnigs kan zeggen over die 22 miljard winst van een goed lopend medicijn. Als daar ook weer 22 miljard tegenover staat voor onderzoek naar andere medicijnen die mislukken dan is het weer in evenwicht.

Ik ben natuurlijk ook niet naïef en ik geloof best wel dat er goed geld wordt verdiend aan het produceren van medicijnen maar als je alleen naar de inkomsten van een bedrijf kijkt en niet naar de uitgaven dan lijkt ieder bedrijf wel een mega goed lopende onderneming. Ik werk zelf op dit moment bij een relatief kleine groothandel en als je alleen verteld wat onze inkomsten zijn zonder er bij te vertellen wat onze uitgaven zijn dan zijn we ook allemaal dikke multimiljonairs.

5
20 RazorBlade

@12

Dom .
Voor een patient die ze gebruikt bv. om te genezen en leven te verlengen verdient een bedrijf meer dan aan iemand die ze niet gebruikt en gewoon dood gaat.
Geneest een patient ( wat steeds meer voorkomt) er van dan wil iedereen dat middel .
En verdient men er dik aan .
Want de patienten sterven niet uit , er komen er steeds meer.

8
21 No newstoday

@20

Ben ik mee eens.
Het is heel makkelijk om te zeggen dat iets te duur is als men de juiste informatie niet heeft.
Het is hét onderwerp voor onderbuikreacties.

8
22 No newstoday

Laten we niet vergeten dat overheden de klanten zijn van deze bedrijven en dat we ook op onze achterste benen staan als de overheid een medicijn te duur vindt en deze niet wil vergoeden. Op het moment dat je de rechten van de farmaceuten aan banden gaat leggen door een maximale winst af te spreken dan zal er ook veel minder geld in ontwikkeling gestopt gaan worden. Er is geen enkel commercieel bedrijf dat lang door gaat met veel geld in onderzoek te stoppen als daar niet ook minstens evenveel inkomsten tegenover staan.

6
23 RazorBlade

@12
Klopt men noemt het geneesmiddelen, maar ik ken heel veel mensen die die 'geneesmiddelen' de rest van hun leven dienen te slikken. Wat houdt genezing dan precies in?

0
24 Al

Hier kunnen we kort over zijn: Maffiapraktijken!

1
25 Eric

@24
Niemand is verplicht om geneesmiddelen te slikken.

2
26 kwatta

@20
Helemaal mee eens.
Je moet ook nog rekening houden met de doelgroep, als het aantal patiënten in de wereld erg klein is, dan zal het ook moeilijker worden om de ontwikkelingskosten terug te verdienen.
Je gaat dan ook zien dat de meeste Farmaceuten zich richten op de 'toppers'.
Er is de laatste tijd heel veel discussie over prijzen, daarom zou ik het goed vinden als bij introductie van een nieuw geneesmiddel inzage wordt gegeven over de vastgestelde prijs, inclusief de kosten voor ontwikkeling.

1
27 kwatta

Ik roep het al jaren, de farmaceutische industrie zijn oplichters.

3
28 WijzeDwaas

@28
Roepen heeft niet veel zin, boycotten helpt beter.

0
29 kwatta

@29

Doe ik ook.

2
30 WijzeDwaas

@1

Populisme in een notendop.

De quote bekt lekker, maar je draait er wel de gehele industrie de nek mee om. Waarom zou je honderden miljoenen investeren als direct erna alles en iedereen jouw product mag kopiëren en je er dus niets voor terug krijgt?

En de mensen op NK geven allemaal plusjes. Want zoals gezegd: het bekt zo lekker.

Populisme in een notendop.

3
31 Aufklärung

@31
Zonder patenten zal de industrie niets meer ontwikkelen, dan blijft de status quo.

1
32 kwatta

@30 Dus jij slikt niet de medicijnen die de overheid voor jou inkoopt als je kanker mocht krijgen en waardoor je wellicht tien jaar langer in relatief goede gezondheid kan blijven leven? Op de één of andere manier geloof ik dat ik niet.

@31 Het staat iedereen vrij om een farmaceutisch bedrijf op te richten als ze denken dat het zo veel goedkoper kan. Dat is het voordeel van kapitalisme. Als er echt zo veel geld wordt verdient dan kan iedereen die denkt dat het goedkoper kan daar op inspringen. Hierdoor zouden automatisch kosten naar beneden moeten gaan. Het zelfde geldt voor mensen die denken dat farmaceuten expres geen medicijn ontwikkelen waarmee kanker genezen kan worden met één pilletje. Als ik namelijk dat pilletje zou kunnen ontwikkelen dan kan ik in één keer miljardair worden omdat ik dan alle concurrerende farmaceutische bedrijven de wind uit de zeilen neem. Dus als je denkt dat het beter en goedkoper kan en je denkt dat het geld voor het opscheppen ligt in de farmaceutische industrie, maandag ochtend is de kamer van koophandel weer open en dan kan je je inschrijven.

