De Ruijterkade in Amsterdam
NOS Nieuws

Man veroordeeld voor zwaar geweld bij pont Amsterdam

De rechtbank in Amsterdam heeft een 24-jarige man tot 30 maanden cel veroordeeld wegens ernstige mishandeling van twee mannen. Dat gebeurde een jaar geleden achter het Centraal Station in Amsterdam. De dader moet de slachtoffers ook 8000 euro schadevergoeding betalen.

De dader zocht samen met twee anderen zonder aanleiding op de pont naar Amsterdam-Centrum de confrontatie met de twee mannen van in de 50. Op de De Ruijterkade werden de mannen door hun belagers aangereden en vervolgens zwaar toegetakeld, ook toen ze al weerloos op straat lagen. Omstanders maakten een einde aan het geweld.

Letsel

Een slachtoffer liep een schedelbreuk en een bloeding in de hersenen op. De ander kwam er wonder boven wonder zonder blijvende lichamelijke gevolgen van af.

De rechtbank en het OM hebben niet kunnen vaststellen of het geweld homogerelateerd was, zoals in de media is gesuggereerd. De slachtoffers konden daar ook geen uitsluitsel over geven.

De dader werd eveneens veroordeeld wegens openlijk geweld begin dit jaar in de Warmoesstraat in Amsterdam tegen twee Engelsen. Een mededader komt later dit jaar voor de rechter. Het OM moet nog een beslissing nemen over vervolging van de derde verdachte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl