door Fresh in Buitenland  ·  48 Reacties

  • 11
  • 726x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het is niet zo ingewikkeld; het VK heeft nog steeds geen plan uitgewerkt, bedrijven wachten af. Geen complot, geen tegenwerking, alleen de onzekerheid. Dat ligt toch echt bij het VK. Ideologisch kan je er een punt aan draaien, een bedrijf kan daar niks mee.

2
1 Ketter

Zonder een door de EU opgelegde immigratie-tsunami had het Britse volk niet voor een Brexit gestemd.

30
2 wiseguy

Liever straat arm dan slaaf van Brussel. Brussel dient de grote bedrijven en is er zeker niet voor de burgers.

27
3 Ceesje

Gewoon allemaal gegis, maar volgens mij is dat gewoon politiek!

17
4 Zie Hier

@3 Voor het referendum zou de Brexit het welvaartsparadijs inluiden en mensen die anders dachten als hysterisch werden afgeserveerd maar dat is nu snel vergeten.

5
5 Ketter

@2 Naar anderen wijzen, knap hoor. Cameron wilde een referendum om een interne gelegenheid van zijn partij op te lossen. Dat is de oorzaak.

3
6 Ketter

@4 Niks gegis. Het zijn de harde cijfers. Het gaat slechter sinds het referendum.

3
7 Ketter
8 Fresh

@3 ,

"Brussel dient de grote bedrijven en is er zeker niet voor de burgers. "

Haha en de Tories van May zijn er zeker wel voor de normale man? Als ze de kans zou krijgen, dan zou ze heel Groot-Brittannië in één groot belastingparadijs voor multinationals maken. En die kant gaat het waarschijnlijk wel op ook als er geen deal met de EU komt want dan nemen ze waarschijnlijk de regels van de World Trade Organization over.

Vrijhandel voor alles dus, minimale bescherming etc. Neoliberalisme zal hoogtij vieren. Waarom denkt u dat Labour voor Remain was? Die zagen de bui al hangen.

1
9 progressiefliberaal

@6 ,

Inderdaad. Partijbelang werd voorop gesteld. Ook bij de vervroegde verkiezingen wat niks anders was dan een tactische manoeuvre van May om de schade voor te zijn en geen verkiezingen in 2019 uit te hoeven schrijven, als de gevolgen van Brexit echt voelbaar gaan worden. Om nog maar te zwijgen over de pogingen om ministers praktische volmacht te geven over alle Brexit-verwante zaken en het parlement buitenspel te zetten.

De uitslag van die verkiezingen liet trouwens ook meteen wel zien dat de meeste Britten niks van Brexit meer moeten weten nu de ware aard van de telkens weer als incompetent en onrealistisch overkomende May c.s. naar boven komt en de leugens van Leave steeds duidelijker worden.

1
10 progressiefliberaal

Alleen de zwakke schapen lopen te blaten. Het kost wat om onder een juk vandaan te komen. En ik heb het er graag voor over. De snowflakes laten hun zwakte zien.

19
11 sparta

@11 maar dat geldt niet voor de mensen die voor de brexit gekozen hebben, die dachten dat ze er onmiddelijk beter van zouden worden, die mensen zijn dus bewust voorgelogen.

1
12 Moien

@11 ,

Het is maar wat je zwakte wilt noemen. Ik begrijp dat u graag achter een groepje leugenaars die niks met democratie of de gewone man op hebben aanloopt, zogenaamd omdat 'Brussel' zo ondemocratisch is en er zogenaamd alleen voor grote bedrijven is?

Zien de mensen die Brexit praktisch als een godsgeschenk beschouwden en hoopten op iets soortgelijks in Nederland, nou werkelijk de ironie van dit hele gebeuren niet in?

1
13 progressiefliberaal

@3 @11 de koffers al gepakt? Ik begrijp niet zo goed wat jullie in het aan de EU in slavernij onderworpen Nederland doen. Ga lekker naar GB en voeg je bij de mede losers waar je je zo thuis voelt.Zijn wij van het geklaag en gezuig af.

3
14 BlackNinja

De ene helft van de Britse bevolking trekt de andere helft mee in the Abyss.

Nationalisme is - naast racisme - het allerdomste sentiment wat de mensheid kent.

1
15 Biesbush

@13
Nee, dat zien ze niet....

In de totaal onredelijke EU haat offeren ze liever de komplete economie van het VK op.
Het zijn verdwaalde zielen die denken dat die hele Brexit ook maar íets goeds gaat brengen.
Het VK gaat 50 jaar terug in de tijd.

