De flat in Diemen
NOS NieuwsAangepast

Vrouw vast voor dodelijke brand in studentenflat Diemen

De politie heeft gisteren een tweede aanhouding verricht in verband met de brand in een studentenflat in Diemen waarbij in juli een man om het leven kwam. Het is een vrouw van 23 en ze wordt verdacht van betrokkenheid bij de zaak.

Eerder werd al een man van 24 aangehouden. Hij staat op 1 november voor de rechter in een pro forma-zitting. De politie is nog op zoek naar een derde verdachte.

In de nacht van 18 op 19 juli werd brand gesticht in een studentenflat in Diemen. Een man van 27 kwam daarbij om het leven, twee jonge vrouwen raakten zwaar gewond.

Bewakingsbeelden

Op bewakingsbeelden die bij Opsporing Verzocht zijn uitgezonden was te zien hoe twee mannen die nacht inbraken op de begane grond van de flat. Er volgde een explosie met brand als gevolg. De brand en de rook verspreidden zich razendsnel door het pand. De twee inbrekers sloegen op de vlucht.

Enkele dagen na de brand hield de politie al een eerste verdachte aan, de 24-jarige man uit Amsterdam. Naar de tweede inbreker wordt nog steeds gezocht.

Slechte communicatie

Vrij snel na de brand rezen vragen over de wijze waarop de brandweer het blussen had aangepakt. Uren nadat de brand was geblust en de brandweer het pand had geëvacueerd, trof de politie op de twaalfde verdieping de dode man en een zwaargewonde aan.

Een onderzoek naar de rol van de brandweer leverde twee weken geleden de conclusie op dat de communicatie tussen de officier van dienst en de bevelvoerders van de blusploegen niet goed was. Daardoor kon het gebeuren dat de brandweer alleen de onderste zeven verdiepingen van het gebouw doorzocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl