Leerlingen die dit jaar staatsexamen doen, moeten een deel van hun meivakantie inleveren.
Volledig scherm
Leerlingen die dit jaar staatsexamen doen, moeten een deel van hun meivakantie inleveren. © Rink Hof

Wat een pech: leerlingen moeten examen maken tijdens hun vakantie

Honderden, mogelijk duizenden leerlingen die staatsexamen doen in het voortgezet speciaal onderwijs (vso) hebben pech. Ze moeten een deel van hun meivakantie inleveren, omdat de examens precies op drie vrije dagen vallen. 

  1. Toen ze Bastiaan (46) op tv voor het Mafs-altaar zag staan baalde ze enorm, nu is zij zijn nieuwe liefde
    PREMIUM
    married at first sight

    Toen ze Bastiaan (46) op tv voor het Mafs-al­taar zag staan baalde ze enorm, nu is zij zijn nieuwe liefde

    Geen tien cupido's hadden ervoor kunnen zorgen dat Bastiaan en Suzanne uit Married at first sight verliefd zouden worden. Toch vond hij de liefde door op televisie bij het altaar te staan en te trouwen met een onbekende. Vijf maanden na het huwelijk is Bastiaan Peppelenbos (46) uit Den Haag smoorverliefd. Niet op Suzanne, maar op zijn nieuwe liefde. ‘Het is zo leuk allemaal.’
    Den Haag
  2. Reacties op probleemloos naast asielzoekerscentrum wonen: ‘Misschien brengt het haatzaaiers op andere gedachten’
    14

    Reacties op probleem­loos naast asielzoe­kers­cen­trum wonen: ‘Misschien brengt het haatzaai­ers op andere gedachten’

    ‘Wat de asielzoekers betreft, hoop ik dat we geen ervaringsdeskundigen hoeven te worden om ze te begrijpen. De ervaring van Godfried ten Barge laat ons zien hoe goed het kan’ en ‘Een groep die denkt de wijsheid in pacht te hebben. Wat een laffe manier om Lenny Kuhr als doelwit te gebruiken. Ze kunnen beter in opstand komen tegen Hamas’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van donderdag 28 maart verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
  3. Lezers over vraag of weerapps hun activiteiten beïnvloeden: ‘Ze kunnen het weer van gisteren niet eens voorspellen’
    de kwestie

    Lezers over vraag of weerapps hun activitei­ten beïnvloe­den: ‘Ze kunnen het weer van gisteren niet eens voorspel­len’

    In de Kwestie leggen we een vraag over een actueel thema voor aan onze lezers. Vandaag: het checken van een weerapp bepaalt wat ik ga doen. Komend weekend is het Pasen. Vaak hét moment om erop uit te trekken. Eerder deze week konden we ons volgens de weervoorspellingen nog verheugen op mooi weer. Inmiddels lijkt het minder aangenaam te worden en moeten we zelfs rekening houden met regen. Wat doet u? Volgt u de weerapps en past u uw plannen aan? Of trekt u er hoe dan ook op uit? Dat vroegen we onze lezers in de dagelijkse rubriek de Kwestie. Hier een selectie va de reacties.