Raymond met zijn kapotte telefoon

Telefoon overleeft heldendaad niet, verzekeraar: eigen schuld

Raymond Heijboer uit Barendrecht verrichtte een kleine maand geleden een heldendaad: hij zag vanuit zijn auto een vrouw een vijver inrijden, stopte meteen, sprong erachteraan en sleurde haar uit de auto. Maar hij had z'n iPhone 6 niet uit z'n broekzak gehaald, dus die overleefde de reddingsactie niet. Zijn verzekeraar wilde de schade niet vergoeden, want ja, hij was vrijwillig de sloot in gesprongen.

Uiteindelijk kwam hulp uit onverwachte hoek: Raymond deed vanochtend zijn verhaal onder meer bij Giel Beelen op 3FM en dat heeft hem inmiddels al twee telefoons en een crowdfundingactie opgeleverd.

Luisteraar Werner bood Raymond een iPhone 6 aan. "Maar hij biedt een telefoon aan met 16 gigabyte geheugen en ik had er een van 128 gieg. Een heel tof gebaar, maar met dit geheugen loopt m'n back-up meteen vast. Ik wil absoluut niet overkomen als ondankbaar en ik heb het ook niet per se nodig, maar ik heb er gewoon niet zo heel veel aan."

Raymond heeft geluk, want door zijn optreden bij meerdere radiostations kreeg hij van een bedrijf zelfs een iPhone 7 aangeboden.

Ik ga ongetwijfeld hetzelfde doen. Maar het zal 2, 3 seconden langer duren.

Raymond

Raymond heeft de vrouw die hij uit de sloot redde dezelfde avond nog gesproken: "Ze was nogal beduusd, maar niet gewond."

"Ik moet zeggen, ik heb het heel graag gedaan voor die vrouw en op zo'n moment telt gewoon elke seconde." Maar als zoiets nog een keer gebeurt weet Raymond wel wat-ie doet: "Ik ga ongetwijfeld hetzelfde doen. Maar het zal 2, 3 seconden langer duren, omdat ik dan eerst m'n telefoon uit m'n zak haal."

De verzekeraar wilde na wat vragen van journalisten overigens wel de dagwaarde van Raymonds telefoon vergoeden, maar de iPhone is al een paar jaar oud, dus nog maar nauwelijks iets waard.

Deel artikel: