Miljoenen niet genoeg, leraren bereid tot actie (nos.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Binnenland  ·  22 Reacties

  • 6
  • 358x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dan doen ze dat GVD maar een op een "studiedag". Zo'n "studiedag" hebben ze verzonnen omdat ze 5 vakantie's (waarvan een maar liefst 6 weken duurt) niet genoeg vonden.

Nu hebben onze kinderen vakantie, de leraren dus ook. En waar begint de schoolweek mee op maandag? Met een "studiedag". Net GVD een week vakantie gehad en dan studeren ze niet, nee, daar moeten ze weer extra vrij voor hebben.....

11
1 Caliber

@1 Ja wat vervelend dat je je kroost niet de deur uit kunt mieteren wanneer het je uitkomt.

7
2 Scholar002

1 groot gelijk, ze werken sowieso maar een paar weken per jaar , en hun salaris ligt 23% hoger dan het gemiddelde van Nederland jullie klagen met gezonde benen

5
3 knorkokkie

@2

Het gaat erom dat ze net zoveel uren moeten maken als ieder ander werkend mens. Niet meer niet minder. Je weet dat als een vak kiest met zoveel vrije dagen dat de uren die je moet maken in een korter tijdsbestek moeten passen.

En ieder werkend mens moet rekening houden zijn werktijden en je vrije dagen in plannen. Zoals ze nu de stakingen regelen leggen ze de grootste last neer bij de werkende ouders. Daar hebben ze in Den Haag dus echt helemaal geen last van.

Als ze iets willen afdwingen dan moeten ze dat doen bij de mensen die er echt iets aan kunnen veranderen. En dat zijn niet de werkende ouders, maar die hebben er wel het meeste 'last' van.

4
4 Caliber

Leraren hebben groot gelijk. Door gebrek aan assertiviteit en enorme druk vanuit de inspectie (die dat nu leugenachtig ontkent) en verkeerde aansturing door de overheid, moeten leerkrachten zo boven hun macht werken dat een vakantie niet genoeg is om te HERSTELLEN van de langdurige uitputting. Leraren moeten dagelijks absurd veel dingen te gelijk doen in een veel te hoog tempo, zonder pauze, gedurende werkdagen van 10 uur of meer, Dit is wat ze in Japan karoshi noemen (dood door overwerk). Komt bij dat leerkrachten weer baas moeten worden over hun eigen vak. Alle ..gogen, ..logen,.. kunnen ophoepelen. Leerkrachten moeten ZELF tijd krijgen om over hun vak na te denken.

7
5 Soare

@2 nog een keer

Je reactie is trouwens volkomen onzin. Je legt het probleem gelijk bij de ouders en probeert ze nog even een schuldgevoel aan te praten ook.

Mijn kinderen hebben nu vakantie en ben ook thuis. We gaan zo de deur uit om iets te gaan doen met ons drieën. Heb ik nooit een probleem mee.

4
6 Caliber

@4 Volgens alle berekeningen werken leerkrachten op jaarbasis even veel als ‘ieder ander werkend mens’ - op fulltime-basis. Het is onzinnig om van ze te eisen dat ze vakantiedagen opgeven voor studiedagen. Een stakingsdag wordt landelijk vastgesteld waarbij geen rekening gehouden kan worden met de planning van individuele scholen, lijkt me.

4
7 Smiling

@5

Mijn kinder zitten totaal 5,5 uur in de klas. Dan hebben de leraren nog 2,5 uur om anderen dingen te doen.

En om aan gemiddeld 40 uur in de week te komen en met 10 vrije weken in het jaar moet je wel 10 uur per dag werken.

Dus ik zie echt het probleem niet. Dat zou ik ook 10 uur moeten werken als ik zoveel vrij zou zijn en toch gemiddeld 40 uur moet werken.

En dan nog niet genoeg tijd hebben om te "studeren". Laat me niet lachen...

6
8 Caliber

Ik geef ze groot gelijk.
Neem die dividend belasting verlaging terug en je hebt het benodigde bedrag.
Maar nee, liever aandeelhouders voeden en het onderwijs laten ontsporen.
Dat D66 dit steunt als zogenaamde onderwijs partij is ongelooflijk.

3
9 abessijntje

Dat gezeik van die leraren word je toch niet goed van. Ze krijgen het geld voor werkdrukverlichting, daar kan ik goed mee leven, maar die absurde salarisverhoging die ze van de ene op de andere dag ineens wilden, vind ik grote nonsens. Was dan lekker leraar in het voortgezet onderwijs geworden als salaris je zoveel interesseert.

Maar nee ze kiezen een pretstudie, de gevolgen daarvan lijken me duidelijk, en verwachten vervolgens gouden bergen. Flikker toch op.

6
10 Yisrael

@8
Wat hebt u liever ?
Uw kind krijgt persoonlijke aandacht in een klas van 20 personen of in een klas met 30 personen waar men uw kind aan zijn lot overlaat.
Dat is de keuze, waar leraren kiezen voor de persoonlijke aandacht en kleine klas.

2
11 abessijntje

Inleveren , is meer van toepassing

2
12 knorkokkie

@ 8 Veel ouders hebben al problemen met 2 kinderen. Denk je echt dat 30 kinderen uit zichzelf de hele dag netjes en stil hun werk gaan doen? Nee, de leerkracht moet alles uit de kast halen om dat te bereiken. Komt bij het dagelijkse gezeur om niets van ouders; Anne had haar boterham niet opgegeten, Nassim mocht niet op een blauwe stoel zitten, Thom stond achteraan bij het optreden...... Alles moet van alle leerlingen genoteerd worden, na een dag werken gewoon 'even' gedurende 2 dagen de 30 rapport gesprekken voeren..... en die gesprekken moeten 'even' voorbereid en 'even' vastgelegd worden.......

3
13 Soare

@3 Als ik te horen krijg van mijn zus dat ze weleens les moet geven aan klassen met vijftig kleuters , dan heb ik alleen maar respect voor haar , ik moet niet eens denken aan kleuter op te voeden , laat staan vijftig , want ouders van tegenwoordig voeden hun kinderen niet eens op , dus ja ik heb respect voor leraren.

3
14 MarcusCole

Het aanstaande kabinet heeft dus al te veel beloofd. Dat is een beetje dom van ze, je kan beter eerst heel laag inzetten en dán pas wat toegeven.

4
15 WijzeDwaas

@15 Waarom? Voor die leraren is het kennelijk toch nooit goed.

In de talkshows doen ze stuk voor stuk zielig over de 'werkdruk', maar ondertussen willen ze domweg een salarisverhoging van dubbele cijfers. Volgens mij mogen de leraren tevreden zijn met wat ze hebben bereikt - verlichting van de werkdruk - en moeten ze nu maar gewoon gaan werken zoals ieder ander.

4
16 Yisrael

Echt raar hoor , toen ik jong was gingen we samen met 46 kinderen in een klas , en we kregen echt genoeg aandacht tegenwoordig hebben ze het al zwaar met 20 , misschien toch beter een ander vak moeten kiezen

4
17 knorkokkie

@17 Ouwe mopper pot in jouw tijd minimaal 80 jaar geleden was er ook gigantische veel uitval , en veel kinderen konden hun opleiding niet eens afmaken.

Maar knorkokkie is een complotter die alleen maar dingen voor zichzelf gunt en net als veel anderen op dit forum altijd boos is , en anderen niks gunt n hun egocentrische boosheid , een boze mijnheer boos op de EU boos op Big Pharma boos op Leraren , Boos op alles en iedereen

0
18 MarcusCole

@17 ik vermoed dat het gedrag en samenstelling van die kinderen anders was, het takenpakket van de docenten kleiner was, de administratieve taken een stuk minder tijd vroegen, en dat de eisen voor het onderwijs lager lagen. Daarnaast komt een klas van 20 kinderen nauwelijks voor, dus dat is overdreven.

0
19 YeahWhatever

@16 leraren hebben een aantal jaren geen enkele loonsverhoging gekregen, terwijl de klassen groter zijn geworden met een groter aandeel kinderen afkomstig uit andere culturen (slechtere taalbeheersing), terwijl het aantal onderwijsassistenten is afgenomen. Extra geld voor het onderwijs is vooral gegaan naar adviseurs, computers en gebouwen. De suggestie dat ze te lui zijn om te werken is totaal ongegrond en ik daag je uit een weekje les te geven op een basisschool en dan tot de conclusie te komen dat het een eitje is.

3
20 YeahWhatever

@20

"leraren hebben een aantal jaren geen enkele loonsverhoging gekregen,"

Ik, en vele met mij ook niet. Heel veel mensen hebben een nul uren contract voor het minimum loon. En die moeten nu weer dagen vrij nemen omdat ge leraren weer eens gaan staken.

Die mogen klagen van mij, maar kunnen niet...

1
21 Caliber

@1 U bent niet op de hoogte van de feiten en komt dan met zo'n domme reactie.
De leraren hadden in het verleden zelfs 7 weken grote vakantie question maar dat zijn er 6 geworden en daarbij dus 5 studiedagen (werkdruk verhoging) waar je als docent qua invulling steeds minder invloed op hebt.
U moest eens weten dat de 'vele' vakanties voor een groot deel worden ingevuld met studie of voorbereiding op de lessen. Tenminste wel voor mij. Heb in mijn 5 dagen herfstvakantie zeker 3 werkdagen aan mijn vak Robotica gewerkt. Door bezuinigingen in het onderwijs worden de klassen in het PO en VO steeds maar groter. Waarbij ook nog eens het aantal leerlingen met een stoornis (een handicap) toeneemt en ouders (U?) een groot deel van de opvoeding (noodgedwongen want tweeverdieners) afschuiven op de school. Ook doet u in mijn ogen denigrerend naar (uw) kinderen toe. U komt bij mij over als een gefrustreerde vader. U vind dat kinderen net als volwassen ook 8 uur per dag moeten maken. Want oh u heeft het zo druk en dat moet dan ook voor anderen gelden. Gelukkig heb ik vaak ouders over de vloer die trots op hun kinderen en de leraren zijn en weten dat het allemaal niet gemakkelijk is.
Wat u waarschijnlijk gezien uw domme reacties niet weet is dat docenten 41,5 klokuur per week moeten maken. Dit om de 'vele' vakanties te verdienen. En ja, sommigen lopen er misschien de kantjes van af OF maken hun werk thuis af. Want als je onvoorbereid les geeft ga je af als een gieter.
Mijn reactie geldt natuurlijk ook voor die andere mopperkonten zoals Wijze Dwaas (een troll? uit het verleden van nujij.nl) en Yisrael.
Ga zelf maar eens een aantal maanden voor de klas staan. Dan begrijpt u wel waarover het gaat.
Het is overigens wel zo dat leraren in het VO niet slecht verdienen. In het PO is dat anders.
En ja, er zijn ook anderen die meer verdienen dan ze krijgen. Denk aan politie, brandweer en zorgpersoneel.

1
22 govaart

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

@1 Het deugt niet dat deugers de orde willen verstoren....

15 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@64 Je bedoelt deugers binnen de overheid....

18 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@62 Zou best kunnen eh. Voor WO1 was de kerk helemaal niet populair. Na WO2 was de kerk ineens razend populair. Dat is opzich niet vreemd. Maar ...

21 minuten geleden geplaatst door wildersfan

LoydMorris
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

Zo ziek, verrot is de huidige samenleving inmiddels. . . Hier zijn de mensen voor gevallen, die wij op deze 4e mei herdenken. . . ...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

@1 Er liep nog nooit iemand met een Nederlandse vlag demonstratief te zwaaien op 4 mei, tijdens de dodenherdenking op de Dam. . . ...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

eh
Muziekdraadje

@2912 aj, sterkte....