2
16 Janzzen

@3
"Liever straatarm dan onder Brussel" bekt heel makkelijk vanuit je luie stoel terwijl je vrouw in de piepers prikt om te voelen of ze gaar zijn.

In het VK gaat weer honger ontstaan. Ik hoop dat wanneer het zover is jij met je grote smoel naar het VK oplazert . Dan kun je het zelf aan den lijve ondervinden.

Maar dat zal wel niet gaan gebeuren. Liever met een volgevreten pens onder Brussel dan vrij in Londen.....

2
17 Janzzen

Het is Brussel die een normale of soepele Brexit bewust traineert. Het doel heiligt niet de middelen want de weerstand tegen Brussel wordt zo alleen maar groter, en terecht.

Eenmaal weg van de EU is Engeland straks the place to be. question

13
18 Bakgraag

@3
"Brussel dient de grote bedrijven en is er zeker niet voor de burgers."

En bij welke bedrijven werken die burgers?

0
19 LGK

@19 . Nou, veel plezier alvast.

0
20 Vandeprinsgeenkwaad

@18
"Engeland straks the place to be"

Met lage lonen en een hoge inflatie
Dat is uw paradijs?

0
21 LGK

@13
En Brussel is niet "zogenaamd" ondemocratisch.. Ze is het.... Als volk maken we het land en stellen een regering samen om het land te leiden en niet om de soevereiniteit te overhandigen... Je heult met de EU als een NSB'er met Duitsland .. Daar is niets democratisch aan. Pas na een referendum mag er gesproken worden over "democratie".
Ik vindt het moedig dat de Engelsen kiezen voor een onafhankelijkheid... We hoven niet alles op te hangen aan een superstaat... Of vraag jij nog steeds je goedkeuring van je papa en mama..

11
22 sparta

@22 .

"Ik vindt het moedig dat de Engelsen kiezen voor een onafhankelijkheid... We hoven niet alles op te hangen aan een superstaat... Of vraag jij nog steeds je goedkeuring van je papa en mama.."

Ik zou de EU-landen niet als kinderen willen zien maar juist als een groep volwassenen die begrijpt dat samenwerken voor elk individueel voordeliger is. Maar u heeft blijkbaar een minderwaardigheidscomplex.

1
23 Vandeprinsgeenkwaad

@21 De EU is absoluut geen paradijs, verre van dat zelfs . Ik wil in vrijheid leven zonder de bemoeizucht van Brussel. Democratie is waar het om gaat. Kijk eens naar de Catalanen, zie hoe Madrid angstvallig een referendum probeert te voorkomen. Meer dan 800 gewonden.
Brussel zwijgt in alle talen en Timmermans heeft al gezegd dat de Catalanen niet op Brussel hoeven te rekenen. Brussel is als de dood dat andere regio,s en of lidstaten zich ook willen afsplitsen waardoor de EU uit elkaar valt, ze willen de macht niet afstaan. De Engelsen halen de kolen uit het vuur en Rajoy staat volledig onder de regie van Brussel.
Ik hoop dat heel Spanje overeind komt. Dan maar de lucht in.

11
24 Bakgraag

Ook Nederland is ondanks een NEE, door zwakbegaafde politici aan Brussel uitgeleverd. De democratie wordt bewust uit de samenleving gehaald. Politici anticiperen nu al op de zetelwinst van de EU kritische partijen over 4 jaar, door een referendum bij wet te verbieden. Zo vermoord men de democratie.
We moeten de straat op en snel. Er zijn meer dan genoeg redenen om massaal naar het Binnenhof te gaan.

10
25 Bakgraag

@bakgraag

Nou nou, wat heb jij het slecht....

Audi voor de deur, koopwoning, kast vol drank en geil w**f op de bank.

Ruilen met iemand uit Ethiopië?

2
26 Janzzen

@18 ,

"Het is Brussel die een normale of soepele Brexit bewust traineert."

Wat een kul. Heeft u de Brexit eigenlijk wel gevolgd? Indien ja, dan had u toch moeten weten dat het juist de Britten en dan vooral Leave zelf zijn die geen idee hebben wat ze nu eigenlijk willen. Als je naar de onderhandeltafel komt zonder überhaupt te weten of je de EU wilt verlaten met een deal, of gewoon een volledige breuk (en dus juist overgeleverd te zijn aan de WTO in zo'n geval) dan kun je toch moeilijk de EU ervan beschuldigen het proces te verstoren.

@22

Quote: Je heult met de EU als een NSB'er met Duitsland .. Daar is niets democratisch aan. Pas na een referendum mag er gesproken worden over "democratie". /end quote

Beetje belachelijke vergelijking hè?

Een referendum is verder niet democratisch, met slechts twee extreme opties die bovendien ook totaal niet duidelijk waren. Kijk naar het Brexit-referendum, met alle leugens, partijbelangen voor landsbelangen en het gebrekkige begrip van wat Brexit überhaupt in moest houden (daar wordt nota bene nog steeds dus discussie over gevoerd - na de uitslag en dat moet dan democratisch zijn, dat die achteraf ingevuld gaat worden?).

2
27 progressiefliberaal

@18 Het zijn de Britten die eruit stappen niet Brussel, en de dader zit nog steeds heerlijk met zijn reet op het pluché in Brussel maandelijks tienduizenden euro's salaris bijelkaar te harken als Europarlementariër..

3
28 Fresh

Er komen banen bij omdat de goedkope arbeiders die via mensenhandelaars worden binnengebracht nu beginnen te vertrekken. De bedrijven moeten er nog aan wennen dat normale wettelijke vergoedingen moeten worden betaald aan de Britse bevolking.

9
29 niet-alles-geloven

@29
Wordt er niet gehandhaafd in VK?

En werkeloosheid in VK is laagste ooit, er zijn geen Engelsen die aardbeien willen plukken
Wat weer zorgt dat VKmoet importeren tegen hoge prijzen
Wat voor goeds bracht de brexit nu eigenlijk?

2
30 LGK

@29 het is maar goed dat je nickname boven je reactie staat .

1
31 Denisova

Wel grappig dat nu het leeuwendeel op NK ineens pro-EU of op z'n minst anti-Brexit is, gezien de plussen en minnen op de diverse reacties. Ten tijde van het referendum kreeg iedereen die een anti-Brexit-gekleurde reactie postte massa's minnetjes en de pro-Brexit-posters massa's plusjes. Nu is dat omgekeerd. Dus de mensen hier op NK zijn blijkbaar ook massaal tot inkeer gekomen.

0
32 wjbr

@32 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

0
33 Kees van Barneveld

@11
wij zijn er in ieder geval niet blij mee
Brexit gaat Ierland klauwen met geld kosten aan grens bewaking / douane aanstellen in en export heffingen tussen de twee landen komen terug
duurste deel is de grens tussen Noord en Zuid Ierland die de EU ook dicht wil hebben wat volgens de Ierse en noord ierse vredes afspraken na de paasopstand in 1919 in het geheel onmogelijk is
Kort gezegd het gehele leven zal hier na de Brexit er een stuk duurder op worden

0
34 eoghanfeehily

@32
de plusjes en minnetjes zijn puur afhankelijk van het aantal actieve Rusland trollen zoals Sparta.

Die heb ik nog nooit op een normale reactie kunnen betrappen!

1
35 Realisme graag!

@34
Het lijkt een kwestie van tijd te zijn totdat noord Ierland zich bij de Republiek Ierland aansluit.

1
36 Realisme graag!

@36
dat zal nog wel even duren en met de Brexit en de nieuwe scheiding die de twee landen opgedrongen wordt door de Eu zal het alleen maar moeilijker gaan worden

1
37 eoghanfeehily

@37
Als noord Ierland sterk verarmd, zullen de inzichten snel veranderen.

0
38 Realisme graag!

@37
En trouwens, wie dwingt hier een scheiding op tussen beide landen?
Dat is toch een grove omdraaing van de werkelijkheid.

De Britten willen er uit, die moeten ook met voorstellen komen.

0
39 Realisme graag!

@32 ,

Inderdaad maar dat is een trend die al langer aan de gang is. Destijds op Nujij was er ook slechts een handjevol posters die zeer pro-EU waren en dan ook regelmatig voor eurofiel en dat soort dingen uitgemaakt werden.

Maar ook daar zag je wel langzaamaan een verschuiving richting minder ononderbouwd afgeven (met vaak simpele opmerkingen van één of twee regels als EU = dictatuur) op de EU naar onderbouwde en genuanceerdere kritiek. Verder zijn er ook een hoop misverstanden weggenomen doordat dat selecte groepje gewoon feiten bleef presenteren. Niet meer zozeer bouwen op een hoopvol toekomstbeeld of grote verhalen en claims zoals een oorlogsvrije tweede gedeelte van de 20e eeuw, maar gewoon misverstanden aanpakken met voor iedereen te controleren feitelijk materiaal.