2
33 RazorBlade

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Ronin
GeenStijl: ZoekZoek! Deze bankmedewerker

Die ken ik, da's die jongen uit Friesland waarvan die Johan Derksen vond dat hij geen echte Fries is....

2 minuten geleden geplaatst door Ronin

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@47 Respect voor jou. Ik kan me wel iets voorstellen bij de heimwee die mensen hebben. Als je door ellendige omstandigheden wordt gedwongen je ...

9 minuten geleden geplaatst door Bop

Hendrianus
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@3 Ach wat triest weer, die reactie van je. Daar heb je vast lang over nagedacht....

14 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Zie Hier
De Grote Werken van Mark Rutte - Joop - BNNVARA

Afzijken achteraf echt links...

15 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
Marcouch steunt Al Qaida-terrorist als 'inspirerende spreker' voor 5 mei - NieuwRechts.nl

De vraag is of we de problemen die importeren ook weer kunnen exporteren???...

16 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Hendrianus
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@11 Haha, er zijn 560 miljoen christenen en 50 miljoen moslims in Europa. Wat een domme opmerking....

16 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Nicks R. Van
Nederland in top drie van welvarendste landen in Europa

Blijkbaar kloppen de criteria niet want er heerst hier nog veel armoede. ...

25 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

maarten1234
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@25 @26 klinkt wel erg vrijblijvend: ' Moet ik een tegenprestatie doen voor mijn bijstandsuitkering? Met een bijstandsuitkering moet u een tegen...

28 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Nicks R. Van
Trump riskeert boetes na beledigen van getuigen en jury in spraakmakend strafproces

Boetes zullen hem niet deren. Die man heeft geld genoeg....

33 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Bram brabant
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

Ongekend zeg Nog meer ellende naar Nederland.Alsof er nog niet genoeg asielgespuis in Nederland is.😡😡...

35 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

NK. App
Bengali Heroine Sex VideoXxxhindiaKannada Xnxx Sex VideosRisi SimsEscort.tijuanaBokep JapanseBest Xxx SitesCelebrity Nude HacksSanilion Er XxxHot Women Top LessHindi Bf HdYgfootTortured PussiesDownload PornoEbony On BangbusReal Tabboo SexFlashing MaidDesi PorndudeDaddy 4k ComBulo FilmGonzo PornnoJasmine Princess PornPainal CompMom BlojobsLesbian PoarnLesbian Xx XKorain XnxxKenna James NakedFlintstone PornChyna Chase NudeSunny Leone Xvideo HdBig Boobs Sex HdIndian Girl Lesbian PornHot Lesbian Kissing PornSexyblack TeensSxypr NJóvenes DesnudándoseHot Fucking Video DownloadDevar Bhabhi Ki Chudai KiXxx Hd Poran VideoSexy Video OneAlanah Rae TitsWww.pornEroticaxxBattle Through The HeavensFake Taxi FemaleDesi69Sex DeshiKannada Aunty Sex MovieHot Chick FuckedHotcollegefucksFtee AnalRetro Porn GifPornocomlegemdaNinja Turtles PornStep Daughter SwapMamar VergasEmilie EkstromTubegalorwBd Adultes GratuitesSexx VCeleb JahidJordan CapryKirti Sanon XnxxIndian Hot Boobs ShowNora Fawn NudesBeautiful Step Mom PornSexhard PornMulher Pelada No TiktokAcompanahntes Em ManausLaura EarnestyPokemon Girls NakedAnorexie PornHindi Hd XVi DeosxxxCherokee Dass PornstarTyler AbronHinata Comic PornNude Krissy LynnBangla Chati GolpoIndian Web Series Hot VideosHindi Mein Bp PicturePokemon May PornBig Boobs Hot IndianPassionate Sex VideoSexy Nude BabeMom Wrestling PornFirst FuckJoey King PornIndian Aunties Hard SexClitorispornDad Fucks Sleeping DaughterRed Tube X VídeosTen Porn PicturesFrench-streams.siteOnlyfans BrazilOliviamybaePersia MonirTeensexcamToonlyXhsterlivePornographie AsiatiquesEva Elfie SexBrazers In HdWww Xnxx VedoDesi Bihari SexIndian Bollywood Sex MovieIan Cage PornTeenager SexJamie Lee Curtis NudesGal Gador NakedMon Xxx VideoPorn Anime VidioKannada Sexy TalkMy Sister Hot Friend ComWrog Hole PornThe Best Porn StarTibe 8Sexe TransSydnye Coleسکس ژاپنJelana JensonClit DickSex Video Sex PhotoRika Fane PornAnna Gun NudeHardsex VideosXxx Video English HdRiver Lynn ManojobSpicy JMarathi Couple Sex VideoFull Hd Romantic Porn VideoCumm In PantiesJmac OnlyfansKarely Ruiz AnalChanel Preston DpSheena Ryder PervmomWmaf TwitterChatburate ComFamily Guy Comic PornRacquel NatashaBlackgirl MasturbatingX Vide9Hot Sexy Boobs RomanceAutumn Falls Blow JobFree Porn Hub PicsMom PornoxxxDudhwali ComSax Movie ComPorn Naked In Public