Na boomgaarden in Boven-Leeuwen en Horssen - in respectievelijk april en juni - zijn nu fruitboompjes aan de Dijkgraaf De Leeuwweg op de grens van Altforst en Maasbommel omgezaagd.
Volledig scherm
Na boomgaarden in Boven-Leeuwen en Horssen - in respectievelijk april en juni - zijn nu fruitboompjes aan de Dijkgraaf De Leeuwweg op de grens van Altforst en Maasbommel omgezaagd. © Eveline Van Elk

Wie zaagt er nou 2.500 fruitboompjes door?

AgriterreurHet Land van Maas en Waal in de Gelderse provincie is in de greep van agriterreur. De nieuwste ontdekking betreft naar schatting 2.500 omgezaagde fruitboompjes bij een teler in Altforst. Inmiddels is er een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die naar de dader leidt.

  1. Middelvingers en huilende moeders: dit was de eerste dag van megaproces tegen ‘Utrechtse’ plofkraakbende
    PREMIUM
    reportage

    Middelvin­gers en huilende moeders: dit was de eerste dag van megaproces tegen ‘Utrechtse’ plofkraak­ben­de

    Een buit van minstens 3 miljoen euro, een schade van dik 5,5 miljoen en zestien verdachten. De Duitse stad Bamberg staat vanaf donderdag op scherp vanwege het megaproces tegen een Nederlands/Belgische plofkraakbende die zich als struikrovers over Duitsland verspreidde om geldautomaten op te blazen. In een tot rechtbank opgebouwde sporthal zijn 75 agenten - veelal zwaarbewapend - ingezet om wanordelijkheden te voorkomen.
    Roermond, Utrecht, Zeist, Amersfoort, Amsterdam