Claims zoals dat het allemaal bureaucratie is, werden bijvoorbeeld snel en consistent bedolven onder het feit dat de hele EU minder ambtenaren heeft dan de Nederlandse rijksoverheid. Beweringen dat 'er nooit voor deze EU gekozen is', werd ook korte metten mee gemaakt door te wijzen op verkiezingsuitslagen.
Opmerkingen over dat er niet naar het referendum over de grondwet werd geluisterd, werden beantwoord met het feit dat die grondwet er niet gekomen is, hoogstens werd deze vervangen door het afgezwakte verdrag van Lissabon.

En zo zijn er tal van voorbeelden waar afkeer van de EU afgezwakt kon worden, gewoon door met feiten te komen. Rondom Brexit zien we precies hetzelfde, in dit geval mede dankzij enkele kritische media in het Verenigd Koninkrijk die erboven op zitten en de gang van zaken mooi blootleggen.

Die aanpak waarbij de focus van het verkopen van idealen over samenwerken e.d., verschoof richting het bestrijden van onjuiste kritiek die vaak door herhaling een eigen leven was gaan leiden, heeft gewerkt. En dat is denk ik vooral de reden dat de stemming op sommige draadjes hier op NK omgeslagen is in de loop van de tijd. Nog los van het feit dat May, Farage en Johnson en consorten het natuurlijk ook wel erg makkelijk hebben gemaakt met hun gebrek aan plannen, realiteitszin en tact.

0
40 progressiefliberaal

@40 Niemand heeft zich ooit voorgedaan als "zeer pro-EU". Het niet verketteren van de EU leidde al tot het etiketje "eurofiel".

0
41 Criticaster

@30

Soevereiniteit!

Liever straatarm onder de knoet van Londen, dan redelijk welvarend onder de knoet van Londen en een beetje onder de knoet van Brussel.

Kortom, niks. Ze hebben voor een lege dop de boel gesloopt.

1
42 zeikenderechter

Dat is hetzelfde soort leugen als dat Nederlanders ineens de EU zo zien zitten. Men blijft het heralen in de hoop dat wij het geloven, en dan tegen Nexit zijn.

5
43 Wendel

Die Nexit van jou gaat er nooit komen Wendel. Zèlfs niet met je nieuwe idool Baudet.
Ook bij jou dringt dat zachtjes door. Wat moet je nou verder nog met je leven hè...?

1
44 Münchhausen

@43

Want u komt hier helemaal niemand tegen die tegen een nexit is. Iedereen is vóór!

1
45 zeikenderechter

@45 Ja ik question

0
46 Criticaster

@44 Baudet wil ook geen Nexit die wil alleen het EU lidmaatschap omruilen voor EER lidmaatschap dat is een lidmaatschap zonder stemrecht en afvaardiging in de EU. Je moet dan gewoon blijven betalen, en AE wetgeving overnemen zonder dat je erover mag mee praten en meebeslissen. Dan kun je met recht roepen dat je dictaten van Brussel moet uitvoeren.

1
47 mike45

@47
Uit het FvD verkiezingsprogramma,

"Europa’, de Europese beschaving en Europese samenwerking zijn zeer belangrijk en Forum voor Democratie is daar dan ook erg voor. Precies daarom zijn we tegen de EU. De EU is grenzeloos uitgedijd en verworden tot een volstrekt ondemocratische moloch. Het is een achterhaald bestuursmodel; een kartel bovenop het kartel. Forum voor Democratie is van mening dat de EU onhervormbaar is en is daarom voorstander van een NEXIT."

1
48 Hangingmen

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

"Hee psst, tokkie.Allereerst: als je iemand citeert, gebruik dan aanhalingstekens. Weet je door gebrek aan onderwijs niet wat dat is, dat is: ...

zojuist geplaatst door Graaier1000

Reconquista
Koranverbrandingen en oorlog Israël-Hamas vergroten kans op terroristische aanslag in Nederland

Nee de komst van islamieten vergroot de kans op aanslagen in Nederland. De AIVD probeert hier toekomstige aanslagen alvast in de schoenen te sch...

2 minuten geleden geplaatst door Reconquista

sockknitter
SCHOKKEND: CDC bevestigt dat er meer dan 1 miljoen extra sterfgevallen onder ouderen zijn geweest sinds de FDA het COVID-vaccin “goedkeurde” - Dissident.one

Er staat, dat sinds het vaccin "beschikbaar" was. Er staat niet hoeveel mensen gevaccineerd werden....

2 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Biscanna
Zomerverwachting 2024: heet en onstabiel?

@1 Klopt, valt hier in de tweede week van de zomervakantie. 😁...