2 uur geleden geplaatst door eh

Sarcoff
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

De Nederlandse vlag is dus ook verboden? dus zij vielen blijkbaar niet voor onze vrijheid?...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Eliot Higgins van Bellingcat: ‘Voor dit werk moet je obsessief zijn’

Bellingkat, werd alom gelauwerd, omdat het door westerse overheden gewenst nepnieuws bracht. ...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Strongoli
Muziekdraadje

@2912Lieve Nighthawk, ik wens je veel sterkte bij dit persoonlijke verlies van een geliefd familielid. 😘😢Speciaal nummer:Eric Clap...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

5 uur geleden geplaatst door Sarcoff

NK. App
Lana Rhoades BoobsShemalestardatabaseCalleg PornLactiting PornDiredesireRedtuebNoahjacobs00Passed OutsexVideo Sexe VoissaOnly Fans SearchNetasha MalkovaLaura Desiree PornXnxx Stepmom And SonJennajamesonIndian Desi Sex HindiJessica Darlin XxxWww.sexiranLargh Porn TubeMoviesjoy.Pornô De AnineMichelle Anthony PornhubKiara Mia PovNude Celebs FreeSisja.tvHentai March 2023Broken Latina WhoreBig Bobbs MovieManhwa Hentai RawChut M LandKenna James VideosSilicone Sex DollCharlize Theron XxxPantie RedditLive SexwebcamPornography InterracialAnn Marie RiosGroup Sex XnxxAnutysexKannada Saree SexPrison BattleshipFree Porn EspañolReal Escorts Near MeSexe PronoPainal PornhubWife SharedAalyia LoveBipasha Basu PornKorean LesbianDesi Sex Bhabhi VideoHot Girl Sex PornLatina Homemade PornBlogpornPporno FreeQuadrinhos Heroticos GratisBetter Anime GrátisJean Smart NudeChloe Sasha OnlyfansTalia PalmerPetitegonewildXx PonSivr-261Deshi Porn VideoOverflow HentInside Out PornLuna Lark PornNaked People On The BeachMy Wife NideSaeko Matsushita PornBaca Komik Hentai男男gvWomen Sex DogsPiperperi PornPunjabi Porn MmsCricket XxxEliza Ibarra PornSxyprn.netBangrosGia OaigePornos JovenYaoisexAna No Oku NoMisscindyy OnlyfansAmber Stevens West NudeMia Malkpva AnalJoel Hart PornNinacolaTamil Sex Video Hd PrintHot Movies Watch OnlineDesi Babhi XnxxNude Bath DesiPornsites ListsBbwporn VideosDemi Rose Mawby NudeX Videos Hd TamilXxx PhGrils SexOman SexFast PronPunjabi Bhabi Porn VideoTubeasian야동tvAinslee Divine PornVideo Chat NudeNepali Chikeko VideoNew Sexcy VideoSouthindiasexTelugu Sex Stories AkkaAnti Hot SexQueenpiumiWillow Ryder Oiled Anal Angel GapesEnglish Subtitles PornIndian Bhabhi Web SeriesPure Mature ComProlapse Anal PornTwerking SexuallyJoi DownblouseBest Porn AnimatorsNaiades AquaEgg 2025New New BfCelebritysex TubeHq Do SexoRagini Mms 2 Hot SceneVk TicklingSexboobsRosemonroe OnlyfansJasmine BryneStep Mom PronLocker Room VoyeurVanessa Marcil NudeDesi Local XvideoEli_sun国产 成人Nikki SkylerMini Richard Nude VideoForcedcreampieHot Lesbiqn PornScat Gay VideoCat HentaiIndian Hidden Bath VideosSecret Love SexKorean FootjobAnya Olsen BlackedAlexis Fawx SoloSocialmediagirldHent MangaBrazzers Videos Porn HubMasaladesiPorn Family TerapyRomantic Sex Xnxx