achtergrond

Geenstijl

Nieuwe MinBuZa (D66) draagt een hoofddoek

Nederland, dit is Sigrid Kaag. Sigrid, dit is Nederland. Weet zij veel, ze zit voor de VN in een ver land getrouwd te wezen met een Palestijn en lokaal-islamitische stammenbrandjes te blussen. Nu komt ze als nieuwe MinBuZa naar Den Haag.

Geen idee of ze de hoofddoek thuis laat als ze naar Nederland komt, maar we hebben er hoe dan ook zin in. Sigrid is namelijk een doorgewinterde diplomaat die, zo lezen wij in D66 huisorgaan De Consultpedant (stuk uit 2015) de wetten van meden en perzen kent op het geopolitieke podium. En Halbe Zijlstra, de ándere aanstaande MinBuZa in de nieuw gecreëerde duofunctie onder Rutte III, heeft alleen een abo op de New York Times. En dat ook alleen maar zodat hij jarenlang over een opgerolde krant kon beschikken om de vvd-fractie mee in het gareel te knuppelen in het hermetisch gesloten bolwerkje van de fractiekamer. ALS DAT GEEN RUZIE WORDT. De Apenrots als Gazastrook, met Palestijnenpijper Kaag die stenengooit naar grensmurenbouwer Halbe. Zin in!
Instant Update: "Volksvertegenwoordiger" Sigrid heeft haar twitteraccount al op slot gegooid. Een soort Kaagmuur, zeg maar.
Update: Ah. Daarom dus een slotje. Zelf in haar account loeren kan via de Internet Onthou Machine.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.