4 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Weetal
Nieuwe rel rond Johan Derksen

Derksen heeft de waarheid gesproken.In mijn optiek is een Fries een blanke.Als ik naar Suriname vertrek, benik toch ook niet een Surinamer...

4 minuten geleden geplaatst door Weetal

Snorrie
Caroline Tensen vermoeid na lange werkdagen: 'Soms wel 4,5 uur!'

@3 Ook een buschauffeur moet zich aan de rij en rust tijden houden.En er is geen chirurg die iedere dag 8 uur opereert....

5 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Defcte burger
De eerste letter van je achternaam heeft invloed op de cijfers die je op school haalt (je heet liever niet De Vries)

Dan heb ik gewoon heerlijke mazzel, met de twee AA in het begin van mijn achternaam. Heb mijn opleidingen niet af hoeven maken 😇...

8 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Biscanna
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@170 Leuk geprobeerd. Zit je nu ook al doordeweeks stiekem aan de pakken wijn? Weten je verzorgers dat wel?...

11 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Snorrie
Caroline Tensen vermoeid na lange werkdagen: 'Soms wel 4,5 uur!'

@2 Wat doen al die bouwvakkers dan al in 15:15 op de weg?Laten zien dat ze schijt aan alle verkeersregels hebben?...

11 minuten geleden geplaatst door Snorrie

NK. App
Shizuka HentaiPornpen.comVictoria Beckham NudeShemalesexxxXvidoe ComReal Life Porno 19: Special Part 2: Ria SunnMalenabbBiancas ThroatStomach Bulge HentaiHair PullingpornIndian Sxe HotVillege XnxxSex Video In PunjabiFoxpornerTeacher SeduceXxx Ha.sterOpen Six VideoNazma Appiহট মমHuge Come ShotsSexos 3dBonecas SexualJapanese BjXxx HejabAll Porn Star VideoGonzo Xxx VideosMotherinlaw BlowjobTr Altyazılı Pornolar IzleNew Hindi PronBangla X VedioSayama AiRiley Raid HdRoja DatVideos Mexicanas PornosEbony Clit SuckingBrand New AmeteursPornhud HardcoreCorinnakopf NudesHd Pornolari IzleSex Video Hd MovieGirls On Girls SexKrissy Ly NCoinslot PussiesXnxn Video TamilSunny Leone Xx Video HindiPelicukas PornosHow To Give A Good Blow JobVideoa De PornografiaBrazzers Nude VideosLeahgoeswildeGay Campers PornFamily AnalOne Punch Man Porn ComicHot Nude AsianSsunbiki PornBeti Sex VideoJothika Sex VideosVijaya SexPmellamakeupUnion Booty PornBig Mom SexAmeturesexThe World's Best Porn VideoIndian Amature PornXxxsisterEvony Homemade PornLexi MulaeMemes De SexoPorn EmpireXxx FukTelugu Xnxx StoriesXxxx Video Sex ComLana Rhoades MassageJackiebabigirlChloe Surreal Hard To SwallowTelugu Actress XnxxHot Couple RomancePublic BangingBoobpediaXbamsterF95zomeMeilleurs Films PornoHannah BrooksNaked White WomenEnglish KamasutraSex Video DawonlodHairy Indian Porn VideosAlpha FranceXvodBridgette B PornGrapefruit BjPorn Hindi HotDick Touch VideosSparks Gone WildJilbabsexMegapeesonalsFamosas No PornElle Fanning NudeMia CollinsSarahillustratesvip NudeNuru Message VideosBlackedraw Full VideosPorn FquJeux Pornographique Sans InscriptionTheyloveflaxkOld Sex HdXxx Hd Video Best QualitySex Video Hd GymSlutwife.tumblrXxx ComfreeSunny Leone Ki Mast ChudaiSmooth PussyFolla A HijaHentia MamgaPornor JaponesasOlivia Williams NudeXvideos Mms HindiGenie PornHzgd-255Nude AnimrHairy VaginaNadia Nyce Porn VideosMelissa MendinyBraziers Free PornAll Porn StarDiego SnasBvw AnalShaleine Woodley NudeSaxe VidosFather And Daughter Porn VideosBig Tity Porn StarsXnxx CoomKaif XxxElly Clutch Full PornLaxury PornOld Nude WomenXxx Sex Vidio ComNaruto X Sakura PornLiterorica AudioFree Brezzars PornDitto PornBhumika XnxxDestiny Dane MaidGif PornografiPussy In SpanishIntersex PornographyRetro PornolarSophia Leone New XxxElla HugheSurprise Blowjob